FM i friidrott 2022
Nyhetsbild
Sport

Elin Pajunen kunde inte rubba VM-trion – var illa ute redan på tredje höjden: "Det var på håret"

FRIIDROTT Än en gång blev det en fjärdeplats för Elin Pajunen i FM. Inte heller i damernas längd blev det någon medalj till Vasa under söndagskvällen.

Nyhetsbild
Sport

Camilla Richardsson gav formbesked som heter duga i FM – den plågsamma tiden efter VM är nu glömd: "Paniken har lagt sig"

FRIIDROTT Efter VM-misslyckandet har det varit tunga veckor för Camilla Richardsson, men i Joensuu vände det när hon tog sitt första guld på 5000 meter på söndagen.

Nyhetsbild
Sport

Ovädret stoppade inte Johansson, men mjölksyran gjorde sitt i finalen – Rauhala långt från avancemang: "Katastrof"

FRIIDROTT Väderförhållandena höll på att ställa till det under den tredje dagen av friidrotts-FM i Joensuu, men turen var på idrottarnas sida den här gången. Trots det fick varken Filiph Johansson eller Jeanine Nygård till det i finalerna på 400 meter på lördagen.

Nyhetsbild
Sport

FM drog i gång efter oväderspausen – besviken Alex Rauhala missade final på 800 meter, inga österbottniska medaljer

FRIIDROTT Hårda vindar, regn och åska satte tillfälligt stopp för friidrotts-FM i Joensuu. Tävlingarna kunde återupptas senare under kvällen. För Alex Rauhala, VIS, blev det pannkaka på 800 meter.

Nyhetsbild
Sport

Stavduon Albin och Jere från Vasa höll för favoritskapet – tog sina första FM-medaljer: "Det var trögstartat"

FRIIDROTT Jere Keskinen och Albin Lundberg säkrade Vasas första medaljer i FM när de hoppade hem silver respektive brons på fredagskvällen. Medaljerna är deras första i seniorsammanhang.

Nyhetsbild
Sport

Kristian Bäck säkrade sin sjätte FM-medalj – Camilla Richardsson överraskade på "sprintdistansen"

FRIIDROTT Kristian Bäck gick in för guld i fredagskvällens längdfinal, men fick nöja sig med ett brons i sin första tävling för säsongen. EM-klara Camilla Richardsson överraskade och ställde upp på 1500 meter – och knep silver.

Nyhetsbild
Sport

Nina Chydenius är finsk mästare för andra året i rad – genrepet gick som planerat: "Troligtvis sista hårda loppet innan EM"

FRIIDROTT Utmanarna hade kastat in handduken och Nina Chydenius, Gamlakarleby IF, kunde försvara sitt guld på 10 000 meter på fredagskvällen. Men det var ingen promenadseger.

Nyhetsbild
Sport

Jeanine Nygård enkelt vidare till final på 400 meter – har olycksfyllda månader bakom sig: "Min sommar blev helt katastrof"

FRIIDROTT Den tuffa konkurrensen på damernas 400 meter stoppade inte Jeanine Nygård från att ta sig till final. Väl i finalen vill Vasa IS-löparen vara med och tävla om medaljerna – samt en plats till Finlands stafettlag i EM.

Nyhetsbild
Sport

Skadad Nathalie Blomqvist står över FM – Europamästerskapen är också i fara

FRIIDROTT Blomqvist tvingades lämna återbud under fredagen. Nu är målet att kunna springa smärtfritt i München om en och en halv vecka.

Nyhetsbild
Sport

EM-klara Anni-Linnea Alanen misslyckades i kvalet – Vasabon blev utan finalplats: "Det var svårt att få till tre bra kast i dag"

FRIIDROTT En av medaljfavoriterna i damernas spjut, Anni-Linnea Alanen, fick inte spjutet att flyga i torsdagskvällens FM-kval och hamnade utanför finalplatserna.

Nyhetsbild
Sport

Albin och Jere gör upp om FM-medaljer tillsammans med sin tränare Mikael – "Om tränaren vinner får vi höra om det ett tag"

FRIIDROTT För stavhopparna Albin Lundberg och Jere Keskinen från Vasa är det vardagsmat att deras tränare Mikael Westö är en av deras konkurrenter. På fredagen går trion in som förhandsfavoriter till FM-medaljerna i herrarnas stavfinal.

Nyhetsbild
Sport

Elin Pajunen åker till FM med medalj som mål – trots den hårda konkurrensen: "Sist och slutligen är det dagsformen som avgör"

FRIIDROTT Om medaljmålet ska bli verklighet för Elin Pajunen i friidrotts-FM i Joensuu detta veckoslut krävs rekordhopp. Formkurvan har gått i rätt riktning för Vasa IS-hopparen, som denna sommar har tangerat sitt personliga rekord vid två tillfällen.