Björn Stenbacka

bjorn.stenbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Ilkka säljer stor aktiepott i Alma Media

Ilkka-koncernen minskar sitt innehav i Alma Media. Den österbottniska tidningskoncernen säljer aktier och kvitterar ut en försäljningsvinst på 44 miljoner euro.

Nyhetsbild

Wärtsilä söker företag, startups och forskare till nytt campus i Vasklot

VASA Wärtsilä öppnar för samarbete i Smart Technology Hub som byggs i Vasklot. I Smart Partner Campus ska Wärtsilä samarbeta med företag, uppstartsföretag och forskare.

Nyhetsbild

Stefan Damlin: "Vasa Elektriska ett viktigt nav i energiklustret"

En ny strategi är under arbete. Öppen kommunikation är viktig i framtiden. Stefan Damlin har mycket på gång och nu förbereder han sig för sitt livs första Vasalopp.

Nyhetsbild

Teknik från ABB till Viking Lines nya färja

Viking Lines nya passagerarfärja som byggs i Kina får en hel del teknik från ABB. Förutom propulsions- och automationssystem levererar ABB också plattformen Ability. Wärtsilä levererar motorer.

Nyhetsbild

Prestige Car Center utvidgar och nyanställer – "Vi säljer bilar vi själva tycker om"

VASA Bilföretaget Prestige Car Center på Cirkelvägen i Vasa utvidgar och nyanställer. Företaget har en fin tillväxtkurva och grundaren Rasmus Lönnqvist tar nu sikte på ytterligare tillväxt. Målet är en omsättning på sex miljoner euro.

Nyhetsbild

Rekryterare Päivi Ekholm: "Lönen är inte avgörande längre"

När Päivi Ekholm rekryterar experter ser hon till helheten, att också familjen har det bra. Det får allt större betydelse. Lönen är inte allt. Speciellt unga vill utvecklas, växa i arbetet.

Nyhetsbild

Karp och Risberg tog emot Företagarkorsets storkors

Caj-Erik Karp och Pentti Risberg har tagit emot Företagarkorsets storkors, ett kors som är den högsta utmärkelsen som Företagarna i Finland delar ut.

Nyhetsbild

Logset fick ny marknadsföringsdirektör

Logset har fått en ny försäljnings- och marknadsföringsdirektör. Han heter Mikko Laurila och har ett förflutet inom Ponsse och Ecolog.

Nyhetsbild

Vasaföretaget Gambit växer kraftigt med digitaliseringen

Intresset för digitala lösningar och verktyg bland företag och organisationer har exploderat. Alla talar om den digitala resan. Vasaföretaget Gambit introducerade de första digitala lösningarna 2011. Nu jobbar Gambit på en mogen marknad och det gav en tillväxt på 50 procent enbart i fjol.

Nyhetsbild

Familjen Nygård i Vörå är företagare i flera generationer

VÖRÅ För familjen Nygård i Vörå är det en självklarhet att vara företagare. Det finns i blodet, eller kanske i modersmjölken, säger Patrik Nygård. Så småningom lämnar han över företaget till sönerna Simon och Jonatan Nygård.

Nyhetsbild

Stefan Hjorth: "Vi gör vårt bästa och bjuder till"

Det började med en begagnad grusbil 1993. Året efter grundade bröderna Stefan, Christer och Tomas Hjorth aktiebolaget Trans-Hjorth. Numera är det Stefan som driver företaget, som är mest känt för tankbilar och ST1 Fladan.

Kust-Österbottens företagare valde årets företagare

Kust-Österbottens företagare har valt årets företag. Det är Michael och Pernilla Ekmans Vaasan Joutsen. Företagarna i Vasa har valt Wasa Talent och Tarkmet, medan Stefan Hjort är årets företagare i Korsholm. I Vörå går titeln till Patrik Nygård och hans Kone Nygård Maskin.

Nyhetsbild

Jägarkompani på väg från Nato-övning övernattade i Vasa

VASA Ett jägarkompani från Säkylä på väg från Nato-övningen i Norge övernattade i Vasa. Den grusplan som finns intill fotbollsstadion i Sandviken fylldes under natten av kamouflagefärgade militärfordon.

Nyhetsbild

Vaktbyte vid Österbottens regionalbyrå – Mika ger över till Mauri

Ett vaktbyte har skett på Österbottens regionalbyrå. Överstelöjtnant Mika Piiroinen övergår till reserven. Ny chef är överstelöjtnant Mauri Etelämäki.

Nyhetsbild

Energistrateg: "Vasa har infrastrukturen för en batterifabrik"

VASA Vasa kunde vara en bra plats för batteriproduktion – här finns den infrastruktur som krävs. Det säger Maria Xylia, som har forskat i elbilar och elbussar och infrastrukturen bakom.

Nyhetsbild

Johanna Norrean från Danfoss till Arjessa

Johanna Norrena lämnar jobbet som kommunikationsrådgivare inom Danfoss-koncernen för att bli kommunikationsdirektör för social- och hälsovårdsföretaget Arjessa.

Bilaffär J Rinta-Jouppi öppnar i Reso

Bilaffär J Rinta-Jouppi öppnar en bilaffär i Reso. Den nya affären säljer bytesbilar.

Nyhetsbild

Wasa Groups fonder sålde fastigheter för 30 miljoner

VASA Byggkoncernen Wasa Groups fastighetsutvecklingsfonder har sålt fastigheter för 30 miljoner euro. Köpare är svenska Cibus. Kesko och Tokmanni är hyresgäster i de sex fastigheterna.

Nyhetsbild

Sebu Björklund leder reklambyrå i Vasa

VASA Reklambyrån Slogan har anställt medieprofilen och Masterchef Finland-kocken Sebu Björklund som kundchef. Roligt att vara hemma i pulserande Vasa, säger Björklund.

Nyhetsbild

I Origo Engineerings utrymmen står 3D-skrivare på rad

VASA I Origo Engineerings utrymmen i Runsor i Vasa står en 3D-skrivare och jobbar med en komponent. Några timmar senare är komponenten, som är en prototyp, klar för att visas upp för kunden. 3D-tekniken inom tillverkning kommer starkt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet