Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Hägers brinner för gamla stockhus – får kulturpris för Kuddnäsrenovering

NYKARLEBY Yngve och Jhonny Häger belönas med Nykarleby stads kulturpris för deras avgörande roll i renoveringen av Topelius barndomshem, Kuddnäs.

Nyhetsbild

Långdans väntar Maja som dansar ut med 1 900 jultomtar

NYKARLEBY Har man 1 900 jultomtar, väggarna täckta med julbonader och julgranar i varje hörn krävs det mer än tjugondag Knut för att dansa ut julen.

Nyhetsbild

Sale öppnade i Nykarleby – lockade många besökare

NYKARLEBY På torsdag, eller något senare än planerat, slog KPO upp dörrarna till den nya Sale-butiken i centrum av Nykarleby.

Nyhetsbild

Munsalagården i ny skepnad – invigs på lördag

NYKARLEBY Munsalagården har genomgått en totalrenovering och öppnades i förra veckan för en stor skara klättrare. På lördag är det högtidlig invigning.

Nyhetsbild

Fem sökte rektorstjänst – Fellman fortsätter vårterminen ut

Fem personer har sökt den lediga tjänsten som biträdande rektor för Zachariasskolan i Nykarleby –  en tjänst som Camilla Fellman vill lämna.

Nyhetsbild

Nykarleby bjuder ut fastigheter via nätauktion

NYKARLEBY Nykarleby stad gör ännu ett försök att sälja ut skolfastigheterna i Ytterjeppo och i Pensala och det tömda byggnadskontoret i centrum.

Nyhetsbild

Sjunde boken om Monäs by firas av byaforskarna

NYKARLEBY Till julen kom den sjunde boken om Monäs by ut. Nöjda byaforskare firade med kaffe och tårta boken som går åt som smör i solsken.

Nyhetsbild

Bo Kronqvist tar time out – hjärntumör opereras inom kort i Åbo

NYKARLEBY Det var en hjärntumör som gjorde att Bo Kronqvist fick ett epileptiskt anfall under sin bilfärd på vägen hem till Nykarleby strax före julen.

Nyhetsbild

Ventin fick fast jobb - Rektor söks på nytt till Nykarleby

NYKARLEBY Carina Ventin, som tidigare vikarierat ansvariga skolkuratorn i Nykarleby, har valts till ny ledande kurator.

Nyhetsbild

Lokal bostadsmarknad drar – äldre hus svårare sälja

Frågar man fastighetsmäklare i Jakobstads- och Karlebyregionen har det gångna året varit gott. Utsikterna för nästa år ser också goda ut.

Nyhetsbild

Kraftverksbygget har kostat mera tid än pengar – ska snurra till sommaren

NYKARLEBY Bygget av en andra turbin har inte gått som på Strömsö. Men strömlöst har det inte varit. Förseningen har kostat mera tid än pengar.

Nyhetsbild

Ingen gripen för misshandel i Jakobstad – inga ögonvittnen har hört av sig

JAKOBSTAD Polisen i Jakobstad har inte lyckats gripa någon för den grova misshandel som inträffade i närheten av Skolparken för en vecka sedan.

Nyhetsbild

Polisen utreder dödsolyckan i Skutnabba – lastbilschauffören har inte hörts

Polisen har inlett en förundersökning av trafikolyckan som skedde i fredags, då en cyklist omkom efter en krock med lastbil i Skutnabba.

Nyhetsbild

Året med Topelius är ett pärlband av succéer – "Idéerna fortsätter att bubbla"

NYKARLEBY Till hög, till låg, till rik, till arm har Topeliusåret spridit guldkant, glans och prakt i rikligt mått både i och utanför Nykarleby.

Nyhetsbild

Bo Kronqvist fick sjukdomsattack – körde av vägen

NYKARLEBY Bo Kronqvist, fullmäktigeordförande i Nykarleby, drabbades på onsdag kväll av en sjukdomsattack på vägen hem till Nykarleby från Jakobstad.

Nyhetsbild

Sjungande luciagossar spred julstämning på Sjukhemmet

NYKARLEBY Vad gör man om det inte finns en enda flicka i klassen, vars uppdrag det är att stå för luciafesten i skolan? Jo, man låter pojkarna lussa.

Nyhetsbild

Rävskinn säljer till stabilt förlustpris – "Skinnberget ännu för högt"

VANDA Ett medelpris på 55 euro för blåräv, ryggraden i Finlands pälsnäring, räcker knappt till för att täcka foderkostnaden.

Nyhetsbild

Rävpriserna fortsätter stampa på olönsam nivå

VANDA Både finnsjubben och silverrävarna som gick under klubban den första auktionsdagen i Vanda rasade ner till ett pris som är olönsamt.

Nyhetsbild

Fallande pris för finnsjubb inledde rävauktion

VANDA Finnsjubben inledde pälsauktionen i Vanda i dag. Sjubben har de senaste åren i motsats till räv varit en lönsam produkt, men inte nu längre.

Nyhetsbild

Sjukhemmet breddar verksamhet – söker tillstånd för serviceboende

NYKARLEBY Om det går som vd Mathias Kass hoppas och tror kommer Nykarleby Sjukhem nästa år att också kunna erbjuda effektiverat serviceboende.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet