Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

26.6.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Ny rollsättning till nästa säsong "The crown"

Från heroinmissbrukare till premiärminister. Skådespelaren Jonny Lee Miller är det senaste tillskottet till den nya rollbesättningen för den populära serien "The crown".

Nyhetsbild

Markén i ny rekordkross, världsårsbästa av Ståhl – ''Vädret var vackert och publiken fantastisk''

FRIIDROTT GP-tävlingarna i Kuortane blev oförglömliga. Nytt världsårsbästa i diskus och mäktig löpning av Leonard Markén var bara några av många godbitar.

Nyhetsbild

Åland förbereder sig på turistrusch i sommar – kom ihåg att öriket har egna trafikregler

Att parkera bilen enligt fastlandets trafikregler under sommarsemestern på Åland kan sluta i böter. Bilburna fastlänningar bör också minnas att hastighetsbegränsningarna inte är desamma på Åland som på fastlandet.

Nyhetsbild

Polisen letar motiv till dödliga knivattacken i Tyskland

Motivet till knivattacken i tyska Würzburg i fredags är fortfarande oklart. En 24-årig man av somaliskt ursprung greps strax efter dådet i vilket tre personer dödades och fem skadades allvarligt.

Nyhetsbild

Humorn har varit Johan Boholms pedagogiska vapen – "Får man eleverna att skratta så minns de"

KRONOBY Johan Boholm har alltid velat skratta med sina elever. Nu går han i pension och det är det sociala han kommer att sakna mest efter sina 36 år i skolvärlden.

Nyhetsbild

Inga fler överlevande funna efter husras i Miami

Inga fler överlevande har fram tills nu hittats i den kollapsade byggnaden i Miami i Florida, meddelar myndigheterna. Fortfarande saknas 159 människor, och anhöriga väntar på besked medan frustrationen växer.

Nyhetsbild

Marit har rapporterat om jordbävningar, statskupper och Olof Palmes begravning – "Min identitet är journalist"

Som utrikeskorrespondent har Marit Ingves ofta stått i händelsernas mitt. Med välvalda ord har hon gett en inblick i svåra situationer.

Nyhetsbild

Flera personer har drunknat under midsommaren

UPPDATERAD. Åtminstone sex av drunkningsoffren var män. Flera av olycksplatserna ligger vid insjöar.

Nyhetsbild

Efterfrågan på studentbostäder sjönk i fjol

Coronapandemin ledde till att efterfrågan på studentbostäder minskade. I höst väntas situationen normaliseras.

Nyhetsbild

Nasa hoppas på mindre smutstvätt i atmosfären

Stinkande astronautstrumpor har ingenstans att ta vägen eftersom det inte finns några tvättmaskiner i rymden – i stället skjuts smutstvätten ut i atmosfären. Nu vill Nasa hitta en mer hållbar lösning.

Nyhetsbild

125 nya coronafall på lördagen

På lördagen rapporterades om 125 nya coronafall i Finland, vilket är något färre än dagen innan.

Nyhetsbild

Så var räddningsverkets och polisens midsommarafton – flera fall av rattfylleri

Det var en relativt lugn midsommarafton för räddningsverket och polisen, men flera fall av överförfriskade personer bakom ratten och rodret präglade kvällen. En knivhuggning i Södra Österbotten hörde till ett av de grövre fallen.

Nyhetsbild

Spanien kastar munskydden – efter 401 dagar

När klockan slog midnatt bröt glädjescener ut på spanska torg och gator. Efter över 400 dagar med munskydd kan spanjorerna nu se varandras leenden och känna sommarsolen mot kinderna.

Nyhetsbild

Donald Trump planerar att peppra bokhandeln

Minst 22 intervjuer till 17 olika bokprojekt. USA:s expresident Donald Trump har inte legat på latsidan sedan han lämnade Vita huset. Det närmaste året lär hans nuna dyka upp i såväl bokhandlar som medier.

Nyhetsbild

Polisen: Fyra drunknade på midsommarafton

Fyra män i 40–70-årsåldern omkom i drunkningsolyckor på midsommarafton. Två av olyckorna skedde i Norra Karelen.

Nyhetsbild

Recept: Fyll formen med sommar

Sommartid är pajtid – ­perfekt mat för enkla ­middagar. Fyll en form med säsongens godsaker.

Nyhetsbild

Här ordnas sommarens danser i Österbotten – Stefan och Doris ser fram emot att dansa efter ett års uppehåll

Vasa Efter ett års uppehåll ordnar flera föreningar danser igen. Stefan Hjortman och Doris Sjölind ser fram emot att åka och dansa. – Det roligaste med danserna är det sociala umgänget, säger Sjölind.

Nyhetsbild

Många coronafall på bussar från St Petersburg – THL uppmanar till coronatest inom 72 timmar

Fallen av coronasmitta har blivit så pass många att Institutet för hälsa och välfärd, THL, uppmanar alla som åkt buss från Ryssland till Finland att testa sig och undvika kontakt till andra.

Nyhetsbild

Sydney stängs ned mitt i skollov: "Bästa att göra just nu"

Över en miljon Sydneybor vaknade på lördagen upp i en till stora delar nedstängd stad. – Vi hade hoppats slippa. Men jag antar att det bäst så just nu, säger Sydneybon Anna Albert.

Nyhetsbild

SE BILDER: Österbottningar visar upp sina älskade uteplatser – "Här kan vi äta, diska och dansa ... ja, allt går"

Österbottningarna älskar sina uteplatser. Det kan vi konstatera efter att ha kollat in hur ni skapat rum för att kunna njuta maximalt av sommaren. Kolla in läsarnas bilder du också!

Nyhetsbild

Expolis får drygt 22 års fängelse för Floyds död

Expolisen Derek Chauvin har redan fällts för fjolårets dödliga ingripande, då han hade sitt knä mot George Floyds hals i över nio minuter. Nu döms Chauvin till 22,5 års fängelse.

Nyhetsbild

Nu har Vasabon Alfred Streng tre doktorshattar, och det kan bli en fjärde – "Det var nervöst också den här gången"

Två svarta doktorshattar med olika emblem finns redan på bordet. Snart ligger en till där, en lila. Rättsvetaren och Vasabon Alfred Streng har disputerat för sin tredje doktorsgrad vid Lapplands universitet.

Nyhetsbild

Juristen svarar: Om ordförande inte ger protokoll – kontakta sysslomannen, eller kräv att stämman möts igen

Dagens fråga handlar om vägföreningar. Vad göra om ordförande inte lämnar ut protokoll?

Nyhetsbild

Väntan på mirakel för anhöriga i Miami

De anhöriga efter husraset i Miami väntar på besked om de saknade. För varje timme minskar hoppet.– Jag kan fortfarande inte förstå att det har hänt, säger Jenny Urgelles vars föräldrar saknas till NBC.

Nyhetsbild

Efterlängtad ufo-rapport visar få resultat

Mystiska flygande objekt med oerhörda accelerationsförmågor – vissa med förmåga att undvika radar och utan uppenbara tecken på drivkraft – har undersökts av USA:s försvar. Det "oidentifierade" prefixet till luftfenomenen kvarstår när en omfattande utredning om ufon nu släpps.

Nyhetsbild

Gayklubb blir nationellt minnesmärke

Platsen där 49 människor dödades i ett terrordåd på gayklubben Pulse i Orlando 2016 blir en nationell minnesplats.– Må ingen annan president behöva godkänna en sådan här minnesplats igen, säger USA:s president Joe Biden.

Nyhetsbild

Valalliansen gav önskad utdelning

JAKOBSTAD Det är SFP:s Owe Sjölund som har lett förhandlingarna om fördelningen av förtroendeuppdragen i Jakobstad. Det mesta är klart då det gäller partiernas platser, och trepartialliansen gav önskat resultat.