Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Var får man flyga med drönare?

JAKOBSTAD Allt fler har dem, men har alla koll på hur och var man får flyga med sin drönare?

Nyhetsbild

Många steg för skogsplanteraren Johan – "Jag trivs i skogen"

PEDERSÖRE Vattenflaskan, mygghatten och radion. De här tre sakerna hör till basutrustningen för skogsplanteraren Johan Lövsund.

Nyhetsbild

Annika avskyr ordet prestation – har lärt sig släppa taget

LARSMO Under många är kämpade Annika Slussnäs med att vara duktig. Men när yogan kom in i hennes liv lärde hon sig att släppa taget.

Nyhetsbild

Mer pengar till Järnvägsgatan

KORRIGERAD Järnvägsgatan i Jakobstad ska saneras i sommar. För staden innebär det en kostnad på 377 000 euro.

Nyhetsbild

Närturism för kropp och själ – naturen minskar stressen

Naturen har en förmåga att minska stress och få oss att glömma våra bekymmer. En vandring i skogen måste inte vara en tuff prestation, det kan också vara en paus i vardagen med god mat.

Nu kartläggs naturen som läkande plats

VASA På lång sikt är målet att främja "natur på recept". Dessutom kartläggs också platser för återhämtning i Österbotten och Västerbotten.

Nyhetsbild

Naturen central del i nya landskapsplanen

Den nya landskapsplanen för Österbotten börjar vara på slutrakan.  En av huvudmålsättningarna är att skapa god livsmiljö för invånarna och där har naturen stor betydelse.

Nyhetsbild

Hopptornet saneras i sommar – men nu får det inte användas

JAKOBSTAD Hopptornet på Kittholmens badstrand får ett ansiktslyft i sommar. Tanken är att arbetet ska genomföras bakom plastskynken så att strandlivet kan fortsätta utan några större störningar.

Nyhetsbild

Villa Nova funderar på nybygge

JAKOBSTAD Barnskyddsenheten Villa Nova som finns på Östanlidområdet har tilldelats en av stadens arrendetomter i Staffansnäs.

Ny byråarkitekt vald i Jakobstad

JAKOBSTAD Tekniska nämnden i Jakobstad har valt en ny byråarkitekt. Nämnden hade sju personer att välja mellan, men en del av dem saknade formell behörighet.

Nyhetsbild

Distrikt slås ihop – färre röstningsställen i Jakobstad

JAKOBSTAD Allt fler röstar före själva valdagen och därför är färre röstningsställen ett sätt att spara både pengar och personresurser.

Nyhetsbild

Air Leap expanderar – linje mellan Kronoby och Stockholm inte aktuell

JAKOBSTAD Air Leap är flygbolaget som uppstod efter Next Jets konkurs i maj 2018. Det har förts diskussioner om flygtrafik mellan Kronoby och Stockholm med detta bolag men hittills har de inte lett till några resultat.

Jakobstad valde medlemmar i utskott och sektioner

JAKOBSTAD Stadsstyrelsen valde i måndags medlemmar till sektioner, utskott och olika nämnder. I Jakobstad finns en arbetsgrupp för romska ärenden som fungerat i tio år.

Nyhetsbild

Peter Boström har aldrig gillat uppmärksamhet – ledstjärnan är att utveckla hemstaden

JAKOBSTAD Fyra K:n har varit Peter Boströms ledord ända sedan 1990-talet: Kommunikation, kreativitet, kultur och kunskap.

Nyhetsbild

Glasskiosken "Skansen" på plats i Gamla hamn

JAKOBSTAD En "grannväderskiosk" som kanske inte är öppen de dagar då regnet öser ner. Så beskriver Maj Boström sin glasskiosk på Kittholmen.

Nyhetsbild

Valfrihet kan höja kvaliteten på vårdtjänsterna

NYKARLEBY Efter cirka fem års forskning lägger Mats Brandt nu fram sin avhandling om valfrihet inom social- och hälsovården. Forskningen har han bedrivit vid sidan av det dagliga arbetet.

Nyhetsbild

Plattform gör det lätt att hitta stigar och leder

JAKOBSTAD Vi har mängder av intressanta stigar men alla hittar dem inte. Småningom ska Jakobstadsregionens leder finnas på samma plattform som en stor del av Europas friluftsområden.

Nyhetsbild

Stadsfullmäktiges junimöte: Långa diskussioner och överraskande val

JAKOBSTAD Integrationsplan, personalrapport, bokslut och budgetramar. Stadsfullmäktiges sista möte före sommaren innehöll många stora ärenden. Dessutom utnämndes stadens viktigaste beslutsfattare.

Nyhetsbild

Boström tackade för sig

JAKOBSTAD Efter närmare 14 år, fördelat på två omgångar lämnar Peter Boström stadsstyrelsen.

Nyhetsbild

Tillfällig lösning för stadsfullmäktige

JAKOBSTAD Anna-Maja Henriksson (SFP) fortsätter som fullmäktigeordförande. Men lösningen är tillfällig. Henriksson har för avsikt att anhålla om befrielse redan i sommar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet