Lokalt 15.1.2021

Röda Korset i Österbotten fälls för olaglig uppsägning

En ogenomtänkt uppsägning står Röda Korsets svenska distrikt i Österbotten dyrt. Den ex-anställda går segrande ur rättstvisten.

Lokalt 12.1.2021

Två misstänkta för Gerbydråpet är nu frisläppta

En man född 1975 är nu huvudmisstänkt för dråpet på Klamydias ex-trummis och den enda som fortfarande sitter häktad. Nu har polisen några gåtor att lösa.

Lokalt 12.1.2021

Vasabo åtalad för spridning av barnporr – men han kan gå fri

En 33-årig man från Vasa delade en video där ett barn uppträdde sexuellt. Men lagen är diffus. I just sådana här fall förkastas ofta åtalet.

Lokalt 8.1.2021

Vasabo misshandlades med flottig stekpanna – för några euros skull

De försökte ta sig in i hans hem – med ett cykelställ. När det misslyckades tog de sig in rakt genom dörren och misshandlade honom med stekpanna och sax.

Lokalt 7.1.2021

Vöråbo förskingrade studentkårens pengar i Vasa

En 37-årig man från Vörå betalade ut oskäliga löner och summor till sig själv under tiden han ledde en studentkår i Vasa. Han har erkänt gärningen.

Lokalt 4.1.2021

Klamydias ex-trummis dräptes i Gerby – den misstänkta kvinnan släpptes fri

Två personer är fortfarande misstänkta för dråpet i Gerby på juldagen. Den tredje misstänkta, en kvinna, släpptes fri på måndagen.

Lokalt 10.12.2020

Stor penningtvist i rätten angående ishallsolyckan

För tre månader sedan dömdes fyra personer för olyckan i Vasa ishall under en rockkonsert. Nu kräver tre parter enorma summor av varandra – om det inte blir förlikning.

Lokalt 9.12.2020

Österbottens räddningsverk inför rätta – anklagas för att ha vållat Vasakvinnas död

En privatperson från Vasa kräver skadestånd av Österbottens räddningsväsende för att hans fru avled. Fallet har att göra med ett trygghetslarm som inte fungerade.

Lokalt 8.12.2020

Amfetaminfamiljen döms till fängelse – också den minderårige sonen döms

AMFETAMINHÄRVAN Den enorma amfetaminhärvan i Kristinestad har nu nått vägs ände. Det blir fängelsestraff, men straffen är inte närapå så hårda som åklagarna yrkade på.

Lokalt 3.12.2020

Röda Korset i tingsrätten – ex-anställd säger sig blivit olagligt uppsagd

Röda Korset i Österbotten har dragits inför rätta. En före detta RK-anställd i Kristinestad anklagar krisorganisationen för olaglig uppsägning.

Lokalt 1.12.2020

"Pyromanen" från Kristinestad får skärpt straff – nu får hon ovillkorligt fängelse

Bränderna den 63-åriga kvinnan anlade var till stor fara för allmänheten och kunde ha slutat i tragedier. Det slår Vasa hovrätt fast och höjer straffet till ovillkorligt fängelse.

Lokalt 30.11.2020

Offrets syster om den åtalade i Melmodråpet: "Han har också en mörk sida"

Enligt offrets syster är den 42-årige dråpåtalade mannen mer än han verkar vara. Å ena sidan jobbar han inom vården men å andra sidan kan han var hotfull och våldsam.

Lokalt 27.11.2020

Vasabo åtalad för bestialiskt dråp – men själv berättar han en helt annan historia

Begick 41-åringen ett exceptionellt rått våldsdåd eller var hela det märkliga skeendet tragiskt självförvållat från hans flickväns sida? Ett ovanligt brottmål har dykt upp i Österbottens tingsrätt.

Lokalt 26.11.2020

Seriebedragare från Vasa sålde obefintliga Muminmuggar för 5.000 euro – nu kallar fängelset

Ett bedragarpar från Vasa har fastnat i lagens finmaskiga nät. Mannen döms till ovillkorligt fängelse för omfattande nätbedrägerier.

Lokalt 25.11.2020

Vasabon som grundlurade Nordea är missnöjd med sin fängelsedom – drar fallet till Vasa hovrätt

Tingsrättens dom hann inte bli många timmar gammal förrän anmälan om överklagan började hagla in. Bland annat Vasabon som fick det hårdaste straffet vill ha upprättelse.

Lokalt 24.11.2020

Staten fryser 283 000 euro av överläkare Markku Eronens tillgångar

Polisen misstänker att Gamla Vasa sjukhus suspenderade överläkare Markku Eronen begått grova bedrägerier i tio års tid. Nu ser staten till att hans egendom inte går upp i rök under utredningens gång.

Lokalt 23.11.2020

15-åring kunde ha kört ihjäl en polis – polisen kräver hårdare straff

En ung pojke kunde ha kört ihjäl en polis men han undvek straff för dråpförsök i tingsrätten. Nu tar hovrätten ställning till fallet.

Lokalt 19.11.2020

Österbottniskt motorbyte gick åt skogen – nya bilmotorn havererade efter ett par kilometer

Ett helt vanligt motorbyte kan ibland leda till långvariga tvister. Ett ödesdigert österbottniskt bilmotorbyte har nu lett till två rättegångar.

Lokalt 17.11.2020

Vasabo som grundlurade Nordea döms till fängelse – den andra Vasabon går helt fri

I RÄTTEN. I en något oväntad vändning blir en av Vasaborna som åtalades för att ha skinnat Nordeakunder helt friad i Österbottens tingsrätt. Bevisen var inte starka nog. Men den andra döms till ovillkorligt fängelse.

Lokalt 16.11.2020

Laihelakvinnan kommer nu med nya teorier om dråpet – kräver att få gå fri

Hon dömdes till tio års fängelse för att ha dödat sin älskares fru. Nu kräver hon upprättelse – och att gå helt fri. Hon presenterar också ett alternativt skeende.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet