Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Tillfällig parkering på torget i Jakobstad tillåts – öppnas upp efter påsk

JAKOBSTAD Citygruppen har kontaktat tekniska nämnden med en önskan om att öppna torgets östra del för parkering. Att tillåta parkering på torget är enligt Citygruppen ett sätt att stöda centrumhandeln som åderlåts av coronaepidemin.

Nyhetsbild

Staden Jakobstad söker pengar för skatepark – beslut om placering finns ännu inte

JAKOBSTAD En skatepark finns med i årets budget i Jakobstad. Nu vill tekniska nämnden att planeringen ska komma i gång. I bästa fall kan bygget starta i höst.

Nyhetsbild

Vem sköt på Olga?

JAKOBSTAD Katten Olga är 17 år och sällan borta hemifrån mer än någon timme. Men för en dryg vecka sedan var hon försvunnen ett helt dygn.

Nyhetsbild

Tuffa tider för Aspegrens trädgårdsstiftelse

JAKOBSTaD Nu kämpar Stiftelsen Aspegrens Trädgård för sin överlevnad. Stora lån och höga månadskostnader belastar ekonomin. Banken visar förståelse men det lokala elbolaget håller fast vid betalningskraven.

Väntat minusbokslut i Jakobstad

JAKOBSTAD Staden Jakobstads bokslut visar ett underskott på - 8 063 038 euro. Totalt har staden lån på 69,65 miljoner euro, vilket betyder att skuldbördan är 3 619  euro per invånare.

Nyhetsbild

Bröderna satsar på nytt företag mitt i krisen

JAKOBSTAD Då många företagare bantar ner verksamheten gör bröderna Storlund tvärtom. De startar ett nytt företag med ett nytt koncept.

Nyhetsbild

Generalplanearbetet går vidare men slutdatum saknas

JAKOBSTAD Det var tänkt att förslaget till Generalplan 2040 skulle presenteras för Jakobstadsborna i vår. Men som så mycket annat är detta tillfälle uppskjutet på obestämd tid.

Nyhetsbild

Glasskiosken i parken kan öppna till påsk

JAKOBSTAD Läget för företagarna i Jakobstad varierar ganska mycket beroende på branschen. Maj Boström hoppas få sälja lösglass i sommar,  Mikael Öström är bekymrad över fester som ställs in eller skjuts upp.

Nyhetsbild

I kvarteret Marstranden ska alla kunna bo

JAKOBSTAD Vårdbolaget Omsorg planerar ett helt kvarter med bostäder för alla åldrar. I helgen lanseras en enkät som ska ligga till grund för planeringen av bostädernas storlek och servicenivå.

Nyhetsbild

Nykarlebyarbis kör igång nätkurser

NYKARLEBY Gå på norrskensjakt, lär dig mer om hur du stretchar rätt eller ta sånglektioner. Arbis i Nykarleby  lanserar nu sina tio första online-kurser.

Nyhetsbild

Matilda Engström: Dags att höja statusen på dagisjobben

JAKOBSTAD En stor del av alla inskrivna dagisbarn är hemma med sina föräldrar just nu. Men för Matilda Engström, chef för småbarnspedagogiken i Jakobstad, är det bråda tider.

Nyhetsbild

Över 1000 går på arbiskurser online – "Till och med deltagare i andra länder"

JAKOBSTAD Ann-Sofie Smedlund fick frågan om hon ville hålla några onlinekurser på Jakobstads Arbis och tackade ja direkt. Hon är en av flera lärare som med kort varsel skapat ett helt nytt digitalt kursutbud.

Nyhetsbild

Nu kan man också köpa nya cyklar hos Sediqi

JAKOBSTAD Efter ett par år i cykelverkstaden på Visasbacken har Shiraga Sediqi  nu hittat en mer ändamålsenlig lokal som han dela med skräddaren Ahmed Abasi.

Nyhetsbild

Lokalbageriet satsar på toarullar

JAKOBSTAD Det gäller att vara påhittig i coronatider. Vissa saker, till exempel toalettpapper, går åt i stora mängder. Och nu finns även ätbara toapappersrullar.

Nyhetsbild

Friends & Brgrs öppnar drive in

Från och med nästa vecka är det take away som gäller för restaurangerna. För att hänga med har man på Friends&Brgrs funderat på nya sätt att betjäna kunderna.

Nyhetsbild

Bröderna Mäenpää planerar nytt tvätteri

JAKOBSTAD Saul, Johan och Tomas Mäenpää köpte hösten 2019 upp tvätteriföretaget Eco Wash. Nu planerar de ett stort nybygge för tvätteriet och städföretaget Trivsel.

Tekniska nämnden berömmer tjänstemännen

JAKOBSTAD Tekniska nämndens bokslut för 2019 är nu klart och nämnden ger tjänstemännen beröm för hur besluten verkställts. I viss mån har man köpt tjänster på grund av personalbrist.

Nyhetsbild

Nu sopas sanden bort – "Skulle passa bra med lite regn"

JAKOBSTAD Alertes städpatrull är tacksam om så många som möjligt undviker att parkera bilen på gatan. Just nu putsas sand och grus bort i centrum. Småningom ska bostadsområdena städas.

Nyhetsbild

900 skyddsskärmar i akryl tillverkas i Jakobstad

JAKOBSTAD Alla butiker skaffar nu skyddsglas till kassaapparaterna. Jakobstadsföretaget SMK-design har fått en stor order av Lidl tack vare att de kunde lova snabb leverans.

Nyhetsbild

After Eight vill växa – kan nå ut till ännu fler

JAKOBSTAD För snart 25 år sedan flyttade After Eight in i det då fallfärdiga Liljas hus och sidobyggnaderna. Under årens lopp har verksamheten där förändrats och utvecklats. Nu är det igen dags att ta ett steg vidare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet