Tragedin i Nykarleby
Nyhetsbild
Inrikes

Migri: Självmord bland asylsökande väldigt sällsynta

Fallet med en 22-årig asylsökande från Afghanistan som denna vecka begick självmord i Nykarleby har berört många. Enligt Migri är det ändå mycket sällsynt att en asylsökande drivs till en sådan handling.

Nyhetsbild
Lokalt

Justitieminister Henriksson om fallet Taher: "Förståeligt att man blir uppgiven av att vänta så länge"

Vi måste sköta asylprocessen bra genast från början, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP). Nästa år genomförs en rättshjälpsreform som ska underlätta för asylsökande att få rättsbiträden.

Nyhetsbild
Lokalt

Stadsbor i hundratal manifesterade människovärdet i Nykarleby

NYKARLEBY Nykarlebyborna är världsbäst på att sluta upp till evenemang i småstaden - också när det gäller att dela sorg, frustration och skam över en ung människas liv som gått till spillo.

Nyhetsbild
Opinion

Läs också VBL:s ledare: Utlänningspolitiken slösar med människor

Finland behöver mera arbetskraft, men landet kastar ut sådana utlänningar som har arbete. I Nykarleby slutade det med en tragedi, skriver Dan Ekholm i Vasabladets ledare.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Taher borde få leva här

När en ung person väljer att ta sitt liv för att myndigheter tagit hans hopp ifrån honom skakas småstaden. Hela landet borde skaka.

Nyhetsbild
Inrikes

Inrikesminister Ohisalo om fallet Taher i Nykarleby: "Verkligen mycket sorgligt"

NYKARLEBY Inrikesministern Maria Ohisalo utlovar snabbare asylbeslut. Samtidigt utreds hur fall som Tahers ska kunna undvikas med hjälp av främlingspass.

Nyhetsbild
Lokalt

SU i Österbotten: Medmänskligare flyktingpolitik, tack

En asylsökande i Nykarleby tog sitt liv natten till tisdag. Orsaken var ett negativt asylbesked. Obegripligt och oacceptabelt, säger Frida Lönnbäck, ordförande för Svensk Ungdom i Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Ljusmanifestation för människovärdet hålls i Nykarleby

NYKARLEBY Förstämningen har lagt sig över Nykarleby och stadsborna efter tisdagens tragedi då 22-åriga Taher tog sitt liv. På torsdagen ordnas därför en manifestation, dit stadsborna hälsas välkomna.

Nyhetsbild
Lokalt

Taher tog sitt liv – förlorade hoppet om ett liv i Finland

NYKARLEBY I förra veckan fick Taher, 22 år, sitt andra negativa asylbesked. Natten till tisdagen tog han sitt liv i närheten av sin bostad på Juthbacka i Nykarleby.