Turo Asplund och Jesper Piitulainen matchvinnare när Jukurit besegrade SaiPa

Det blev uddamålsseger för bortalaget Jukurit i matchen mot SaiPa i Lappeenranta. Laget vann fredagens match i FM-ligan Grundserien i ishockey med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0). Målgörare för Jukurit blev Turo Asplund och Jesper Piitulainen och för SaiPa var det Topi Nättinen som hittade rätt. Serien är nu färdigspelad. SaiPa slutar på sjunde plats, och Jukurit på 13:e plats. SaiPa är därmed klart för kvalspel och Jukurit tvingas kvala för att hålla sig kvar i FM-ligan Grundserien.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Kommentarer
Regler för kommentarer

Relaterade artiklar

Seger för TPS i toppmötet med SaiPa

TPS tog en tung seger på bortaplan mot fjärdeplacerade SaiPa i toppmötet i FM-ligans play off i ishockey på torsdagen. Matchen slutade 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) efter förlängning. TPS:s målskyttar var Patrik Virta och Jasper Lindsten, medan Ahti Oksanen gjorde målet för SaiPa. Resultaten i sista omgången innebär att SaiPa slutar på fjärde plats och TPS på femte plats.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ombytta roller när SaiPa besegrade TPS

På måndagen möttes SaiPa och gästande TPS i Lappeenranta i FM-ligans play off i hockey. Senast lagen möttes tog TPS en storseger med 7-0, men den här gången var det SaiPa som vann. Slutresultatet blev till 3-1 (2-1, 1-0, 0-0). Topi Nättinen gjorde två mål och Joni Nikko ett mål för SaiPa, enda målskytt för TPS blev Eric Perrin. För SaiPa gör resultatet att man nu ligger på femte plats i serien.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Ryck i sista perioden avgjorde för TPS borta mot SaiPa

En jämn match mellan hemmalaget SaiPa och gästande TPS avgjordes först i tredje perioden. Då drog TPS ifrån och vann matchen i FM-ligans play off i hockey med 6-5 (2-0, 1-3, 3-2). Eric Perrin gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Patrik Virta, Petrus Palmu och Teemu Väyrynen, målen för SaiPa gjordes av Topi Nättinen, Jonatan Tanus, Elmeri Kaksonen, Cody Kunyk och Ville Koho. SaiPa har nu fem poäng efter fem spelade matcher, medan TPS har sex poäng efter två matcher.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Valtteri Kemiläinen tvåmålsskytt för Tappara i segern mot Jukurit

Tappara vann mötet med Jukurit borta med 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0) på torsdagen i FM-ligan Grundserien. Valtteri Kemiläinen gjorde två mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Jere Karjalainen och Kristian Kuusela, målen för Jukurit gjordes av Ville Leskinen, Joonas Kalliola och Janne Ritamäki. Med en omgång kvar är Jukurit på 13:e plats i tabellen, medan Tappara är på tredje plats. Jukurit tar sig an SaiPa i nästa match borta fredag 9 mars 18.30. Tappara möter HPK hemma lördag 10 mars 17.00.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Mika Partanen och Markku Flinck matchvinnare när Jukurit besegrade Lukko

Det blev uddamålsseger för bortalaget Jukurit i matchen mot Lukko i Rauma. Laget vann tisdagens match i FM-ligan Grundserien i ishockey med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Jukurits mål gjordes av Mika Partanen och Markku Flinck. Jyri Marttinen stod för Lukkos enda mål. Med två omgångar kvar är Lukko på nionde plats i tabellen, och Jukurit är på 13:e plats. Lukko möter KalPa i nästa match borta torsdag 8 mars 18.30. Jukurit möter samma dag Tappara hemma.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jukurit segrare hemma mot Ilves - Turo Asplund matchvinnare

Jukurit besegrade Ilves på hemmaplan i lördagens match i FM-ligan Grundserien. 5-2 (2-1, 2-0, 1-1) slutade matchen. Turo Asplund gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Samuli Piipponen, Jesper Piitulainen och Teemu Henritius, målen för Ilves gjordes av Otto Koivula och Teemu Rautiainen. Det här betyder att Jukurit ligger på 13:e plats i tabellen, och Ilves är på elfte plats. I nästa omgång har Jukurit Lukko borta i Rauma, tisdag 6 mars 18.30. Ilves spelar hemma mot Sport torsdag 8 mars 18.30.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.

Jukurit får hoppas på en kvalplats efter förlust mot JYP

Jukurits säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i FM-ligan Grundserien i ishockey. Det efter förlust, 1-4 (0-1, 0-1, 1-2), på bortaplan mot JYP. Laget får nu hoppas på att kunna säkra en kvalplats, och slippa nedflyttning. Därmed har JYP vunnit fyra matcher i rad. Juuso Puustinen, Henri Kanninen, Antti Suomela och Ossi Louhivaara gjorde målen för JYP, medan Samuli Piipponen nätade för Jukurit. I tabellen innebär det här att JYP nu ligger på tredje plats i tabellen. Jukurit är på 14:e plats. På tisdag 27 februari 18.30 spelar JYP borta mot SaiPa, och Jukurit borta mot TPS.

Texten är skriven av HSS Medias textrobot.