Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Stadsstyrelsen byter ordförande – oklart om Anna-Maja Henrisson fortsätter leda fullmäktige

JAKOBSTAD Owe Sjölund blir ny ordförande för stadsstyrelsen. Den biten av presidiepusslet är lagd, för resten av namnen krävs förhandlingar både inom partierna och mellan grupperna.

Nyhetsbild

Inga hundar men mycket annat i rondellförslag

JAKOBSTAD Vresros och risiga buskage eller konstverk som berättar om staden? Rondeller finns ofta vid infarterna mot centrum och är besökarens första kontakt med området. I Jakobstad är rondellerna rätt trista.

Nyhetsbild

Linda Hammarstrand var "director of passion" hos Petter Stordalen – på tisdagen föreläste hon i Jakobstad

JAKOBSTAD En morgon fick hon ett sms med texten "ingen husker en fegis". Lite senare på dagen kom förklaringen, hon erbjöds jobb i Petter Stordalens hotellimperium.

Nyhetsbild

Omöjligt husprojekt gav pris – "Det var snudd på en ruin"

JAKOBSTAD Att det skulle bli Skata visste de, men att hitta ett hus var värre. Charlotte Snellman gick runt i området och tog reda på vem som ägde tomma hus. I det tionde huset fick hon napp.

Nyhetsbild

Djurvännerna äntligen i egen lokal

JAKOBSTAD Det finns många som älskar djur, men också alltför många som inte gör det. Därför behövs det upplysning om hur man sköter ett husdjur.

Nyhetsbild

Vuxna behövs på stan

JAKOBSTAD Skolavslutningshelgen är av tradition ett livligt veckoslut. Vuxna som rör sig på stan blir väl emottagna av ungdomarna, det känns tryggt med någon som har koll på vad som händer.

Nyhetsbild

Miljö- och byggnadsnämnden påtalar brister i Ekorosks verksamhet

JAKOBSTAD Provtagningar i ett dike intill Ewapowers och Ekorosks lagringsfält visar att vattnet är lika förorenat som avloppsvatten med höga halter näringsämnen, fasta partiklar och syreförbrukande ämnen.

Nyhetsbild

Jonair inte främmande för linjetrafik Kronoby-Umeå

JAKOBSTAD Jonairs vd Mattias Eriksson skulle gärna testa en linje mellan Kronoby flygplats och Umeå under ett år. Det som behövs är någon typ av näringslivsstöd, till exempel förhandsbokade biljetter.

Nyhetsbild

Delad vårdnad bra men också känslomässigt tufft

Separation, delad vårdnad och ensamma veckor. Den första tiden efter uppbrottet motade Karolina Isaksson ensamheten med extremt långa arbetsdagar.

Nyhetsbild

Klottra inte på valsedeln – onödigt många sedlar ogiltigförklaras

JAKOBSTAD Ett hjärta eller en skriven hälsning gör valsedeln ogiltig. Också otydliga siffror kan äventyra godkännandet.

Nyhetsbild

I sjöbygdens Amerika fanns gott om arbete på fabrikerna

JAKOBSTAD Närheten till hemkommunen och gott om arbetsplatser på fabrikerna lockade finskspråkiga från landsbygden. Ännu in på  1950- och 60-talen var Jakobstad sjöbygdens Amerika.

Ärtsoppa på gågatan

JAKOBSTAD Det blir ärtsoppsförsäljning på gågatan också i år under Röda Korsveckan. Röda Korsets damklubb i Jakobstad har 120 liter soppa att bjuda ut.

Nyhetsbild

Lokalt bemanningsföretag ska avhjälpa arbetskraftsbristen

JAKOBSTAD Det är stor brist på metallarbetare. Därför har ett antal företagare i nejden gått ihop och bildat "Dobra Finland" ett bemanningsföretag som inledningsvis främst rekryterar personal i Polen.

Nyhetsbild

Snart startar barackbygget vid Oxhamns

JAKOBSTAD Tekniska nämnden har valt Cramo Adapteo som leverantör av barackerna vid Oxhamns skola.

Nyhetsbild

Nya, framgångsrika österbottningar kommer från Nepal och Ungern

JAKOBSTAD Mukunda Neupane och Bálint Ilk har på några år klättrat rejält på karriärstegen. De talar båda svenska och finska och har varit beredda att jobba hårt för sin framgång.

Många tomter lediga i Jakobstad

JAKOBSTAD Staden Jakobstad kan i vår erbjuda hugade byggare både ägo- och arrendetomter.

Nyhetsbild

Tredje gången gillt för AE Run

JAKOBSTAD Motionslopp är definitivt inte det man associerar After Eight med, men nu har startskottet för tredje upplagan av AE Run gått. I år har loppet en egen maskot.

Nyhetsbild

Toppenstart för Carolina Granfors i triathlon på halvdistans

TRIATHLON Det blev seger för Carolina Granfors när hon inledde säsongen på halvdistans i Infinitri half triathlon i spanska Peniscola.

Nyhetsbild

Företagen saknar morgonflyget söderifrån

JAKOBSTAD Kronoby Flyghangars vd Sigge Forsman för ständiga diskussioner med Finnair kring turerna till och från Kronoby. Indragen morgontur bekymrar företagarna.

Nyhetsbild

Egenodlade örter bra både för hälsan och miljön

En påse frön, en kruka och lite jord är vad du behöver för att starta din egen matproduktion. Örter är bra nybörjarväxter, de kan skördas hela säsongen och bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet