Lokalt I går 8.45

Lykkelitens Instagramkonto kapades – säljs via sajt i Turkiet

LARSMO Det kom ett meddelande där det stod att "Lykkeliten" fyller kriterierna för utmärkelsen "blå stjärna". När Victoria Snellman öppnade länken och loggade in hände det som inte får hända.

Lokalt 18.4.2021

Ny lokal och nytt koncept för Gourmet garage

JAKOBSTAD Gourmet Garaget har flyttat till en ny lokal och finslipar nu konceptet som bjuder på en del nyheter. Snart är det också dags för öppning av Station 23.

Lokalt 16.4.2021

Välmående i samklang med naturen är Idas nisch – "Odling ska vara enkelt och billigt"

Jeppo Att sätta ett frö och se det gro eller bara vara ute i skogen räcker för det mesta. Ida Holmström återkommer ofta till enkelheten, såväl då det gäller odling som naturupplevelser.

Lokalt 15.4.2021

Ebbas höghusplaner går vidare – men Himmelsberget får vara orört

JAKOBSTAD Himmelsberget som egentligen är en slänt ska inte röras. Rågrannarnas protester mot planerna på fler höghus i kvarter 11 har i viss mån beaktats.

Lokalt 14.4.2021

Hattmakarens hus i Jakobstads centrum får nytt tak

JAKOBSTAD Silverbergska gården är ett av de få riktigt gamla husen i Jakobstads centrum. Det har varit i ganska dåligt skick men snart är de flesta skavankerna åtgärdade.

Lokalt 13.4.2021

Unik utbildning fortsätter i Jakobstad – finansieras av kommuner och näringslivet

JAKOBSTAD Efter en lyckad pilotutbildning för kodare satsar Centria på en fortsättning. Deltagarna får ingen examen men kan fortsätta studera eller börja jobba direkt.

Ekonomi 8.4.2021

Många företag väntas byta ägare de kommande åren

JAKOBSTAD Omkring 400 företag i Jakobstadregionen står inför ett ägarskifte inom en ganska snar framtid. Men att sälja eller köpa en affärsröresle är inte alltid så enkelt.

Lokalt 5.4.2021

Mångfalden i leran fascinerar Maria Fagerudd – nu har hon grundat sitt eget företag

LARSMO Maria Fagerudd gillar att uttrycka sig i olika material. Hon är en kreativ själ som går in helhjärtat i sina projekt. Just nu är lera hennes favoritmaterial.

Lokalt 31.3.2021

Pamela från Jakobstad är framgångsrik makeup-artist i Stockholm – sminkar kändisar till Let's Dance

JAKOBSTAD För tio år sedan visste Pamela Granholm knappt vad en concealer var. I dag är hon en framgångsrik makeup-artist som sminkar Let's Dance-stjärnor och kändisar.

Lokalt 26.3.2021

Äggjakt i centrum till påsk och småskaligt på Jakobs Dagar

JAKOBSTAD Ida-Marie Jungell som jobbar för Citygruppen och Finn Jakobstad säger att det är svårt att smida konkreta evenemangsplaner just nu. Mycket tyder på att Jakobs Dagar blir småskaliga också i år.

Lokalt 26.3.2021

Aktivitetspark planeras till Kittholmen – samarbete mellan Snellman och staden

JAKOBSTAD Familjeföretaget Snellman firar 70 år och erbjuder staden ett samarbete som ska resultera i en aktivitetspark för alla åldrar. En arbetsgrupp har tittat på flera områden men fastnat för Kittholmens badstrand.

Lokalt 26.3.2021

Fler närvårdare utbildas i Jakobstad

JAKOBSTAD Behovet är stort och inget tyder på att det minskar. De som utbildar sig till närvårdare kan räkna med att kunna välja bland jobberbjudandena.

Lokalt 25.3.2021

Rådhusgatan blir gårdsgata vid torget – enkelriktat ännu i sommar

JAKOBSTAD När underfarten från Sikören togs i bruk höjdes röster för att Rådhusgatan borde dubbelriktas. Turerna har varit många, och tidtabellen är fortfarande ganska oklar.

Lokalt 22.3.2021

Motion vill uppmärksamma tobaksänglarna

JAKOBSTAD Brita Brännbacka-Brunell (SFP) föreslår tillsammans med 22 andra ledamöter att Jakobstad hyllar Strengbergs tobaksfabrik och arbetarna genom att resa en staty.

Lokalt 19.3.2021

Varje dag avbokas vaccinationer – alternativ till Astra Zeneca efterfrågas

JAKOBSTAD Oron för biverkningar gör att några varje dag avbokar eller skjuter upp sin planerade coronavaccinering. De flesta av dem frågar efter alternativ till Astra Zenecas vaccin.

Lokalt 17.3.2021

Förliga vindar för Alerte – Vd: "Beställaren sätter nivån"

JAKOBSTAD Stadens serviceproduktionsbolag Alerte är nu inne på sitt femte år. Lika länge har bolaget letts av Håkan Forss som nu meddelat styrelsen om sin planerade pensionering.

Ekonomi 17.3.2021

Hemmapyssel gav företagsidé – Caj Penttala satsar på kontorsmaterial

JAKOBSTAD Caj Penttalas dotter gillar att pyssla. När material av olika slag började samlas i stora mängder hemma sålde han vidare en del och utvecklade småningom sin företagsidé.

Lokalt 16.3.2021

Peter Appels träningsrörelse väcker intresse: "Jag har talat på en del stora konferenser "

Träningslokalen har förvandlats till en inspelningstudio och utöver yogamattor och bekväma kläder hör datorer till deltagarnas standardutrustning. Movingness är en rörelse i ständig rörelse.

Lokalt 12.3.2021

50 år sedan första skolpsykologen började

JAKOBSTAD Den andra skolpsykolgtjänsten i Finland inrättades i Jakobstad 1970 som resultat av en fullmäktigemotion. Kurt Tuomi sökte och fick tjänsten.

Lokalt 3.12.2020

Julmyset poppar upp i Jakobstad

JAKOBSTAD Blossom är tillbaka, precis som skinnhandlaren Ulf Slotte. I Unicefbutiken finns de alternativa klapparna och hos Marmeladkompaniet gästspelar en florist.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet