Ekonomi Igår 21:00

En gratistidning läggs ner, en ny uppstår

JAKOBSTAD Onsdagen den 3 februari ser en ny gratistidning dagens ljus. Då utkommer nya Pietarsaaren Sanomat som delas ut i Jakobstad och delar av Larsmo.

Lokalt Igår 15:45

Nykomlingar och gamla bekanta på Pro Jakobstads lista

JAKOBSTAD Erkki Salmu är nöjd med kandidatrekryteringen inför kommunalvalet. Han säger att det finns intresse för att vara med och påverka vad som sker i staden.

Lokalt Igår 13:48

Vår hjärna behöver både träning och vila – "Vi ska inte strunta i det jobbiga"

JAKOBstad Vi styrs i ganska hög grad av tankemönster som vi oftast inte är medvetna om. Största delen av det vi tänker i dag är ungefär samma saker som vi tänkte i går, säger Pernilla Nylund.

Lokalt 26.1.2021

Nya tjänster skapas i coronatider

JAKOBSTAD Nytänk och fexibilitet har gjort att vårdföretaget Omsorg kunnat utveckla sin verksamhet med nya tjänster det senaste året.

Lokalt 25.1.2021

Ändring av havsnära väg i Skutnäs väcker känslor

JAKOBSTAD Planerna för Strandvägens nya sträckning väcker blandade känslor. Gårdsföreningen vill beakta alla medlemmars åsikter.

Lokalt 23.1.2021

Gammal tradition återupplivad

JAKOBSTAD Skridskoåkarna har hittat till Gamla hamnviken där det för första gången på många år finns en  plogad bana. Det är en inofficiell skridskobana som man använder på eget ansvar.

Lokalt 22.1.2021

Hela stan ska lysa upp i ett leende – ljusfestivalen Jeppis Lux är snart här

JAKOBSTAD De som kör in i staden via Storgatan möts av ett stort leende. Förberedelserna för ljusfestivalen Jeppis Lux är i full gång.

Lokalt 22.1.2021

Nya bryggor vid fiskhamnen

JAKOBSTAD Allt fler båtägare väljer hamnen ute på Ådön som bryggplats. Speciellt intressant är hamnen för dem som har lång båtväg till stugan.

Lokalt 21.1.2021

Stor markaffär i hamn – Jakobstad förvärvar del av bangården

JAKOBSTAD Affären mellan staden Jakobstad och Senatsfastigheter är nu slutförd. Det betyder att staden kan börja planera det dryga 6,6 hektar stora området.

Sport 21.1.2021

Segervalls löprundor bildar mönster – skrev god jul i centrum av Jakobstad: "Jag tycker om att studera kartor"

LÖPNING När Markus Segervall i Jakobstad antog utmaningen att springa en adventskalender ville han göra rundorna lite mer utmanande än att bara räkna antal kilometrar.

Lokalt 19.1.2021

Nyanställningar övervägs noga i Jakobstad

JAKOBSTAD

Lokalt 19.1.2021

Stiftelse får skjuta upp amorteringar

JAKOBSTAD

Lokalt 17.1.2021

Erik har varit Veganas stamgäst i 20 år – "Jag har blivit salladsberoende"

JAKOBSTAD I över 20 år har Erik Johansson ätit lunch på Vegana. Den veganska kosten gör att han mår bra och känner sig pigg hela dagen.

Lokalt 17.1.2021

30 år med vegansk kost i kyrkan

JAKOBSTAD Restaurang Vegana i Jakobstad är unik på många sätt. Troligen är det landets äldsta veganska matservering. Dessutom sitter matgästerna på kyrkans läktare.

Ekonomi 16.1.2021

De gör kläder för träning och fritid

JAKOBSTAD Idén har de haft cirka 10 år och för drygt 1,5 år sedan bestämde sig de fyra vännerna att tiden var mogen för lansering av Pipalüük.

Ekonomi 15.1.2021

Cyklande bröder vill sprida intresset för pedalkraft

JAKOBSTAD Allt fler upptäcker glädjen i att ta sig fram med pedalkraft. I ett garage på Hällan har bilarna fått flytta ut för att ge plats för ett företag med cyklar i fokus.

Lokalt 11.1.2021

Nytt intresse finns för Ristikari – lokal aktör har hört sig för

JAKOBSTAD Anrika Ristikarifastigheten hör till de objekt som staden Jakobstad hoppas kunna sälja. Den före detta skolan har bjudits ut via en nätauktion och då kom ett bud på 4 000 euro, men budgivaren presenterade inte någon konkret plan för huset.

Lokalt 7.1.2021

Pialina är tillbaka där allt började: "Det är här mitt hjärta finns"

JAKOBSTAD Som att komma hem. Så beskriver Pialina Ainasoja sitt nya jobb som restaurangchef på Pavis. Stället är bekant för henne sedan barndomen och det var också där hon inledde sin yrkesbana.

Lokalt 3.1.2021

Ett livsöde på en liten pärtbit – Erik hittade ett stycke släkthistoria på vinden

JAKOBSTAD En ung man i militärkläder blickar stadigt in i kameran. Bilden föreställer Edvin Nyberg från Hakkas i Terjärv. Han blev offer för en smittsam sjukdom i en tid då inga vacciner fanns.

Lokalt 26.12.2020

Strömberg och Jonasson – ett skrivande par som kompletterar varandra

JAKOBSTAD I den trevliga lägenheten samsas två som skriver och två som mest spinner. En av skribenterna har numera ett arbetsrum i ett kulturkollektivhus.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet