Örebro Hockey vann mot Skellefteå i första matchen

Örebro Hockey har skapat sig ett överläge mot Skellefteå i SM-semifinal herr, efter vinst på bortaplan med 5-2 (1-1, 1-1, 3-0) i första matchen.

Första perioden var jämn. Skellefteå inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Nilsson efter 13.26, men Örebro Hockey kvitterade genom Rasmus Rissanen i slutet av perioden. Skellefteå tog ledningen på nytt genom Oscar Möller efter 4.34 i andra perioden.

Örebro Hockey kvitterade till 2-2 genom Leo Carlsson efter 9.38 av perioden. Örebro Hockey spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Linus Öberg, Robert Leino och William Wikman och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.10 kvar att spela.

Nästa match spelas på måndag 20.00, i Behrn Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Relaterade artiklar

SM-guld till Växjö – efter seger mot Skellefteå

Segern på hemmaplan med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) mot Skellefteå gör att Växjö är svenska mästare. Växjö vann SM-finalen herr serien med 4-1.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 19.54 in i andra perioden som Växjö tog ledningen genom Robert Rosén assisterad av Martin Lundberg och Glenn Gustafsson.

Tredje perioden var länge mållös. Växjö gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål på 38 sekunder i slutet av perioden av Victor Stjernborg och Ludvig Nilsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 59 sekunder kvar att spela.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö vann på nytt mot Skellefteå

Växjö fick resultatet som laget önskade mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger på bortaplan med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0). Därmed leder Växjö matchserien med 3-1 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Keegan Lowe och Hardy Häman Aktell. Efter 3.41 i andra perioden ökade Växjö på till 0-3 genom Joel Kellman.

Med 1.58 kvar att spela av perioden kunde Oscar Möller göra 1-3 för Skellefteå. 2.50 in i tredje perioden slog Joel Kellman till ännu en gång framspelad av Hardy Häman Aktell och Tobias Rieder och ökade ledningen för Växjö. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Lagen möts igen på måndag 20.30, i Vida Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå reducerar mot Växjö efter seger

Skellefteå vann på bortaplan mot Växjö med 3-2 (0-0, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0) efter straffar i SM-finalen herr. Därmed reducerade Skellefteå i matchserien, som Växjö nu leder med 2-1 i matcher.

Första perioden blev mållös, likaså andra perioden.

Skellefteå tog ledningen först efter sju minuters spel i tredje perioden, genom Pär Lindholm på pass av Filip Sandberg och Oskar Nilsson.

11.39 in i tredje perioden nätade Växjös Dan Sexton på pass av Hugo Gustafsson och Lukas Bengtsson och kvitterade för Växjö.

Efter 16.25 slog Joel Kellman till på pass av Dan Sexton och Hugo Gustafsson och gav Växjö ledningen.

17.32 in i perioden slog Oscar Möller till framspelad av Jonathan Pudas och Rickard Hugg och kvitterade för Skellefteå.

I straffläggningen var det Skellefteå som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Simon Robertsson för.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på lördag 16.15.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö tog ny seger i serien mot Skellefteå

Växjö har tagit ett rejält grepp mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger på bortaplan med 1-0 (1-0, 0-0, 0-0). Därmed leder Växjö matchserien med 2-0.

Dan Sexton blev matchhjälte 12.55 in i första perioden med sitt avgörande 1-0-mål.

Växjö tog ledningen efter 12.55, genom Dan Sexton på pass av Joel Kellman och Lukas Bengtsson.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden höll Växjö i sin 1-0-ledning och vann.

Nästa match spelas i Vida Arena på torsdag 20.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Växjö fick en drömstart – vann efter gastkramande förlängning

Växjö har tagit greppet om matchserien mot Skellefteå i SM-finalen herr, efter seger efter förlängning på hemmaplan med 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) i första matchen.

Keegan Lowe blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 16.06 in i femte perioden.

I början av matchen var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Jonathan Johnsson och Linus Högberg. Efter 6.22 i andra perioden nätade Glenn Gustafsson, på pass av Robert Rosén och Lukas Bengtsson och reducerade åt Växjö.

Joachim Blichfeld gjorde dessutom 2-2 efter 9.11 framspelad av Martin Lundberg och Brian Cooper.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 36.06 innan Växjö också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Keegan Lowe, på pass av Hugo Gustafsson och Brian Cooper.

Nästa match spelas i Skellefteå Kraft Arena på måndag 20.30.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå säkrade segern mot Örebro Hockey

Segern på bortaplan med 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) gör att Skellefteå har säkrat segern i matchserien mot Örebro Hockey i SM-semifinal. Skellefteå vann serien med 4-2.

Segermålet för Skellefteå stod Jonathan Johnsson för med bara 15 sekunder kvar av andra perioden.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 19.45 in i andra perioden som Skellefteå tog ledningen genom Jonathan Johnsson på pass av Rickard Hugg.

I tredje perioden höll Skellefteå i sin 1-0-ledning och vann.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå tog ny seger i serien mot Örebro Hockey

Med 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning på hemmaplan har Skellefteå tagit greppet mot Örebro Hockey i SM-semifinal. Därmed leder Skellefteå matchserien med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till SM-final.

Jonathan Pudas stod för Skellefteås avgörande mål efter bara 40 sekunder i matchen.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Milton Oscarson efter 4.56, men Skellefteå kvitterade genom Max Lindholm efter 10.14. Efter 16.17 i andra perioden gjorde Örebro Hockey 1-2 genom Robert Leino.

Efter 19.56 av perioden kunde Linus Högberg kvittera till 2-2 för Skellefteå. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 20.40 innan Skellefteå också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Jonathan Pudas, på pass av Jonathan Johnsson och Linus Lindström.

Nästa match spelas på tisdag 20.30, i Behrn Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå kvitterade mot Örebro Hockey efter bortaseger

Skellefteå vann på bortaplan med 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) mot Örebro Hockey i SM-semifinal. Därmed står det nu 2-2 i matchserien.

Segermålet för Skellefteå stod Elias Salomonsson för 14.42 in i andra perioden.

Första perioden blev mållös. Det var först 14.42 in i andra perioden som Skellefteå tog ledningen genom Elias Salomonsson på pass av Arvid Lundberg och Joakim Lindström.

I tredje perioden höll Skellefteå i sin 1-0-ledning och vann.

Nästa match spelas på söndag 15.30, i Skellefteå Kraft Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Skellefteå reducerar mot Örebro Hockey efter seger

Skellefteå vann på hemmaplan mot Örebro Hockey med 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) i SM-semifinal. Därmed reducerade Skellefteå i matchserien, som Örebro Hockey nu leder med 2-1 i matcher.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var Skellefteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Pär Lindholm och Andreas Wingerli. Skellefteå gjorde också 3-0 genom Filip Sandberg framspelad av Tom Kühnhackl efter 18.57 i tredje perioden. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

Nästa match spelas på fredag 20.30, i Behrn Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Örebro Hockey vann på nytt mot Skellefteå

Örebro Hockey har tagit kommandot mot Skellefteå i SM-semifinal herr, efter vinst på hemmaplan med 3-2 (2-0, 0-0, 0-2, 1-0) efter förlängning. Örebro Hockey leder matchserien med 2-0 och.

Mathias Bromé blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 2.41 in i förlängningen.

I början av matchen var Örebro Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Filip Berglund och Milton Oscarson.

Andra perioden blev mållös. 4.01 in i tredje perioden nätade Skellefteås Tom Kühnhackl och reducerade för Skellefteå.

Efter 8.49 slog Jonathan Johnsson till framspelad av Rickard Hugg och Linus Söderström och kvitterade för Skellefteå.

I förlängningen tog det 2.41 innan Örebro Hockey avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Mathias Bromé, framspelad av Philip Holm och Marcus Hardegård.

Lagen möts igen på onsdag 20.00, i Skellefteå Kraft Arena.Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

}