Nyhetsbild
Utrikes

EU-politiker avvisas från Venezuela

En grupp Europaparlamentariker som rest till Venezuela för att träffa oppositionsledaren Juan Guaidó har stoppats på flygplatsen i huvudstaden Caracas. Senare i dag ska EU:s utrikesministrar träffas för att diskutera läget i det krisdrabbade landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Demonstranter i Venezuela kräver nödhjälp

Tusentals demonstranter har återigen gett sig ut på Venezuelas gator. De kräver bland annat att sittande presidenten Nicolás Maduros regim tillåter att humanitär hjälp släpps in i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Nya stora protester väntar i Venezuela

Militären måste vägra order och släppa in hjälp till Venezuela. Det kräver oppositionen inför nya demonstrationer.– Vi tar oss tillbaka ut på gatorna, säger oppositionsledaren Juan Guaidó.

Nyhetsbild
Utrikes

Överste byter sida i Venezuelas maktkamp

En överste i den venezuelanska armén har bytt sida och stöder nu oppositionsledaren Juan Guaidó.I en video uppmanar han alla i armén att överge president Nicolás Maduro.

Nyhetsbild
Utrikes

USA vill se FN-styrd hjälp till Venezuela

UTRIKES USA har lagt fram ett förslag till en FN-resolution om att internationell humanitär hjälp ska skickas till Venezuela och att ett nytt presidentval ska hållas i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Oppositionsledaren Guaidó vägrar utesluta USA-insats

UTRIKES Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó vill inte utesluta ett USA-lett ingripande för att tvinga den sittande presidenten Nicolás Maduro att avgå och få in internationell humanitär hjälp i landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Guaidó: Landets öde i vågskålen

Venezuelas öde avgörs denna månad, förutspår oppositionsledaren Juan Guaidó, och aviserar nya aktioner den 12 februari för maktskifte.

Nyhetsbild
Utrikes

USA uppmanar militären att stödja oppositionen

Massiva demonstrationer pågår i Venezuela, både till stöd för oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig själv till interimspresident, och sittande ledaren Nicolás Maduro.USA uppmanar militären att ansluta sig till oppositionen.

Nyhetsbild
Utrikes

Massdemonstrationer i Venezuela i dag

Maktkampen i Venezuela kan i dag ställas på sin spets på gatorna. Både oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig till interimspresident, och den sittande ledaren Nicolás Maduro har kallat till stora demonstrationer.

Nyhetsbild
Utrikes

Massdemonstrationer i Venezuela

Maktkampen i Venezuela kan i dag ställas på sin spets på gatorna.

Nyhetsbild
Utrikes

Guaidó: Ingen risk för inbördeskrig för Venezuela

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utmanar president Nicolás Maduro om makten i Venezuela, uppger att han fört hemliga samtal med landets militär. Venezuelanerna vill ha förändring, och därför finns det ingen risk för inbördeskrig, hävdar han.

Nyhetsbild
Utrikes

EU kräver att Venezuela släpper journalister

EU kräver att Venezuela omedelbart släpper de tre utländska journalister samt deras chaufför som gripits i landet. Journalisterna arbetade för den spanska nyhetsbyrån EFE när de greps.

Nyhetsbild
Utrikes

Guaidó: Ingen risk för inbördeskrig

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utmanar president Nicolás Maduro om makten i Venezuela, uppger att han fört hemliga samtal med landets militär.

Nyhetsbild
Utrikes

På FN:s uppmaning: Konferens om läget i Venezuela hålls i Montevideo nästa vecka

Ledare för Mexiko och Spanien manar till förhandlingar mellan Maduro-sidan och Guaidó-sidan i Venezuela. Samtidigt växer oron och spekulationerna: Var är guldet?

Nyhetsbild
Utrikes

Forskare varnar för mer kaos i Venezuela – "Varken USA eller EU verkar ha en plan"

Stödet för den venezuelanska regeringen kommer att sina ytterligare i och med USA:s nya sanktioner, tror forskaren Edmé Dominguez. Hon oroar sig dock mer över vad som ska hända efter det eventuella maktskiftet.

Nyhetsbild
Utrikes

Maktkampen trappas upp i Venezuela

En intensiv maktkamp pågår om det oljerika Venezuela. Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig till interimspresident, har fått reseförbud och uppmanar EU att införa nya sanktioner mot landet.

Nyhetsbild
Utrikes

Guaidó: Fredlig lösning målet i Venezuela

Målet för Venezuelas opposition är en fredlig övergång bort från Maduros styre samt fria val, säger oppositionsledaren Juan Guaidó. Men han utesluter inte militära lösningar.