Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Muik inleder hemma – flera nya kontrakt klara

ISHOCKEY Spelprogrammet för Finlandsserien har blivit offentligt. Muik gör sitt tredje försök att fixa nytt kontrakt på sportslig väg och inleder hemma 21 september.

Nyhetsbild

Stadskamrer Jonny Wallsten säger upp sig: Jag har en plan

JAKOBSTAD Jakobstad får börja leta efter en ny stadskamrer. Jonny Wallsten som skött tjänsten i åtta år slutar i praktiken om en knapp vecka.

Nyhetsbild

Lugnt på algfronten ännu i sommar – några gröna korn i Larsmosjön

Än så länge är det inga problem med blågröna alger i regionen. Under vecka 24 var det bara i Larsmosjön som tecken på blågröna alger kunde observeras.

Buss stulen ur Ekmans garage – spaningar i närområdet pågår

JAKOBSTAD I natt har någon brutit sig in i Ekmans bussgarage på Järnvägsgatan. Bytet blev en buss och en del verktyg, bland annat en mig-svets.

Nyhetsbild

Restaurang i centrum stänger – ska utveckla konceptet i Jyväskylä

JAKOBSTAD Den vietnamesiska restaurangen Mango House på Storgatan i Jakobstad stänger dörrarna. Det meddelar man på sin Facebooksida.

Nyhetsbild

Ski Team Mäenpää tappar sin stjärna

LÄNGDSKIDOR De två senaste säsongerna har han varit bästa finländare i Vasaloppet. Men nu mister Ski Team Mäenpää sin kanske allra största stjärna.

Nyhetsbild

Händer i dag: Långt möte väntar i Jakobstad – fullmäktige kan få ny ordförande

JAKOBSTAD Fullmäktige i Jakobstad samlas redan klockan 14 i dag. På agendan finns bland annat de ekonomiska ramarna och flera personval.

Nyhetsbild

Företag utrustade ambulans med nallar: "De är mycket uppskattade"

JAKOBSTAD På fredagen fick Martin Byggmästar och Jonathan Granholm ett välkommet tillskott i sin ambulans. Sähköpalvelu Walberg donerade 50 nallebjörnar som lär komma väl till pass.

Nyhetsbild

Italobrothers dragplåster på Jakobs dagar – stor konsert på fredag

JAKOBSTAD Fjolårets satsning med Tungevaag & Raaban blev mycket lyckad. Nu vill Finn Jakobstad upprepa succén. I år är det den tyska dance-gruppen Italobrothers som intar skolparkens scen.

Nyhetsbild

Tidigare KF-10 spelare klar för Manchester United

FOTBOLL Manchester Uniteds relativt nybildade damlag är klara för Super League, den högsta nivån i England. Med i truppen finns en spelare som gjort ett flertal matcher för KF-10.

Nyhetsbild

Utredning: De är de mest eftertraktade sommarjobbarna i Österbotten

ÖSTERBOTTEN Rekryteringen av sommarjobbare i de österbottniska företagen har gått bra i år. Det visar en utredning som Österbottens handelskammare har gjort.

Nyhetsbild

Fotbollsprofiler lanserar nytt företag i Österbotten – ska hjälpa kunder och företag att hitta varandra

Inom kort ser ett nytt österbottniskt företag dagens ljus. Fotbollsprofilerna Simon Skrabb och Hampus Holmgren vill se sin nya prisjämförelsesajt växa snabbt.

Nyhetsbild

Efter tunga starten – Myran förstärker försvaret

FOTBOLL Efter 23 insläppta mål på fem matcher får IK Myran in en välkommen förstärkning i mittförsvaret.

Nyhetsbild

Muik värvar från Jeppis

ISHOCKEY Muik som nyligen fick grönt ljus för spel i Finlandsserien har värvat en spelare från Jeppis Hockey. Det handlar om en spelare som snittade nästan en poäng per match i division två.

Nyhetsbild

Takamäki tillbaka – då komponerar Käcko om backlinjen

FOTBOLL Allt tyder på att en av Jaros tre namnstarka mittbackar får ta klivet ut till höger i kvällens bortamatch mot KTP. Otto Hirvonen inleder på bänken.

Nyhetsbild

Nöjda silvermedaljörer från Östensö

STAFETTKARNEVALEN Superbra! Otroligt! Det var reaktionerna från löparna i Östensö sedan det stod klart att de hade fixat en fin silvermedalj till sin skola.

Bra insats av Näs i grässtafetten

STAFETTKARNEVLAEN Näs skola från Larsmo hölls sig framme på 12x80 meter mixed för årskurserna 1-6. Larsmoskolan var bara en sekund från medalj 1,4 sekunder från guldet.

Nyhetsbild

Spektakulärt upplopp när Oxhamns tog silver

STAFETTKARNEVALEN Det var dramatik av ovanligt slag på högstadiernas svenska stafett. Oxhamns gick i mål som trea men fick till slut ta emot silvermedaljerna.

Nära brons för Jakobstads Gymnasium

STAFETTKARNEVALEN Inför finalen på 4x100 meter för pojkar andra stadiet stod det klart att Jakobstds Gymnasium hade chans på medalj, det var också snubblande nära.

Oxhamns tappade pinnen och medaljen

STAFETTKARNEVALEN Oxhamns pojkar såg mycket starka ut på grässtafetten 18x100 meter. Men en tappad minne förstörde förmodligen medaljfesten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet