Björn Bredbacka

bjorn.bredbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Jakobstads svenska bjuder in hundarna: Vi har mycket att lära av dem

JAKOBSTAD Redan 1982 undrade Hasse Andersson om man får ta hunden med sig in i himlen. Nu får man åtminstone ta med sig hunden på gudstjänst.

Nyhetsbild

Leap startar tre nya rutter - ännu inget om Kronoby

Flygbolaget Leap som planerar att ta över rutten Karleby/Jakobstad-Arlanda börjar flyga tre nya rutter under sensommaren.

Nyhetsbild

Nytt pris för gänget bakom WireUp

Framgångarna fortsätter för Jakobstadstrion Oscar Löfqvist, Kaj Smeds och John Smeds från Jakobstad. På onsdag vann de tävlingen Taalerin luola vid Finlandsarenan i Björneborg.

KP: Blågröna alger vid Villa Elba

KARLEBY Vid badstranden vid Villa Elba i Karleby har man upptäckt en mindre förekomst av blågröna alger, skriver kp24.fi.

Nyhetsbild

Parhus i Larsmo fylldes med rök - polisen undesöker ärendet

LARSMO På tisdagseftermiddagen fick Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk in ett larm om en brand på Rigränd i Larsmo.

Nyhetsbild

Utmanande centerjakt för Jaro – hoppas ha en ny spelare på plats inom en vecka

FOTBOLL Jakten på Sasa Jovovic ersättare är i full gång, men enkelt är det inte. Jaros ledning har gått igenom ett stort antal namn den senaste tiden, i bästa fall kan något hända i slutet av den här veckan.

Nyhetsbild

Video: Häftiga hagelskurar över Jakobstad

JAKOBSTAD Det varma sommarvädret fick en abrupt paus på fredagseftermiddagen. Mörka moln hopade sig över Jakobstadsregionen, åskan mullrade och en rejäl hagelskur sköljde över delar av staden.

Nyhetsbild

Karleby tar emot syriska barnfamiljer i höst

KARLEBY I början på hösten anländer en ca 25 personer stor grupp kvotflyktingar från Syrien till Karleby. Det handlar om barnfamiljer som närmast kommer från Turkiet.

Nyhetsbild

Herrfors köper in sig i svenskt företag

Herrfors går tillsammans med dotterkoncernen Härjeåns Kraft, in som delägare i Bright Energy, Stockholm. Bright Energy tillhandahåller en digital plattform som ska hjälpa kunderna att överblicka och optimera sin elförbrukning.

Nyhetsbild

Fritt fram att bada vid Kittholmen - inga blågröna alger enligt dagens kontroll

JAKOBSTAD Vid tiotiden på onsdagsmorgonen var simskolan vid Kittholmen i full gång. De blågröna alger som fanns i vattnet igår är borta, i varje fall just nu.

Nyhetsbild

Andra raka segern - har Eremenko vänt skutan?

FOTBOLL På måndagskvällen besegrade SJK ligatvåan RoPS med 2-1 på hemmaplan. Det var lagets andra raka seger och innebär lite andrum för Alexei Eremenko som inte fått någon lätt start i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Skrabb konserverade formen över uppehållet - målskytt igen

FOTBOLL Simon Skrabb blev målskytt och poängräddare för IFK Norrköping när Allsvenskan körde igång på nytt efter VM-uppehållet.

Nyhetsbild

Jaro föll ihop efter paus - rättvis bortaseger i toppmötet

FOTBOLL Det blev inget trendbrott. Inte heller den här gången kunde Jaro rå på ett av de andra topplagen. Efter fyra matcher mot KPV och HIFK den här säsongen är saldot fortfarande noll poäng.

Nyhetsbild

Jaro på anfallsjakt - Jovovic flyttar till Indien

FOTBOLL Sasa Jovovic bänkades och blev helt utan speltid i matchen mot HIFK. Efter slutsignalen bekräftade Jaros vd Fredrik Haga att serben och Jaro går skilda vägar.

Nyhetsbild

HIFK visade klassen - nötte ner Jaro efter paus

FOTBOLL Efter en hyfsat jämn första halvlek skruvade HIFK upp tempot efter paus och visade varför när man är serieledare. När målet kom efter 68 minuter hade det legat i luften en god stund.

Nyhetsbild

Mållös första halvlek mellan Jaro och HIFK

FOTBOLL HIFK inledde toppmötet bäst och dominerade de första 20 minuterna. Efter det kom Jaro bättre in i matchen som är mållös efter 45 minuter.

Nyhetsbild

Jaro petar Jovovic i seriefinalen

FOTBOLL Jaros tilltänkte målkung, Sasa Jovovic, har inte fått till det under sommaren. I kvällens hemmamatch mot HIFK inleder han för första gången på bänken.

Nyhetsbild

Myran imponerade i seriefinalen – tabelltvåan fick satsa på försvar

FOTBOLL Myran stod för en urstark prestation i mötet mot tabelltvåan HPS. Motståndarna var steget efter så gott som hela tiden - ändå blev det nerviga slutminuter i Nedervetil.

Nyhetsbild

Nya trafikljus på plats – ska förbättra säkerheten för skolbarn

JAKOBSTAD Under de senaste dagarna har det pågått ett intensivt arbete vid korsningen Pedersväge-Österleden. Nu står de nya trafikljusen på plats redo att småningom tas i bruk.

Nyhetsbild

Niko Roukala återvänder till Kronan

ISHOCKEY Den spelskickliga backen Niko Roukala fortsätter inte i Finlandsserien. I stället återvänder han till IK Kronan där han spelat flera säsonger tidigare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet