Anders Eklund

anders.eklund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Bröder odlade cannabis i Korsholm – försökte få lån från banken för odling

I RÄTTEN. Drogodlare brukar ligga lågt. Inte "Frank" från Korsholm. Han kontaktade både banken och utvecklingsbolag innan han började odla cannabis. "Jag skulle ju göra business på det", säger Frank som nu åtalas för grovt narkotikabrott.

Nyhetsbild

Hovrätten trodde inte på målsägandens berättelse – friar två män från våldtäktsdom

Vasa hovrätt har förkastat alla åtal mot två män som i tingsrätten dömdes för våldtäkt. Hovrätten fann inte målsägandens berättelse mer trovärdig än de åtalades.

Nyhetsbild

Travbanebranden ännu olöst – okänd person som sprang från branden enda ledtråden

VASA Tidigt på morgonen den 9 augusti är det stora häststallet övertänt. En och en halv vecka senare är det fortfarande ont om spår efter förövaren.

Nyhetsbild

Åtal väcks i mystiska Laihelafallet - kvinna åtalas för dråp

En 47-årig kvinna åtalas för dråp i det märkliga fallet där en kvinna hittades död utan yttre spår av våld i sitt hem i Laihela i juli 2018. Rättegången hålls om två veckor.

Nyhetsbild

Fuskskötare avslöjad – kvinna vårdade äldre i åratal i Kristinestad utan utbildning

I över tre års tid arbetade en kvinna som sjukskötare på en vårdinrättning i Kristinestad. Problemet är att hon inte hade legitim utbildning för arbetet. Och ingen kollade upp det heller.

Nyhetsbild

Stöldliga gick genom väggar för att stjäla koppar – fimp i nyckelroll

En utländsk professionell tjuv undvek rättvisan i sex års tid för grova stölder som begicks i Vasa. Han åkte fast för en månad sedan – i boardingkön på flygplatsen. På grund av en cigarettfimp.

Nyhetsbild

Vasa stad i utdragen busstvist – hovrätten nästa anhalt

Ett bussbolag har dragit Vasa stad inför rätta för kontraktsbrott. Det gäller några bussar som skulle trafikera för Vasa stad under åren 2015–2016. Det gick åt skogen.

Nyhetsbild

Ibland hotar mörkret att sluka Aria – då söker hon desperat en väg ut

VASA Aria är en helt vanlig 17-årig Vasatjej. Förutom att hon har något inom sig som inte lämnar henne i fred. Som gör att hon ibland skadar sig själv. Och det är svårt att få rätt hjälp.

Nyhetsbild

Chefsöverläkare Reijo Autio: Det finns problem på Roparnäs sjukhus

VASA Chefsöverläkare Reijo Autio medger att allt inte fungerar som på räls på Roparnäs ungdomsavdelning. Dessvärre avlöser kriserna varandra, säger han.

Nyhetsbild

21-årig man från Vasa hade relation med 14-åring – döms för utnyttjande

En 21-årig man från Vasa döms till villkorligt fängelse. Han hade samlag med en 14-årig flicka. Paret hade en relation.

Nyhetsbild

Mammorna överdrev i tv – använde bara några droppar silvervatten

Åklagarens skriftliga beslut i silvervattenärendet visar att de två kvinnorna i teve verkar ha sagt det de trodde att silvervattenanvändarna ville höra. Den ena kvinnan ska ha överdrivit grovt om sin silvervattenanvändning.

Nyhetsbild

Onecoinmedlems tillgångar fryses igen – misstankarna är nu grövre

Nya uppgifter har framkommit under brottsutredningen mot en 55-årig företagare från Vasa som var involverad i Onecoin. Myndigheterna misstänker nu att brotten har pågått längre än vad man först trodde.

Nyhetsbild

Österbottniskt husbyggnadsföretag döms för arbetarskyddsbrott

Företaget döms för två separata arbetarskyddsbrott. Dessutom åker det österbottniska företaget sammanlagt på en över 55 000 euro stor ekonomisk smäll.

Nyhetsbild

Snusfallet i Nykarleby har gått till åklagaren

Nykarlebyparets tillgångar frystes till ett belopp av 395 000 euro i december 2017. Nu går fallet till åklagaren. Paret misstänks för snussmuggling och -försäljning.

Nyhetsbild

Hiv-mannen har hittats – och dömts till fängelse för smittoförsök i Vasa

Mannen som försökte sprida sin hiv-smitta i Vasatrakten har hittats. Och dömts. Han får två års ovillkorligt fängelse. Målsäganden lyckades undvika smittan.

Nyhetsbild

Det här vet vi i dag om pedofilhärvan – medlemmarna innehade video där ett barn mördades

UPPDATERAD. Fem män är misstänkta för några av de värsta brotten som Finland någonsin skådat. En pedofilring är sprängd, men frågorna hopar sig.

Nyhetsbild

22-årig österbottnisk man döms för samlag med 14-åring

Han förgrep sig på 14-åringen i drygt fyra månaders tid. Österbottens tingsrätt dömer nu mannen till 1 år och 8 månaders villkorligt fängelse.

Nyhetsbild

Kvinnomisshandlare fick fruktkniv i ögat – kvinna dömd till villkorligt fängelse

En 22-årig kvinna från Vasa döms till 9 månaders villkorligt fängelse för att ha perforerat en mans ögonglob med fruktkniv. Det var ett triangeldrama som hade kunnat sluta mycket värre.

Nyhetsbild

Tingsrätten fryser 2,6 miljoner euro av kristen förening i Karleby

Tingsrätten har på tisdagen belagt föreningen Martyrkyrkans vänners egendom i kvarstad. Också Karlebyföreningens grundare misstänks för brott. Misstankar som han bestrider.

Nyhetsbild

Åtta åtalade i stor droghärva – så här gick det till när den unga ligan gjorde affärer

Den unga drogligan från Österbotten gjorde blixtsnabba drogtransaktioner. Men det fanns saker de inte kom att tänka på. Det kan leda till väldigt många år i fängelset.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet