Felix Rantschukoff

felix.rantschukoff@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Antalet nybörjarplatser minskar i Korsholms gymnasium

KORSHOLM Korsholms gymnasium har under en längre tid uppgett att skolan har 120 nybörjarplatser. Inför nästa gemensamma elevansökan finns det tiotals färre platser.

Nyhetsbild

Smedsby-Böle förskola inleder verksamhet på hösten

KORSHOLM Smedsby-Böle förskola öppnar i Smedsby-Böle skola den 1 augusti. Samtidigt avslutar verksamheten i daghemmet Reveln och i paviljongen vid Böle daghem i maj.

Nyhetsbild

Tiotals till sjukhus på grund av halkan – isföret fortsätter en vecka till

Vasa centralsjukhus märker av att det är halt. Där har man tagit emot ovanligt många patienter med frakturer på grund av halkan. Föret fortsätter att vara dåligt hela veckan, säger meteorologen.

Nyhetsbild

Över 30 år av forskning bakom bok om Jacob Tegengren

ARTIKEL FRÅN KOMMUNBLADET Erik Liljeström vet det mesta man kan veta om Jacob Tegengren. Nu har han äntligen fått sitt namn på en bok som handlar om skaldens liv.  

Nyhetsbild

LIVE: Stort seminarium om mobbning

VASA Följ med livesändning från seminariet där vi tillsammans gör en djupdykning i samhällsproblemet mobbning. Livesändningen är avslutad.

Nyhetsbild

Jobb och studier i fokus på mässa: "Det är bra eftersom utbudet är stort"

VASA Flera olika högskolor, företag och andra instanser samlades under samma tak på Edu+Job-mässan. 72 procent av företagen och organisationerna i Österbotten och Mellersta Österbotten rekryterar sommarjobbare i år, enligt en enkät.

Nyhetsbild

Ungt företagande lärorikt: "Man måste ta eget initiativ"

Ungdomar vill ta mera ansvar och företagande gör att de utvecklas på flera sätt. Det var några av slutsatserna på Svenska Bildningsförbundets frukostseminarium om unga och företagande.

Nyhetsbild

Tidsbrist för snöröjarna: "Beakta föret i god tid"

Vinterunderhållet är en maskin som går dygnet runt. Snöröjarna hoppas på förståelse. Det finns saker som ortsborna kan göra för att allt ska löpa på smidigare.

Nyhetsbild

Brist på snöverktyg i Vasa – "Nästan allt är slut"

VASA Det råder brist på snöverktyg i Vasas butiker. Den största orsaken är snöfallet, men vinterns karaktär har också ändrat.

Nyhetsbild

THL: Fler barn vaccineras – skydd mot mässling ökat mest

Barns vaccinationsgrad är god i Finland generellt. Men mellan vaccinen och områden finns det skillnader, säger Institutet för hälsa och välfärd.

Nyhetsbild

Vattnet från ån gjorde vintern i Vörå

VÖRÅ Vörå skidcentrum har hittills haft en väldigt lyckad säsong. Men utan en investering på vattensystemet skulle det ha kunnat sluta i katastrof.

Nyhetsbild

Länsman: "Vi har en god indikation på hur de förts av raset"

Dagens sökningar med helikopter är avslutade. Nästa steg är att sammanställa troliga ställen där den fjärde omkomna kan finnas.

Nyhetsbild

Konfirmander kan döpas i början av konfirmandtiden

Konfirmander ska behandlas jämlik och kunna bli döpta och delta i nattvarden i början av konfirmandtiden. Det bestämdes på biskopsmötet som hölls idag.

Nyhetsbild

Man utan körkort körde rattfull i Kristinestad

KRISTINESTAD En polispatrull stannade en personbil för kontroll på Skatavägen i Kristinestad.

Nyhetsbild

Kvinna misstänks ha kört bil rattfull i Vasa

VASA På natten mellan lördag och söndag stannade en polispatrull en personbil i Vasa på Strömberggatan.

Nyhetsbild

Minimässa ordnas i Vasa nästa vecka

VASA I Vasa huvudbibliotek ordnas tisdag 22 januari minimässan Hobby Vasa där man kan bekanta sig med lokala hobbymöjligheter.

Nyhetsbild

Gymnasiestuderande från Korsholm i final i debattävling – "Det handlar om hur man för fram sina argument"

Axel Åstrand, Tobias Holmberg och Kajsa Forslund från Korsholms gymnasium har under hösten debatterat med både andra studerande och med rektorn. Orsaken är att de tävlar i debatteknik i Helsingfors i dag.

Nyhetsbild

3 900 sökte till Helsingfors universitets internationella magisterprogram

Helsingfors universitets internationella magisterprogram har visat sig ha dragningskraft. 33 procent flera ansökte till programmet i år än i fjol. 

Nyhetsbild

Flera läkare lämnar mentalvården i Vasa i gemensam protest

VASA Sju läkare sade upp sig inom den mentala vården i Vasa innan årsskiftet. Fördröjda avtal och en oro inför framtiden ligger bakom, säger chefsöverläkare.

Nyhetsbild

Arpeeti är Årets arbetsplats i Vasa

Tävlingen Årets arbetsplats 2018 är avgjord inom Vasa stad. Genom att förverkliga arbetarskydd och trivsel i arbetet har årets vinnare förverkligat temat i tävlingen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet