Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Björn Bredbacka: 2019 är sportåret vi helst vill glömma

Degraderingar, misslyckade kval, målsättningar som inte uppnåddes, sparkade tränare och lag som tvingades tacka nej till sin serieplats. Nej, 2019 var inget bra år för lagsporten i regionen.

Nyhetsbild

Tidigare Jarospelare klar för Ilves

FOTBOLL Under 2015 spelade Joona Veteli ingen större roll när Jaro föll ur ligan. När han nu återvänder till finländsk fotboll gör han det med något högre status.

Nyhetsbild

Dödsbud från Trinidad och Tobago: Tidigare Jarospelare omkom i olycka

FOTBOLL Den tidigare Jarospelaren Shahdon Winchester har omkommit i en trafikolycka hemma i Trinidad och Tobago. Det bekräftar landets fotbollsförbund.

Nyhetsbild

Nya planen efter O'Learys: Stallhagens bryggerirestaurang öppnar i Jakobstad

JAKOBSTAD Nu är det klart vem som ersätter O'Learys på Stadshotellet. I den nya restaurangen blir det fokus på hantverksöl, lokala råvaror och en mer flexibel matlista.

Nyhetsbild

Stort intresse för ny utbildning i Jakobstad

JAKOBSTAD Ansökningstiden till Centrias nya ettåriga kodarutbildning har gått ut. Intresset för den nya linjen var stort.

Nyhetsbild

Julia Ahlskog med i VM-truppen – jagar medalj i Bratislava

ISHOCKEY För andra året i rad är Julia Ahlskog uttagen till U18-VM. Det innebär att hon kommer att tillbringa jul och nyår i Bratislava.

Nyhetsbild

Flera vill bli teknisk direktör i Jakobstad – men staden förlänger ansökningstiden

JAKOBSTAD I dag klockan 15 gick ansökningstiden ut när det gäller jobbet som teknisk direktör i Jakobstad. Men bara ett par timmar senare valde stadsstyrelsen att förlänga ansökningstiden.

Nyhetsbild

Jaro kan tappa sitt stjärnskott – ligaklubb ute efter mittfältaren

FOTBOLL Jaro kan gå miste om en av sina verkliga diamanter. Förra säsongens utropstecken är på glid till Seinäjoki.

Nyhetsbild

Två nya Jarokontrakt – egna produkter kritade på

FOTBOLL Två av spelarna som tog det historiska FM-silvret med Jaro B förra säsongen har skrivit på med representationslaget.

Nyhetsbild

Jugend i Jakobstad byter ägare – Strandis tar över

JAKOBSTAD Strandis har köpt hela aktiestocken i Jugend Home Hotel. Nu ska man satsa på att långsiktigt bygga upp ett hållbart kongress- och eventhotell.

Nyhetsbild

Blomqvist gjorde ligadebut när Kärpät förlorade

ISHOCKEY På lördagskvällen blev det ligadebut för målvakten Joel Blomqvist. Det blev ett kort inhopp i ett knepigt läge.

Nyhetsbild

Dåligt väglag i Österbotten – flera olyckor under morgonen

Nattens ymniga snöfall har ställt till det i trafiken. Österbottens polisinrättning fick uppgifter om elva olyckor mellan klockan fem och åtta i morse.

Nyhetsbild

Efter de svaga resultaten: Muik byter tränare

ISHOCKEY Efter bara två segrar på hela hösten har Muik bestämt sig för att byta tränare. Avtalet med Marcus Ittonen är avslutat.

Nyhetsbild

Mats Södermans jakt på den perfekta kroppen: Det kräver stor självdisciplin

BODYBUILDING Strävan efter den perfekta kroppen bygger på hårt slit. För Mats Södermans del innebär det många tuffa timmar på gymmet. Men det är timmarna utanför gymmet som gör en finländsk mästare.

Nyhetsbild

JBK fick sin styrelse – Johan Nyman ny ordförande

FOTBOLL När det ajournerade årsmötet fortsatte på torsdagen gick det snabbt undan. På sju minuter hade JBK fått en ny styrelse.

Nyhetsbild

EM hägrar för Robert Gleisner: "Har gått hårt framåt"

STYRKELYFT En formtoppad Robert Gleisner har stora planer inför säsongens sista tävling. På torsdag bär det av mot Kaunas, Litauen och EM i klassisk styrkelyft.

Nyhetsbild

Festlig hockeydag i Kristallen – Invenius hoppas på storpublik

ISHOCKEY Premier League har sin boxing day, Sverige sin annandagsbandy. I Jakobstadsregionen har självständighetsdagshockeyn på kort tid blivit en publikmagnet.

Nyhetsbild

Wilma Sjöholm återvänder till Finland – klar för finska mästarna

FOTBOLL Det blev HJK som vann dragkampen. De mångfaldiga finska mästarna och Wilma Sjöholm har undertecknat ett kontrakt som gäller för 1+1 år.

Nyhetsbild

Wilma Sjöholm lämnar Djurgården efter tufft år – redan klart med ny klubb

FOTBOLL De två säsongerna i Djurgården blev inte exakt som Wilma Sjöholm hade tänkt sig. Nu ser hon fram emot en ny utmaning i en ny miljö.

Nyhetsbild

Komarov tillbaka i poängprotokollet

ISHOCKEY New York Islander ser ut att ha vänt trenden. Efter tre raka förluster i slutet av november kom den andra raka segern. För motståndet stod ligans svagaste gäng.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet