Anne-Maj Wisén

anne-maj.wisen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Mys och pyssel på julöppningen

JAKOBSTAD Jakobstads julsymboler tro hopp och kärlek är i fokus på årets julöppning. Citygruppen satsar på en mysig fredagskväll och en lördag med jultomten och julrunda.

Nyhetsbild

Här känner man sig välkommen

JAKOBSTAD På dagcentret Azalea tas klienterna emot med en kram direkt i dörren. Sedan får de sätta sig vid bordet där det skålas godmorgon i gurkvatten.

Nyhetsbild

Testa japansk och koreansk mat på lördag

JAKOBSTAD Ramensoppa, friterad kyckling, bento style måltider. På lördag är det restaurangdagen och då serverar Jas Ödahl mat i koreansk och japansk stil i ett av glashusen på torget.

Nyhetsbild

Upplysta cyklister i Språkbadsskolan

JAKOBSTAD För ett veckor sedan fick någon en ljus idé som har spridit sig främst bland killarna. Cyklar och hjälmar dekoreras med batteridrivna ljusslingor.

Nyhetsbild

Appel föreläser på stort webseminarium

JAKOBSTAD Peter Appel är en av cirka 120 inbjudna föreläsare på "The Embodiment Conference", ett online event som når ut till över 11 000 personer över hela världen.

Nyhetsbild

Var femte kommer att drabbas av hjärtsvikt

JAKOBSTAD Hjärtsvikt är ett symptom på samma sätt som feber. Ju äldre vi blir, desto större är risken att insjukna. Högt blodtryck är en riskfaktor.

Nyhetsbild

Samstämmigt i stadsstyrelsen om budgeten

JAKOBSTAD Inga stora ingrepp och inga önskeresultat gör att Jakobstads budget slutar på minus också efter att stadsstyrelsen behandlat stadsdirektörens förslag.

Nyhetsbild

Fyra glasskiosker i Jakobstad

JAKOBSTAD Nu går tekniska nämnden in för fyra försäljningsplatser för glass i Jakobstad. Kioskerna ska finnas i Skolparken, på gågatan, på torget och i Gamla Hamn.

Nyhetsbild

Tomtebo och Choreus kan få grannar – ny detaljplan medger nybygge

JAKOBSTAD Ett förslag till ny detaljplan gör det möjligt att bygga en fastighet på 180 kvadrat på Choreausgatan i anslutning till Tomtebo och Choraeus.

Köpmansgatan förlängs när bron över kanalen öppnas på nytt

JAKOBSTAD

Nyhetsbild

Stadsdirektören vill stöda utbildning på Novia

JAKOBSTAD Stödet till Novia för tradenomutbildning på svenska i Jakobstad ser ut att bli en långkörare. Ärendet behandlas igen i stadsstyrelsen.

Nyhetsbild

Irjalas öppnade i ny lokal – allt ska rymmas på 200 kvadrat

JAKOBSTAD Både klassiker och nyheter samsas i Irjalas nyöppnade möbelaffär. Lokalen är betydligt mindre än den förra, men i ett plan och överskådlig.

Nyhetsbild

Stadsgeodeten föreslår rivning av garagen på Järnvägsgatan

JAKOBSTAD Järnvägsgatan ska saneras och breddas. Därför föreslår stadsgeodeten att garagen intill järnvägen rivs.

Nyhetsbild

Krukorna kvar på torget över vintern – fylls med ljung

JAKOBSTAD Stadsträdgården har inte plats att förvara de stora krukorna från torget över vintern. Därför får de stå kvar, till stadsbornas glädje.

Nyhetsbild

Minusbudget för Jakobstad

JAKOBSTAD Stadsdirektör Kristina Stenman är klar med budgetförslaget för 2019. Också nästa år visar minus på sista raden.

Nyhetsbild

Richard Sjölund efterlyser handlingsprogram för att hålla svenskan levande

JAKOBSTAD För folktingsmedaljören Richard Sjölund är utbildningsfrågor viktiga och han talar gärna för tvåspråkiga lösningar. Nu efterlyser han ett handlingsprogram för att bevara svenskan som ett levande språk.

Nyhetsbild

Hopptornets fundament förstärks

JAKOBSTAD Ett nytt betongskal under vattenytan ska skydda armeringen på hopptornet på Kittholmen.

Nyhetsbild

Också chefen kan lära mer på jobbet – "Jag har utvecklats både som människa och chef"

JAKOBSTAD Läroavtal är ganska vanliga på Snellman. För över 20 år sedan fick den första anställda sin grundexamen via läroavtal. Nu är det cheferna som sitter på skolbänken.

Nyhetsbild

Våga tala om död och sorg

JAKOBSTAD Döden drabbar alla människor förr eller senare och på olika sätt. Det är viktigt att tala om döden på ett ärligt sätt, säger Mikael Nilsson som arbetar med sorgbearbetning.

Nyhetsbild

Ett år utan frun Melita – "Sorgen är min egen"

JAKOBSTAD Makarna Melita och Jan-Erik "Kak" Nyman fick 57 år tillsammans och hann fira sin guldbröllopsdag innan sjukdomen allt mer tog över deras vardag.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet