Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

8.8.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Andrea Pirlo ny tränare i Juventus

FOTBOLL Italienske fotbollslegendaren Andrea Pirlo tar över som ny tränare i Serie A-klubben Juventus. 41-åringen ersätter Maurizio Sarri som, trots att han nyligen förde storklubben till sin nionde raka ligatitel, fick sparken efter Champions League-uttåget mot Lyon.

Nyhetsbild

Taivassalo vald till ny ordförande för Författarföreningen

Finlands svenska författarförening har fått en ny ordförande.

Nyhetsbild

Tikkala femma, Rönnskär sjua

Friidrott Krafts Johanna Tikkala knep en femteplats i kulringen i 17-årsklassen. I längdgropen hoppade Andrea Rönnskär personligt och slutade sjua.

Nyhetsbild

United krigade till sig en poäng

FOTBOLL United stötte på hårt motstånd i bortamatchen mot ToU som slutade mållöst men med lite tur kunde man ha kammat hem alla poängen.

Nyhetsbild

Strålande vändning av IK Myran

FOTBOLL Nedervetillaget vände 0-2 till 3-2 i Joensuu. Hemmamålvakten fick rött kort.

Nyhetsbild

NoStars vaknade till i FM

FOTBOLL Karlebylaget har chans att nå semifinalplats på söndag.

Roys ruta: Vilken vändning på Falli! - 0-3 blev 5-3

FOTBOLL Straffmål avgjorde när Esse IK vann. Noah Björkskog gjorde hattrick för LBK. IF Standard föll i toppmötet i Lochteå.

LEDARE: Svart rök i äktenskapsfrågan

Vad ska kyrkan lära ut i skriftskolan om äktenskapet om kyrkan både betonar äktenskapet som ett förbund mellan man och kvinna och samtidigt viger personer av samma kön?

Nyhetsbild

Våldsamt i Beirut – departement stormat

En grupp demonstranter i Libanons huvudstad Beirut har stormat utrikesdepartementet. Tidigare under dagen avfyrade kravallpolis tårgas mot demonstranter som försökt bryta sig genom en avspärrning för att ta sig in i parlamentsbyggnaden.

Nyhetsbild

Adrian Björkgren suverän dubbelmästare i Bennäs

Friidrott Löftet Adrian Björkgren infriade förväntningarna under den andra FM-dagen. Drottaren knep mästerskapet i både längdhopp och 110 meter häck och var suveränt överlägsen i båda.

Nyhetsbild

Esse IK kammade noll mot VIFK/2

FOTBOLL Esse IK kunde inte följa upp förra veckans seger mot jumbon utan fick se sig besegrade av topplaget VIFK/2 med uddamålet.

Nyhetsbild

Microsoftbedragare orsakar huvudbry för polisen – tiotal fall i Österbotten

Bedragaren följer ett väl inrutat spår – ringer ett samtal, säger sig arbeta för Microsoft och att det är något fel på kundens dator. Faller kunden för bedragarens charm blir det snart tomt på kontot, säger kommissarie Eero Välimäki.

Nyhetsbild

Sakfrågor blandat med umgänge på FSD:s sommarfest – "Partiet har medvind"

NYKARLEBY Det stundande kommunalvalet, coronaviruset och SDP:s väljarstöd berördes under Finlands svenska socialdemokraters sommarfest.

Nyhetsbild

Drömmål gav JBK segern

FOTBOLL Ett tempofattigt JBK räddades av Rasmus Korkea-Ahos pärla i mitten av andra halvleken vilket räckte för att poängen skulle stanna i Jakobstad.

Nyhetsbild

14 nya fall av coronaviruset i Finland – var tredje resenär på flyget från Bukarest vägrade ta coronavirustest

Sammanlagt har 7 568 personer i Finland bekräftats smittade av coronaviruset.

Nyhetsbild

Valtteri Bottas firade nyskrivet kontrakt genom att vinna F1-kvalet – Kimi Räikkönen sist

Mercedesföraren Valtteri Bottas tog pole position inför 70-årsjubileumstävlingen på Silverstone. Alfa Romeos Kimi Räikkönen var sist av alla i kvalet.

Nyhetsbild

Hoppmedaljer för Vasa IS – Siegfrids i höjd och Olli i längd

Friidrott Hopparna från Vasa IS trivdes på pallen i lördagshettan. Benjamin Olli hoppade hem FM-bronset i längd medan Janna Siegfrids drygade ut klubbens medaljskörd med silver i höjd.

Nyhetsbild

Allvarlig båtolycka utanför Hangö – en person har avlidit

Uppdaterad. Två båtar kolliderade på lördag eftermiddag i samband med motorbåtstävlingen Poker Run 2020.

Bortaseger för KF-10

FOTBOLL Gästerna vände 0-1 till 3-1.

Nyhetsbild

Nästan 50 gripna efter HBTQ-protest i Polen

Polisen i Polen uppger att man gripit 48 personer som demonstrerat mot att en HBTQ-aktivist som anklagas för att ha hängt regnbågsflaggor över statyer i Warszawa har gripits.

Nyhetsbild

Charlotta Sandkulla: Silver är alltid silver

Friidrott Leendet är inte så brett när hon kommer ut från innerplan. Det är lite blandade känslor för Charlotta Sandkulla fastän hon grejade en FM-medalj i slägga.

Nyhetsbild

Adrian Björkgren spräckte drömgränsen – 7,19 och guld

Friidrott Nerver av stål är guld värda. Fråga bara Adrian Björkgren – han vet. I den sista omgången i längd flög han hem mästartiteln med resultatet 7,19.

Nyhetsbild

Vindkraftverk i Munsala blir större än väntat – kontrollsystem ska minska skuggeffekter

NYKARLEBY Arbetet med Sandbacka vindkraftpark i Gunilack, Munsala, påbörjades 2013. Fem år senare beviljades Svevind Ab bygglov. Nu planeras vindkraftverken bli större och effektivare än det ursprungligen var tänkt.

Nyhetsbild

Yle: THL utreder Danmarks modell att coronatesta befolkningen

Det är ingen billig lösning, men att stänga ner samhället igen är mycket dyrare, säger Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd.

Nyhetsbild

Brand i Tervajoki – lagerutrymme totalförstördes

Räddningsverket ryckte ut till Tervajoki på lördagen. Efter två timmar konstaterade man att branden förstört både bilar och ett lagerutrymme.

Nyhetsbild

Dalsbruk reser sig efter konkursen – framtidstron har återvänt

Åtta år efter katastrofen vågar Dalsbruksborna se försiktigt positivt på framtiden igen. När FN Steel gick i konkurs 2012 avslutades en flera hundra år lång historia av metallindustri. Nu reser sig den gamla bruksorten på Kimitoön sakta men säkert och hittar nya ben att stå på.

Nyhetsbild

Guld till Länkens Emmanuela Koomson i dramatisk släggfinal

Friidrott Lördagens första FM-guld i Bennäs togs av Länkens Emmanuela Koomson efter en mycket dramatisk upplösning på släggfinalen.

Nyhetsbild

Efter explosionerna i Beirut: presidenten vill inte ha internationell utredning

Libanons president Michel Aoun säger att han inte vill ha en internationell utredning om vad som orsakade explosionerna i Beiruts hamn.

Nyhetsbild

Kata Bonds: "Det känns som om jag har kommit tillbaka till livet" – vill inge andra hopp

JAKOBSTAD Kata Bonds har aldrig mått så bra som hon gör idag. Hon skulle kunna gå ut på gatan och ropa: "Tjohoo!" Men hon nöjer sig med att peppa andra på sin nya skiva.

Nyhetsbild

Hollywood anklagas för undfallenhet mot Kina – "Skräddarsyr filmer"

Hollywoodjättar skräddarsyr filmer för att passa in på den lukrativa kinesiska filmmarknaden, skriver amerikanska Pen i en ny rapport.

Nyhetsbild

Trafikolycka i Vasa: Husbil gick itu i tunnel

Under lördagsmorgonen ryckte räddningsverket ut till Sunnanvik. Ett husbilstak fastnade i en tunnel och slet av bilens bakre del.

Nyhetsbild

Danmark skjuter på öppning av samhället – krav på munskydd kan bli aktuellt

Smittspridningens utveckling i Danmark är så allvarlig att man måste skjuta på nästa fas av öppningen av samhället, säger statsminister Mette Frederiksen.

Nyhetsbild

Skatteintäkterna minskade med en procent för Karleby stad

Karleby Rapporten från första halvåret för Karleby stad visar ett överskott på 250.000 euro. Totalt har skatteintäkterna minskat med cirka en procent.

Nyhetsbild

Inflyttade Österöbor: "Det är så jädrans varmt mottagande här"

MAXMO Vill du träffa människor i Österö är det butiken du ska gå till. Fast en solig lördag är det nästan trafikstockning i byns lilla, lilla centrum.

Nyhetsbild

Gamla begravningsplatsen i Jakobstad – en plats fylld med historia

JAKOBSTAD En stor del av Jakobstads historia ligger begravd vid Jakobstads gamla begravningsplats uppe på Biskopsholmen. Ulla Nyström från Jakobstadnejdens guider tog oss på en rundtur en fredag eftermiddag.

Nyhetsbild

Kanada ger igen när USA återinför tullar

President Donald Trump säger att USA kommer att återinföra tullavgifter på aluminium från Kanada. Kanadas biträdande premiärminister Chrystia Freeland lovar att svara med tullavgifter.

Nyhetsbild

Selena Gomez i komediserie med Steve Martin

Popstjärnan och skådespelaren Selena Gomez är klar för strömningstjänsten Hulus nya komediserie "Only murders in the building".

Nyhetsbild

Fler vill ha nyckeln i hand – Kiiruna Hus till Jakobstad

Det finns en stor efterfrågan på modulhus i Österbotten. Kiiruna Hus har kommit in på Österbottens marknad med Alexia som återförsäljare.

Gabrielle Nyholm: Slå sönder spegeln och njut av träningen

Vi måste få ett slut på hälsohetsen som värderar en ytlig fasad av välmående framför ett mer äkta välbefinnande som kommer inifrån.

Nyhetsbild

Ovanligt mycket vattenväxter har flutit upp på Köklotstränderna

KORSHOLM En ovanligt mild vinter kan ha gett nateväxterna extra ljus och värme, vilket har gett en kraftig tillväxt.