Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Jakobstad plogar till djurens begravningsplats

JAKOBSTAD Det blir lättare att ta sig till djurens begravningsplats vintertid. Nu ska staden se till att även den infarten plogas vid behov.

Nyhetsbild

Bergwalls öppnar brödhörna i Jakobstads centrum

JAKOBSTAD Anette Bergvall-Fagerström har länge drömt om att ha en bageributik i centrum. Nu är det läge att gå från idé till handling.

Kommunerna får diskutera välfärdsområdet ännu en gång

Vården är en stor stor kostnad i alla kommuner och just nu är servicen splittrad och dyr. Men arbetet med att skapa Österbottens välfärdsområde går vidare.

Nyhetsbild

Osäker framtid för Cikoriamuseet – staden vill inte ta över

JAKOBSTAD 1 euro är priset för Cikoriomuseet och alla tillhörande byggnader. Men troligen kommer tekniska nämnden att tacka nej till erbjudandet.

Nyhetsbild

Viktigt att ordna med fullmakt för intressebevakning i god tid – "Man är väldigt låst då systemet är sådant som det är"

JAKOBSTAD När Bengt Ahlviks fru fick en minnessjukdom var det många praktiska saker som måste ordnas. I dag inser han att vissa viktiga saker blev ogjorda.

Nyhetsbild

Prylar från Pursisalmi stulna, slängda och sålda

JAKOBSTAD Vad hände med lösöret i Ristikari när skolan stängdes och senare även vattenskadades? Kristdemokratiska fullmäktigegruppen ställde en fråga till staden.

Nyhetsbild

Jaro, viktig synlighetsfaktor som kostar en hel del

JAKOBSTAD Staden och fotbollsföreningen Jaro har nytta av varandra. Jaro skapar synlighet för staden som stöder föreningen ekonomiskt.

Nyhetsbild

Biblioteket i Jakobstad tänker grönt och planerar meröppet

JAKOBSTAD Modern teknik gör det möjligt att ha öppet på biblioteket nästan utan personalkostnader. Nu ska man också söka pengar för grön certifiering.

Nyhetsbild

Sjukhusen kallar patienter per telefon och förlänger förfallotider

JAKOBSTAD Kallelser till sjukhusbesök skickas normalt per post. Nu förbereder sig sjukhusens personal sig på att sköta kontakten per telefon.

Nyhetsbild

Janet Lönnqvist tillbaka med egen design – "Nu vill jag förverkliga mina drömmar"

JAKOBSTAD Yrkesmässigt är cirkeln sluten för Janet Lönnqvist. Efter många års upphåll skapar hon igen vackra kläder i egen design och tillverkning.

Nyhetsbild

Från Kronoby till de stora modehusen – Ahlskogs satsar på lyxiga skinn

KRONOBY Maskinparken är rätt gammal och metoderna klassiska. Men Ahlskogs i Kronoby gör läder som de stora modehusen vill ha. Nu blir lädret också till smycken.

Nyhetsbild

Efter månader av byråkrati – nu har Delhi House fått sin kock

JAKOBSTAD Randhir Tiwari kommer från ett stort Delhi till ett litet. Nu är han äntligen framme i Jakobstad och kan börja laga mat på Delhi house.

Nyhetsbild

Ultralopp – pannben eller galenskap?

JAKOBSTAD Många löpare byter ut asfalten mot skogsstigar, och allt fler väljer att springa långt och långsamt.

Nyhetsbild

Politikerna vill satsa på skatepark

JAKOBSTAD Skuldbördan förblir ganska hög. Men politikerna i Jakobstad vill ändå satsa på trivseln och lägger till pengar för en skatepark.

Nyhetsbild

Ristikari bjuds ut på auktion

JAKOBSTAD Ett av Jakobstads landmärken, anrika Ristikari skola har visat sig vara svårsålt. Nu testar staden ett nytt grepp.

Nyhetsbild

Spelutveckling och stadsplanering i lego på Campus Allegro

JAKOBSTAD Vad har Jakobstads centrum gemensamt med spelindustrin? En hel del faktiskt. Staden vill locka nya invånare, att satsa på spelindustri kan vara ett sätt att bli mer attraktiv.

Nyhetsbild

Anne-May Wisén: En oväntad diagnos

Den allra varmaste veckan i juli fick jag feber. Huvudvärk och feber, inget annat. Eftersom febern inte gav med sig blev det ett besök på hvc.

Nyhetsbild

Lömskt virus kan finnas i vedhögen – högsäsong för sorkfeber

JAKOBSTAD Hög feber, ont i ryggen och huvudvärk? Då kan du har smittats av Puumalavirus. Det är högsäsong för sorkfeber just nu.

Nyhetsbild

Efter olyckan: Livet stannade inte, men det blev annorlunda

JAKOBSTAD Den 22 februari 2002 dog fyra ungdomar i en bilolycka på Riksåttan. För de anhöriga vändes världen upp och ner. Nu går livet vidare, men på ett annorlunda sätt.

Nyhetsbild

Diskussion om droger och illamående engagerade många

JAKOBSTAD Det finns ett behov av att diskutera drogsituationen i Jakobstadsnejden. Seminariet om hur vi ska förebygga droganvändning lockade en stor publik, men medelåldern på deltagarna var hög.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet