USA:s östkust hotas av orkanen Florence
Nyhetsbild
Utrikes

Florence kan öka i styrka igen

Ovädret Florence som drar in över USA:s östkust nedgraderades till ett lågtryck under söndagen. Det väntas tappa ytterligare i styrka under måndagen för att sedan eventuellt öka igen under tisdag och onsdag, uppger orkancentret NHC.

Nyhetsbild
Utrikes

Finlandssvenska familjen Nielsen i orkanens mitt: "Vi tog chansen att stanna hemma"

Orkanen Florence rasar för tillfället i North Carolina. Österbottningarna Peter och Marina Nielsen valde att stanna hemma i sitt stormsäkrade hus. Nu försöker de ransonera el och hålla barnen lugna. Se bilder från Wilmington!

Nyhetsbild
Utrikes

Två dödade av orkanen Florence

En mamma och ett litet barn har dödats sedan orkanen Florence dragit in över North Carolina. I staden New Bern har hundratals människor räddats från sina hem efter att två floder svämmat över.

Nyhetsbild
Utrikes

"Florence" närmar sig North Carolina

Stormen Florence öga låg på förmiddagen finsk tid cirka 40 kilometer från kuststaden Wilmington i delstaten North Carolina, enligt USA:s orkancenter NHC. Den väntas komma in över land mycket snart, enligt NHC.

Nyhetsbild
Utrikes

North Carolinas guvernör: Fly – rid inte ut ett monster

Uppemot två miljoner invånare har ombetts eller beordrats att lämna North Carolina, South Carolina och Virginia när jätteorkanen Florence närmar sig. Ovädret sätter ny fart på oenigheten mellan president Trump och det tidigare stormdrabbade Puerto Rico.

Nyhetsbild
Utrikes

Österbottningar stormsäkrar huset inför Florence – "Orkanen är skrämmande"

Marina och Peter Nielsen i Wilmington i North Carolina bor precis där orkanen Florence väntas slå till på torsdag. Familjen har beslutat sig för att stanna hemma, spika för fönstren och försöka förbereda sig på ett oväder av oanad kraft. – Det är skrämmande, säger Marina Nielsen.

Nyhetsbild
Utrikes

Jakobstadsbördiga Dan Isaksson bor och arbetar i North Carolina: "Ser ut att bli ett rejält oväder"

Dan Isaksson bor med sin familj i Durham, North Carolina, drygt två och en halv timmes bilväg från den amerikanska östkusten där orkanen Florence väntas slå till på torsdag. Isaksson som just nu befinner sig i Danmark hoppas att Florence inte ställer till det för hans hemresa.

Nyhetsbild
Utrikes

Florence ökar i styrka – evakuering inleds

Orkanen Florence fortsätter att samla kraft ute över Atlanten. Orkanen har uppdaterats till kategori fyra på den femgradiga skalan, uppger USA:s orkancenter NHC.

Nyhetsbild
Utrikes

UPPROP: Är du på plats på amerikanska östkusten?

Över en och en halv miljoner människor har uppmanats att evakuera i tre delstater på den amerikanska östkusten, som hotas av orkanen Florence. Är du på plats i North och South Carolina eller Virginia? Hör av dig till oss!

Nyhetsbild
Utrikes

VIDEO: Se orkanen Florence från rymden

Den enorma orkanen Florence syns tydligt från rymden. NASA:s videoklipp är filmat från den internationella rymdstationen ISS.

Nyhetsbild
Utrikes

"Florence" ökar i styrka – evakuering inleds i North Carolina

UPPDATERAD Orkanen Florence fortsätter att samla kraft ute över Atlanten. Under måndagen uppdaterades orkanen till en kategori fyra på en femgradig skala, uppger USA:s orkancenter NHC.