Britt Sund

britt.sund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Man misshandlades och rövades bort från sitt hem i Munsala

En man i 40-årsåldern misshandlades grovt av tre män och en kvinna i sitt hem i Munsala på tisdag kväll. Svårt slagen tvingades mannen med i gärningsmännens bil.

Nyhetsbild

Prisas för bästa mjölken – de lever med och för sina kor

Fyra mjölkgårdar, eller mjölkbönderna i dem, har levererat den allra bästa mjölken trettio år i rad. På torsdag premierades de för sin bedrift.

Nyhetsbild

Jeppo Biogas investerar 6,5 miljoner euro i en fjärde reaktor - byggstartar i maj

Nu är det klart. Jeppo Biogas byggstartar en fjärde reaktor så fort bygglovet är i hamn. Styrelse klubbade investeringsbeslutet, värd 6,5 miljoner euro, på torsdag.

Nyhetsbild

Bröllops- och festmässa hålls på Juthbacka

NYKARLEBY På lördag blir det bröllops- och festmässa på Juthbacka herrgård. Förutom festfixare till utställare finns också en utställning av brudklänningar i herrgården.

Nyhetsbild

Ishallsbolag får vänta på undantagslov för servicebyggnad

NYKARLEBY I måndags var det tänkt att stadstyrelsen skulle bevilja Nykarleby Ishall Ab undantag för att bygga en ny servicebyggnad intill Komarov Arenan. Så blev det inte.

Nyhetsbild

Åtta sökte rektorstjänst i Zachariasskolan – fem kallas till intervju

NYKARLEBY Tjänsten som biträdande rektor för Zachariasskolan i Nykarleby har i den andra ansökningsrundan lockat åtta sökande.

Nyhetsbild

År 1919 kom de första utsvultna barnen från Helsingfors – nu firar Sparvboet 100 år med fest för alla

NYKARLEBY I februari för exakt 100 år sedan stod barnhemmet klart – på samma plats som i dag. Och det är fortfarande ett hem för dem som bor på Sparvboet.

Nyhetsbild

Seija minns med glädje sin tid på barnhemmet – längtar tillbaka till Nykarleby

Seija Stenroth och hennes tvillingbror Jari var bara tre dagar gamla då de kom till barnhemmet, där Gunnel Härus då var föreståndarinna.

Nyhetsbild

Brostugan stängd i sommar – brobygget sätter stopp

NYKARLEBY Området kring Kyrkbron, inklusive Brostugan, är en byggarbetsplats tills brobygget är klart. Det betyder att även Brostugan hålls stängd i sommar.

Nyhetsbild

Minken stampar på stället – lång väg till lönsamt pris

Den positiva efterfrågan och prislyftet på rävskinnen i Vanda höll inte i sig till minkauktionen som startade på Saga Furs på måndag.

Nyhetsbild

Dags att fixa avloppet på stranden och nära vattendrag

Den som har stuga på stranden, bor nära ett vattendrag eller på grundvattenområde har tid till den sista oktober att fixa avloppet om det inte redan är gjort.

Nyhetsbild

Prevex bygger nytt kontorskomplex – "Behövs för tillväxten"

NYKARLEBY Redan i vår byggstartar Prevex ett nytt kontorskomplex intill Jakobstadsvägen – både för att avhjälpa trångboddheten men också för att göra rum för fler anställda.

Nyhetsbild

Blåräven raskar uppåt - nuddar på nytt lönsamhet

En fullsatt auktionssal med köpare från samtliga marknadsområden och en mycket positiv stämning i auktionssalen gav även blåräven ett ordentligt lyft uppåt.

Nyhetsbild

Rävpriserna upp 16 procent – ljuset i tunneln allt klarare

Den positiva starten på fredagens rävauktion i Vanda håller inte bara i sig utan förstärks i dag. Förmiddagens facit visar en prisstegring på 16 procent.

Nyhetsbild

Positiv start för rävskinn i Vanda – bluefrost bäst i klassen

Det var livat i auktionssalen och hård konkurrens om rävskinnen som öppnade säsongens största och viktigaste auktion på Saga Furs på fredagen.

Nyhetsbild

Kovjoki Mekan årets företag i Nykarleby – prisas för kvalitet och spetskompetens

NYKARLEBY Då pälskrisen slog till för 30 år sedan valde fyra bröder Granbäck att grunda Kovjoki Mekan Ab i det gamla mejeriet som snabbt byggdes ut med en industrihall.

Nyhetsbild

Anna Kotka-Bystedt får nytt jobb i Nykarleby

NYKARLEBY Anna Kotka-Bystedt har valts till tjänsten som kommunikationssekreterare i Nykarleby. I april efterträder hon Gunilla Kvist, som går i pension.

Nyhetsbild

VIDEO: Onni 88 gjorde sin 44:e runda på anrik och blåsig skidfest

LÄNGDSKIDOR Inte en enda gång på 44 år har Onni Välimäki, pappa till Onnis Runda, missat skidfesten som drar hundratals deltagare och ännu fler föräldrar till Nykarleby.

Nyhetsbild

På måndag stängs Kyrkbron – 4000 fordon dirigeras om

NYKARLEBY I måndags inledde de första brobyggarna sitt jobb på isen under bron. På  måndag stängs bron. Då ska 4000 fordon varje dygn köra en ny rutt.

Nyhetsbild

Hett skorstensrör av plåt satte eld på innertak i Jeppohem

NYKARLEBY Det var en het skorsten av plåt som startade den våldsamma branden i Jeppo, där ett egnahemshus totalförstördes tidigt på fredag morgon.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet