Björn Stenbacka

bjorn.stenbacka@osterbottenstidning.fi

LEDARE: Farmnäringen i en rävsax – hjälpinsats behövs

Farmnäringen har hamnat i en rävsax. Finns det politisk vilja att rädda näringen, det är ödesfrågan. En hjälpinsats behövs, snabbt.

Nyhetsbild

De satsar på ny fastighetsplaceringsfond

Med den nya fastighetsplaceringsfonden ska Ari Tyynismaa, Jani Peräsarka och Jussi Palmroth investera i privata och offentliga fastigheter i Finland.

Nyhetsbild

Sushil Purohit ny direktör för Wärtsilä Energy – har jobbat i Vasa flera år

Sushil Purohit, 48, är ny direktör för Wärtsilä Energy. För de anställda i Vasa är han ingen ny bekantskap, han har nämligen jobbat i Vasa i flera år.

Nyhetsbild

Mika Hemming ny vd för Bröderna Hemming

MALAX Bröderna Hemming Ab i Övermalax har valt en ny vd. Han Heter Mika Hemming.

Nyhetsbild

Sista dagen för Dag, JP och Reijo – nu lämnar de The Switch

De är födda samma år, 1959. De var med och startade The Switch. Nu 14 år senare lämnar de bolaget samtidigt. Dag Sandås, Reijo Takala och Jukka-Pekka Mäkinen är nöjda med vad de åstadkommit.

Nyhetsbild

450 anställda i Vasa har nu japansk arbetsgivare

En historisk händelse. Så beskriver Matti Vaattovaara Hitachis övertagande av ABB Power Grids. I Vasa får cirka 450 anställda en japansk arbetsgivare.

LEDARE: Blodröd fel färg för västra Finland

Den blodröda färg som västra Finland färglagts med i EU-kommissionens rapport ger nog inte rätt bild av situationen i regionen. Jämförelsen med länder som Grekland och Rumänien haltar betänkligt.

Nyhetsbild

Thomas Lempiälä lämnar Nordea för att bli vd för Wedeco

Wedeco har valt en ny vd. Han heter Thomas Lempiälä. Det betyder att Nordea Österbotten får söka efter en ny direktör för företagsbanken.

Nyhetsbild

Woima Corporation inleder ett samarbete med Fortum

Sopor och avfall blir energi. Det är Vasaföretaget Woima Corporations affärsidé. Nu inleder företaget ett samarbete med Fortum eNext.

Nyhetsbild

Markus Rauramo ny vd för Fortum

Energibolaget Fortum har hittat en ny vd. Det blir en intern rekrytering när Markus Rauramo tillträder som vd den 1 juli 2020.

Nyhetsbild

Magnus Sundell på Black Label Bytes vill ha med kunden på resan

VASA Efter drygt tio år inom storindustrin bytte Magnus Sundell riktning. Han startade Black Label Bytes som hjälper företag att utveckla och digitalisera arbetet.

LEDARE: Att tänka på i rondellerna i Stenhaga

Att försöka sig på ekonomiska prognoser har varit något av en gissningslek under de tre senaste månaderna. Nu är sikten klarare, men en andra coronavåg kan förändra allt.

Nyhetsbild

Carita Löfmark: "Det ser ut att bli en fortsättning för köttdisken i Saluhallen"

VASA Det fattas några namnteckningar, men sedan ska det vara klart med en fortsättning för köttdisken i Saluhallen i Vasa. Carita Löfmark är glad. Det behövs en köttdisk, säger hon.

Nyhetsbild

Wärtsiläs Atte Palomäki: "För få som läser det svenskspråkiga materialet"

Det är ett resurskrävande arbete att få fram det svenskspråkiga materialet. De resurserna kan användas till annat, säger Atte Palomäki.

Nyhetsbild

Wärtsilä slutar använda svenska i rapporteringen

Svenska är inte längre Wärtsiläs officiella rapporteringsspråk. I fortsättningen rapporterar Wärtsilä endast på finska och engelska.

Nyhetsbild

Rasmus Lönnqvist är årets unga företagare i Kust-Österbotten

VASA Entreprenören Rasmus Lönnqvist börjar bli van att ta emot olika priser och utmärkelser. Förutom att här är årets nyföretagare i Vasaregionen kan han nu också titulera sig årets unga företagare.

Nyhetsbild

Niklas och Filip på Oravais Trafik blickar framåt igen med lokala resor

Den vanligtvis fullspäckade våren har i år mest handlat om att avboka resor och evenemang och att städa bussar. Nu drar Oravais Trafik igång igen. Det blir lokala turer med säkerheten i fokus.

Nyhetsbild

Ostajan Onni är Daniel Hautaojas varuhus i Smedsby

Ostajan Onni brukar kallas det lilla varuhuset i Smedsby. Företagaren Daniel Hautaoja är beredd att hålla med. Här finns ju det mesta, säger han.

Nyhetsbild

Nokia plockar Marco Wirén från Wärtsilä

Direktören för affärsområdet Wärtsilä Energy lämnar bolaget. Wirén har ett nytt jobb utanför bolaget. Ny arbetsgivare är Nokia.

Nyhetsbild

Stödet till egenföretagare går inte åt – sök, uppmanar Startia

Stödet till egenföretagare går inte åt. Nu uppmanar Tommi Virkama, vd för Startia, egenföretagare att ta initiativ och söka. Tid finns till slutet av september.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet