Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Glest i montrarna på hemma-mässan

KARLEBY Hemma är ett bra tema för en mässa i coronatider. Men kring lunchtid på lördagen var de som strosade på fiskmarknaden på Sundstranden betydligt fler än de som betalade 14 euro i inträde till hallen.

Nyhetsbild

Tre kök blev ett – "Nu sparar vi väldigt mycket tid på att ha allt samlat"

JAKOBSTAD Studerande och kökspersonal jobbar nu sida vid sida i det stora moderna köket. Optimas renovering är klar och användarna är nöjda även om allt ännu söker sina former.

Nyhetsbild

Torsdag är den stora butiksdagen – Lidl slog upp dörrarna efter renoveringen

JAKOBSTAD Det är ingen slump att Lidl väljer att öppna den nyrenoverade butiken i Jakobstad på en torsdag. Det är den dag i veckan då de flesta storhandlar.

Nyhetsbild

Finnair börjar och slutar flyga till Kronoby

JAKOBSTAD Finnair startar trafiken till Kronoby och fyra andra flygplatser från den 25 oktober. Men redan i mars 2021 är det troligen slut med den reguljära trafiken för Finnairs del.

Nyhetsbild

Lamt intresse för rävskinnen – bara vart femte skinn såldes

JAKOBSTAD När Saga Furs septemberauktion avslutades kunde man konstatera att försäljningen av rävskinn blev en besvikelse. Resultatet var väntat eftersom de viktigaste köparna uteblivit.

Nyhetsbild

DJ Bunuel fick Jeppis att svänga

JAKOBSTAD Han har varit skolkompis med Andy McCoy och turnerat med Hurriganes. Det som Måns Strömberg inte vet om musik är knappt värt att veta. De flesta känner honom som Bunuel, dj och radioröst.

Nyhetsbild

Lite svårare att avboka Vippariskjuts då telefontiden kortats

JAKOBSTAD Vippari är en form av kollektivtrafik inom staden Jakobstad. Resorna bokas minst två timmar i förväg. Men ibland kan det vara omöjligt att avboka en resa.

Nyhetsbild

Strama ramar och höjt skattöre i Jakobstad – 6,5 miljoner ska bort

JAKOBSTAD Coronaläget gör att ekonomiska utvecklingen är svår att förutspå. Därför fastslår Jakobstad budgetramarna först nu i september. Krav på prioritering och budgetdisciplin väntar enheterna.

Nyhetsbild

Snart startar sökandet efter ny stadsdirektör

JAKOBSTAD Stadsstyrelsen har diskuterat vilken typ av direktör staden ska söka efter. En annons är också formulerad men ska ännu godkännas av de politiska grupperingarna.

Nyhetsbild

Maire Paavola: Pälsdjursförbud en svår sak

JAKOBTAD 1972 blev hon medlem i Finlands socialdemokratiska parti. Partiets linje att värna om de mest utsatta tilltalade henne. Människor och miljön har alltid legat Maire Paavola varmt om hjärtat.

Nyhetsbild

Rekordmånga minkskinn såldes i Vanda

VANDA Saga Furs nådde upp till en försäljningsprocent på 75 för minkskinnen under septemberauktionen. Antalet sålda skinn är också rekordstort.

Nyhetsbild

Inställd flygtrafik oroar kommuner och näringsliv

JAKOBSTAD Företrädare för städer, kommuner och näringslivsorganisationer riktar sig nu i ett brev till ministrar och riksdagsledamöter för att påminna om att inrikesflyget är livsnödvändigt för många företag.

Nyhetsbild

Jakobstad planerar fler cykelvägar

JAKOBSTAD Cykelväg till Staffansnäs och sista biten av Östanpåvägen kan förverkligas om staden lyckas få en bit av kakan som Traficom delar ut i år.

Nyhetsbild

Förvaltningsdomstolen svarade på besvär mot kyrkogårdsbygge

JAKOBSTAD Några husägare i Skutnäs har lämnat in besvär mot planerna på att förstora begravningsplatsen. Bland annat är de oroliga för att brunnar och bergsvärmeborrhål ska skadas av flödvatten.

Nyhetsbild

Positiv start på pälsauktionen

VANDA Totalt bjuds 5,6 miljoner minkskinn ut på Saga Furs septemberauktion som inleddes på tisdagen. Kineserna dominerar handeln som nu är ganska livlig. Men priserna är fortfarande låga.

Nyhetsbild

Stadionplanerna går vidare – ärendet väckte mycket diskussion i tekniska nämnden

JAKOBSTAD För att kunna fortsätta planeringen av Kepok-stadion vill aktörerna arrendera en större del av tomten mellan Pedersesplanaden och Pinnonäsgatan.

Nyhetsbild

Ärevarvet löps i september

FRIIDROTT Insamlingsmålet är försiktigt ställt och i år löps Ärevarvet i september i stället för i maj som traditionellt.

Nyhetsbild

Jenny och Marcus har renoverat rubbet från källare till nock – "Vi var trötta och smutsiga under några veckor"

JAKOBSTAD Jenny och Marcus Snåre sökte ett lagom förmånligt hus att renovera. Det fanns i Jakobstads så Kronobyborna drog upp bopålarna.

Nyhetsbild

Maria Tarvos vill förändra hyresmarknaden

JAKOBSTAD En stor del av Maria och Dan Tarvos lediga tid går åt till renovering. Deras affärside är att köpa lägenheter som efter renovering ökar i värde och får premiumboendestatus.

Nyhetsbild

Ulla och Håkan har välstädat utan storstädning – "Tur att vi båda är ganska pedantiska"

JAKOBSTAD I makarna Limma-Forslunds hem är det alltid ordning och reda. Någon speciell städdag behövs inte. Hemligheten är att plocka undan efter hand och aldrig låta det bli stökigt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet