Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Konstnärer samlas i litet hus med spännande insida

JAKOBSTAD Aja Lunds konstprojekt tenderar att bli ganska omfattande och därför behöver hon en arbetslokal. Nu har hon hittat huset där hon vill samla kulturarbetare i en kreativ miljö.

Nyhetsbild

Sjutusen äppelträd exporteras från Lepplax – ska bli cider i Sverige

PEDERSÖRE Vanligen kommer långtradare lastade med växter in till Finland. Men från Blomqvist plantskola i Lepplax ska närmare 7000 äppelträd skickas till Umeå.

Nyhetsbild

Kristina Stenman om Fäbodaplanerna: Idéerna välkomnas, men det är ett känsligt område

JAKOBSTAD Kristina Stenman är stadsdirektör i Jakobstad fram till 31 juli. Hon följer med debatten om Fäboda och hoppas att parterna tar till sig fakta.

Nyhetsbild

Småskaligt på årets Jakobs Dagar

JAKOBSTAD Träning, guidade vandringar och gudstjänster sker live med begränsat deltagarantal. Årets programtablå för Jakobs dagar är ganska avskalad.

Nyhetsbild

Ingen Juthbackamarknad i år

JAKOBSTAD Nu kom beskedet som många anat; det går inte att arrangera Juthbackamarknaden på ett tryggt sätt i år. Kravet på smittspårning gjorde beslutet enklare.

Nyhetsbild

Vegas segel blev till väskor, förkläden och en råtta

JAKOBSTAD Återanvändning är i fokus då Vegas 70 år gamla segel förvandlas till unika väskor och förkläden. Produkterna är designade och tillverkade av Janet Lönnqvist i Jakobstad.

Nyhetsbild

Mat för alla smaker i "Seppälähuset"

JAKOBSTAD Efter en omfattande renovering har Hesburger och Cambridge Heaven öppnat i hörnet av gågatan och Alholmsgatan. Båda företagen erbjuder något för dem som är hungriga.

Nyhetsbild

Förslag med tre hus på Köpmansgatan

JAKOBSTAD Fastighetsbolaget Ebba vill bygga två höghus i centrum av Jakobstad. Just nu finns ett utkast till detaljplaneändring till påseende. I utkastet finns tre huskroppar inritade.

Nyhetsbild

Tuff höst för farmarna – bara stöd kan rädda näringen nu

I början av året anade pälsbranschen en möjlig vändning uppåt efter fem svåra år. Sedan slog coronapandemin till och farmnäringen drabbades hårt.

Nyhetsbild

Alltför låga priser på blåräven – köparna på plats men vågade inte köpa

Närmare 575 000 skinn av blåräv bjöds ut på Saga Furs extra auktion som avslutades på tisdagseftermiddagen. Den här gången var köparna på plats men handeln tog ändå inte fart.

Nyhetsbild

Diskussion om iglorna i Kaffestugan – "Stadsbornas åsikter är viktiga"

JAKOBSTAD Det var knökfullt i Kaffestugan när den första diskussionen om iglor på Fäbodaklipporna hölls. Mika Vacker som ledde diskussionen sa att stadsbornas åsikter är viktiga för den fortsatta planeringen.

Nyhetsbild

Kristina Stenman: Tvåspråkigheten är en rikedom

JAKOBSTAD Kristina Stenman har trivts med jobbet som stadsdirektör i Jakobstad. Men ibland har det också varit utmanande, någon gång till och med frustrerande.

Nyhetsbild

Dåtid, nutid och framtid i ateljén

NYKARLEBY Ateljén är viktig för Leif Strengell. Den är hans andningshål och kreativa centrum. En produktionsenhet är viktig för den som arbetar med visuell konst.

Nyhetsbild

Det är skillnad på peppar och peppar

JAKOBSTAD Kompisarna Joakim Hannula och Robin Björkskog gillar att laga mat. Nu driver de också ett företag ihop och ska sälja utvalda pepparsorter i hela Finland.

Ebbas byggplaner ett steg vidare

JAKOBSTAD

Nu ska priset på havsnära höghustomter slås fast

JAKOBSTAD

Nyhetsbild

Hopptornet mestadels stängt på grund av ofog

JAKOBSTAD Ansvarsfrågan är en svårknäckt nöt för staden Jakobstad då det gäller hopptornet på Kittholmen. Vad som hamnar i vattnet när folk olovandes klättrar i tornet är största orosmomentet.

Nyhetsbild

Drömmen om Fäboda lever i sommar – Brist på manliga gäster klagomål på kurtiden

JAKOBSTAD Sommaren 1916 tog Fäboda kur emot sina första gäster. En kall vinterdag 1981 såldes kurens huvudbyggnad  på auktion, för 150 mark. Kuren skulle rivas.

Nyhetsbild

Bokslut och rapporter väckte diskussioner

JAKOBSTAD Personalrapporten, det bostadspolitiska programmet och bokslutet. Tre stora ärenden gjorde fullmäktigeledamöterna talträngda.

Nyhetsbild

Fortsatt diskussion om Kronobyflyget – målsättning att få igång trafik i september

JAKOBSTAD I dag, måndag, har representanter för näringslivet och Kronoby flygplats igen diskuterat starten för flygtrafiken med Finnair.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet