Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Markägare vill att Brandt och styrelse ändrar sig – vill se vindkraftspark i Munsala

NYKARLEBY Sebastian Pott och Markus Nyholm uppvaktade på måndag stadsdirektör Mats Brandt i hopp om att han ska ändra sitt och styrelsens nej till en planläggning av en vindkraftspark nära kyrkbyn i Munsala.

Nyhetsbild

Stopp för plasten i gödseln på dyngplattan i Socklot

Den komposterade gödseln på plattan i Socklot är begärlig vara både för yrkesverksamma jordbrukare och för hobbyodlare, som gratis får hämta gödseln från plattan.

Nyhetsbild

Fusknärvårdare i Nykarleby undersöks av polisen

En kvinna som fått anställning som närvårdare på Attendos nya äldreboende i Nykarleby hann inte ens börja jobba innan hennes  anställning var till ända och polisen inlett en förundersökning mot henne.

Nyhetsbild

Nattligt inbrott på folkhögskolan – "Tar hela dagen att reda upp"

NYKARLEBY Natten till onsdag utsattes folkhögskolan i Nykarleby för ett inbrott av tjuvar. Bland annat datorer blev tjuvarnas byte.

Besvär mot marktäkt i Gunilack – "Ligger för nära bostäder"

NYKARLEBY/VÖRÅ Besvär har lämnats in mot det tillstånd som Sundström Ab beviljats för att bryta och krossa berg på ett tidigare marktäktsområde i Gunilack.

Nyhetsbild

Frostdahl tar säte som ordinarie i fullmäktige

NYKARLEBY Jan-Erik Frostdahl blir ordinarie ledamot av fullmäktige i Nykarleby för den återstående mandatperioden.

Nyhetsbild

Familjen Havryliuk förlorade sitt hus och sitt hem i en förödande brand – men vann hela Jeppo

NYKARLEBY Det var en smällkall februarimorgon då pappa Andrii steg upp. Så han satte eld i braskaminen innan han for till jobbet. Några timmar senare hade familjen Havryliuks hus och hem gått upp i rök.

Nyhetsbild

Tre större byggprojekt fick bygglov i Nykarleby

NYKARLEBY Två större hallar och en torrötningsanläggning för biogas beviljades bygglov av miljö- och byggnadsnämnden i veckan.

Nyhetsbild

De rivstartar startup center – "Nykarlebys nya landmärke"

NYKARLEBY På mindre än en månad har ett gäng unga företagare gått från idé till handling och i rask takt kickstartat Nykarleby Startup-center.

Nyhetsbild

Arrendetaxan och avtalet fick rungande ja i fullmäktige

NYKARLEBY Endast Stefan Grahn, SFP, ville remittera både arrendetaxan och det nya arrendeavtalet tillbaka till styrelsen för ny beredning. Resten svalde dem med hull och hår.

Nyhetsbild

Arrendetaxa tuggades på nytt – Nykarlebystyrelsen står fast

NYKARLEBY Arrendetaxan och taxamodellen för stadens 160 fritidstomter som styrelsen tidigare godkänt tuggades om som ett extra ärende i förra veckan.

Nyhetsbild

Gunilla Kvist sätter punkt efter 44 år i förvaltningens tjänst

NYKARLEBY Hon var bara 19 år då hon sökte och fick tjänsten som temporärt kanslibiträde på Nykarleby stad. Nu, 44 år senare, går byråsekreterare Gunilla Kvist i pension.

Nyhetsbild

Nordkorea provar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bevittnat en testskjutning av en ny form av fjärrstyrt vapen, uppger statliga KCNA.

Fritt fram att byta bransch efter ett års jobb i Finland

Från och med juni är det fritt fram för utomeuropeiska arbetsinvandrare i Österbotten att byta bransch. På villkor att de redan jobbat ett år i Finland.

Nyhetsbild

Bästa nyheten säger ukrainare då behovsprövning slopas

Att behovsprövningen slopas för dem som bott och arbetat i Finland i ett år applåderas av de ukrainare vi träffar i Jeppo. Men lätt är det inte att byta bransch - på grund av språket.

Nyhetsbild

Hagalund får ny kylanläggning för inomhusluften – minskar energikostnaderna

NYKARLEBY Hagalund pensionärscenter ska rustas med ett nytt system för att kyla inomhusluften. Den lösning man valt kräver dock ett tilläggsanslag på drygt 200 000 euro i investeringsbudgeten.

Nyhetsbild

Styrelse svalde riktlinjer för ekonomisk uppföljning – dystert minusbokslut

Stadsstyrelsen i Nykarleby spikade i torsdags riktlinjerna för den ekonomiska uppföljningen i Nykarleby. Om de mynnar ut i ett sparprogram avgörs först i början av juni.

Pensionärshem i Munsala får anstånd med amortering

NYKARLEBY Föreningen Munsala Pensionärshem slipper betala en amortering på knappt 12 000 euro till staden detta år. Det anser i alla fall stadsstyrelsen.

Nyhetsbild

Kommunalt lån föreslås för Jeppo Biogas reaktorbygge: "Ett undantagsfall"

Jeppo Biogas Ab har vänt sig till Nykarleby stad med en anhållan om lån på en halv miljon euro för utbyggnaden av en fjärde reaktor i Jeppo.

Nyhetsbild

Tre män slogs för bortrövad Munsalabo i Socklot – misstänks för misshandel

NYKARLEBY Två dagar efter att en 39-åring misshandlades och rövades bort från sitt hem i Munsala skedde en ny misshandel i Socklot med koppling till räden i Munsala.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet