Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Trögt med lagbygget i Lepplax – ingen tränare och inga spelarkontrakt

ISHOCKEY IFK Lepplax är anmälda till division två och räknar med att ha ett lag på benen. Men mycket arbete återstår. Inte ett enda kontrakt är skrivet och tränaren lär inte dyka upp innan augusti.

Nyhetsbild

Filiph Johansson nådde efterlängtad gräns – nu är han bäst i landet

FRIIDROTT Under en lång tid har Filiph Johansson jagat en tid under 48 sekunder på 400 meter. På söndagen var det äntligen dags. En Johansson i toppform disponerade sitt varv perfekt.

Nyhetsbild

Brunell opererad i Vasa – Jaro har ny back på ingång

FOTBOLL Tacklingen i Kajana förstörde Johan Brunells säsong. På söndagen blev han opererad i Vasa och han lär få komma hem senare den här veckan.

Nyhetsbild

Jaro magazine: Nya stadion ska kosta 4,5 miljoner

FOTBOLL Stadion som Kepok planerar att bygga vid Västraplan i Jakobstad beräknas kosta 4,5 miljoner euro. Det kan jämföras med projekten i Vasa och Seinäjoki som gick på 16,5 respektive 13,5 miljoner euro.

Nyhetsbild

Polisen undersöker dikeskörning i Kronoby

KRONOBY Lite efter klockan åtta på onsdagskvällen kom anmälan om en dikeskörning på Boholmsvägen i Kronoby.

Nyhetsbild

Amuzie klar för Jaro – men kan missa premiären i Kajana

FOTBOLL Precis som väntat blev det till slut ett kontrakt mellan Jaro och vänsterbacken Stanley Amuzie.

Nyhetsbild

Bergwalls utsatta för sabotage – "Man blir så otroligt ledsen"

JAKOBSTAD Natten till i onsdag hade någon eller några bestämt sig för att göra livet surt för Bergwalls bageri. När personalen kom på jobb i morse var frysarna avstängda. Både varor och dyrbar arbetstid har gått till spillo.

Nyhetsbild

De släckte branden med kvistar och vatten

LARSMO Branden på Öuran kunde ha spridit sig rejält. Men innan den hann få fart uppe i skogen hade Peter Barkar med familj och ett par andra personer gjort en stor insats.

Nyhetsbild

Terrängbrand i Monäs – räddningsverket dök upp i sista stund

NYKARLEBY En mark- och skogsbrand utbröt på Laggnäs skogsväg i Nykarleby på tisdagseftermiddagen. Sammanlagt 25 personer har deltagit i släckningen av branden som var under kontroll vid 17-tiden.

Nyhetsbild

Rebecca Rasmus klar för FC United

FOTBOLL FC United har fått ytterligare en namnstark spelare till sin trupp. Precis som det tidigare spekulerats om är Rebecca Rasmus klar för Jakobstadsklubben.

Nyhetsbild

Stadsstyrelsen sade ja till Kepok – ny fotbollsarena ett steg närmare

JAKOBSTAD Planerna på ett nytt fotbollsstadion i Jakobstad tog ett stort kliv på måndagen. Stadsstyrelsen sade ja till ett intentionsavtal med Kepok.

Nyhetsbild

Första starten för Skrabb – då tog Brescia poäng

FOTBOLL Det blev en historisk kväll för Simon Skrabb. För första gången någonsin spelade han från start i en match i Serie A.

Nyhetsbild

Målsättning: Ny fotbollsstadion i Jakobstad 2022

FOTBOLL På måndag är frågan om ett nytt fotbollsstadion i Jakobstad uppe för diskussion i stadsstyrelsen. Förslaget är att staden och Kepok ska gå vidare i planeringen av bygget.

Nyhetsbild

Kristina Stenman till Kommuntorget: "Kommunerna i Jakobstadsregionen borde gå samman"

JAKOBSTAD Samarbetet mellan kommunerna i Jakobstadsregionen fungerar bra. Men det skulle finnas ännu mer att vinna på en kommunsammanslagning. Det säger Jakobstads avgående stadsdirektör Kristina Stenman till kommuntorget.fi

Nyhetsbild

Svenska friidrottsstjärnor besöker Jakobstad – föreläser och leder pass

JAKOBSTAD Susanna och Jenny Kallur var en del av det svenska friidrottsundret under 2000-talet. Framför allt Sanna hörde till den absoluta världseliten på korta häcken. I höst besöker systrarna Jakobstad.

Nyhetsbild

Sjölund tillbaka i politiken – satsar på kommunalvalet 2021

JAKOBSTAD När Steven Frostdahl bytte parti hade SDP en plats att fylla i landskapsstyrelsen. Det blir Richard Sjölund som kliver in som ett första steg i en politisk comeback.

Nyhetsbild

Positiva tecken för Ahola Transport – räknar med förbättrat rörelseresultat

Ahola Transport styrelse bedömer att rörelseresultatet för 2020 kommer att förbättras jämfört med föregående år. Detta trots minskad omsättning.

Nyhetsbild

Jori Isomäki tar steget till ligan – Holländer får huvudansvaret i Blue Fox

INNEBANDY Efter många år som tränare för Blue Fox kände Jori Isomäki att han behövde en nytändning. Nästa säsong är han med och leder ett av Finlands bästa lag.

Nyhetsbild

Meriterad vänsterback tillbaka på Jaros radar – tränar med klubben i dag

FOTBOLL Trots att Topi Järvinen skrev på för Jaro är klubben fortfarande på jakt efter två spelare. En vänsterback och en anfallare. Landslagsmeriterade Stanley Amuzie är inte avskriven längre. Långt därifrån.

Nyhetsbild

Skadegörelse vid Gamla hamn upprör – "Vi skulle gärna använda skattepengarna till annat"

JAKOBSTAD Under måndagsförmiddagen var delar av stranden vid Kittholmen stängd. Orsaken är skadegörelse och oro för badgästernas säkerhet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet