Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Attraktiv småstad söker nya invånare – så kan Jakobstad sammanfattas

JAKOBSTAD Jakobstad har, precis som majoriteten av landets städer, en negativ befolkningsutveckling. Men staden har attraktionskraft bara man lyckas förmedla det budskapet.

Nyhetsbild

Kort möte med många motioner i Jakobstadsfullmäktige

JAKOBSTAD Demokrati behöver inte alltid ta lång tid. Mars månads fullmäktigemöte var över på 25 minuter.

Nyhetsbild

Pop-up saluhall i Åströmska hörnet

JAKOBSTAD Sista helgen i mars blir det "local weekend" i Jakobstad. Då kan man handla lokalproducerat i en pop-up saluhall mitt i stan.

Nyhetsbild

Fyra fick fördjupade yrkeskunskaper – nu kan de skriva ut en del mediciner

JAKOBSTAD Efter ett års krävande studier har fyra sjukskötare i Jakobstad fått en specialistkompetens och rätt att skriva ut och förnya vissa mediciner.

Nyhetsbild

Anne-May Wisén: Min tro på det goda samhället vacklar

Med en dåres envishet har jag hävdat att den offentliga vårdapparaten fungerar och att alla arbetar för bästa tänkbara resultat från vaggan till graven.

Nyhetsbild

Museiförening vill besvära sig mot rivning av Herlers hus

NYKARLEBY I Nykarleby Museiförenings stadgar sägs det att föreningens syfte är att värna kulturen. Att förhindra rivningen av ett anrikt hus måste väl vara en sådan gärning, säger Anna-Maria von Schantz.

Nyhetsbild

Kamreren nöjd med tekniskas preliminära bokslut

JAKOBSTAD Det preliminära bokslutet visar cirka 660 000 euro bättre än den fastställda budgeten för tekniska nämnden. Men anslaget för underhåll är rejält i underkant.

Nyhetsbild

För första gången i Österbotten: Käpphästmästerskap

JAKOBSTAD På lördag den 30 mars arrangerar Arbis i samarbete med JKF:s agilitysektion käpphästmästerskap. Tävlingen går inte på tid utan det är stilen som bedöms.

Nyhetsbild

Nu ska Ristikari torkas upp – 276 kubikmeter läckte ut

JAKOBSTAD En nyinstallerad vattenmätare gjorde det möjligt att uppskatta vattenmängden som rann ut i Ristikarifastigheten.

Nyhetsbild

Edgar ser fram emot att bli vuxen – i vår får han sin examen, och ett jobb

JAKOBSTAD För 19 år sedan visste inte Lilian Kåla (då Huhtala) om att hon väntade ett barn med Downs syndrom. Hon gjorde inget fostervattenprov vilket hon är glad för.

Nyhetsbild

Camilla Nyman lämnar Citygruppen

JAKOBSTAD Efter tre år som verksamhetsledare väljer Camilla Nyman att gå vidare mot nya utmaningar. Tiden är den rätta nu, säger hon.

Nyhetsbild

Ann Charlott Hästö: Läge att tänka fritt och stort

JAKOBSTAD Arkitekten Ann Charlott Hästö ogillar den rivningshysteri som råder i hela landet. Hon tycker att man nu är tillbaka i samma tankegångar som på 1960-talet då allt gammalt skulle bort.

Nyhetsbild

Mona Schalin: Slöseri med resurser att riva hus

Arkitekten Mona Schalin jobbar just nu med två stora renoveringsprojekt i Helsingfors, Ormhuset i Kottby är ett av dem.

Nyhetsbild

Stadsplanerarna: Bostäder enda realistiska alternativet

JAKOBSTAD Stadsplanearkitekterna, en tf och en fd, vill bygga bostäder på det område som nu frigörs via rivning av Masken och Pursisalmi. Men planeringen ska få ta tid.

Nyhetsbild

Fler vänner behövs

JAKOBSTAD I år firar Röda Korsets vänverksamhet 60 år. Den 1 april ordnas en kurs för dem som vill vara med i verksamheten.

Nyhetsbild

Kyrkostrands skola säljs – priset högre än det värderade

JAKOBSTAD För 70 000 euro övergår Kyrkostrands lilla skola nu i privat ägo.

Nyhetsbild

Ekmans fortsätter köra tågbussen

JAKOBSTAD I maj går avtalet om trafik till tågstationen ut. Möjligheten till förlängning utnyttjas och trafiken fortsätter på samma sätt som tidigare till och med slutet av maj 2020.

Nyhetsbild

Träna i bassängen när det passar dig

JAKOBSTAD Vattengymnastik är en populär träningsform. Men alla har inte möjlighet att delta i ledda pass. Därför testas nu en virtuell ledare på simhallen i Jakobstad.

Nyhetsbild

"Vi träffas vid Halppis i Jeppis"

JAKOBSTAD Betyder stan hela Jakobstad eller är det bara centrum som avses? Jakobstadsborna har en annan definition av ordet stan än grannarna.

Nyhetsbild

Unga vill ha olika typer av träffpunkter

JAKOBSTAD Ett ställe där man kan sitta och arbeta i lugn och ro och någonstans att träffas på kvällar och helger. Det här är saker som ligger högt på Jakobstadsungdomarnas önskelista.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet