Project Liv Arena
Nyhetsbild
Sport

Livlig diskussion när stadionbolaget informerade om Project liv arena

FOTBOLL Varför bygga där Project liv arena nu planeras, det blir så trångt? Hur blir det med parkeringen och hur mycket personal binder den nya arenan upp när den står klar? Blir konstgräsmattan uppvärmd?

Nyhetsbild
Lokalt

Bygglovet godkänt för Jeppis stadion

JAKOBSTAD

Nyhetsbild
Lokalt

Händer i dag: Information om stadionprojektet på biblioteket

JAKOBSTAD I kväll finns det en chans för allmänheten att skaffa sig mer information om Project Liv Arena. Klockan 18 är stadionprojektets förgrundsfigurer på plats på biblioteket i Jakobstad.

Opinion

LEDARE: Fotbollen ska inte ha gräddfil i beslutsfattandet

Borgensansvaret för Project Liv Arena innebär att staden är tvungen att städa upp efter att matchen är över och strålkastarna har släckts.

Nyhetsbild
Opinion

DEBATT: Vad får jag som Jakobstadsbo för pengarna?

EKONOMI De Grönas Hanna Palovuori efterlyser mer information om fotbollsarenan, både av fotbollsfolket och av staden.

Nyhetsbild
Lokalt

Jeppis Stadion föreslås få bygglov – ärendet behandlas i dag

JAKOBSTAD Någon borgen fick stadionprojektet inte av fullmäktige i måndags. I dag återstår det att se hur det blir med bygglovet. Frågan behandlas av miljö- och byggnadsnämnden.

Nyhetsbild
Lokalt

Project Liv Arena måste vänta på borgen: "En normal demokratisk process"

JAKOBSTAD Eldsjälarna bakom Project Liv Arena i Jakobstad måste vänta till nästa schemalagda stadsfullmäktigemöte den 15 november innan staden fattar ett beslut om borgen. Vad betyder det för projektet?

Nyhetsbild
Lokalt

Borgen för stadion gav fullmäktige kalla fötter

JAKOBSTAD Ganska tidigt under diskussionen föreslog Ilmari Heinonen att ärendet bordläggs. Han fick vänta på understöd. Men det kom så småningom.

Nyhetsbild
Lokalt

Borgen för 5,4 miljoner i fullmäktige

JAKOBSTAD Två bolag anhåller om borgen för lån av staden Jakobstad. Det ena bolaget vill bygga en fotbollsstadion, det andra planerar köpa en fabrikshall.

Nyhetsbild
Lokalt

Snellman blir partner i Project Liv Arena – bygget kan komma igång i november

JAKOBSTAD Det återstår ännu en del förarbete. Men om allt går som det ska inleds byggandet av Project Liv Arena i november. Men under 2022 kommer fotbollen fortsättningsvis att spelas på Centralplan.

Nyhetsbild
Sport

Project liv Arena – fotbollstadion ett hem för nya hjältar

FOTBOLL Project liv Arena. Smaka på det. Så ska nämligen den fotbollsstadion heta som kommer att byggas på det som nu är Västraplan i Jakobstad. Namnet offentliggjordes på fredagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Ingen byggstart för Jeppis Stadion i maj – "Spelar ingen större roll"

JAKOBSTAD Aktieemissionen har kommit igång bra för Jeppis Stadion. Det säger både Kenneth Mörk och Björn Anderssén. Däremot uppfylls inte visionen om att slå spaden i marken redan i maj.

Nyhetsbild
Sport

Jeppis Stadion och Variska skola fick pengar av ministern

FOTBOLL Kultur- och vetenskapsministern Annika Saarikko (C) har nu klubbat av 750.000 euro för Jeppis Stadion och 450.000 euro till Variska skola i Vasa.

Nyhetsbild
Lokalt

"Avgörande" stöd för Jeppis Stadion

JAKOBSTAD Det var en lättad styrelseordförande för Jeppis Stadion som tog emot det positiva utlåtandet om statliga pengar. Björn Anderssén säger att stödet är "avgörande".

Nyhetsbild
Lokalt

Glädjebeskedet: Statens idrottsråd gav grönt ljus för Jeppis Stadion

JAKOBSTAD Statens idrottsråd förordade de 750 000 euro i statliga pengar som har sökts för Jeppis Stadion. Medlemmen Joakim Strand (SFP) berättar:

Nyhetsbild
Sport

Avgörande beslut väntar för Jeppis Stadion: "En viktig milstolpe"

FOTBOLL Målsättningen är att de första spadtagen för Jeppis Stadion ska tas i maj/juni. Hur framskrider processen med det statliga stödet och aktie-emissionen?

Opinion

Joakim Strand: Stadion sätter Jeppis på kartan!

Jeppis Stadion kommer att stärka hela västra Finlands område inom Fotbollsfinland.

Nyhetsbild
Sport

Bollförbundet tog ställning till Jeppis Stadion

FOTBOLL Finlands Bollförbund har tagit ställning till om man via Hat-trick-programmet ska stödja stadionplanerna i Jakobstad.

Nyhetsbild
Sport

Jeppis fotbollsstadion tar form– en beräknad läktarkapacitet på 3000 sittplatser

FOTBOLL Stadionprojektet på Västra plan får allt fastare former. På onsdagen bekantade sig representanter från Bollförbundet, staten och staden Jakobstad med planerna och lovorden uteblev inte.