Valet i Storbritannien
Nyhetsbild
Utrikes

Corbyn går från radikalt stjärnskott till historisk förlorare

Jeremy Corbyns senaste år som ledare för det brittiska oppositionspartiet Labour började med jubel och slutade i fiasko. – Stjärnglansen har slocknat, säger professor Catherine Barnard.

Nyhetsbild
Utrikes

"Vi är redo" hälsar nye rådsordföranden från Bryssel

Valet är gjort. Storbritannien har sagt sitt. Snart är brexit här. De 27 kvarvarande EU-ländernas ledare räknar med svåra fortsatta förhandlingar om frihandel – men också goda resultat.

Nyhetsbild
Utrikes

Ingen brittisk enighet – Glada Tory-anhängare och djupt besvikna motståndare

Tories valseger är ett givet samtalsämne i London på fredagen. Bland dem som lagt sin röst på vinnarna är det glada miner medan motståndarsidan befarar att svåra tider väntar. – Jag är förkrossad, säger Sandy Nielsen från London.

Nyhetsbild
Utrikes

Jordskredsseger säkrar Boris Johnsons makt – fick 365 platser i parlamentet

Premiärminister Boris Johnson och Konservativa partiet får 365 platser i det brittiska parlamentet när samtliga röster räknats.  Labours fall var näst intill fullständigt.

Nyhetsbild
Utrikes

Faller Storbritannien nu samman? – Skottar och nordirländare hoppas få bryta sig loss

De skotska nationalisterna gjorde ett starkt val. Nu hoppas de få en ny chans att rösta om att bryta sig loss från Storbritannien – och liknande tongångar hörs från partiledare på Nordirland.

Nyhetsbild
Utrikes

Kort om tid för britterna att lämna EU – "Vi är redo"

Valet är gjort. Storbritannien har sagt sitt. Snart är brexit här. – Vi är redo, hälsar EU:s nya rådsordförande från toppmötet i Bryssel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu är det grönt ljus för Johnson och brexit – Statsvetaren Thomas Karv berättar varför

ÖSTERBOTTEN Torsdagskvällens skrällval i Storbritannien ger Boris Johnson fria händer att genomföra brexit. Men vad händer sedan? Och hur påverkas Finland?

Nyhetsbild
Utrikes

Video: Glatt morgonhumör hos Tory-supporters – "Nu kan vi äntligen ta oss ut ur EU"

När Storbritannien nu vaknar upp efter Tories valseger uttrycker i alla fall det konservativa partiets anhängare lättnad och glädje över resultatet. Bland Labourväljare är besvikelsen desto större.

Nyhetsbild
Utrikes

Tories mot storseger i valet – tog distrikt som varit Labours

UPPDATERAD 08.25. Konservativa partiet växer stort i det brittiska valet. Tories får 364 mandat, en klar majoritet i underhuset, enligt BBC:s prognos.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnson: Kraftfullt mandat för oss att fortsätta vårt arbete

UPPDATERAD 7.10. Storbritanniens premiärminister får fortsätta att styra landet. Långt innan alla valdistrikt är räknade visar siffrorna på en storseger för Johnsons Tories. – Det här är ett tydligt mandat för regeringen att fortsätta sitt arbete, säger Johnson.

Nyhetsbild
Utrikes

Corbyn avgår – men inte än

UPPDATERAD 06.20. Labour går mot sitt sämsta val på många årtionden, och partiledaren Jeremy Corbyn säger nu att han inte kommer att vara Labours ledare vid nästa val. – Det är helt uppenbart en besvikelsernas natt, säger Corbyn.

Nyhetsbild
Utrikes

Pundet rusar uppåt i värde då Torypartiet går mot klar majoritet – och brexit

Konservativa partiet växer stor, enligt vallokalsundersökningarna. Boris Johnson får i så fall klart stöd för sin plan att driva igenom brexit redan nästa månad.

Nyhetsbild
Utrikes

"Ett tydligt mandat för regeringen Johnson att fortsätta med brexit"

Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) konstaterar att allt nu tyder på ett ordnat brittiskt utträde i januari.

Nyhetsbild
Utrikes

Väljare är väldigt besviken – "Det här är illa för oss unga"

Utanför BBC:s huvudkontor nära Oxford Cirkus hade många människor samlats för att ta del av de första vallokalsundersökningarna när de brittiska vallokalerna stängde.

Nyhetsbild
Utrikes

Torypartiet går mot en klar majoritet – väntas få hela 368 mandat

Konservativa partiet ser ut att bli mycket större och säkra en majoritet i det brittiska valet. Vallokalsundersökningar tyder på att Boris Johnsons plan går i lås.

Nyhetsbild
Utrikes

Så skriver brittiska tidningar om ödesvalet

Boris Johnson i en glödlampa som illustration för en ljusnande brittisk framtid. Eller Jeremy Corbyn bland åskmoln och nattsvart himmel. Så speglar en av de brittiska tidningarna valkandidaterna.

Nyhetsbild
Utrikes

Finansman mot brexit taktikröstar vänster – "Det tar minst tio år att komma över brexit"

De brittiska väljarna röstar om landets framtid. Men den akuta frågan, som i de två tidigare valen de senaste fyra åren, är brexit. Många röstar taktiskt i de olika politiska lägren.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittisk väljare vill få brexit avklarat – "Det var brexit folket röstade på, och vi lever ju i en demokrati"

Ska premiärminister Boris Johnson lyckas stärka sitt mandat och se till att Storbritannien lämnar EU i januari? Det är den stora frågan när britterna nu går till val – för tredje gången på fyra år.

Nyhetsbild
Utrikes

Allt om britternas val i julstöket – i dag hålls parlamentsvalet där brexit är största frågan

För tredje gången sedan 2015 går britterna till valurnorna för att rösta i ett parlamentsval. Men för första gången på nästan hundra år sker det mitt i december. Här är allt du behöver veta om torsdagens parlamentsval.

Nyhetsbild
Utrikes

London pressas av von der Leyen – vill ha svar inom denna vecka

EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen har skickat ett nytt brev till Storbritannien med krav på att landet nominerar en ledamot till nästa EU-kommission.

Nyhetsbild
Utrikes

Tories leder före Labour inför nyvalet

Inför nyvalet den 12 december får det brittiska konservativa partiet, lett av premiärminister Boris Johnson, åtta procentenheter mer än oppositionspartiet Labour.

Nyhetsbild
Utrikes

"Order!" – I dag är det slutrutet för omstridd brexitkändis

Med raspig stämma och spydiga tillrättavisningar har John Bercow hållit ordning i ett brexitstormigt parlament. Den brittiske talmannens egensinniga stil – och kontroversiella beslut – har vunnit honom både vänner och fiender. Under torsdagen väntas han kliva ner från sin tronliknande stol för sista gången.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittiskt nyval den 12 december

Ett nyval i december kan bestämma hur det blir med brexit, sedan det största oppositionspartiet Labour gett upp sitt motstånd.– Låt folket avgöra, manar premiärminister Boris Johnson.

Nyhetsbild
Utrikes

Brexit: Dags för utskottsbehandling

Snabbförslaget om nyval har nu fått ett första preliminärt godkännande av ledamöterna och går direkt vidare till utskottsbehandling – där hela underhuset fungerar som utskott.

Nyhetsbild
Utrikes

Storbritannien går mot nyval – britter får rösta i december

UPPDATERAD 14.31 Ett nyval tycks få avgöra brexitprocessen. Största oppositionspartiet Labour säger ja till val i december och laddar för en "radikal kampanj". Valdatumet väntas bli klart under tisdagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt valförsök från Boris Johnson

Efter att än en gång ha fått nobben i går gör Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i eftermiddag ett nytt försök att få till nyval i hopp om att få fart på brexit-processen.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnson: Vi måste ha nyval nu

Den 31 januari 2020 är nu nästa datum för brexit.Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hoppas nu slippa fler förseningar – och vädjar om ett snabbt nyval.

Nyhetsbild
Lokalt

Brexitguide: Detta har hänt

Förlängning på förlängning, ett splittrat parlament och ett seglivat löfte om att britterna ska lämna EU den sista oktober. Turerna kring brexit är många. Vill du få en snabb överblick? Här hittar du den.

Nyhetsbild
Utrikes

Brexitföljetongen fortsätter – detta har hänt

Förlängning på förlängning, ett splittrat parlament och ett seglivat löfte om att britterna ska lämna EU den sista oktober. Turerna kring brexit är många. Detta har hänt i brexitprocessen.

Nyhetsbild
Utrikes

Premiärminister Boris Johnson vill se fler detaljer från EU

En talesman för premiärminister Boris Johnson konstaterar att Johnson ännu inte hunnit studera EU:s besked om förlängningen, men att han kommer att svara "när han har sett detaljerna", rapporterar Reuters.

Nyhetsbild
Utrikes

Klartecken från EU: Brexit blir inte av den 31 oktober

UPPDATERAD. Den 31 januari 2020 är nu nästa datum för brexit. Rest-EU ger som väntat klartecken till Storbritannien om en ny förlängning av förhandlingstiden.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt försök med nyval i Storbritannien

Utan stöd för sitt brexitavtal försöker Storbritanniens premiärminister Boris Johnson på nytt att få till ett nyval. Av allt att döma väntar ytterligare ett nederlag. Samtidigt tar EU ställning till en möjlig förlängning av brexitprocessen.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson vill ha nyval 12 december – Antti Rinne hoppas på snabbt beslut

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kommer att be parlamentet att rösta för ett nyval den 12 december. Finlands statsminister Antti Rinne förväntar sig att de andra medlemsländerna kan enas om en förlängningstid.

Nyhetsbild
Utrikes

Seger och förlust för Johnson om brexit

En efterlängtad vinst men också ännu en svidande förlust. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson pausar nu sin brexitlagstiftning efter att ha fått sin tidsplan nedröstad i underhuset.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnsons tidsplan fälld

Det brittiska underhuset säger nej till regeringens tidsplan för att driva igenom en brexitlag till den 31 oktober.

Nyhetsbild
Utrikes

Vilda gissningar om hur det kommer att gå i kvällens brexitomröstningar

I kväll ska underhuset i London försöka enas om premiärminister Boris Johnsons utträdesavtal och det i rakettempo som ska ta Storbritannien ut ur EU på bara en dryg vecka. Johnson tänker dra tillbaka förslaget och utlysa val om programpropositionen röstas ned.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson hotar dra tillbaka brexitförslaget och tvinga fram nyval i Storbritannien

Boris Johnson säger att han drar tillbaka hela brexitförslaget om den så kallade programpropositionen röstas ned av parlamentet i kväll.

Nyhetsbild
Utrikes

Ovisst om brexit när underhuset ska rösta

Ödesdagarna har varit många om brexit. Här kommer en till. I kväll ska underhuset i London försöka enas om premiärministerns utträdesavtal och det rakettempo som ska ta Storbritannien ut ur EU på bara en dryg vecka.

Nyhetsbild
Utrikes

Jean-Claude Juncker: Först London, sedan EU

Storbritanniens parlament måste göra sitt först innan även EU kan formellt godkänna landets utträdesavtal, betonar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

Nyhetsbild
Utrikes

Britterna måste behandla lagpaket om brexit i mycket snabb takt

Brittiska underhuset fick ingen ny chans på måndagen att rösta igen om premiärminister Johnsons nya brexitavtal. I stället väntar snabbehandling av nödvändig lagstiftning för att hinna lämna EU före månadsskiftet.

Nyhetsbild
Utrikes

Talmannens order: Ingen ny omröstning om brexitavtal

Brittiska underhuset får inte rösta igen om premiärminister Johnsons nya brexitavtal. Nu blir det tufft för landet att hinna lämna EU före månadsskiftet.

Nyhetsbild
Utrikes

Talman John Bercow: Det är tydligt att förslagen i substans är likadana

Det är tydligt att det nya brexitförslaget i substans är likadant som det gamla, konstaterar brittiska underhusets talman John Bercow. – Jag bestämmer därför att förslaget inte ska debatteras i dag, säger han.

Nyhetsbild
Utrikes

Nästa brexitomröstning upp till talmannen i dag

UPPDATERAD 13.57 Dagens brexitförhandlingar ligger till stor del i talmannens John Bercows händer.

Nyhetsbild
Utrikes

Efter omröstningen: Så går brexit vidare

Vad innebär lördagens omröstning i det brittiska parlamentet, hur påverkar bakslaget premiärminister Boris Johnson och vad händer egentligen härnäst? Catherine Barnard, professor i EU-rätt vid University of Cambridge, reder ut.

Nyhetsbild
Utrikes

Kumpula-Natri om lördagens senareläggning av brexitomröstningen: "Positivt att de röstade för mer tid med EU"

Lördagens extrainsatta sammanträde i det brittiska parlamentet fick ett annat slut än premiärministern Boris Johnson önskat.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittiska regeringsföreträdare: Brexit blir av den 31 oktober

Storbritannien kommer att lämna EU den 31 oktober – trots att regeringen tvingats be unionen om ett uppskjutet utträde. Det säger tunga regeringsföreträdare dagen efter premiärminister Boris Johnsons bakslag i parlamentet.

Nyhetsbild
Utrikes

"Barnslig" Johnson får kritik för dubbla brev

Storbritanniens premiärminister fick genast kritik för att ha skickat två motstridiga brev till EU om en senareläggning av brexit.– Det bekräftar vad vi hela tiden misstänkt, att Johnson anser sig stå över lagen, säger Labour-ledamoten John McDonnell.

Nyhetsbild
Utrikes

Bakslag för Johnson i brexitomröstning

Omröstningen om brexitavtalet i det brittiska parlamentet skjuts upp. Ett tilläggsförslag som antagits gör att lagstiftningen om EU-utträdet först måste godkännas. Men premiärminister Boris Johnson vill inte förhandla med EU om en förlängning av brexit.

Nyhetsbild
Utrikes

Expert: Ännu kan Johnson kanske klara det

Efter år av ältanden, suckanden och tvära politiska brexitkast skulle brittiska underhuset ha röstat om premiärminister Boris Johnsons nya utträdesavtal med EU. Men ännu en gång slog det stopp i maskineriet – men en analytiker tror ändå att Johnson rent teoretiskt har en chans att kunna baxa landet ur EU till den 31 oktober.

Nyhetsbild
Utrikes

Letwin-tilläget röstades igenom – Brexit-omröstningen skjuts upp

Det brittiska parlamentet röstade nu för tilläggsförslaget från ledamoten Oliver Letwin. Det innebär att brexitomröstningen flyttas fram. Premiärminister Boris Johnson säger däremot att avtalet kommer att läggas fram igen nästa vecka.

Nyhetsbild
Utrikes

Brexitprotest i London: Ge oss en till chans

Samtidigt som parlamentarikerna stöter och blöter Boris Johnsons brexitavtal samlas tusentals brexitmotståndare i London för en demonstrationsmarsch. Arrangemanget spås bli ett av de största någonsin i brittisk historia.

Nyhetsbild
Utrikes

Johnsons rädsla: Meningslös omröstning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson försöker in i det sista övertyga skeptiska ledamöter att rösta ja till hans brexitavtal. Men den avgörande omröstningen kan komma att skjutas upp.

Nyhetsbild
Utrikes

Nytt förslag kan skjuta upp brexitomröstning

Tilläggsförslaget innebär att dagens omröstning inte är bindande innan all lagstiftning kring brexitavtalet är färdig i parlamentet. Oppositionspartiet Labour ställer sig bakom förslaget.

Nyhetsbild
Utrikes

Nu ska långbänken brexit avgöras – kanske

Efter drygt tre år av ältanden, suckanden och tvära politiska kast kan det vara dags för ett avgörande i dag. Men det är mycket oklart hur det slutar i omröstningen i brittiska underhuset om premiärminister Boris Johnsons nya brexitavtal med EU – och om det ens slutar i dag.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Brexitpulsen stiger snabbt i dag

Denna "superlördag" ska det brittiska parlamentet kanske eller kanske inte godkänna Boris Johnsons brexitavtal.

Nyhetsbild
Inrikes

Europaparlamentariker ser risk för att Storbritannien blir skatteparadis efter brexit

Det finns problem med det nya utträdesavtalet enligt finländska Europaparlamentariker. De ser det ändå som bättre än ett avtalslöst alternativ.

Nyhetsbild
Utrikes

Expert: Johnson kan bli enormt populär

Om Boris Johnson ror sitt brexitavtal i land kan han bli enormt populär hos folket, enligt Catherine Barnard, professor i EU-rätt vid University of Cambridge. – Han kommer att ses som premiärministern som levererade brexit, säger hon.

Nyhetsbild
Inrikes

Finland hoppas på kompromisser om budgeten vid toppmötet – kan hamna i skuggan av brexit

EU-ordförandelandet Finlands största prövning är den fleråriga budgeten. Klockan tickar för att hitta kompromisser.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson kavlar upp ärmarna med ny plan för brexit

Två gränser i fyra år – kan det vara modellen för brexit? Premiärminister Boris Johnson väntas i dag presentera sin "sista" brexitplan – som i vanlig ordning delvis redan läckt ut.

Nyhetsbild
Ekonomi

Danske Bank: Nordiska storbolag tror inte på brexit i oktober

Storbritannien lämnar inte EU innan utgången av oktober. Det tror representanter för finska, svenska och norska storbolag, uppger en enkät som Danske Bank har låtit göra.

Nyhetsbild
Utrikes

Förre premiärministern David Cameron bryter tystnaden om brexit

Boris Johnson sade inför folkomröstningen om brexit 2016 att han var säker på att brexit skulle "krossas som en padda". Det skriver Storbritanniens förre premiärminister David Cameron i en ny bok.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya brexitsamtal mellan Johnson och Juncker

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffar EU:s kommissionsordförande Jean-Claude Juncker i Luxemburg för att diskutera brexit på måndag, meddelar Johnsons kansli.

Nyhetsbild
Utrikes

EU: Gammalt avtalsförslag kan bli aktuellt – "Storbritanniens förslag oanvändbara"

Det blir inget brexitavtal utan en irländsk nödlösning, så kallad backstop, säger EU-parlamentets talman David Sassoli. Däremot anser han att det kan bli aktuellt att plocka fram ett gammalt förslag till avtal.

Nyhetsbild
Utrikes

Källor: Premiärminister Boris Johnson planerar brexitsabotage

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson planerar att på laglig väg sabotera de politiska motståndarnas försök att förhindra ett EU-utträde utan avtal, uppger källor till The Telegraph.

Nyhetsbild
Utrikes

Nej till nyval: "Val skulle göra det möjligt för Johnson att ignorera lagstiftningen"

Oppositionspartierna Labour, Skotska nationalistpartiet, Liberaldemokraterna och Plaid Cymru har enats om att på måndag inte stödja regeringens förslag om nyval. Partierna kommer antingen att avstå eller rösta nej, rapporterar BBC.

Nyhetsbild
Utrikes

Brexit-dramatiken fortsätter: Inget nyval än för pressad Boris Johnson

Storbritanniens premiärminister får ge sig i omröstning efter omröstning i underhuset. Förslaget om att stoppa ett avtalslöst brexit går nu till överhuset. Och nyval får vänta.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Plågsam brexit bara fortsätter

Brexitivrarna ville att Storbritannien skulle ta tillbaka kontrollen över landet. I stället blev det kontrollförlust och kaos.

Nyhetsbild
Utrikes

Marken skakar under Johnson

Hösten börjar med avhopp och dramatik när Storbritanniens underhus återsamlats efter sommarlovet. Premiärminister Boris Johnson står på sig om brexit – men har samtidigt förlorat sin majoritet.

Nyhetsbild
Utrikes

Brittiska protester mot parlamentarisk paus

Under parollen "Stoppa kuppen" demonstrerar tusentals i London. Protesten är en av ett trettiotal som under dagen arrangeras runt om i Storbritannien och riktar sig mot premiärminister Boris Johnsons beslut om ett månadslångt uppehåll i parlamentets arbete.

Nyhetsbild
Utrikes

62 dagar till brexit – detta händer nu i Storbritannien

Det har varit många turer, men nu återstår endast två månader innan det är tänkt att Storbritannien ska lämna EU – med eller utan avtal. Här är de viktigaste datumen när brexitprocessen går in på upploppet.

Nyhetsbild
Utrikes

Domstol prövar Johnsons parlamentsbeslut

Dagen efter den brittiske premiärministerns beslut om att stänga ned parlamentet utmanas det i domstol. Skotska nationalistpartiet hoppas att Boris Johnsons senaste drag i brexitprocessen ska rivas upp.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson vill stympa brexitdebatt

Premiärminister Boris Johnson vill skjuta upp öppningen av parlamentet. Det minskar drastiskt tidsramen för att debattera brexit. Pundet faller hårt och politiska motståndare rasar. Det är en "konstitutionell våldshandling", säger underhusets talman.

Nyhetsbild
Utrikes

Oppositionen går ihop mot hård brexit

Oppositionspartier i Storbritannien har gått samman för att stoppa en hård brexit, skriver de i ett gemensamt uttalande. De utesluter inte att stifta nya lagar eller att genomföra en misstroendeomröstning mot regeringen.

Nyhetsbild
Utrikes

Trump lovar Johnson handelsavtal efter Brexit

Storbritannien kommer efter brexit att ingå ett stort handelsavtal med USA, uppgav Donald Trump när han mötte Storbritanniens premiärminister Boris Johnsson i samband med G7-mötet i Frankrike.

Nyhetsbild
Utrikes

Matbrist förutspås vid hård brexit

Storbritanniens regering har förberetts på att en hård brexit antagligen medför en längre tids brist på mat, mediciner och bränsle.

Nyhetsbild
Utrikes

Boris Johnson ska höras om "brexitlögner" – misstänks ha lagt fram fel siffror

Boris Johnson, en av Theresa Mays potentiella efterträdare på premiärministerposten i Storbritannien, ska förhöras i rätten.

Nyhetsbild
Utrikes

Känslosam May gör sorti utan bitterhet

När? Frågan som många britter har ställt sig de senaste dagarna har fått ett svar. I ett tårfyllt tal meddelade premiärminister Theresa May att hon avgår den 7 juni. Hennes spruckna röst hann knappt klinga ut innan diskussionen om hennes eftermäle och tänkbara efterträdare tog vid.

Nyhetsbild
Utrikes

Theresa May avgår

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som ledare för Konservativa partiet den 7 juni. Det meddelade hon med tårar i ögonen på en presskonferens på fredagen.

Nyhetsbild
Utrikes

Experter: Ny folkomröstning om brexit blir knappast av – "en förseningstaktik"

Nej, någon ny folkomröstning om brexit är inte trolig, enligt experterna, trots att den brittiska premiärministern Theresa May öppnat för det. Flera bedömare oroas av det låsta läget i brittisk politik.

Nyhetsbild
Utrikes

Theresa May presenterar sin brexitplan

Brittiska premiärministern håller tal i kväll.

Nyhetsbild
Utrikes

Inga mer brexitsamtal mellan May och Corbyn

Kompromissamtalen om ett brexitavtal mellan den brittiska premiärministern Theresa May och oppositionsledaren Jeremy Corbyn har brutit samman efter sex veckors fruktlösa överläggningar.

Nyhetsbild
Utrikes

Brexit: Ny folkomröstning rycker närmare

Brexitsamtalen mellan brittiska premiärministern Theresa May och oppositionsledaren Jeremy Corbyn kommer att avslutas utan någon överenskommelse, rapporterar BBC. Labourparlamentariker bedömer att en ny folkomröstning rycker närmare.

Nyhetsbild
Utrikes

May begär anstånd med brexit till 30 juni

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att be EU om att skjuta upp landets utträde ur unionen, från den 29 mars till den 30 juni. Det säger May vid en frågestund i underhuset i London. EU uppges vara tveksamt till en förlängning av den längden.