Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Lyyra frågar om Ekofish-avtal – undrar om allt gått rätt till

JAKOBSTAD Kvällens hetaste fråga fick avsluta september månads fullmäktigemöte: Hur har avtalet mellan Ekofish och stadens dotterbolag Jakobstads hamn ab behandlats i stadsstyrelsen?

Nyhetsbild

Lobbyarbetet lyckades – fler turer till Kronoby

JAKOBSTAD Efter ett år utan morgonflyg från Helsingfors till Kronoby införs det på nytt i tidtabellen. Från och med slutet av mars nästa år finns det fyra flyg per dag i vardera riktningen.

Nyhetsbild

Inga anmärkningar mot Korsgrundsplan – byggrätten ökas

JAKOBSTAD Den nu gällande planen för Korsgrundet är från 2004. Syftet med planändringen är att placera ett radhuskvarter på det område som i gällande detaljplan betecknas som en park. Förutom en del av Hemstrandsparken bevaras alla park- eller rekreationsområden också i den kommande planen.

Nyhetsbild

Helena Nordström är expert på platsmarknadsföring: Upplevelser is tha shit

JAKOBSTAD Bara 7 procent mäter framgång i saker de äger. I stället vill allt fler ha upplevelser. En attraktiv plats erbjuder upplevelser för alla.

Nyhetsbild

Luftproblem på Sursikbacken – konditionsgranskning pågår

PEDERSÖRE Några personer har problem att vistas i YA:s lokaler på Sursikbacken. Nu görs en omfattande konditionsgranskning.

Nyhetsbild

Nyvalda stadsplanearkitekten är en kreativ byråkrat

JAKOBSTAD En stad formas inte bara av fysiska element. Stadsplaneraren behöver också ta hänsyn till stadens karaktär och olika kulturella nivåer.

Nyhetsbild

Möjlighet att utveckla Fantasea

JAKOBSTAD Badparken Fantasea har varit stängd i sommar då inga företagare visade intresse för att driva stället.

Nyhetsbild

Gratis dagvård för femåringar dröjer – frågan utreds fortfarande

JAKOBSTAD I mars i år beslöt stadsfullmäktige i Jakobstad att femåringarna ska få avgiftsfri dagvård. Men nu droppar räkningarna för dagisplatserna in till femåringarnas föräldrar.

Nyhetsbild

Ännu oklart vem som ska leda fullmäktige – ingen ny ordförande i september

JAKOBSTAD Vem ska ta över fullmäktigeklubban efter Anna-Maja Henriksson? Och när ska det ske?

Populär föreläsning om antioxidanter

JAKOBSTAD Per Arne  Öckerman har varit överläkare och professor i klinisk kemi i Lund i nära trettio års tid, och är nu emeriterad. Men ännu som 86-åring arbetar han för fullt enligt sina egna metoder.

Nyhetsbild

Nelia Eremenko lämnar tävlingsgymnastiken

JAKOBSTAD Efter 50 år med tävlingsgymnastik känner Nelia Eremenko att hon vill ta det lite lugnare. Men hon har fortfarande kvar många tränaruppdrag.

Nyhetsbild

Hon vill se skolluncher också om somrarna – "Kan göra skillnad"

JAKOBSTAD Sommaren kan vara väldigt lång för en del barn. Monica Hyytiäinen-Koskela vill utreda om det går att ordna gratis lunchservering för grundskolelever under sommarlovet.

Nyhetsbild

Ljuva 60-talet på Anahand

JAKOBSTAD Minns ni 1960-talet fullt av designexperiment och förnyelse? Allting var tillåtet och det mesta accepterades. Nu kan man uppleva 60-talet på en liten utställning.

Nyhetsbild

Nya kaplanen Johanna: "Jag vill ha ett meningsfullt arbete"

JAKOBSTAD Hon växte upp inom den laestadianska rörelsen i Ytteresse. Att välja prästyrket var långt ifrån självklart för Johanna Björkholm-Kallio.

Nyhetsbild

Farligaste ordet på din arbetsplats: Typiskt!

JAKOBSTAD Har du hört någon säga "typiskt" och få det att låta som en positiv sak? Antagligen inte, och dålig attityd smittar.

Nyhetsbild

En historia kan göra skillnad – irländare gillar Daniel Löfs öl

JAKOBSTAD Daniel Löf började brygga öl för att han inte tyckte om de drycker han fick på krogen. Nu säljs mikrobryggeriets "Bitter brexit" på Alko.

Nyhetsbild

Rättelseyrkan om skolskjutsar

JAKOBSTAD Ekmans Bussar har gjort en upphandlingsrättelse som rör bildningsnämndens beslut om skoltransporter 2019–2020. Ekmans har också överklagat beslutet till marknadsdomstolen.

Nyhetsbild

Nathalie Aurén fotar mat och delar med sig av sina bästa tips

JAKOBSTAD Solen flödar in genom fönstret i Nathalie Auréns kök. Det är där hon tar de flesta av sina matbilder, helst i dagsljus.

Nyhetsbild

Yogaways firar jämna år – ett laboratorium för välmående

JAKOBSTAD I år firar Yogaways 10 år. Jubileumsårets tema är "caring". Det handlar om att ta hand om sin kropp och sin hälsa. Men på Yogaways ser man också saker i ett större perspektiv.

Nyhetsbild

Ny plan för Ekofish – gjorde avtal med Jakobstads hamn

JAKOBSTAD Ekofish har ingått ett arrendeavtal med Jakobstads hamn Ab om en kajplats där höstupptagning av fisk kan ske.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet