Malmömöte om rasism och antisemitism
Nyhetsbild
Utrikes

"Det börjar med ord och slutar med mord"

Starka ord och känslor – Malmö internationella forum om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism har öppnat. — Mitt liv visar att det börjar med ord och slutar med mord, säger Tobias Rawet, en av Förintelsens överlevande, under öppningsceremonin.

Nyhetsbild
Utrikes

Macron i Malmö: Vi måste få stopp på näthatet

Sociala medier-bolag möts av stenhårda krav under Malmös internationella forum om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. – Vi måste få stopp på näthatet, säger Frankrikes president Emmanuel Macron i sitt tal, som hålls på distans.

Nyhetsbild
Utrikes

Massivt säkerhetspådrag vid Förintelsekonferens

Säkerhetspådraget är enormt och delar av Malmö stängs av. Nu samlas representanter från över 40 länder och en rad organisationer för Förintelsekonferensen. – Det är den största händelsen som vi kan komma ihåg inom polismyndigheten, säger presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Nyhetsbild
Utrikes

Judehat på sociala medier – "Värre än vi trodde"

Utbredd antisemitism förekommer på alla sociala medier, trots techjättarnas försök att reglera innehållet, enligt en ny rapport från bland annat svenska Expo. Samtidigt utlovar Google nya satsningar för att bekämpa hat i samband med den pågående Förintelsekonferensen i Malmö.

Nyhetsbild
Inrikes

President Niinistö kommer medverka i forum för att bekämpa antisemitism

President Sauli Niinistö kommer att delta i forum för att minnas förintelsen.

Nyhetsbild
Utrikes

Massivt polispådrag vid Förintelsekonferens i Malmö

Massiv bevakning och avspärrningar – stora delar av Malmö kommer att påverkas i samband med onsdagens internationella konferens för hågkomst av Förintelsen. Att konferensen fokuserar på antisemitism är något polisen har i särskilt beaktande.