Melodifestivalen 2021
Nyhetsbild
Kultur

SVT om Melodifestivalens tittarsuccé: Sensationellt

Statistiken talar sitt tydliga språk: När krogarna håller stängt och nattlivet är satt på paus återtar Melodifestivalen sin status som lägerelds-tv.

Nyhetsbild
Kultur

Tusse: Tror vi har goda chanser i Eurovision

Tusse Chiza vann Melodifestivalen överlägset – nu försöker han att vända blicken mot Europa. Samtidigt väntar gymnasiestudier och vardagen i Tällberg. – Jag har inte ens fattat att jag har vunnit Mello, att vinna Eurovision skulle vara helt overkligt, säger han.

Nyhetsbild
Kultur

"Känner mig mer älskad än någonsin"

Han var favorit när Melodifestivalen inleddes, och i finalen infriades förväntningarna på Tusse Chiza med råge. Med hela 175 poäng är "Voices" 2021 års vinnarlåt i Melodifestivalen. Tusse är dessutom den första artisten som vunnit både Melodifestivalen och "Idol" – Har Sverige inte tröttnat på mig än?, säger han.

Nyhetsbild
Nöje

Överlägsen Tusse vinner Melodifestivalen

Han var favorit när Melodifestivalen inleddes, och i finalen infriades förväntningarna på Tusse Chiza med råge. Med hela 175 poäng är "Voices" 2021 års vinnarlåt i Melodifestivalen, och Tusse får därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam i maj.

Nyhetsbild
Kultur

Björkmans sista tävling: Ska leda framåt

En vinnare ska koras i den första pandemianpassade Melodifestivalfinalen – och samtidigt firas Christer Björkman av.– Vi vill att det ska kännas som en present till Christer, säger programledaren Shima Niavarani.

Nyhetsbild
Kultur

SVT backar om Belarus i schlagerjuryn – Storbritannien ersättare

Melodifestivalens internationella jury presenterades på tisdagen. Valet att inkludera Belarus fick bland andra Europaparlamentarikern Karin Karlsbro (L) att reagera. Nu backar SVT från beslutet.

Nyhetsbild
Kultur

Shirley Clamp om Melodifestivalen: En risk för oss veteraner

Shirley Clamp programleder Andra chansen tillsammans med sin gamla kompis Christer Björkman. Men att själv tävla igen känns vanskligt. – Det är väldigt "risky" att ställa upp, speciellt för oss veteraner, säger hon.

Nyhetsbild
Nöje

Sjuk Paul Rey missade repen inför Andra chansen på lördag

Paul Rey skulle ha repat ändringar i sitt nummer inför Andra chansen. I stället har han fått repa sig från magsjuka. – Det har varit intensiva timmar, säger han.

Nyhetsbild
Kultur

Favoriterna direkt till final i Melodifestivalen – The Mamas och Eric Saade tog hem det

The Mamas har gjort det igen. Med bidraget "In the middle" går fjolårets vinnare direkt till final i Melodifestivalen. Det gör även veckans andra förhandsfavorit Eric Saade.

Nyhetsbild
Kultur

Musikfesten i SVT har börjat – än en gång dags för Melodifestivalen

Blir det förhandsfavoriterna The Mamas och Eric Saade som bokar direktplatser i Melodifestivalens final, eller kommer någon av de övriga deltagarna att överraska? Snart får vi svaret.

Nyhetsbild
Nöje

Diskodrottningen från Alcazar nysatsar i Melodifestivalen

Nu står Tess Merkel på egna ben i Melodifestivalen för första gången. – Det har varit jäkligt grått ett tag nu. Det är en lyx att få färglägga människors liv på lördag, säger hon.

Nyhetsbild
Nöje

Disco, gospel och mycket pop i sista deltävlingen

I den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen möter nykomlingar tidigare vinnare som The Mamas och Eric Saade. Förutom disco och gospel blir det pop, pop, pop och pop.

Nyhetsbild
Nöje

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli gör comeback i Melodifestivalen

Den här gången är Charlotte Perrelli utrustad med en poplåt om att känna sig ung, och en stark längtan efter att få uppträda igen. – Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger, säger hon.

Nyhetsbild
Nöje

Melodifestivalens tredje deltävling har storslagna refränger

Storslagen refräng med favorit-Tusse, bullrig schlagerfest med Charlotte Perrelli, en samlagsballad och många viktiga budskap. Så här låter lördagens deltävling i Melodifestivalen.

Nyhetsbild
Kultur

Julia Alfrida, Wahl och Sami lämnar Melodifestivalen

Anton Ewald, Frida Green, Patrik Jean, Eva Rydberg och Ewa Roos och Dotter går vidare i Melodifestivalen. För Julia Alfrida och Wahl featuring Sami blev det däremot respass direkt.

Nyhetsbild
Kultur

Melodifestivalens andra deltävling är i gång

Ska kritikerfavoriten Dotter stå pall i ett startfält som även innehåller bland andra Anton Ewald och veteranerna Eva Rydberg och Ewa Roos? Om en dryg timme får vi svaret.

Nyhetsbild
Nöje

Saucedos nummermiss anmäls – skulle skoja med kompis

Danny Saucedos nummermiss under uppträdandet i Melodifestivalen anmäls nu av SVT som personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten i Sverige.

Nyhetsbild
Nöje

Debutanten Julia Alfrida: Allt är jättekul, nytt och spännande

Först ut i Melodifestivalens andra deltävling är den rutinerade deltagaren Anton Ewald. Trots att han räknas som en av favoriterna vågar han inte hoppas på någonting. Julia Alfrida är debutant.

Nyhetsbild
Nöje

Andra svåra deltävlingen i Melodifestivalen – Eva och Ewa trallar glatt

Klubbiga poplåtar får konkurrens av nostalgihumor och "PRO-versionen av Samir och Viktor" i Melodifestivalens andra deltävling.

Nyhetsbild
Nöje

Annexet i Stockholm fylls av Melodifestivalmusik – och pip

Förutom artisternas repetitioner ljuder också avståndslarmen, som ska hindra smittspridning. – Jag har gjort Melodifestivalen sju gånger innan och det känns väldigt märkligt i år, säger Jessica Andersson.

Nyhetsbild
Nöje

Hård kamp i första deltävlingen i Mello

Arvingarna levererar en svängig dansbandsdänga, Danny Saucedo satsar på soulfunk och Kadiatou inleder poppigt. Årets första deltävling i Melodifestivalen bjuder även på Göteborgsrock och schlager.