Ann-Sofi Berger

ann-sofi.berger@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

KOLUMN: Den utdöende arten kundbetjäning

Bland det första som dras in när företag ska slimmas är kundbetjäningen. Öppettider begränsas, telefonväxlar centraliseras, restauranggäster får plocka disken själva och lönerna lockar inte folk med kunskap. God mänsklig service håller på att bli en bristvara.

Nyhetsbild

Flera slalombackar i regionen öppna trots plusgrader

Trots bristen på snö och minusgrader i de österbottniska regionerna håller flera skidcentra öppet åtminstone ett tag framöver.

Nyhetsbild

"Det är aldrig fel att hjälpa andra" – panel om flyktingpolitik överens

NYKARLEBY Borde man agera rationellt när det gäller asylsökande eller är det rimligt att engagera sig känslomässigt? Det var en av frågorna paneldeltagarna försökte ge svar på under måndagskvällens diskussion i Nykarleby.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Välja själv men inte göra ensam

Det gemensamma tänkandet ändrar form. Många kanske hävdar att individualismen blivit så total att behovet av kollektiv försvunnit, men så är det nog inte.

Nyhetsbild

LEDARE: Prata skuld för att slippa skam

Att vara överskuldsatt leder ofta till skamkänslor, och det i sin tur gör att många inte pratar om sina betalningsproblem. Det blir en ond spiral där det blir allt svårare att få rätsida på vardagen, hälsan lider och man riskerar betalningsanmärkningar.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Välkommen till ÖT Måndag!

Hallå, bästa läsare! I dag släpper vi en helt ny produkt, ÖT Måndag, som finns i mobilappen eÖT för allra första gången just i dag.

Arg i dag...

... är en läsare.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Släpp fram ditt negativa tänkande

Så mycket handlar i dag om svart eller vitt, bra eller dåligt, med eller emot, positivt eller negativt. Vad vinner vi på att falla i det ena av två smutsiga diken?

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Mer eller mindre hatbrott?

För några veckor sedan gav Polisyrkeshögskolan ut ny statistik över antalet misstänkta hatbrott i Finland under 2018. Enligt rubriken på deras pressmeddelande hade antalet hatbrott minskat.

Nyhetsbild

Även proffs undrar: Kan vi verkligen lyssna på ungdomarna?

JAKOBSTAD Psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet hänger ihop. Det framhåller Amelie Andersson och Sandra Högström på seminariet Unga och droger 2.0.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ibland tar jag fram foliehatten

Numera får man nästan räkna med att någon ständigt kan eller vill avlyssna oss. Även om vi anser oss ha koll på egna apparater finns det risk för att apptillverkare siktar in sig på barnen.

Nyhetsbild

LEDARE: Alla måste få tillgång till e-tjänster

Mer och mer service flyttas till internet. Bank-, skatte- och vårdärenden skötte vi förr på ett självklart sätt över disk, nu är det nästan omöjligt. Särskilt för de som inte har nycklarna till nätet.

Nyhetsbild

Nykarlebybo beställde knark på nätet – döms för grovt narkotikabrott

Tingsrätten har dömt en man bosatt i Nykarleby och två Pedersörebor till villkorliga fängelsestraff för bland annat grova narkotikabrott.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ja, man blev utmattad också förr

Jag läste en diskussionstråd nyligen där man i samband med en artikel lyfte upp utbrändhet hos föräldrar. Blev folk utmattade förr eller är det ett nytt fenomen, undrade någon.

Nyhetsbild

LEDARE: Telefonen ska ge trygghet – inte tvärtom

Samtycke i förväg kan bli obligatoriskt vid telefonförsäljning. Framförallt behövs en ändring i hur man får sälja till personer med minnessjukdomar.

Nyhetsbild

LEDARE: Farlig väg för yrkesutbildningen

Yrkesutbildarna borde stanna upp, pudla och låta budgetpengarna gå till mer närundervisning – innan det är försent.

Nyhetsbild

Lovisa, 17, mår bra i dag – "Depressionen har gett mig drivkraft"

PEDERSÖRE 17-åriga Lovisa Eklund ser inte glädje som någon självklarhet. Men att ha tagit sig ur en depression har gett henne styrka. Sök hjälp och låt hjälpen ta tid, är hennes råd till andra unga som mår dåligt.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ge dig tid att ta dig tid

KRÖNIKA För ett år sedan hade jag precis loggat ut från jobbet för en ganska lång tid framöver. Jag hade haft mer eller mindre samma arbete i många år och en längre tid känt mig sliten och oinspirerad.

Nyhetsbild

Hägglunds blir en del av europeisk däckkedja

JAKOBSTAD Hägglunds verkstad har gått med i däckkedjan First Stop. Erbjudandet var mycket välkommet, säger Christofer Hägglund.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet