Anders Eklund

anders.eklund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sexbrotten blir hundratals fler per år – två-tre problempersoner kan förstöra statistiken

Det är nästan ingen skillnad på vilken typ av sexualbrott du ser på. Mängden ökar för varje år, och inte så lite heller. De ökar även i Österbotten.

Nyhetsbild

Iransk forskare om sexbrotten: En brottsling är en brottsling oavsett nationalitet

Finland har stora problem med integrationen. Det säger forskaren Alan Salehzadeh som på nära håll sett otaliga fall av marginalisering. Och det är då det går åt skogen.

Nyhetsbild

27-årig man knivhuggen i centrum av Vasa

En man knivhöggs på småtimmarna i Hartmangränd i Vasa på söndag morgon. Fyra män är misstänkta.

Nyhetsbild

Gåtfullt våldsbrott begicks i Kannus – offrets kolleger misstänks

Den 3 december i fjol hittades en 25-årig man död intill tågrälsen i Kannus. Mannen hade misshandlats svårt. Två jobbkolleger misstänks för dråpet.

Nyhetsbild

Förbittrad kioskanställd löpte amok på internet

När arbetsgivaren slutade betala lön på grund av en sinande kassa så tog den anställda kvinnan till andra verktyg. Hon skrev kränkande saker om sina chefer i offentliga forum.

Nyhetsbild

Vamiamannen terroriserade sin fru länge

Redan ett halvår före knivdådet hade Vamiamannen dömts för våld mot sin fru. Och redan nio månader före knivdådet hade han lovat att mörda henne.

Nyhetsbild

Åklagaren: Vamiamannen knivhögg sin fru eftersom han hade mist sin heder

I RÄTTEN Rättegången mot den 48-årige man som knivhögg sin ex-fru vid Vamia i oktober har börjat. Han medger gärningen. Kvinnan yrkar på nästan 20 000 euro i skadestånd.

Nyhetsbild

Händer i dag: 48-åring inför rätta för knivhuggningen på Vamia

VASA Han knivhögg sin ex-fru i ryggen i skolkorridoren på Vamia. I dag står han till svars för gärningen i Österbottens tingsrätt. Han åtalas dessutom för andra brott mot sin ex-fru.

Nyhetsbild

Sabina är en av Finlands yngsta advokater

Vasabon Sabina Saramo är något så ovanligt som en kvinnlig advokat – som inte ens fyllt 30. Hon är framtiden i en bransch som förgubbats.

Nyhetsbild

Rekordlång utredning av dödsfallet i Laihela

En kvinna dog under mystiska omständigheter i Laihela i juli i fjol. Nu är obduktionsrapporten klar.

Nyhetsbild

Vasabor tvättade pengar utan desto större framgång

Två bröder från Vasa kom över en förmögen persons ekonomiska uppgifter. De försökte skinna personen, men färdigheterna räckte inte till. De drog också fyra kompisar med sig.

Nyhetsbild

Granngräl i Vasa centrum spårade ur – kvinna döms för ärekränkning

Det började med ett obetydligt gräl mellan två kvinnor om en hund. Men tvisten spårade ur på ett sällan skådat sätt. Den ena kvinnan döms nu för ärekränkning.

Nyhetsbild

Rösterna tog deras pojke "Peter" – kvar blev sorgen och många frågor för familjen

Peter ville så mycket. Han ville bli något, ville känna sig älskad, men rösterna lät honom inte. Hans familj kämpar med saknaden och frågorna.

Nyhetsbild

Andreas: Jag har dragit min historia minst trettio gånger

Peter är inte den enda som bollats omkring inom vården. VBL och ÖT har pratat med en annan ung man som upplever att han inte fått hjälp när han behövt den.

Nyhetsbild

Ung Närpesman döms för två sexualbrott – domarna oeniga

Tingsrätten friade i fjol en ung man från Närpes från alla misstankar. Nu dömer hovrätten honom för de två sexualbrotten. Han var 15 år när han begick dem.

Nyhetsbild

Vasabo tog snabblån i sin frus namn

Speldjävulen tog en 42-årig man från Vasa. Han började ta snabblån i sin frus namn för att finansiera spelberoendet. Nu döms han för bedrägeri.

Nyhetsbild

Man tankade för 29 euro utan att betala – hel rättegång ordnades

Tingsrätten har behandlat ett säreget fall. Hela rättsmaskineriet har kopplats in för att en man tankade diesel för 29 euro utan att betala.

Nyhetsbild

Linnea West: "Man kan vara både gay och polis"

Linnea West har grundat ett nätverk för homosexuella poliser. Eftersom kombinationen inte borde vara något man ens behöver diskutera.

Nyhetsbild

Kvinna stal sin flickväns identitet och länsade hennes bankkonto

En 40-årig kvinna från Korsholm döms för att ha stulit sin flickväns identitet - och hennes pengar. Hon lyfte snabblån i partners namn.

Nyhetsbild

Chaufför från Pedersöre döms för att ha lockat 15-årig pojke i sexuella syften

En 37-årig man från Pedersöre döms till 60 dagsböter för lockande av barn i sexuella syften. Pojken förstod inte först vad mannen menade att man kan göra med "hala biltidningar".

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet