Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Extra festligt för Runeberg – "Årets Runebergsfest är en blandning av högt och lågt"

JAKOBSTAD Temat för årets Runebergsvecka är romanser. Därför är nationalskaldens romantiska verk i fokus också på själva festen.

Nyhetsbild

Näringsjägarna använder mat som medicin

JAKOBSTAD Lina Nertby Aurell och Mia Clase söker nya medlemmar till sitt jaktlag. I Jakobstad lyckades de garanterat rekrytera nya näringsjägare.

Nyhetsbild

Tvåspråkigheten inget trumfkort för Jakobstad

JAKOBSTAD Finskspråkiga ser problem med arbets- och studiemöjligheter i Jakobstad. Tvåspråkigheten uppfattas inte som något särskilt positivt.

Nyhetsbild

Bennästrafiken upphandlas senare i vår

JAKOBSTAD Att en del tåg kör förbi Bennäs påverkar även busstrafiken till och från stationen. I vår är det dags för ny upphandling.

Nyhetsbild

De vill skapa en kravlös konstnärlig mötesplats

JAKOBSTAD Trots att de rört sig i samma kretsar kände de inte varandra. Men när Siv Ågren och Ulrika Fagernäs möttes kände de direkt att de kan skapa något ihop.

Nyhetsbild

Berättelserna i fokus när museet i Jakobstad förnyas

JAKOBSTAD Släkten Malm hör intimt samman med Jakobstads historia. Malmarna ska synas på museet, men delvis i nya skepnader och sammanhang.

Nyhetsbild

Hälsa, yoga och mat intresserar kursdeltagare

JAKOBSTAD Onsdagsföreläsningarna har blivit något av Arbis varumärke. I vår varvas lokala förmågor och stjärnföreläsare från grannlandet i väst.

Nyhetsbild

Oxhamnsbygget en bit på väg

JAKOBSTAD Tiden är knapp om eleverna ska kunna flytta in i Oxhamns nya delar hösten 2021. Men nu har tekniska nämnden tagit det första steget mot förverkligande genom att välja huvudplanerare.

Nyhetsbild

Ny företagare på gång till Fäboda

JAKOBSTAD Tekniska nämnden ger grönt ljus för att en ny företagare får ta över hyresavtalen för Fäboda kaffestuga och en tillhörande stockstuga på en intilliggande separat tomt.

Nyhetsbild

Ett nytt statligt kreditregister planeras

JAKOBSTAD Allt fler finländare har betalningsstörningar. Skulderna är inte så stora per person, men kreditgivarna ser sällan hela skuldbilden.

Nyhetsbild

Med Silmu i selen blir vardagspromenaderna trygga

JAKOBSTAD När han var sju veckor placerades han i fosterhem. Vid ett och ett halvt års ålder påbörjade han en intensivutbildning. Nu har Silmu fått flytta till sitt permanenta hem i Jakobstad.

Nyhetsbild

Varför inget nyår i Jakobstad?

I Jakobstad har det talats en hel del om behovet av att göra staden tryggare på kvällar och nätter.

Nyhetsbild

Ingsva växer igen – köpte flera busslinjer av Sjönejden

JAKOBSTAD Bussföretaget Ingsva som tidigare har köpt upp anrika Haldin&Rose stärker sin ställning på marknaden med ännu ett köp.

Nyhetsbild

SOS-Data i Jakobstad utvidgar

JAKOBSTAD Sedan Ismaili Alaoui blev företagare har kundservice alltid varit hans fokus. Så gott som dagligen dyker nya kunder upp på Jakobsgatan. Och de som vill får sin dator servad hemma.

Nyhetsbild

Patriks figurer är karaktärer i kortspelet Hearthstone

JAKOBSTAD Nätverkande och marknadsföring är inte hans starka sida säger han. Men Patrik Björkström har tack vare sin skicklighet och sin speciella stil återkommande uppdrag åt speljätten Blizzard.

Nyhetsbild

Kompetenscenter för spelbranschen kan skapas i Jakobstad – "Spelutveckling är en kombination av teknik och kreativitet"

JAKOBSTAD I vårt västra grannland talar man om spelundret. Spelbranschen har för länge sedan vuxit högt över musik- och filmindustrin. Men i Österbotten har vi inte hängt med.

Nyhetsbild

Skidåkarna i farten trots slask och regn

JAKOBSTAD Skidförsäljningen kom i gång redan i oktober, och trots att det både regnar och töar köps det skidor. De ivrigaste åkarna har redan hundratals kilometer i  träningsdagboken.

Nyhetsbild

Blossom stänger också i Jakobstads centrum

JAKOBSTAD Det blev dryga femton år som Pernilla och Patrick Sundell drev inredningsbutiken Blossom på gågatan i Jakobstad. Nu satsar de på ett nytt koncept.

Nyhetsbild

Sebastian Östman gillar att se företag växa

JAKOBSTAD Sebastian Östman har valts till årets unga styrelseproffs. Han tycker att företagen borde fundera på hur deras styrelser ser ut. Medelåldern är hög bland styrelsemedlemmarna i Finland.

Nyhetsbild

Julmys och skinkdoft i båthuset

JAKOBSTAD Traditionen är gammal men platsen är ny för i år. Familjen Strömberg grillar sina julskinkor över öppen eld.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet