Björn Stenbacka

bjorn.stenbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Fastighetsfond köpte K-market Piffis fastighet i Smedsby – vill köpa fler byggnader i regionen

KORSHOLM En fastighetsfond, som förvaltas av Elite Alfred Berg, har köpt K-supermarket Piffis fastighet i Smedsby i Korsholm. Vasaregionen är en intressant marknad, säger fastighetsplaceringschef Antti Hänninen.

Nyhetsbild

ABB Power Grids i Vasa moderniserar viktig elstation

ABB Power Grids Finland i Vasa moderniserar en av de viktigaste elstationerna i Finland. Det är en station som förenar södra Finland med norra Finland och Finland med Sverige.

Nyhetsbild

Loftet har Vasas vackraste julfönster – "Fönstret påminner om en snickarbod, lite som i Pettson och Findus"

Tio företag och julfönster i centrum av Vasa deltog. Totalt lades närmare 700 röster. Vinnare av årets julfönstertävling är Loftet. Malin Wälitalo-Palo anser att butikerna i Vasa centrum kunde satsa mera på julfönster.

Nyhetsbild

Wärtsilä säljer företag som utvecklat ekosystem för militära ubåtar

Wärtsilä säljer aktierna i det tyska bolaget Elac Nautic. Köpare är det brittiska börsbolaget Cohort. Elac Nautic utvecklar ekosystem för små och medelstora militära ubåtar.

Nyhetsbild

Michael Söder om etableringen i Seinäjoki: "Ett naturligt steg"

Inkassoföretaget Cash-In Consulting, som är en del av DL-bolagen, köper inkassoverksamheten av företaget Lakiasiaintoimisto Business-Laki LBL i Seinäjoki. "Vi har tittat på den marknaden en längre tid", säger vd Michael Söder.

Nyhetsbild

Onninen Express flyttar in i nya lokaler

Onninen Express öppnar i nya lokaler i Stenhaga i Vasa på måndag. Med en affärsyta på 1700 kvadratmeter får Onninen plats för över 10 000 produkter.

Nyhetsbild

Wärtsilä levererar teknik till Nederländska fartyg

Nederländska Spliethoff har beställt två nya fartyg och en stor del av tekniken levereras av Wärtsilä. I leveransen ingår bland annat huvudmotorer.

Nyhetsbild

Wärtsiläs Vesa Riihimäki om strejken: "Kostnaderna räknas i miljoner"

Strejken kostar Wärtsilä miljoner. Det är framför allt förseningar i leveranser som orsakar bekymmer. Vesa Riihimäki betonar dock att avtal ska så klart respekteras.

Nyhetsbild

Johanna Isomäki är militärpolis och korpral

JAKOBSTAD En upplevelse och en fin tid. Ungefär så sammanfattar Johanna Isomäki från Jakobstad tiden som beväring vid Nylands Brigad. Nu blir hon befordrad till korpral.

Nyhetsbild

Patrick Lindell är nybakad kapten

Kapten i reserven. Det är en militärgrad som kräver både engagemang och framför allt reservövningsdygn. Patrick Lindell har båda.

Nyhetsbild

Lista: De här österbottningarna befordras i reserven

Österbotten får en ny major i reserven när Erkki Laide från Kaustby befordras på självständighetsdagen. Patrick Lindell från Vasa befordras till kapten medan Heidi Grönholm från Vasa och Tony Hanner från Jakobstad är nya översergeanter i reserven.

Nyhetsbild

Icon Corporations ägare ska ta ställning till sanering eller konkurs

VASA Sanering eller konkurs. Det är alternativen som Icon Corporations ägare ska ta ställning till. Klart är att verksamheten körs ner, på ett eller annat sätt.

Nyhetsbild

Johan och Nils-Åke Marander gillar stora och små maskiner: "Kanske annorlunda, men vardag för oss"

VASA Maskinservice Marander i Vasa tar hand om stora som små maskiner. I maskinhallen står traktorer som det utförs serviceåtgärder på. I butiken väntar snöslungor och motorsågar på köpare.

Nyhetsbild

Sari Baldauf ny styrelseordförande i Nokia

Meriterade Sari Baldauf, 64, föreslås bli ny styrelseordförande i Nokia. Risto Siilasmaa tackar för sig och lämnar uppdraget i samband med bolagsstämman, som är planerad att hållas i april 2020.

Nyhetsbild

Wärtsilä lagrar energi i guldgruva i Mali

Wärtsilä levererar ett system för energilagring till en guldgruva i Mali i Västafrika.

Nyhetsbild

Wärtsilä digitaliserar över 600 fartyg

Wärtsilä digitaliserar Hong Kong-baserade fartygsoperatören Anglo-Easterns drygt 600 fartyg.

Nyhetsbild

Sampos if köper bärgningsföretaget Viking

Försäkringsbolaget Sampos skadeförsäkringsbolag If köper bärgnings- och vägassistansbolaget Viking. If betalar 32 miljoner euro för det norska bolaget Viking Redningstjeneste Topco.

Nyhetsbild

Uponor Infra i Vasa byggde unik fiskodlingsanläggning i Norge

VIDEO. Uponor Infra har levererat en stor anläggning för fiskodling till Stavanger i Norge. Den är hög som ett våningshus och 22 meter i diameter. De skräddarsydda panelerna har utvecklats och tillverkats i Vasa.

Nyhetsbild

Komatsus Martin Ärlestig: "Vi är i Vasa för att knyta kontakter"

VASA Martin Ärlestig är i Vasa för att hitta teknik, kunnande och underleverantörer som skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest kan ha nytta av. Han vill gärna se att Vasa- och Umeåregionen stärker samarbetet.

Nyhetsbild

Wärtsilä stänger motorfabrik i Sydkorea – satsar på fabriken i Vasa

Konkurrensen har skärpts, priserna är pressade och nyförsäljningen går trögt. Wärtsilä väljer att stänga motorfabriken i Sydkorea. Motorer tillverkas i fortsättningen i Kina, Italien och i Vasa.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet