Sport I går 13.21

Niko Kalliokoski tid som KPV-tränare är slut – Vidjeskog tar över

FOTBOLL Efter de många svaga resultaten har KPV nu beslutat sig för att byta tränare. Det blir den assisterande tränaren Niklas Vidjeskog som tar över.

Lokalt I går 12.22

Många coronaexponeringar under Jakobs dagar – "Det var väntat"

Tre fall av corona uppdagades på Social- och hälsovårdsverkets område under helgen. De nya fallen har lett till en lång lista av exponerade platser.

Sport 25.7.2021

Bekräftat: Jaro förstärker anfallet med Vasaspelare

FOTBOLL Under lördagen började ryktet om en ny anfallare i FF Jaro att snurra på allvar. På söndag bekräftade Jaro att man hyr in en anfallare från SJK.

Sport 5.7.2021

Jimmy Wargh besviken på egna spelare och domaren

FOTBOLL Det var ingen glad Jimmy Wargh som åkte hem från Rovaniemi på söndag. Men han säger också att det inte ska hända igen att Jaro tapper greppet om en match för att man inte kan hantera tvivelaktiga domarbeslut.

Sport 4.7.2021

Osannolik straffsituation fällde Jaro – Byskata: Dumt av vår spelare

FOTBOLL Trots en man mindre kämpade Jaro om poäng i bortamatchen mot RoPS. Men en straff en bit in i andra halvlek förvandlade matchen till rena farsen.

Sport 4.7.2021

ÖT Live: Osannolika händelser i Rovaniemi – dubbelt decimerat Jaro föll

FOTBOLL Sällan skådad dramatik utspelade sig i början av andra halvlek. På bara några minuter vände RoPS 0–1 till 2–1 samtidigt som Jaro fick sitt andra röda kort.

Sport 4.7.2021

Nya lösningar för Jimmy Wargh – vem spelar ute till höger?

FOTBOLL Jaros startelva i Rovaniemi bjuder på en del förändringar. Bland annat blir det ett nytt anfallspar och ny wing back.

Lokalt 15.6.2021

Kyrkostrands skola söker ny rektor igen

Jobbet som rektor för Kyrkostrands skola i Jakobstad är ledigt. Skolan valde ny rektor för ett par år sedan och nu är det dags igen.

Lokalt 15.6.2021

Trots att det 21:a mandatet uteblev: Henriksson nöjd med valet i Jakobstad

JAKOBSTAD SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson gladdes över resultatet i kommunalvalet. Såväl lokalt som regionalt och nationellt fanns det glädjeämnen att ta fasta på.

Sport 15.6.2021

Drömmål av Axel Vidjeskog: "Fanns ingen annan möjlighet än att testa"

FOTBOLL På måndagskvällen gjorde Axel Vidjeskog sitt första ligamål i karriären. En fullträff varken han eller KuPS-fansen lär glömma i första taget.

Lokalt 14.6.2021

Rösträknandet drog ut i Jakobstad – "Rösträknarna är väldigt noggranna"

JAKOBSTAD En av söndagskvällens snackisar var att rösträkningen knappt rörde på sig alls i Jakobstad. Men i centralvalnämnden säger man att inget speciellt inträffade.

Lokalt 13.6.2021

Liveblogg: SFP spurtade starkt i Jakobstad

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE/NYKARLEBY Hur går kommunalvalet i Pedersöre, Jakobstad och Nykarleby? Häng med i ÖT:s liveblogg där Björn Bredbacka rapporterar direkt kring hur kvällen utvecklar sig.

Lokalt 10.6.2021

Två nya fall i Jakobstadsregionen – båda härstammar från utlandet

Den här veckan har bjudit på fyra nya fall av covid 19 på Social- och hälsovårdsverkets område. Två av fallen kommer från södra Finland och de färska från i dag från utlandet.

Lokalt 10.6.2021

Korna i Pedersöre är återfunna – "Nu kan vi andas igen"

PEDERSÖRE Under fyra-fem dagar var elva unga highland kvigor och en ko på rymmen i Sexsjöområdet i Pedersöre. Men nu är de alla välmående tillbaka i hagen.

Lokalt 10.6.2021

Orsaken till husbranden i Kållby ännu oklar – huset mycket illa tilltygat

PEDERSÖRE Sent på tisdagskvällen brann ett egnahem i Kållby. Mycket talar för att huset inte går att rädda.

Lokalt 10.6.2021

Markbrand i Pedersöre – "Började troligtvis i samband med åskvädret"

PEDERSÖRE Österbottens Räddningsverk har under morgonen kämpat mot lågorna på en torvmark nära Lappfors. Tore Lindström tror på branden har pågått sedan onsdagen.

Lokalt 9.6.2021

Ny satsning på drop in-test i Jakobstad

JAKOBSTAD I dag mellan klockan 16 och 18 blir ett nytt drop-in test utanför jouren vid Malmska sjukhuset i Jakobstad. Senast det begav sig kom det en hel del människor för att testa sig för corona.

Lokalt 9.6.2021

Förhandsröstningen avslutad – så ser det ut i din kommun

Tendensen är klar. Förhandsröstningen har ökat över hela linjen i regionen. Men de kommuner där befolkningen brukar rösta på valdagen ser ut att göra det också i år.

Lokalt 7.6.2021

Korna i Pedersöre är ännu försvunna – "De är inte det minsta farliga"

PEDERSÖRE På söndagen försvann 12 kor snudd på spårlöst från hagen vid Sexsjö. Strax innan elva på måndag var de fortfarande inte hittade.

Lokalt 7.6.2021

Coronan lättar i Karlebyregionen – Soite växlar ner till mellanfasen

KARLEBY/KRONOBY På sommarlovets första dag kommer Soite med positiva nyheter. Sjukvårdsdistriktet går ner till accelerationsfasen och några restriktioner lättar.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande