Ann-Sofi Berger

ann-sofi.berger@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Mer eller mindre hatbrott?

För några veckor sedan gav Polisyrkeshögskolan ut ny statistik över antalet misstänkta hatbrott i Finland under 2018. Enligt rubriken på deras pressmeddelande hade antalet hatbrott minskat.

Nyhetsbild

Även proffs undrar: Kan vi verkligen lyssna på ungdomarna?

JAKOBSTAD Psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet hänger ihop. Det framhåller Amelie Andersson och Sandra Högström på seminariet Unga och droger 2.0.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ibland tar jag fram foliehatten

Numera får man nästan räkna med att någon ständigt kan eller vill avlyssna oss. Även om vi anser oss ha koll på egna apparater finns det risk för att apptillverkare siktar in sig på barnen.

Nyhetsbild

LEDARE: Alla måste få tillgång till e-tjänster

Mer och mer service flyttas till internet. Bank-, skatte- och vårdärenden skötte vi förr på ett självklart sätt över disk, nu är det nästan omöjligt. Särskilt för de som inte har nycklarna till nätet.

Nyhetsbild

Nykarlebybo beställde knark på nätet – döms för grovt narkotikabrott

Tingsrätten har dömt en man bosatt i Nykarleby och två Pedersörebor till villkorliga fängelsestraff för bland annat grova narkotikabrott.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ja, man blev utmattad också förr

Jag läste en diskussionstråd nyligen där man i samband med en artikel lyfte upp utbrändhet hos föräldrar. Blev folk utmattade förr eller är det ett nytt fenomen, undrade någon.

Nyhetsbild

LEDARE: Telefonen ska ge trygghet – inte tvärtom

Samtycke i förväg kan bli obligatoriskt vid telefonförsäljning. Framförallt behövs en ändring i hur man får sälja till personer med minnessjukdomar.

Nyhetsbild

LEDARE: Farlig väg för yrkesutbildningen

Yrkesutbildarna borde stanna upp, pudla och låta budgetpengarna gå till mer närundervisning – innan det är försent.

Nyhetsbild

Lovisa, 17, mår bra i dag – "Depressionen har gett mig drivkraft"

PEDERSÖRE 17-åriga Lovisa Eklund ser inte glädje som någon självklarhet. Men att ha tagit sig ur en depression har gett henne styrka. Sök hjälp och låt hjälpen ta tid, är hennes råd till andra unga som mår dåligt.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Ge dig tid att ta dig tid

KRÖNIKA För ett år sedan hade jag precis loggat ut från jobbet för en ganska lång tid framöver. Jag hade haft mer eller mindre samma arbete i många år och en längre tid känt mig sliten och oinspirerad.

Nyhetsbild

Hägglunds blir en del av europeisk däckkedja

JAKOBSTAD Hägglunds verkstad har gått med i däckkedjan First Stop. Erbjudandet var mycket välkommet, säger Christofer Hägglund.

Nyhetsbild

Lastbil i diket nära Ullava – nu är vägen öppen för trafik

KARLEBY En lastbil har hamnat i diket utanför Ullava. Räddningsverket lyfter upp bilen och ett tag var vägen helt avstängd.

Nyhetsbild

Ann-Sofi Berger: Kanske dags för en kompromiss?

När det finns lediga jobb och även folk som vill ha arbete tycker man att de tu skulle mötas någonstans. Men kanske krävs det att bägge parter kompromissar lite.

Nyhetsbild

Studerande om personalbristen: "Vi vill visst arbeta"

JAKOBSTAD För en del ungdomar är det drömmen att ha ett jobb vid sidan av studierna. Att man har det för gott ställt för att vilja ta ett jobb stämmer åtminstone inte in på alla.

Nyhetsbild

Svår personalbrist i restaurangbranschen – "I höst blir det krig om anställda"

JAKOBSTAD Personalbristen har länge varit svår inom restaurangbranschen i regionen. Jakobstad har varit särskilt utsatt och nu hårdnar konkurrensen ännu mer när Hesburger gör entré.

Nyhetsbild

Arbetet på gamla soptippen fortsätter som förut efter branden

JAKOBSTAD Efter branden som bröt ut på den så kallade Roskisbacken i Jakobstad i söndags ska man nu städa upp, kontrollera skadorna och fortsätta jobba.

Nyhetsbild

Stadsingenjören om de som misstänks ha orsakat branden: "De hade inget där att göra"

JAKOBSTAD Tur i oturen var att branden bröt ut i en separat hög med gummidäck och inte i själva soptippen, säger stadsingenjör Harri Kotimäki som anser att skulden ligger hos de eventuella personer som olovligt tagit sig in på området.

Nyhetsbild

Mät inte sönder barnens rörelseglädje

Nu har man också börjat sätta aktivitetsarmband på dagisbarn för att få dem att motionera mera. Är det ett problem? Ja, i ett längre perspektiv kan det vara mer negativt än positivt.

Nyhetsbild

Juthbackamarknaden pågår – Bakom succén står hundratals frivilliga

NYKARLEBY Det är fredag och Juthbackamarknaden är i full gång sedan tidig morgon. Under förmiddagen vimlar mängder av besökare runt och fyndar. För att allt ska löpa krävs flera hundra personers talkoinsatser.

Nyhetsbild

R-kiosken på Storgatan stänger – för få kunder

JAKOBSTAD R-kiosken på Storgatan i Jakobstad bommar igen efter den här veckan. Orsaken är att man inte har haft tillräckligt med kunder.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet