Heidi Eriksson

heidi.eriksson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Han är Vörås sociala medier-coach – ska hjälpa elever att röra sig tryggt på nätet

VÖRÅ Thomas Södergård är nyanställd sociala medier-coach i Vörå. Han ska bland annat lära eleverna hur man uppför sig på sociala medier. Men hans jobb går också ut på att hjälpa föräldrarna.

Nyhetsbild

Vörå betalar bäst för vårdbiträden och närvårdare: "Det här en stor sak för personalen"

VÖRÅ Vörå höjer lönen för personal inom äldreomsorgen. Grundlönerna är nu bland de bästa i regionen och ska locka vårdpersonal till kommunen.

Nyhetsbild

Den här bron byggde Are och Gösta för 52 år sedan – på måndag rivs den

VÖRÅ För 50 år sedan var det både slitsamt och tidskrävande att bygga bron över Kettalot sund. Nu ska det gå på 48 timmar. På måndagen är det upp till bevis.

Nyhetsbild

Fler Vasabarn utan MPR-vaccin – "Jag har ingen aning vad det kan bero på"

Österbotten utmärker sig i THL:s vaccinstatistik. 3,2 procent av alla barn födda 2016 är ovaccinerade. I hela landet är andelen ovaccinerade barn endast 1,1 procent.

Nyhetsbild

Jenny, 18, frisk från leukemi – "Sjukdomen är inte det första jag tänker på"

VÖRÅ Jenny Granfors hade precis fyllt fyra år när hon fick sin diagnos. Tröttheten och blekheten var leukemi. I dag tänker hon sällan på att hon haft cancer.

Nyhetsbild

Nikkari-Östman: "Jag är inte övertygad om att vi klarar oss utan utbyggnad"

VÖRÅ Prognosen visar att elevantalet i Koskeby skola minskar med 15 fram till 2025. Det är inte tillräckligt för att frigöra klassrum för förskolan, säger Leena Nikkari-Östman (SFP).

Nyhetsbild

Svårt att öppna bankkonto för ett väglag – "Hur kan det vara så här komplicerat?"

VÖRÅ Allt Vöråbon Kjell Engström vill är att öppna ett bankkonto för väglaget. Men det har visat sig vara frustrerande, tidskrävande och synnerligen jobbigt.

Nyhetsbild

SE BILDER: Ta en titt in i Vörås nyaste skola – här finns sneda vinklar och runda fönster

VÖRÅ Under det stora väderskyddet mitt i Vörå centrum har en skola för 8 miljoner euro tagit form. Förhoppningen är att skolan ska kännas modern länge.

Nyhetsbild

Nya Koskeby skola har inte plats för förskola – "Vi är inte på kollisionskurs"

VÖRÅ Vörås förskolor ska flytta in i skolorna. Men kommunens nyaste och största skola har inte plats för förskolebarnen.

Nyhetsbild

Vörå får ny brandstation – flyttar några centimeter

VÖRÅ Platsen för den nya brandstationen är vald utgående från Vörås frivilliga brandkår. Det viktigaste är att de frivilliga har kort väg till stationen.

Nyhetsbild

Råd till alla med diagnos duktig: "Gör lite sämre och gör lite mindre"

VASA Det var alldeles proppfullt på seminariet om unga kvinnors prestationsångest och utmattning. "Ingen tackar dig för att du jobbar häcken av dig", säger sociologen Amanda Backholm.

Nyhetsbild

Nu byggs det vindkraft i Oravais – Markägare lycklig: "Oj, vad skönt"

ORAVAIS I Oravaisskogen byggs som bäst det största byggnadsprojektet i Vörås historia. Nästa år ska sju vindmöllor snurra här.

Nyhetsbild

Oravaisrektorn Göran Backman fyller 60: "Det allra viktigaste är att älska barnen"

ORAVAIS Centrumskolan i Oravais får förbereda sig för rektorsbyte. Göran Backman fyller 60 och tänker gå i pension i november.

Nyhetsbild

Carola vann till slut – fick sjukpension efter 15 års kamp

VASA Det tog några timmar innan Carola Seittu vågade öppna brevet. Två gånger tidigare hade försäkringsdomstolen sagt nej till sjukpension.

Nyhetsbild

LISTA: Vörå stöder 16 idrottare – motorsport, skidning och bodyfitness får stöd

VÖRÅ Vörå kommun sponsrar idrottare för 10200 euro. Längdskidåkaren Alexander Ståhlberg, en av landets bästa juniorer, får största summan.

Nyhetsbild

Vörå får en motocrossbana – "Vi ser stora möjligheter med området"

VÖRÅ Plötsligt föll bitarna på plats. Nu har Vörå motorklubb ett ställe för en ny motocrossbana. De är tacksamma att kommunen vill stöda sporten.

Nyhetsbild

Här ångrar ingen ett iskallt dopp, men första gången är brutal –  "Jag skrek rakt ut"

ORAVAIS En efter en tar de ett dopp i den iskalla Oravaisfjärden. Vinterbadarna. Den lilla föreningen vill gärna locka nya entusiaster.

Nyhetsbild

Vöråborna blir allt färre – politiker vill se tuffa tag i marknadsföringen

VÖRÅ Buskapet från politikerna är att Vörå behöver satsa stort på marknadsföringen för att lyckas vända på befolkningsutvecklingen.

Nyhetsbild

Sanni, 36, flyttade från Vasa till Vörå: "Här känner jag mig välkommen"

VÖRÅ I Vörå finns allt Sanni Roth behöver. Som grädde på moset finns det alltid Vöråbor som står redo att hjälpa till  – ibland utan att hon ens bett om hjälp.

Nyhetsbild

Oravaispensionärer motionerar för en friskare framtid – "Appen ger motivation"

ORAVAIS Om 60–75-åringarna skulle motionera mera skulle de leva länge. Dessutom skulle Finland kunna sänka sjukvårdskostnaderna med 500 miljoner euro.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet