TPS utklassade RoKi på hemmaplan

TPS dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey med hela 7-0 (2-0, 2-0, 3-0).

Det betyder att TPS äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fyra förluster i rad.

I början av matchen var TPS starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Pauliina Salonen. Det skulle komma mer från TPS.

TPS gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Uchechi Udeh och Aliisa Yli-kauppila.

TPS fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Pauliina Salonen, Iiris Falck och Raphaelle Grenier.

TPS:s Pauliina Salonen gjorde tre mål.

TPS har en seger och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 5–29 i målskillnad.

Med en omgång kvar är TPS på sjunde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 19 februari. Då möter TPS Kärpät i Åbo ishall 15.00. RoKi tar sig an Lukko borta 14.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

FM-ligan

# Lag S MS P
1 HIFK 36 140 93
2 KalPa 36 132 93
3 K-Espoo 36 72 74
4 HPK 36 38 67
5 Ilves 36 7 59
6 Kuortane 36 2 55
7 TPS 36 -16 49
8 Kärpät 36 -58 28
9 Lukko 36 -168 12
10 RoKi 36 -149 10

Relaterade artiklar

KalPa tog hem mötet med TPS i Kuopio

KalPa tog till slut hem segern mot TPS i matchen hemma i Kuopio på onsdagen. Matchen i FM-ligan, damer, kvartsfinal i hockey slutade 4-3 (1-0, 2-1, 1-2).

KalPa tog ledningen efter 9.50, genom Jenna Kaila på pass av Tanja Koljonen och Adalmiina Makkonen.

Efter 1.42 i andra perioden nätade Susanna Viitala, på pass av Tereza Pistekova och Ella Välikangas och kvitterade för TPS.

KalPas Johanna Juutilainen gjorde 2-1 efter 14.46 framspelad av Elli Mäkelä och Sanni Rantala.

Jenna Hietala gjorde dessutom 3-1 efter 19.39 på pass av Kaisla Kortelainen.

Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Uchechi Udeh göra 3-2 för TPS.

KalPa utökade ledningen igen genom Kaisla Kortelainen efter 15.01 och tog ett rejält grepp om matchen.

TPS reducerade dock till 4-3 genom Anni Timonen när bara tre minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

KalPa tog hem lagens senaste möte med 5-4 i Kuppis ishall.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa tog ny seger i serien mot TPS

KalPa har tagit ett rejält grepp mot TPS i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter seger på bortaplan med 5-4 (4-1, 0-2, 1-1). Därmed leder KalPa matchserien med 2-0.

KalPa tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.32 genom Johanna Juutilainen, och gick upp till 0-3 innan TPS svarade.

I periodpausen hade KalPa ledningen med 1-4.

TPS reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Heli Allinen och Emmi Mourujärvi, det sista med 1.43 kvar att spela av perioden.

KalPa utökade ledningen genom Salla Rantanen efter 4.44 i tredje perioden.

Raphaelle Grenier reducerade förvisso, men närmare än 4-5 kom inte TPS.

Lagen möts igen i Kuopio onsdag 1 mars 18.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

KalPa vann mot TPS i första matchen

KalPa har skapat sig ett överläge mot TPS i FM-ligan, damer, kvartsfinal i ishockey, efter vinst på hemmaplan med 4-1 (0-0, 2-1, 2-0) i första matchen.

Den perioden slutade mållös.

Andra perioden var jämn. TPS inledde bäst och tog ledningen genom Susanna Viitala efter 2.13, men KalPa kvitterade genom Sanni Rantala. Och KalPa hann också ta ledningen, genom Salla Rantanen.

I tredje perioden var KalPa starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jenna Hietala och Jenna Kaila och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 27 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att KalPas Johanna Juutilainen hade tre assists, Sanni Rantala stod för ett mål och två assists och Jenna Kaila gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen i Kuppis ishall söndag 26 februari 14.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

TPS säkrade hemmaseger mot Kärpät

TPS vann matchen hemma mot Kärpät i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. 5-1 (1-0, 1-1, 3-0) slutade matchen.

TPS tog ledningen efter 18.01, genom Tereza Pistekova framspelad av Pauliina Salonen och Heli Allinen.

Efter 11.08 i andra perioden gjorde TPS 2-0 genom Ellie Wallace och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 12.12 av perioden kunde Emma Ekoluoma göra 2-1 för Kärpät.

TPS startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Moona Keskisarja, Ines Lukkarila och Ella Välikangas och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, TPS med 15–15 och Kärpät med 15–16 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att TPS slutar på sjunde plats i tabellen, och Kärpät på åttonde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

RoKi vann med 3-2 borta mot Lukko

Det blev en uddamålsseger för RoKi i matchen mot Lukko i FM-ligan, damer i ishockey på söndagen. Laget vann med 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) borta i Euraåminne. Viivi Iso-kouvola blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 8.56 in i tredje perioden.

I början av matchen var RoKi starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anna Kalová och Magdalena Felcmanova.

Efter 4.44 i andra perioden slog Pinja Koskinen till, på pass av Ada Ukkola och reducerade åt Lukko.

2.07 in i tredje perioden slog Mette Karru till framspelad av Roosa-maria Kangasniemi och Janica Laine och kvitterade.

8.56 in i perioden nätade RoKis Viivi Iso-kouvola framspelad av Jemina Lepola och Oona Koski och avgjorde matchen.

Lukko har fem förluster och 7–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har en vinst och fyra förluster och 8–26 i målskillnad. Det här var Lukkos fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även RoKis andra uddamålsseger.

Det här betyder att Lukko slutar på nionde plats, och RoKi på tionde plats.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Seger för Kärpät efter avgörande i förlängningen mot RoKi

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kärpät avgöra den jämna matchen borta mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Slutresultatet blev 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1). Matchhjälte blev Emma Ekoluoma, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Kärpät startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tilli Keränen och Oona Havana. Efter 31 sekunder i andra perioden slog Anna Kalová till, på pass av Iida Heikonen och Iida Lappalainen och reducerade åt RoKi. Laget kvitterade till 2-2 med 01.34 kvar att spela i tredje perioden genom Emma Lappalainen framspelad av Lucie Velinská. I förlängningen tog det 1.18 innan Kärpät avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Emma Ekoluoma, framspelad av Jasmine Ylitalo.

RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kärpät har tre vinster och två förluster och 17–16 i målskillnad. Det här var RoKis sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kärpäts fjärde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är RoKi sist i serien, och Kärpät är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har RoKi TPS borta i Tarvasjoki 16.30, medan Kärpät spelar borta mot HPK 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Tilli Keränen fixade segern för Kärpät i matchen mot RoKi

Det blev ett hattrick för Kärpäts Tilli Keränen i matchen mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Kärpät vann på hemmaplan med 6-2 (1-0, 2-1, 3-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Emma Ekoluoma, Oona Havana och Aino Kaijankoski, målen för RoKi gjordes av Emma Lappalainen och Iida Lappalainen.

Kärpät har två segrar och tre förluster och 15–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster och 7–25 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Kärpät på åttonde plats i tabellen, och RoKi är på tionde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Lappi Areena söndag 5 februari 16.00.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Målfest när KalPa krossade RoKi i Niirala

KalPa hade inga problem med RoKi i FM-ligan, damer i ishockey, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (0-0, 6-0, 2-1).

Första perioden blev mållös. I andra perioden var KalPa starkast och gick från 1-0 till 6-0 genom två mål av Jenna Hietala, ett mål av Liisa Kastikainen, ett mål av Kaisla Kortelainen och ett mål av Jenna Kaila. Det sista målet kom med 51 sekunder kvar av perioden. Det skulle komma mer från KalPa. 7.11 in i tredje perioden nätade RoKis Anna Kalová framspelad av Iida Lappalainen och Iida Heikonen och reducerade. Fler mål än så blev det inte för RoKi.

11.18 in i perioden slog Sanni Rantala till på pass av Jenna Hietala och ökade ledningen.

Efter 17.28 nätade Jenna Kaila ännu en gång på pass av Liisa Kastikainen och Sanni Rantala och ökade ledningen för KalPa. Det fastställde slutresultatet till 8-1.

Noterbart är att KalPas Jenna Hietala stod för två mål och två assists, Sanni Rantala gjorde ett mål och två målgivande passningar och Jenna Kaila gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

KalPa har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster.

Med fyra omgångar kvar är KalPa i serieledning, medan RoKi är på tionde plats.

Lördag 4 februari spelar KalPa borta mot HIFK 15.30 och RoKi mot Kärpät borta 17.00 i Raksila.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Stabil seger för KalPa – höll nollan mot RoKi

KalPa vann på hemmaplan mot RoKi i FM-ligan, damer i ishockey. Laget gjorde en stark insats, och såg dessutom till att hålla nollan bakåt. Matchen slutade 5-0 (1-0, 1-0, 3-0).

KalPa tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Johanna Juutilainen på pass av Jenna Kaila och Liisa Kastikainen. Efter 16.20 i andra perioden slog Kaisla Kortelainen till, framspelad av Sanni Rantala och Salla Rantanen och gjorde 2-0. KalPa fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Ella-Maria Lappi, Jenna Hietala och Alisa Makkonen.

KalPa har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan RoKi har fem förluster.

Det här betyder att KalPa är kvar i serieledning, och RoKi stannar sist, på tionde plats, i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Niirala söndag 29 januari 12.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}