Anders Strandén

anders.stranden@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Vasa FBK bekämpade stormskador dygnet runt – "Lyckligtvis kom inga personer till skada"

VASA Vasa FBK var en av de frivilligkårer som kallades in under Aila-stormen. Kårens tre enheter var igång hela dygnet. Motorsågen visade sig vara deras bästa hjälpmedel.

Nyhetsbild

Vasa kan få bostadsrådgivare

Förslaget att anställa två bostadsrådgivare till Vasa stad går nu vidare. Tidigare försök att inrätta servicen har röstats ner.

Nyhetsbild

Klart för bygget av Västerängens cykelväg

VASA. Bygget av cykelvägen mellan Västerängen och Stenhaga fick klartecken. Tekniska nämnden valde entreprenör på onsdagen.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson om återinförandet av restriktionerna: Jättetrist men gränsen är vad regeringen kommit överens om

Att coronaläget försämras är beklagligt men det ändrar inte karantänsgränsen som regeringen kommit överens om. Det säger justitieminister Anna-Maja Henriksson.

Nyhetsbild

Fritidshus eldhärjades på Torskäret

En sommarstuga på Torskäret i Vasa skärgård brandhärjades på tisdagseftermiddagen. Brandkåren fick fick larmet vid 15.30-tiden. Inga människor skadades.

Nyhetsbild

Respons gav resultat: Bockska hörnet byggs om

VASA Vasabornas kommentarer om gatubygget i Bockska hörnet tog skruv. Kommunteknikens ledning beslutade att korsningen ska byggas om nu.

Nyhetsbild

GRAFIK: Vasa stad planerar rondell i centrumkorsning – ansöker om statsbidrag

Staten delar ut över 30 miljoner euro för till trafikprojekt. Vasa stad har två ansökningar på gång, varav centrumrondellen är den ena. Här kan du se planerna på kartan.

Nyhetsbild

Kan markägaren förbjuda bär- och svampplockning? Så här säger lagen och allemansrätten

"Förbjudet att plocka bär och svamp" stod det på en skylt vid en skogsväg mitt ute i ingenstans, som om allemansrätten inte gällde. Så här säger Vasa stads miljödirektör om det förbudet.

Nyhetsbild

Fiskstrandens sjösättningsramp hittade sin plats

Att hitta en ny plats för Fiskstrandens sjösättningsramp visade sig vara svårare än väntat. Tanken att flytta den närmare fängelset har övergetts.

Nyhetsbild

Karperösällskap hittade guld i Lappland: "Man blir biten av det här"

Ibland behövs bara tur för att hitta guld. Det säger Karperöborna som efter år av planerande kom sig iväg på en guldgrävarresa till Lappland.

Nyhetsbild

GRAFIK: Så kommer trafiken i Liselund att se ut

Gatuplanen för en del av Liselund är klar. Förändringen jämfört med nuläget är betydande. Det gäller speciellt en korsning i området.

Nyhetsbild

Rekryteringen av välfärdsområdets ledning pågår för fullt – många topposter ska besättas

Det finns många topposter att söka i den blivande ledningsgruppen för Österbottens välfärdsområde. De väljs före årsskiftet.

Nyhetsbild

Välfärdsområdet får ytterligare tre direktörer – här är förslaget till styrelsen

Det är klart vilka som föreslås som vårddirektör Marina Kinnunens närmaste medarbetare i ledningen av det nya välfärdsområdet. Här är namnen.

Nyhetsbild

Initiativ om silotomten överlämnat till staden – så många skrev på

Invånarinitiativet om att ersätta silorna med en park i stället för ett nytt höghus har överlämnats till Vasa stads ledning.

Nyhetsbild

Tre österbottningar fick medalj för arbete med befolkningsskydd

Tre österbottningar har beviljats förtjänstmedaljer för arbete med befolkningsskydd. Utmärkelserna har undertecknats av inrikesminister Maria Ohisalo.

Nyhetsbild

Det går tungt uppför på nya cykelbron och vinterunderhållet blir en utmaning

Den nya cykelbron över Alskatvägen vid Metviken används trots att den inte är riktigt färdig. Det officiella öppningsdatumet har ännu inte meddelats.

Nyhetsbild

Tidigare yrkeschaufför risar Bockska hörnet: "Se hur det går när det kommer en buss"

VASA Ingenjörerna borde köra buss och lastbil innan de ritar gatuplaner. Det säger Rafael "Rafu" Palm, pensionerad yrkeschaufför, om nya Bockska hörnet.

Nyhetsbild

Hösten och mörkret är här – så här måste cyklisten synas i trafiken

Cykeln måste ha en baklykta som lyser rött. Också ett par andra saker blev måste för cyklister när den nya trafiklagen trädde i kraft i juni.

Nyhetsbild

Korsholm och Vasa hittade varandra: Cykelvägen Höstves-Merikart ser ut att bli av

Frågan om en cykelväg mellan Höstves och Merikart behandlas på nytt både i Korsholms och Vasas styrelse. En kompromiss hänger i luften.

Nyhetsbild

Mats Brandt, delegationsordförande om Högskolestiftelsen: Den här lämnar spår efter sig

Det började anspråkslöst med 40.000 euro för 30 år sedan. I dag har Högskolestiftelsen i Österbotten ett fondkapital på 32 miljoner euro.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet