Ann-Sofi Berger

ann-sofi.berger@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Juthbackamarknaden pågår – Bakom succén står hundratals frivilliga

NYKARLEBY Det är fredag och Juthbackamarknaden öppnar officiellt klockan 16. Men redan på förmiddagen vimlar besökare runt och fyndar. För att allt ska löpa krävs flera hundra personers talkoinsatser.

Nyhetsbild

R-kiosken på Storgatan stänger – för få kunder

JAKOBSTAD R-kiosken på Storgatan i Jakobstad bommar igen efter den här veckan. Orsaken är att man inte har haft tillräckligt med kunder.

Nyhetsbild

Kårkullastyrelsen skeptisk till billigare service – "Jag har inte sett några siffror"

Det behövs mera information till kommunerna, menar Kårkullas styrelse som hoppas att Jakobstadsregionen tänker om i frågan om att ta över en del av Kårkullas service.

Nyhetsbild

Lätt för 17-åringar få dispens för körkort – Sofia får dispens för att köra till sina träningar

Allt fler 17-åringar får dispens för körkort efter en lagändring i fjol. Sofia Forsman är en av de som siktar på att ha körkortet i sin hand kort efter 17-årsdagen.

Nyhetsbild

Kodknäckaren 2.0 släpps – succé med 700 sålda exemplar

NYKARLEBY Att förstå vad det är man egentligen läser har blivit svårare sedan allt flyttade ut på nätet. När den fysiska formen inte avslöjar vad det är för slags text behövs extra god läskompetens. Det och mycket annat lär Kodknäckaren 2.0 ut.

Nyhetsbild

Nykarlebyborna flitiga att ge idéer till Arbiskurser - "Inga skamliga förslag hittills"

NYKARLEBY Skrattet ligger nära till hands när Arbistrion i Nykarleby berättar om höstens kurser. Just nu är den nya katalogen på väg till hushållens brevlådor.

Nyhetsbild

Forsbydagen återupplivas – ska samla byborna och öka attraktionskraften

PEDERSÖRE Det blir program dagen lång för Forsbybor och utflyttade på lördag, när konceptet Forsbydagen väcks till liv igen.

Nyhetsbild

Spännande start för treor i ny skola: "De har en lite bättre skolgård här"

JAKOBSTAD I Bonäs skola i Jakobstad är det inte bara ettorna som tycker det är lite pirrigt den första skoldagen. En klass treor har nu flyttat hit från Vestersundsby.

Nyhetsbild

Optimadirektör slutar – vill pröva på något annat i yrkeslivet

JAKOBSTAD Tiina Sjölund har sagt upp sig efter 15 år som förvaltningsdirektör på Optima. Orsakerna är personliga, säger hon.

Nyhetsbild

Ann-Kristins hobby är att samla muminmuggar – "Jag struntar i vad de är värda"

PEDERSÖRE Många samlar på muminmuggar som en investering, för att förhoppningsvis tjäna en vacker slant småningom. Andra har varit muminfans hela livet. Men Ann-Kristin Snellman i Pedersöre hör inte till någondera gruppen, hon samlar för att ha en hobby.

Nyhetsbild

Nu går kockandet som på räls i Cronhjelmskolan

LARSMO Det nya köket i Cronhjelmskolan har kommit i gång och hittills har de båda kockarna varit nöjda. Det finns mer utrymme att arbeta på och utrustningen är modern.

Nyhetsbild

Nyrenoverade Malmska får sista finishen

JAKOBSTAD Skyltningen ska bli tydligare och de ställen som får mest besök placeras lättillgängligt. Bland annat de förbättringarna utlovas på Malmska sjukhuset där den stora renoveringen snart är klar.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Varning för snuten – men varför?

En sak jag inte förstår mig på är dubbelmoralen i folks inställning till polisens hastighetsövervakning.

Nyhetsbild

Ny strategi för webbkommunikation i Larsmo

LARSMO Larsmo har gett ut nya riktlinjer för hur de kommunalt anställda bör kommunicera på sociala medier och internet. Kommunens policy att inte alltid sätta ut bilagor till föredragningslistor och protokoll, trots att de är offentliga, ändrar man dock inte på.

Nyhetsbild

Sjuka hus knäcker både hälsa och ekonomi – "Ofta brister det i kunskaperna"

JAKOBSTAD Varför blir luften i skolor och daghem och andra offentliga byggnader numera dålig? Många lider av att vistas i sjuka hus och det blir enorma förluster både ur hälsosynpunkt och för samhällsekonomin. Arkitekten och politikern Anders Adlercreutz talar gärna och mycket om behovet av vettiga byggprinciper.

Ny språkstadga för framtida jobbsökande hos Larsmo kommun

LARSMO Språkkraven för kommunalt anställda i Larsmo har fått en egen stadga. Tidigare fanns den inskriven i förvaltningsstadgan. Innehållsmässigt har den inte ändrat.

Nyhetsbild

VIDEO: Rekordförsök kryddar mångsidigt Spotlight

JAKOBSTAD Det blir stor bredd på programmet under några koncentrerade timmar på årets Spotlight. Många av centrumaffärerna håller kvällsöppet och vill man inte shoppa finns det gott om andra programpunkter.

Nyhetsbild

Yle minskar anställda i Jakobstad – "Vi monterar inte ner nyhetsbevakningen"

JAKOBSTAD Svenska Yle har möblerat om och flyttat en nyhetsreportertjänst från Jakobstad till Vasa. Det sker som följd av en pensionering.

Nyhetsbild

Kulturkiosken griper efter sista halmstrået

JAKOBSTAD Mötesplatsen för kulturer i Jakobstad, Kulturkiosken, kämpar med ekonomin. Det har garantiföreningen MAIJA gjort ända sedan Kulturkiosken startade år 2016. Men nu börjar orken och idéerna vara på upphällningen.

Nyhetsbild

Kolumn: Har tiden sprungit ifrån loppen?

De senaste årens löparboom har inte visat några tecken på att mattas av, tvärtom. Det bloggas, instagrammas, facebookas och skrivs metervis med reportage om löpning. Däremot tycks tiden vara på väg att springa ifrån en del av motionsloppen som ordnas runtom i regionen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet