Nya vändningar i kampen för Lucas
Nyhetsbild
Lokalt

Johan Kullas: Dra bort besväret så diskuterar vi samarbete

VASA Dra bort besväret från Regionförvaltningsverket så kan vi diskutera hur Vasa stad kan bidra till finansieringen av extra kostnader så att barn med funktionsbegränsningar kan gå i Vasa Övningsskola.

Nyhetsbild
Lokalt

Niondeklassare samlade in 130 namn för Lucas: "Vi vill inte stå tysta"

VASA Alla ska vara välkomna till övningsskolan. Det anser fem elever som fick höra om Lucas Räisänens fall och beslöt sig för att agera. De startade en namninsamling, som de nu överlämnat till skolans rektor.

Nyhetsbild
Lokalt

Trångt i eftis vid Övis – "Inte skolans skyldighet att ordna eftermiddagsvård"

VASA Nästan hundra elever i ettan och tvåan går i eftis vid Vasa Övningsskola. Flera får inte plats och därför tas inga förskolebarn emot som behöver eftermiddagsvård i höst.

Nyhetsbild
Lokalt

Skolchefer riktar hård kritik mot Övis – mångårig konflikt mellan skolan och staden

VASA Vasa Övningsskolas besvär över placeringen av ett handikappat förskolebarn upprör cheferna på Vasa stads skolverk. Skolan har vägrat ta emot barn med funktionsnedsättning i åratal, enligt Lillemor Gammelgård, direktör för småbarnspedagogiken.

Nyhetsbild
Lokalt

Sahlström: Beklagar dålig kommunikation och dålig relation med skolverket

VASA Åbo Akademi medger brister i kommunikationen gällande femåriga Lucas förskoleplats i Vasa Övningsskola. Likaså i relationen till Vasa stads skolverk.

Nyhetsbild
Lokalt

Övisrektorn besvärar sig över Lucas plats i förskolan

VASA Femåriga Lucas Räisänen har fått plats i förskolan vid Vasa övningsskola, men ledande rektorn tror inte skolan klarar av en elev med förlängd läroplikt. Dålig bortförklaring. Diskriminering, säger Lucas mamma Krista Riipinen.