Heidi Kojonen

heidi.kojonen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Parkeringssituationen vid VCS: "Det är fruktansvärt"

VASA – Det är under all kritik. Det finns ju inga parkeringar, säger Christina Norén frustrerat. Hon är på väg till onkologiska enheten på VCS. Men centralsjukhusets fastighetsingenjör Timo Koivisto håller inte med: – Parkeringshuset står nästan alltid tomt, utom när det snöar.

Nyhetsbild

Är Jakob Nylund en drinksnobb? Vi ställer sex frågor!

NÖJE Jakob Nylund i Vasa bloggar om drinkar och hans absoluta favoritdrink just nu är The final ward. Om drinkens ingredienslista säger han: – Den borde smaka som ett sämre rävgift. Korkar han någonsin en öl, som vanligt folk?

Nyhetsbild

LISTA: Här delas flest böteslappar ut i Vasa

Vasa stad har delat ut tusentals parkeringsböter hittills i år, och nästan hälften av dem på nio gator. Se här var parkeringsböterna delas ut!

Nyhetsbild

Vett och etikett i loppisgrupper på Facebook: Reservera bara en kort stund

NÖJE "Reserverar", "kö", "min!!!". Det här är vanliga begrepp i alla loppisgrupper på Facebook. Hur ska man egentligen bete sig i loppisgrupperna? Finns det generella vett och etikett-regler? Självklart. Här är de.

Nyhetsbild

LISTA: Här är Korsholms fem dyraste hus

BOSTADSKOLLEN De dyraste husen till salu i Korsholm just nu har inte bara feta prislappar gemensamt: Tomterna är stora i fyra av fem fall. Se listan över de fem dyraste husen här!

Nyhetsbild

Erica från Vasa lanserar nytt modekoncept i Paris: Hyr din garderob online

NÖJE Ur frustration föddes företagsidén. Varför köpa ny klänning till varje bröllopsfest när du kan hyra en? Erica Nieminen från Vasa lanserar Clothéque för fransmän intresserade av nordiskt mode med hållbarhetstänk. Hyr en klänning och väska ena månaden, jacka och kjol nästa.

Nyhetsbild

Tre inredningsexperter ger tips: Så här inreder vi i höst

NÖJE Sammet, skulpturer och massor av grönväxter. Låter det som hemma hos dig? Tre inredningsexperter i Österbotten ger sin analys: Så här vill vi inreda i höst. Håller du med?

Nyhetsbild

Allsångspatrullen i Malax firar fem år – "Vi har inte tid att vara sura och bittra"

Leif Skinnar i Malax är den som startat Allsångspatrullen i Malax och kallar sig själv patrulledare. Patrullen består av ett gäng gubbar som förutom åldern också har spelarglädjen gemensamt. – 75-åriga gubbar ska ju vara sura och bittra, men vi har inte riktigt tid med det.

Nyhetsbild

LISTA: Se de fem dyraste husen i Vasa

BOSTADSKOLLEN Ett hus med strandtomt i Vikinga eller ett hus med medelhavskänsla. Vilket skulle du välja? Se här de fem dyraste husen i Vasa som är till salu just nu!

Nyhetsbild

Alexander i Vasa åt 10.000 kalorier i en Youtube-video

Alexander Antell har en Youtube-kanal men satsar mer på Instagram. Där har han 12.000 följare och hans mål är att inspirera sin följarskara som gärna får växa och bli större.

Nyhetsbild

Se här hur Sandra i Vasa förvandlade sin balkong från förvaringsplats till en mysig oas

NÖJE Först gick Sandra Holmäng i Vasa loss på Pinterest och sedan hemma på gården i Forsby, Pedersöre. Slutresultatet blev en balkong med maxad myskänsla. Se före- och efterbilder!

Nej, nu har vi hämtat vår sista pizza!

Nyhetsbild

"Kotkasydän" är Vasa Sports nya kamplåt – "Den ger kämparglöd"

NÖJE Elonkerjuu och Vesku Jokinen från Klamydia har gjort en kampsång för sitt favoritlag på skridskor: Vasa Sport. Trummisen Lenni Paarma i Elonkerjuu är mer än nöjd: – Vi har lyckats jäkla bra.

Nyhetsbild

Vasa universitet slår på stort – ordnar festival för att fira studiestarten

NÖJE Vasa universitet fyller 50 år och firar hela nästa vecka. En av höjdpunkerna är gratisfestivalen Vasa Campus Festival i Brändö på onsdag. Festivalen vid vattnet på campusområdet är öppen för alla över 18 år och på scen står bland andra Teflon Brothers.

Nyhetsbild

Loppisrace i Sundom: "De bästa fynden gör man på gårdsloppisar"

Vännerna Kaarin Hellman och Cata Ahlbäck har cyklat från Vasa centrum ut till Sundom för att fynda på loppis. De är vana loppisshoppare, och föredrar den här typen av loppisar där säljaren är på plats. – Då kan man pruta också, säger de.

Nyhetsbild

Mjölöukk är Kronobys mest överskattade band

KRONOBY Rockbandet Mjölöukk från Kronoby har släppt sin första EP, "Ampper som stsiton". Den ena av bandets två medlemmar, Alex Fröjdö, förklarar: – Vi tycker att bandkulturen i vår hemby Kronoby är lite dålig och började skriva låtar.

Nyhetsbild

Lilla Naomi i Maxmo får inte bara en – utan två namnsdagar

Naomi vet ungefär vad hon heter, för ibland lystrar hon till sitt namn. Men så är hon också bara nio månader och har mycket nytt att lära sig. När kalendern reformeras får Naomi två namnsdagar. Hennes mellannamn kommer också med.

Nyhetsbild

Baka lyckokakor med österbottnisk touch

NÖJE Hur låter en österbottnisk lyckokaka? Inte är den överösande positiv, i varje fall. Få inspiration här till dina egna lyckokakor som du kan baka exempelvis till villaavslutningen. Ja precis, vi föreslår en ny österbottnisk mattradition!

Nyhetsbild

Linda i Oravais har alla Kitty-böcker: "Skulle få panik om det började brinna"

Böckerna om Kitty har varit älskade, hånade och på senare tid blivit samlarobjekt bland nostalgiker. För Linda Backa i Oravais har Kitty alltid varit aktuell och hon har samlat på böckerna sedan hon själv gick i lågstadiet. Nu är hennes samling komplett.

Nyhetsbild

Jonas Udd i Vasa har byggt en gitarr: "Det här vill jag göra igen"

NÖJE Den är sober, svartbetsad och precis i Jonas Udds smak. Med flammig al från Maxmo och exotiskt rosenträ är den unik i sitt slag – och den blev nyligen helt färdig, med allt från strängar till stall.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet