Ekonomi I går 17.05

Minkpriserna fortsätter uppåt – dubbelt upp från september

Efter två dagars försäljning online har priset på minkskinn stigit med 20 till 25 procent jämfört med då Saga Furs höll sin senaste auktion i mars.

Lokalt I går 15.50

Häger motionerar om Nykarlebytillägg och Wiklund om vindkraft

Två motioner lämnades in av SFP:arna Carita Häger och Tom Wiklund på fullmäktiges sista möte på torsdag, som också var Wiklunds sista möte.

Lokalt 10.6.2021

Nykarlebyfullmäktige avslutade med avsked och testamenten

Det krävdes både förhandlingspaus och en sista omröstning innan fullmäktige slutligen kunde slå fast tågordningen då nästa stadsdirektör ska sökas.

Ekonomi 10.6.2021

Tankstation öppnar på nytt i Munsala – volymerna avgörande för ett bra pris

Tobias Wik, Fredrik Backlund och Göran Holm hoppas och tror att bränsleförsäljningen i Munsala återupptas i månadsskiftet juli-augusti. Innan dess ska ett nytt bolag bildas.

Lokalt 9.6.2021

Upplevelser på ett bräde – krögare på Juthbacka satsar på nya supertrenden

För Juthbackakrögarna Maria och Thomas Rönngård är satsningen på SUP-bräden i första hand en rolig grej och som de säkert hade sjösatt tidigare om de bara hade kommit på tanken.

Lokalt 5.6.2021

Vindparker lägger snurr på planläggare i Nykarleby – behövs mera folk

Planläggningen i Nykarleby har under en längre tid jobbat under stor press. Nu behövs mera resurser för att man ska hinna med allt som väntar.

Lokalt 4.6.2021

Torgpark binder samman esplanad med älv – miljön avgörande för Normen

I dag lever torget, Normen och kyrkan helt avskärmade från varandra. Dem vill Maria Palm, Anna Kengo och Ann Charlott Hästö binda samman till en hel torgpark med intima småskaliga mötesplatser.

Ekonomi 3.6.2021

Kaitsar den femte vindparken som planläggs i Nykarleby

Nästa vecka kommer stadsfullmäktige i Nykarleby att besluta om staden ska inleda planläggningen för en femte vindpark i Nykarleby, eller Kaitsar vindpark mellan Jeppo och Markby.

Lokalt 1.6.2021

Hälften av arrendatorerna flaggar för att lösa in stugtomten i Nykarleby

Hittills har 78 av 160 arrendatorer meddelat att de är intresserade av att lösa in sina arrendetomter som staden äger.

Ekonomi 29.5.2021

The People Company kopplar folk och företag – människan i fokus

The People Company, eller Pple, är en helt ny aktör inom personaltjänstesektorn som kickstartat sin verksamhet. Huvudkontoret finns i Nykarleby, men verksamhetsområdet spänner över hela Österbotten.

Lokalt 28.5.2021

Var tionde Nykarlebybo är född i utlandet – fem av dem ställer upp i valet

I dag är var tionde Nykarlebybo född utomlands. För första gången syns de utlandsfödda tydligt i kommunalvalet, eller i Yuliia Kruhliak, An Tuan Phan, Unnur Bjarnadóttir, Rasha Rahmoun och Jersey Huynh.

 

Lokalt 27.5.2021

Mats Brandt lämnar Nykarleby – nya fullmäktige väljer ny stadsdirektör

Mats Brandt ansöker som väntat om avsked från sin tjänst som stadsdirektör i Nykarleby. På måndag kommer styrelsen att behandla Brandts ansökan.

Lokalt 26.5.2021

Majoritet för fast boende vid stränder – en kilometer räcker för familjen Holm-Haavisto

NYKARLEBY Det har hittills inte varit någon rusning av stugfolk som velat ändra sin fritidsbostad till permanent bostad på Nykarlebys stränder. Men trender hintar om ett växande intresse.

Lokalt 23.5.2021

Jenny Fors landade i Jeppo efter 17 år i Chicago – Vårdlönen enda hon velat packa med hem

Sedan i höstas jobbar Jenny Fors på Nykarleby vårdavdelning – hennes första jobb som sjukskötare i Finland. Tidigare har hon utövat sitt yrke i Sverige, Norge och senast i USA.

Ekonomi 20.5.2021

Holmlund avvecklar butiken i Munsala – driver caféet över sommaren

Berras i Munsala avvecklar och tömmer som bäst själva butiksdelen, eller Bestis som Bertel Holmlund tog över i tiden. Caféverksamheten fortsätter Holmlund driva åtminstone över sommaren.

Ekonomi 15.5.2021

För Kröpuln tog det 11 år från start till mål – till hösten snurrar verken

Den långa väntan är över. Nu rullar långtradare dagligen in med delarna till de sju vindkraftverk som senare i sommar ska resas på Kröpuln i Kantlax.

Lokalt 12.5.2021

Mats Brandt fortsätter på deltid – tidigast i juni inleds jakten på ny stadsdirektör

Styrelsen beviljade i måndags stadsdirektör Mats Brandt tjänstledigt, eller deltid, fram till sista juni. I slutet av maj ska stadsdirektören ge nytt besked om sitt fortsatta engagemang i Nykarleby.

Lokalt 8.5.2021

Kanäsbolag bygger ut lagerkapacitet för nya produkter ovan mark

Uusikarleby Tank Storage Oy bygger ut lagringskapaciteten i Kanäs oljehamn och breddar sitt produktsortiment. Till hösten, eller då alla nya tillstånd är i hamn, inleds bygget av nya lager för helt nya produkter.

Lokalt 7.5.2021

Riv hela rasket – nytt skolbygge bäst säger enig byggkommitté

NYKARLEBY Tegelfastigheten där högstadiet är inrymt sedan slutet av 70-talet är utom räddning och bör därför rivas och ersättas av ett nybygge.

Lokalt 7.5.2021

Radhus i Vexala får tidsfrist över sommaren – om ingen köpare hittas rivs de

I ett halvt år har Nykarleby Bostäder förgäves försökt hitta köpare till radhusen i Vexala. Nu förlängs tidsfristen över sommaren.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet