Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

IFK vann genrepet mot Kronan – Jens Östman i måltagen

ISHOCKEY Hockeytvåan närmar sig med stormsteg. På onsdagskvällen var det genrep för IFK Lepplax och Kronan. Det var hemmalaget IFK som gick segrande ur den bataljen.

Nyhetsbild

Samfällighet söker ny fastighetschef – Martin Kankkonen slutar

KARLEBY Karleby kyrkliga samfällighet är i behov av en ny fastighetschef. Detta efter att Martin Kankkonen har begärt avsked från sin tjänst från och med 18 september.

Nyhetsbild

Klent intresse för mellanmål i Pedersöreskolor – försöket föreslås upphöra

PEDERSÖRE Efter ett medborgarinitiativ som lämnades in av Viktor Kock har fyra skolor i Pedersöre erbjudit elever med lång skoldag mellanmål till självkostnadspris. Men efter lamt intresse ser försöket nu ut att upphöra.

Nyhetsbild

Äntligen speltid för Wilma Sjöholm – då tog Djurgården poäng

FOTBOLL Wilma Sjöholm har fått sparsamt med speltid i Allsvenskan. Men på söndagen fick hon en dryg kvart när Djurgården mötte Olga Ahtinens Bunkeflo.

Nyhetsbild

Ödesmatch för Myran – då saknas nyckelspelaren

FOTBOLL Det är bara tre poäng som räknas för Myran i dagens jumbomöte med ONS. Men ett bakslag är att lagets mittfältsdynamo saknas.

Nyhetsbild

Byyri: President Niinistö hyllar Karlebyspelare

FOTBOLL Den finländska fotbollssajten Byyri har publicerat en intervju med Sauli Niinistö. Republikens president hyllar bland annat KPS-fostrade Petteri Forsell.

Nyhetsbild

Boendekostnaderna på uppgång i Jakobstad och Karleby

JAKOBSTAD/KARLEBY Dyrare el och fjärrvärmekostnader bidrar till att det blir allt högre boendekostnader för husbolagen i både Karleby och Jakobstad.

Nyhetsbild

Frisbeegolfbanan i Jakobstad något försenad – en del material saknas ännu

FRISBEEGOLF Tanken var att den nya frisbeegolfbanan vid masken skulle öppna i augusti. Så blev det inte riktigt, men mycket av arbetet är förberett och bara det sista materialet anländer kommer det att gå fort.

Nyhetsbild

Anna Kotka-Bystedt föreslås bli ny förvaltningschef i Nykarleby

NYKARLEBY På måndag väljer stadsstyrelsen i Nykarleby vem som ska efterträda Tomas Knuts. Stadsdirektörens förslag till styrelsen är Anna Kotka-Bystedt.

Nyhetsbild

Nytt matchdatum för Jaro – avslutar säsongen på en söndag

FOTBOLL Jaro avslutar säsongen hemma mot AC Kajaani. Matchen var tänkt att spelas lördag 19 oktober men flyttas till följande dag. Det återstår att se om det blir Centralplan eller Västraplan.

Nyhetsbild

Filmklubben på paus – väntar in nytt koncept efter nyår

JAKOBSTAD Filmklubben Cinema Paradiso tar ett uppehåll under hösten. Men efter nyår ska verksamheten dra igång med bättre förutsättningar än tidigare.

Nyhetsbild

Björn Bredbacka: Kan bli starten på en magisk kvalhöst

Herrlandslagets kvalmatcher i fotboll brukar kunna passera ganska obemärkt. Men i kväll är det annorlunda. I kväll kan Finland slå Grekland på hemmaplan och ge sig själva ett drömläge.

Nyhetsbild

Jeanine Nygård har hittat formen – nytt personbästa i helgen

FRIIDROTT För andra gången på en dryg vecka slog Jeanine Nygård till med personligt rekord. Drottlöparens nya personliga rekord på 400 meter 54,64.

Nyhetsbild

Jakobstadsföretag hjälper internationell tomatjätte – "Visar att vårt kunnande värderas högt"

JAKOBSTAD Det italienska tomatmärket Mutti ska förnya sin internationella webbplats. För att genomföra den uppgiften har man vänt sig till marknadsföringsbyrån Genero.

Nyhetsbild

Stig-Erik Enkvist slutar som verksamhetsledare för LFF: Har gett det jag har att ge

Stig-Erik Enkvist har varit LFF:s första heltidsanställda verksamhetsledare. Efter tre år på en post han beskriver som krävande väljer han att kliva av för att få mer tid över till annat.

Nyhetsbild

Ny trafikolycka i Bennäs – "tillfälligheter att det blivit såhär"

PEDERSÖRE En person fördes till sjukhuset för kontroll efter en sammanstötning mellan två bilar i Bennäs på tisdagsmorgonen.

Nyhetsbild

Skolorna i Jakobstad hålls öppna – "Barnen hålls inomhus"

JAKOBSTAD Jakobstads skolor och daghem kommer att hålla öppet i dag. Men enligt bildningsdirektör Jan Levander kommer barnen att hållas inomhus.

Nyhetsbild

Björn Bredbacka: En lysande resurs som Jaro borde använda

Centralplanen i Jakobstad är ingen större fröjd för ögat. Som fotbollsarena betraktat kan man med fog säga att fördelarna är lätträknade. Men det finns faktiskt en resurs som klubben kunde försöka ta till vara, i varje fall en gång per säsong.

Nyhetsbild

Räddningsverket varnar: Hälsofarlig rök i luften

JAKOBSTAD Röken från branden på roskisbacken sprider sig. Räddningsverket uppmanar folk i området att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen.

Nyhetsbild

Video: Kraftig brand i Jakobstad – gamla avstjälpningsplatsen i lågor

JAKOBSTAD En rejäl brand rasade vid den gamla avstjälpningsplatsen i Jakobstad natten mellan söndag och måndag. Det var en hög med gummidäck som fattade eld. Orsaken antas var fyrverkeripjäser.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet