Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

10.9.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Flagga stals och brändes under en demonstration utanför den iranska ambassaden i Helsingfors

Omkring 150 personer demonstrerade utanför Irans ambassad på Brändö i Helsingfors på måndag eftermiddag.

Nyhetsbild

Plan International kräver en egen emoji för mens

Många flickor kan inte gå till skolan på grund av mens och alla har inte möjlighet till mensskydd. Mens är en global jämställdhetsfråga och därför ska det finnas en mens-emoji anser Plan International i Finland.

VK: Folk röstade i Umeå efter att vallokalen stängt

I Umeå stod många väljare i kö ännu när vallokalerna stängde. De fick rösta i alla fall men hade då tillgång till de första resultaten.

Nyhetsbild

Statsvetare: Lätt position för Jimmie Åkesson

Ingen säger sig vilja regera eller samarbeta med Sverigedemokraterna. En inbjudan till formella samtal fick ett snabbt nej från Moderaterna och Kristdemokraterna. Hur SD-ledaren Jimmie Åkesson kommer att agera framöver är mycket osäkert, enligt experter.

Tiikerit slog Etta

VOLLEYBOLL Tiikerit och Etta drabbade samman i en träningsmatch i Karleby på måndagen.

Nyhetsbild

20-tal anmälningar om valfusk på olika håll i Sverige

Drygt 20 anmälningar om valfusk har landat på korruptionsåklagarnas bord dagen efter valet. Det handlar bland annat om urkundsförfalskning och valsedlar på villovägar. I ett fall misstänks en lokalpolitiker ha följt med väljare bakom skärmen.

Nyhetsbild

"Florence" ökar i styrka – evakuering inleds i North Carolina

UPPDATERAD Orkanen Florence fortsätter att samla kraft ute över Atlanten. Under måndagen uppdaterades orkanen till en kategori fyra på en femgradig skala, uppger USA:s orkancenter NHC.

Bil brann i Karleby

KARLEBY Vid åttatiden på måndagskvällen började en bil brinna på en parkeringsplats på Hassisvägen i Karleby.

Nyhetsbild

Ryssland satte ny tull på bilar – Finland vill ha lika smidig trafik som tidigare

Den finländska tullen har i dag diskuterat med tullen i Ryssland om deras nya skatt på bilar. Den nya lagen ska begränsa privatpersoner från att föra in utländska bilar till Ryssland, skriver tullen i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Het EU-kamp om upphovsrätt på nätet – "Antingen dör internet eller konsten"

Länkförbud och slutet för internet. Spiken i kistan för konstnärer och gammalmedia. De drastiska orden har flugit från båda sidor i en infekterad strid om nya EU-regler för upphovsrätt på nätet. Nu väntar en komplicerad kamp i EU-parlamentet i Strasbourg.

Nyhetsbild

Tredje raka segern för Jaro – Olusanya avgjorde mot HIFK

FOTBOLL Anthony Olusanya sköt in 1–0 stolpe in i den 80:e minuten. Detta efter att han hade snappat upp en lös boll och avancerat i djupled för att avlossa bössan från cirka 20 meter.

Gastrokirurgen Mikael Victorzon avled oväntat i lördags

Mikael Victorzon, gastrokirurg på Vasa centralsjukhus, avled plötsligt under en seglats i lördags. Enligt tidningen Pohjalainen hölls en kort minnesstund på VCS på måndagen.

Nyhetsbild

VIDEO: Två män och en gummibåt tvärs genom Europa

JAKOBSTAD Från Svarta Havet upp till Rovaniemi i en liten gummibåt. I måndags övernattade killarna vid segelpaviljongen i Jakobstad för att förhoppningsvis ännu under måndagen hinna till Uleåborg.

Nyhetsbild

Åsa von Schoultz: Det ser svårt ut att bilda regering

Läget är helt låst efter riksdagsvalet i Sverige. Orsaken stavas Sverigedemokraterna. Någon måste ge avkall på sina krav om det ska bli en regering, säger statsvetaren Åsa von Schoultz.

Nyhetsbild

Fullmäktiges möte snabbt avklarat – preventivmedel ledde till diskussion

JAKOBSTAD Det mest eldfängda ärendet på listan återremitterades. När fullmäktige möttes för första gången efter sommarpausen var diskussionerna korta och inläggen väntade.

Nyhetsbild

Regionala vägar och flyglinjer i fokus på ministermöte: "De begränsar oss jättemycket"

JAKOBSTAD Såväl UPM som andra företag i Jakobstadsregionen efterlyste en ny bro. Annars blir det problem med de nya superlångtradarna.

Nyhetsbild

Gubbslem och gamla hemligheter

RECENSION "Den åttonde tärnan" är en småputtrig och lagom spännande deckare, dessutom är den välskriven.

Nyhetsbild

Polisen undersöker försök till mord i Kannus

Polismyndigheten i Österbotten har inlett en förundersökning angående en händelse som inträffade i Kannus under lördagsmorgonen. Polisen rubricerar i det här skede sin misstanke som försök till mord.

Nyhetsbild

Grannkommunerna fick lägesrapport av Vasa och Korsholm

Hur påverkar en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm de samkommuner och det samarbeten som nu finns? Frågan togs upp av både Vörå och Korsnäs på ett grannmöte på måndagen.

Nyhetsbild

Täta handelsmöten utlovas mellan EU och USA

Efter allt gnissel under vår och sommar ska USA och EU nu försöka omsätta löftena om bättre handelsrelationer i praktiken. "Konstruktivt" säger USA:s handelsrepresentant efter ett möte i Bryssel.

Nyhetsbild

Kyrkor utlyser gemensam bön för Sverige

Valresultatet är inte bara svårtytt – det ger även behov av bön. I alla fall om man ska tro Sveriges kristna råd, som uppmanar Sveriges kyrkor och församlingar att delta i gemensam bön på söndag, och fram till dess att regeringsfrågan är löst.

Nyhetsbild

Sverigedemokraterna kan ha nått sin kulmen nu

Det finns exempel på svensk politik som kan skötas över de gamla blocken. Och det finns exempel på Sverigedemokrater som nöjer sig med att föra dialog i sakfrågor.

Nyhetsbild

Hopp om rysk-japanskt fredsavtal efter att Abe mötte Putin

Ryssland och Japan har aldrig tecknat något formellt fredsfördrag efter andra världskriget. Orsaken är oenighet kring ögruppen Kurilerna som intogs av dåvarande Sovjetunionen i slutet av världskriget.

Nyhetsbild

Miapetra Kumpula-Natri siktar på omval – blir SDP:s toppkandidat i EU-valet

På fyra år har Miapetra Kumpula-Natri etablerat sig i EU-parlamentet. Nu siktar hon på ytterligare fyra år och utsikter finns för ännu större skor.

Nyhetsbild

Anna Sourander: Dags för Finland att välja en kvinna?

Det är inte omöjligt att en plats i EU-kommissionen öppnar sig för Miapetra Kumpula-Natri nästa år. Hon skulle i så fall göra slut på det 23 år långa gubbväldet i finländsk EU-politik.

Patienthotell med sex bäddar öppnas vid Möcs

KARLEBY Ett patienthotell med sex bäddplatser öppnas invid Möcs i oktober. Soites styrelse har också beslutat om prissättningen för övernattningarna. Rummen ska användas i första hand av Soites patienter och patienternas anhöriga.

Nyhetsbild

Harkimo berättar om varför han tröttnade: "Rent ut sagt vill jag vara med och bestämma"

Harry "Hjallis" Harkimo berättar om hur Alexander Stubb och Petteri Orpo lovade honom ministerposter som uteblev. – Partier frågade om jag ville bli deras kandidat, men de frågade inte vad jag har för åsikter.

Nyhetsbild

Blue Fox vidare i cupen

INNEBANDY Blue Fox herrlag är vidare till tredje omgången av Finlands cup. Detta efter vinst 2–1 mot SB Vaasa i den avgörande matchen.

Nyhetsbild

Studie: Kejsarsnitt ökar risken för matallergier

Barn födda med kejsarsnitt utvecklar oftare matallergier. Det motsatta gäller barn som föds mycket för tidigt. Det här enligt en studie gjord av forskare vid Örebro universitet och Karolinska institutet i Sverige.

Nyhetsbild

18-åring tände eld i lägenheter – enorma skadestånd väntar

I augusti 2015 tände han eld i två lägenheter i Vasa. Han åtalas för två fall av sabotage där skadeståndskraven är 100.000 euro.

Utnämningar vid OP Mellersta Österbotten

Nyhetsbild

Transportföretagarna riktar hård kritik mot vägnätet

Transportföretagarnas intresseorganisation SKAL riktar i en färsk transportbarometer hård kritik mot vägnätet i Finland. Över 90 procent av de närmare 500 medlemsföretag som svarat, anser att vägnätet blir allt sämre. Det påverkar tidtabeller, lönsamhet och chaufförerna belastas hårt.

Nyhetsbild

Däckrazzia i Österbotten: "Var femte kör med dåliga däck"

"Hur bra i skick är dina däck?" det undrar Markku Haavisto, razziachef, när han granskar bildäck på en parkering i Korsholm. Han och kollegorna förfäras över att människor köper begagnade bildäck som redan är utslitna.

Nyhetsbild

Arbetsgrupp: Satsa på helhetsentreprenad för Nedervetil skola

KRONOBY Den nya skolan i Nedervetil bör förverkligas i form av en helhetsentreprenad. Det anser den byggkommitté som tillsatts för skolan.

Nyhetsbild

Idrottsgalan tar paus: ”Allting behöver förnyas med jämna mellanrum”

IDROTTSGALAN En timeout 2019 – och en större jubileumsfest 2020. Det är planen för den finlandssvenska idrottsgalan de närmaste åren.

Nyhetsbild

Direktförsäljning från gårdar allt populärare – temadag på lördag

I fjol sålde 13 procent av husdjursgårdarna, det vill säga 1 500 gårdar, sina produkter direkt från gården. Antalet har ökat i jämn takt under de senaste åren, enligt Jord- och skogsbruksministeriet.

Stygga siffror för Jaro B

FOTBOLL Ilvesspelaren Tomas Varhi punkterade snabbt matchen mot Jaro i B-juniorernas FM-serie. Varhi gjorde sitt tredje mål redan i den 19:e minuten, då ledarlaget Ilves bortaslog Jaro med 0–4 (0–3).

Nyhetsbild

Telia tog kritiken på allvar – säljer enskilda matcher på beställning

ISHOCKEY En hockeymatch i hemmasoffan kostar en tiolapp då ligasäsongen inleds.

Nyhetsbild

Björnmamma och hennes unge dog då de blev påkörda av tåget

Polisen rapporterar om två björnolyckor under det senaste dygnet.

Nyhetsbild

Åbo universitet vinner pris för cancerstudie

Minervastiftelsens Medix-pris går i år till en forskningsgrupp vid Åbo universitet. Forskarna som får 20 000 euro reder ut cellangrepp och cancer, skriver Minervastiftelsen i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Expertpanel enig – det blir en knivig politisk höst för Sverige

Nu kör svekdebatten i gång. Vem som ska leda Sverige de kommande fyra åren är fortsättningsvis en öppen fråga. Nordisk kulturkontakt ordnade en valanalys på måndagsmorgonen.

Nyhetsbild

"Man borde slå till honom så ordentligt att han får hjärnskakning" – Lejonens lagledare i blåsväder efter tv-kommentarer

ISHOCKEY Hockeylandslagets lagledare Mika Kortelainen stod för några kontroversiella kommentarer i egenskap av expertkommentator i söndags. Nu tar landslaget avstånd från hans uttalanden.

Nyhetsbild

Dödläge om statsministerposten – oräknade utlandsröster kan få stor vikt

Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) tänker inte kliva ned trots Alliansens avgångskrav. Men Alliansen tänker inte ge upp statsministerstriden. Partiet anser att det naturliga är att det största partiet i en regering får statsministerposten.

ANDRAS MENING: Svåra förhandlingar väntar efter valrysare

Det blir ingen regering i Sverige utan att någon partiledare sviker sitt löfte, skriver Tommy Westerlund i ledare i Hufvudstadsbladet.

Nyhetsbild

Jet Time och Norwegian tar över TUI:s service – 150 jobb hotade

Resebyråjätten TUI stänger sina kontor på flygplatserna i Helsingfors, Malmö och Oslo. I stället ska trafiken skötas av samarbetsparterna Jet Time och Norwegian.

Nyhetsbild

Kjell Skoglund: "Ta med Sverigedemokraterna för att få stopp på deras frammarsch"

Sverigedemokraterna borde vara med i regeringen. Det anser Kjell Skoglund, vd för Finsk-svenska handelskammaren. Svenska ekonomin går som tåget och oberoende av vilka partier som sitter i regeringen så tror han att den ekonomiska tillväxten inte avstannar i Sverige.

Nyhetsbild

Inget löfte om riksåttan – Berner förvånad över att österbottningar togs på säng

JAKOBSTAD Ministeriets tjänstemän kan ha saknat fakta för sitt förslag om riksåttan. På måndagen duckade kommunikationsminister Anne Berner för frågan. Hon vill inte "dra undan mattan" för dem.

Nyhetsbild

VIDEO: Kampen mot ogräset i gång – men notdragning ingen succé

KARLEBY Axslingan i Potten i Yxpila är en seg rackare. Trots försök med både kedja och vajer lyckades man inte få loss någon större mängd rötter på måndagen.

Nyhetsbild

Risk för stor flygstrejk i slutet av september

Fackföreningar i fem olika länder hotar flygbolaget Ryanair med strejk under den sista veckan i september. Orsaken är att fackföreningarna kräver bättre arbetsvillkor för de anställda.

Nyhetsbild

Jaro till spel med väntad elva

FOTBOLL Jarotränaren Niklas Käcko ställer upp med en väntad startelva i kvällens bortamatch mot HIFK.

Nyhetsbild

Lintilä tror att regionalpolitiken ska växa fram ur gräsrötterna

Regionernas framgång ska i framtiden bygga på varje regions unika styrkor och särdrag, säger centerpartistiska näringsministern Mika Lintilä.

Nyhetsbild

Nytt skadebakslag: Uronen missar matchen mot Estland

FOTBOLL Finlands fotbollsherrar får klara sig utan ytterbacken Jere Uronen i tisdagens Nations League-match i Åbo. Genk-försvararen skadade sig under lördagens drabbning mot Ungern och tvingas vila.

Nyhetsbild

Malin Klingenberg får författarstipendium

JAKOBSTAD Centret för konstfrämjande, Taike, delar ut 304 konstnärsstipendier. En av mottagarna är Malin Klingenberg från Jakobstad.

Nyhetsbild

TUI har inhiberat resor från Vasa till Teneriffa – resenärer erbjuds alternativa rutter

VASA Researrangören TUI har ställt in samtliga semesterflyg från Vasa till Teneriffa i vinter. Resenärer uppmanas i stället flyga från Tammerfors eller Uleåborg med en personrabatt som kompensation. Orsaken uppges vara för liten efterfrågan på resorna.

Nyhetsbild

Elfel i garage orsakade brandutryckning i Larsmo

LARSMO Räddningsverket ryckte ut till ett egnahemshus på Risöhällvägen i Larsmo vid lunchtid på måndagen.

Nyhetsbild

Rolf Nilsson granskar hus i Kronoby

KRONOBY Rolf Nilsson, tidigare byggnadsinspektör i Jakobstad, har anställts som biträdande byggnadsinspektör i Kronoby.

Nyhetsbild

Ann-Cathrine Jungar om Sverigedemokraterna: Partiet har stärkt sin vågmästarroll

Sverigedemokraterna tog ett stort kliv framåt i valet och är nu det tredje största partiet. Det har betydelse för regeringsbildningen. För SD finns det både fördelar och nackdelar med att fortsätta som ett isolerat parti, säger statsvetaren Ann-Cathrine Jungar.

Nyhetsbild

Tukes shoppade billigt på nätet – fick bara farliga leksaker och falska silversmycken

Säkerhets- och kemikalieverket Tukes lät testa produkter i lågprisnätbutiker. Det visade sig att nästan alla leksaker, barnavårdsartiklar och elektriska installationer var farliga.

Nyhetsbild

Miapetra Kumpula-Natri vill fortsätta i EU-parlamentet

Fyra år av parlamentsarbete har gett mersmak. Vasabon Miapetra Kumpula-Natri siktar på att fortsätta i EU.

Nyhetsbild

Alexander i Vasa åt 10.000 kalorier i en Youtube-video

Alexander Antell har en Youtube-kanal men satsar mer på Instagram. Där har han 12.000 följare och hans mål är att inspirera sin följarskara som gärna får växa och bli större.

Nyhetsbild

Tusen oidentifierade efter 11-septemberdåd

17 år efter terrorattacken mot World Trade Center i New York i USA jobbar rättsläkare vidare med att identifiera alla som omkom när tvillingtornen kollapsade. Över tusen offer är fortfarande inte identifierade.

Nyhetsbild

VIS-flickor på bronsplats i FM

FRIIDROTT Vasa IS nittonårsflickor höll för trycket och grejade en medalj under avslutningsdagen av stafett-FM. Bronsmedaljerna smakade bra i en högklassig tävling.

Nyhetsbild

IF Nykarlebynejden tillbaka i hetluften i stafett-FM

FRIIDROTT Efter en paus på tre år hade IF Nykarlebynejden igen damlag på benen i stafett-FM. Två poängplatser blev saldot under veckoslutet i Idrottsparken i S:t Michel.

Nyhetsbild

En udda fågel i NBA: Miljömedvetna miljonären Markkanen avstår från alkohol och ratar rött kött

BASKET En nybliven pappa som genast tystnar då familjen förs på tal. En ung basketmiljonär som gör hållbara val. I Saska Saarikoskis nya bok målas Lauri Markkanen upp som en progressiv tänkare i en genomkommersialiserad miljardindustri.

Nyhetsbild

Undersökning: Hela landet ska hållas befolkat, anser knapp majoritet av finländarna

Nio av tio anser att den offentliga sektorn ska ta ansvar även för landets glest befolkade delar, visar en ny undersökning som publicerades på måndagen.

Roys ruta: Jaro/U23 vann i Nedervetil

FOTBOLL Full pott för Sääripotku, PUF och KUF.

Nyhetsbild

Bara 28 000 röster skiljer blocken - statsvetare: "Regeringen borde avgå"

Statsminister Stefan Löfven (S) sitter kvar tills vidare. Men Alliansen och SD kan tvinga bort honom om två veckor.

Nyhetsbild

Bara roligt för barn och personal på kielistigen

– Det är bra för att det är så roligt, svarar Liné på frågan vad hon tycker om att det i hennes dagis talas finska då och då under dagen.

Nyhetsbild

Djokovic vann US Open – Tackade bergsbestigning

TENNIS Med siffrorna 6–3, 7–6 (7–4), 6–3 har Novak Djokovic tagit sin tredje US Open-titel. Serben tackar berget som också inspirerade konstnären Paul Cézanne för segern.

Hermes – Karhu HT i kvartsfinal

ISHOCKEY Hermes ställs mot Finlandsserielaget Karhu HT i kvartsfinalen i Finlands Cup.

Hermes A ännu utan poäng

ISHOCKEY Hermes A-juniorer har fortfarande noll poäng i Mestis.

Lilja avgjorde för KPV

FOTBOLL KPV:s B-flickor tog höstens första seger genom att hemmabesegra TP-47 med 2–1.

Nyhetsbild

Världens medier kallar valet i Sverige för en rysare

Det svenska valet dominerar många utländska mediers sajter. Tyska Die Welt skriver att Sverigedemokraterna är elefanten i rummet som de andra partierna ignorerar och att partierna nu tvingas omorganisera sig. "Det är fortfarande spännande i Sverige."

Nyhetsbild

VIDEO: Se hur Mimmi lär sig hitta svamp

Tanja Eriksson lär hundar hitta kantareller. I videon är det hennes egen jack russellterrier Mimmi som tränas till att hitta den eftertraktade svampen.

Nyhetsbild

Mimmi hjälper matte hitta kantareller: "Alla hundar kan lära sig hitta svamp!"

Liten eller stor, jakt- eller sällskapshund. Det spelar ingen roll. Alla hundar kan lära sig att hitta kantareller och andra svampar som passar ypperligt i höstens matgrytor.

Nyhetsbild

Anne Berner träffar näringslivet och politiker i Jakobstad: Trafiken är temat

JAKOBSTAD Kommunikationsminister Anne Berner är på besök vid Snellmans fabrik i Jakobstad under måndagen.

Nyhetsbild

Ökat intresse för gamla egnahem bland unga familjer

Efter en lugn och varm sommar på bostadsmarknaden ser fastighetsmäklarna nu ökad aktivitet, och tror på en bra höst.

Nyhetsbild

Sofia Nygård: Vända bort blicken är inget alternativ

För tre år sedan kom Mirosang och hundratals andra asylsökande med buss till Haparanda. De ville över gränsen till tryggheten. Vad hände sen? En del av oss vände bort blicken.

Nyhetsbild

Hjallis Harkimo ger ut bok – lovar avslöjanden

Boken som släpps på måndagseftermiddagen uppges ge insyn i politikens inre krets, riksdagsarbetet och i den politiska rörelsen Liike Nyt.

Nyhetsbild

Sju skadade i knivattack i Paris

Sju personer, däribland två brittiska turister, har skadats när en ung man beväpnad med kniv och metallstång gick till attack i Paris.

Nyhetsbild

Sverigedemokraterna största vinnaren, Moderaterna största förloraren

UPPDATERAD Socialdemokraterna förblev klart största parti i Sveriges riksdag. Moderaterna förlorade flest mandat och Sverigedemokraterna vann flest. Kampen mellan blocken är ännu inte avgjord.

Nyhetsbild

Trots tillbakagång för S – Stefan Löfven avgår inte

SE VIDEO Statsminister Stefan Löfven (S) tänker sitta kvar tills vidare, men Alliansledarna kräver att han avgår direkt. När nästan alla röster har räknats var är det i princip dött lopp mellan blocken. De rödgröna partierna har 144 mandat mot Alliansens 143. Sverigedemokraterna har stärkt sin roll som vågmästare.

Nyhetsbild

Valdeltagandet sjönk jämfört med 2014

Valdeltagandet i riksdagsvalet 2018 hamnade på 84,4 procent enligt de preliminära siffrorna. Det är över en procentenhet lägre än vid valet 2014 då siffran var 85,8 procent.

Nyhetsbild

Miljöpartiets Gustav Fridolin: De slipper inte oss

Miljöpartisterna jublar under språkrörens tal trots ett dåligt valresultat.

Nyhetsbild

Nu väntar hård kamp om regeringsmakten

En hård kamp om regeringsmakten väntar nu. Alliansen kräver statsminister Stefan Löfvens (S) avgång.

Nyhetsbild

Centerpartiets Annie Lööf: "Stefan Löfven måste avgå"

Centerpartiet ökar med över två procentenheter partiledaren Annie Lööf upprepade vad andra alliansledare redan sagt sent på kvällen. – Nu är det dags för Stefan Löfvens regering att avgå.

Nyhetsbild

Ebba Busch Thor: "Vi väckte KD-rebellen till liv"

Med stämningen på topp tackade KD-ledaren Ebba Busch Thor sin anhängare för en valrörelse där partiet slog alla experter på fingrarna.– Vi har verkligen väckt KD-rebellen till liv, säger hon.

Nyhetsbild

Juha Sipilä om svenska valet: Invandringen blev kärnfråga

Finlands statsminister Juha Sipilä kommenterar det svenska valet i en kolumn på statsrådets hemsida. I kolumnen önskar han sina kolleger lycka till med regeringsbildningen, samt poängterar att rasismen inte har ett utrymme i politiken.

Nyhetsbild

Rysare in i det sista: Dött lopp mellan blocken

UPPDATERAD 01:35 Det är i princip dött lopp mellan blocken när nästan alla röster räknats. De rödgröna partierna har 144 mandat mot Alliansens 142. Sverigedemokraterna har stärkt sin roll som vågmästare. Alliansledarna kräver att statsminister Stefan Löfven (S) ska avgå.

Nyhetsbild

Moderaternas Ulf Kristersson: "Avgå, Stefan Löfven!"

SE VIDEO Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ser sig själv och Alliansen som segrare. Detta gör att det nu enligt Kristersson finns bara ett alternativ – Regeringen har gjort sitt och ska nu avgå, säger han.

Nyhetsbild

Åkesson ser möjligt samarbete med Kristersson – "Men han måste välja Löfven eller mig"

SE VIDEO Sverigedemokraterna bjuder in alla partier att diskutera hur Sverige ska regeras de kommande fyra åren. Moderaternas Ulf Kristersson får en särskild inbjudan. – Väljer du Stefan Löfven eller mig? säger Jimmie Åkesson retoriskt.

Nyhetsbild

"När min syster tog livet av sig stannade livet upp"

Självmord är fortfarande förknippat med skam och tabu. Att förlora en nära vän eller familjemedlem kan öka risken för självmord. Alexandra Rosenberg är arg för att hon inte fick ta farväl.