Kenneth Myntti

kenneth.myntti@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

LEDARE: Därför sparkas så många chefer i dag

LEDARE Det är inte nödvändigtvis någon dålig sak att konsumenterna genom digitaliseringen har blivit mer värdedrivna och att rollen som värdeledare och en del av makten flyttas från politiken till andra ansvarstagande aktörer i samhället.

Nyhetsbild

LEDARE: Gröna blöder då Touko tar en tauko

LEDARE De politiska partierna i Finland borde förstå att omorganisera sig till politiska team som hämtar sin kraft ur gräsrötterna.

Nyhetsbild

LEDARE: SD har skott sig på kampen mellan blocken

LEDARE Det största hindret för en fungerande regering i Sverige är de djupt rotade, politiska traditionerna med blockpolitik.

Nyhetsbild

LEDARE: Kvalitet skyddar bättre än tak och väggar

Om BI i Jakobstad hade haft namn om sig att utbilda världens bästa barnträdgårdslärare hade ingen kunnat ifrågasätta utbildningens existens.

Nyhetsbild

LEDARE: Nu lönar det sig att köpa bil i Sverige

Vissa gynnas och andra missgynnas av ett historiskt lågt värde på svenska kronan. Men det som ser ut som en konkurrensfördel i dag kan vara något annat på sikt.

Nyhetsbild

LEDARE: En ideell armé med stor makt

Österbottningar kan nog ställa upp för det finländska samhället. Men det förutsätter att de känner att det finländska samhället också värnar om Österbotten

Nyhetsbild

LEDARE: Nu har svenska sossarna sitt momentum

Eventuellt kunde en tuppfajt inom den svenska socialdemokratin mobilisera en massa vilsna väljare i 2019 års riksdagsval i Vasa valkrets.

Nyhetsbild

LEDARKOMMENTAR: Konsumenten avgör också medias öde

LEDARKOMMENTAR Den digitalisering som beskrivs i dagens huvudledare om bilindustrin har redan under lång tid gjort mullvadsarbete inom massmediebranschen.

Nyhetsbild

LEDARE: Bilhandelns affärsmodell kraschar

Den lokala bilaffären kan knappast räddas på riktigt lång sikt, men väl nog en lokal, digitalt verkande förmedlare av kommunikationstjänster.

Nyhetsbild

LEDARE: Alkoholbruket minskar - trots bättre tillgänglighet

LEDARE Alkoholkonsumtionen har gått ner under de senaste tio åren, men vad händer den dag de stora e-handelsjättarna etablerar sig med vin och sprit i beställningssortimentet?

Nyhetsbild

LEDARE: Chockerande regeringsbeslut tar form

LEDARE Staten borde göra sitt yttersta för att skapa förutsättningar för ytterligare tillväxt i ett framgångrikt och nationalekonomiskt viktigt område. Men i stället gör staten sitt bästa för att spoliera förutsättningarna.

Nyhetsbild

LEDARE: Klockvridandet borde upphöra

LEDARE Det är positivt att EU-kommissionen nu har låtit undersöka EU-medborgarnas åsikter om tvåtidssystemet och att kommissionen visar beredskap att böja sig för den stora folkviljan.

Nyhetsbild

LEDARKOMMENTAR: Svenskan upplevs hotad även i Sverige

LEDARKOMMENTAR Ju mer globaliserad världen blir desto mer kommer vi att få se av språkförsvar.

Nyhetsbild

LEDARE: Alla drönare borde registreras

Inom ett år kan vi ha 100 000 drönare i det finländska luftrummet. Det bidrar till en ökad säkerhetsrisk, speciellt som hobbyflygare inte behöver registrera sig.

Nyhetsbild

LEDARE: Inför blåstest i lufttrafiken

LEDARE Så länge vi saknar en kontrollrutin för berusade flygpiloter behöver vi heller inga rigorösa säkerhetsprocedurer för passagerarna.

Nyhetsbild

LEDARE: Nu kan vi redigera livets koder

Snart måste vi människor ha klart för oss var vi drar gränsen för mänsklig inblandning i livets stora gåta.

Nyhetsbild

Kenneth Myntti: Bilbränder symptom på tudelning

KRÖNIKA I vårt land har vi alla skäl att försöka undvika att hamna i samma situation som Sverige med stora samhällsklyftor.

Nyhetsbild

LEDARE: Kör ut pedofilerna ur kyrkan

LEDARE Kyrkan borde vara en trygg plats. Men i och med att präster kan agera talesmän för en högre makt har åtminstone mer slutna kyrkliga kretsar blivit grogrund för övergrepp och maktmissbruk.

Nyhetsbild

LEDARE: Eleverna söker nya roller - risken för mobbning är som störst

Risken för mobbning är som störst nu under de första veckorna efter skolstarten. Därför måste vi vara extra uppmärksamma.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet