Ann-Sofi Berger

ann-sofi.berger@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ann-Kristins hobby är att samla muminmuggar – "Jag struntar i vad de är värda"

PEDERSÖRE Många samlar på muminmuggar som en investering, för att förhoppningsvis tjäna en vacker slant småningom. Andra har varit muminfans hela livet. Men Ann-Kristin Snellman i Pedersöre hör inte till någondera gruppen, hon samlar för att ha en hobby.

Nyhetsbild

Nu går kockandet som på räls i Cronhjelmskolan

LARSMO Det nya köket i Cronhjelmskolan har kommit i gång och hittills har de båda kockarna varit nöjda. Det finns mer utrymme att arbeta på och utrustningen är modern.

Nyhetsbild

Nyrenoverade Malmska får sista finishen

JAKOBSTAD Skyltningen ska bli tydligare och de ställen som får mest besök placeras lättillgängligt. Bland annat de förbättringarna utlovas på Malmska sjukhuset där den stora renoveringen snart är klar.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Varning för snuten – men varför?

En sak jag inte förstår mig på är dubbelmoralen i folks inställning till polisens hastighetsövervakning.

Nyhetsbild

Ny strategi för webbkommunikation i Larsmo

LARSMO Larsmo har gett ut nya riktlinjer för hur de kommunalt anställda bör kommunicera på sociala medier och internet. Kommunens policy att inte alltid sätta ut bilagor till föredragningslistor och protokoll, trots att de är offentliga, ändrar man dock inte på.

Nyhetsbild

Sjuka hus knäcker både hälsa och ekonomi – "Ofta brister det i kunskaperna"

JAKOBSTAD Varför blir luften i skolor och daghem och andra offentliga byggnader numera dålig? Många lider av att vistas i sjuka hus och det blir enorma förluster både ur hälsosynpunkt och för samhällsekonomin. Arkitekten och politikern Anders Adlercreutz talar gärna och mycket om behovet av vettiga byggprinciper.

Ny språkstadga för framtida jobbsökande hos Larsmo kommun

LARSMO Språkkraven för kommunalt anställda i Larsmo har fått en egen stadga. Tidigare fanns den inskriven i förvaltningsstadgan. Innehållsmässigt har den inte ändrat.

Nyhetsbild

VIDEO: Rekordförsök kryddar mångsidigt Spotlight

JAKOBSTAD Det blir stor bredd på programmet under några koncentrerade timmar på årets Spotlight. Många av centrumaffärerna håller kvällsöppet och vill man inte shoppa finns det gott om andra programpunkter.

Nyhetsbild

Yle minskar anställda i Jakobstad – "Vi monterar inte ner nyhetsbevakningen"

JAKOBSTAD Svenska Yle har möblerat om och flyttat en nyhetsreportertjänst från Jakobstad till Vasa. Det sker som följd av en pensionering.

Nyhetsbild

Kulturkiosken griper efter sista halmstrået

JAKOBSTAD Mötesplatsen för kulturer i Jakobstad, Kulturkiosken, kämpar med ekonomin. Det har garantiföreningen MAIJA gjort ända sedan Kulturkiosken startade år 2016. Men nu börjar orken och idéerna vara på upphällningen.

Nyhetsbild

Kolumn: Har tiden sprungit ifrån loppen?

De senaste årens löparboom har inte visat några tecken på att mattas av, tvärtom. Det bloggas, instagrammas, facebookas och skrivs metervis med reportage om löpning. Däremot tycks tiden vara på väg att springa ifrån en del av motionsloppen som ordnas runtom i regionen.

Nyhetsbild

Gratis preventivmedel upp i nämnden – "Reservera 50 000 nästa år

Reservera 50 000 euro till gratis utdelning av preventivmedel i budgeten för nästa år. Det föreslår tf social- och hälsovårdsdirektören för nämnden. Förslaget backas upp av en arbetsgrupp med sakkunniga.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Titta inte på världen genom nyckelhålet

Vi journalister har ofta en förkärlek för att förenkla saker. Det har sina förklaringar; vi drillas till att söka vinklar – ju mer beroende av spontana läsare man är desto hårdare vinklade rubriker. Något förenklat sagt.

Nyhetsbild

Räddningsverket håller sig inom budgetramarna

Under årets fyra första månader har Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk klarat ekonomin enligt förväntningarna.

Nyhetsbild

Malmska mister barnpsykiater – flera sökande till psykologtjänster

JAKOBSTAD Barnpsykiatern Mikaela Santala har jobbat på Malmska sedan 2015, men snart flyttar hon till Vasa. Psykiatriker är svårrekryterade, medger tf social- och hälsovårdsdirektör Pia-Maria Sjöström, som däremot tror att psykologsituationen löser sig.

Nyhetsbild

Skogsgläntan blir permanent

LARSMO Friluftsdaghemmet Skogsgläntan har klarat prövotiden och blir en permanent del av dagvårdsverksamheten i Larsmo. Därför inrättas nu två befattningar för Skogsgläntan.

Eftis till Furuholmens fritidsgård

LARSMO Eftermiddagsverksamheten för Risö skolas elever flyttar till Furuholmens fritidsgård under tiden skolan renoveras och byggs ut.

Kyrkostrand för elever med förlängd läroplikt

LARSMO Speciallärarna i Larsmo har har ifrågasatt att elever med förlängd läroplikt i Larsmo sänds till Kyrkostrands skola i Jakobstad. Nämnden för bildningstjänster behandlade lärarnas skrivelse i torsdags.

Nyhetsbild

Ny kuratorstjänst föreslås i Larsmo – behovet stort bland eleverna

LARSMO Kuratorsresurserna räcker inte till för alla Larsmos skolelever. Det konstaterar nämnden för bildningstjänster som därmed föreslår att kommunen ska anställa ytterligare en skolkurator på heltid.

Nyhetsbild

Teodora Westerlund först i mål: Jag tyckte banan var bra

JAKOBSTAD Även om deltagarantalet var lägre än vanligt var det inget fel på stämningen. De löpare och vandrare som dök upp såg ut att trivas.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet