Jenny Björklund

jenny.bjorklund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Klient om Azalea: "Det är veckans höjdpunkt"

JAKOBSTAD Den här veckan firas den nationella minnesveckan. På dagcentret Azalea i Jakobstad samlas minnessjuka varje vecka, men flera ryms med.

Nyhetsbild

50 kilometer rör för krisvatten färdiga – samarbete hjälper när det krisar

Om det blir brist på dricksvatten eller om vattnet blir förorenat kan vattenbolagen nu hjälpa varandra genom de nya ledningarna för krisvatten.

Nyhetsbild

UPPROP: Hur minns du Jakob Lines?

JAKOBSTAD Hamstermarket, sjösjuka eller svenskar som hamstrade filéer på Stockmann. Hur minns du eran med Jakob Lines?

Nyhetsbild

20 år sedan Jakob Lines fick dödsdomen – båtaffärer höll bolaget i gång i 30 år

JAKOBSTAD I september för tjugo år sedan åkte Fennia sin sista tur från Jakobstad till Sverige. Eller det var åtminstone tanken.

Nyhetsbild

Skolpsykologerna kan flyttas tillbaks till kommunerna

I Jakobstad, Pedersöre och Larsmo diskuteras möjligheten att flytta skolpsykologtjänsterna från social- och hälsovårdsverket till kommunernas bildningssektor. Går vård- och landskapsreformen igenom har de i princip inget annat val.

Nyhetsbild

Bevattning av potatisodling störde grannen – ljudnivåerna inom lagens ramar

PEDERSÖRE En Östensöbo har upprepade gånger lämnat in en anmälan om bullernivån på egnahemmets gård. Orsaken till oljudet är pumpanordningen vid en intilliggande potatisodling.

Nyhetsbild

Esse Elektro-Kraft bygger nytt mittemot bollhallen

PEDERSÖRE Elbolaget Esse Elektro-Krafts verksamhet koncentreras till en plats. Med allt på ett ställe ska elavbrotten kunna åtgärdas snabbare, enligt vd Ingvar Kulla.

Nyhetsbild

Åttor på besök på redaktionen – få av dem läser tidningen

JAKOBSTAD Att locka yngre tidningsläsare är inte det lättaste. ÖT lät några åttondeklassare komma med goda råd, samtidigt som de fick fråga vad de ville av oss.

Nyhetsbild

Nu bjuds egnahemstomter ut på Västra Fårholmen

JAKOBSTAD Kring tjugo tomter bjuds nu ut i det nya bostadsområdet på Västra Fårholmen. I bästa fall börjar de första husen byggas redan i vår.

Nyhetsbild

Video: Fårholmsbron öppnas för bilar senast i november

JAKOBSTAD På måndag börjar det nya brodäcket till Fårholmsbron gjutas. I oktober, senast i november ska bron öppnas för biltrafik.

Nyhetsbild

Poikkijoki lägger sotarborsten på hyllan – ser positivt på fri konkurrens

PEDERSÖRE Jan-Erik Poikkijoki skulle gärna ha fortsatt som sotare, men en sjukdom kom i vägen. Nu har han sagt upp sitt avtal med Österbottens räddningsverk.

Nyhetsbild

Framtiden i fokus på Rotaryseminarium – näringsministern en av talarna

JAKOBSTAD Digitalisering, energiproduktion och världsekonomi – hur ska det gå i framtiden? Den 22 oktober föreläser ett gäng namnkunniga på Rotaryklubben Pietarsaari-Mässkärs framtidsseminarium.

Nyhetsbild

Varg och skogsbrand – Sets skulpturer speglar samtiden

LARSMO Precis som i fjol höstas visar Set Åkerlund sina konstverk på Larsmo bibliotek. I år är merparten helt nya träskulpturer, alla med en tanke bakom.

Nyhetsbild

Politiker oroade över ekonomin – SDP-gruppen vill höja kommunalskatten

PEDERSÖRE Fullmäktigegrupperna ser med oro på kommunens väntade underskott på två miljoner euro. SDP-gruppen är beredda att höja kommunalskatten.

Nyhetsbild

Pedersöre satsar på rektorerna – mer tid till både samarbete och pappersarbete

PEDERSÖRE Sursiks rektor Martin Ahlskog är nu också rektor för Pedersöre gymnasium. En gemensam ledning och fler rektorstimmar ska underlätta både skolornas samarbete och arbetet med det ökade pappersarbetet.

Nyhetsbild

Cykelväg färdigställs i Sandsund i höst – entreprenör vald

PEDERSÖRE Kommunen låter bygga en gång- och cykelväg mellan Skolhusgränd och den befintliga cykelbanan längs Nya Bennäsvägen. Det handlar om en sträcka på några hundra meter.

Nyhetsbild

Husägare vill att trafiken till Lostenen styrs om – trafikmängden är orsaken

PEDERSÖRE En fastighetsägare längs Lostensvägen önskar att trafiken till det populär utflyktsmålet Lostenen styrs om till andra vägar. Orsaken är den ökande trafikmängden.

Nyhetsbild

Äldre får betala mer för snöröjning – kommunen höjer avgifterna

PEDERSÖRE Kommunen höjer avgiften för snöplogning med 20 till 50 euro. Allra mest höjs avgiften för äldre personer som har hälsoproblem men inte hemvård.

Nyhetsbild

Novias nya enhetschef: "Kvaliteten är vårt absoluta visitkort"

JAKOBSTAD Efter över ett decennium som frilansande sångerska tar Kajsa Dahlbäck nu över rodret som enhetschef på Novia i Jakobstad.

Nyhetsbild

Stort underskott väntas i Pedersöre – specialistsjukvården bidragande orsak

PEDERSÖRE Underskottet för år 2018 ser ut att bli uppemot två miljoner i Pedersöre. Dyr specialistsjukvård och lägre skatteintäkter är orsaken.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet