Jenny Björklund

jenny.bjorklund@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Statspengar uteblev – ishallsbygge krymps

NYKARLEBY Det blev inga pengar från Regionfövaltningsverket för utbyggnaden av Komarov arenan. I stället bantas projektet.

Nyhetsbild

Nykarlebyföräldrar ger inte upp om småskolor: "Vi mobiliserar oss"

NYKARLEBY Nämnden har sagt sitt om skolstängningarna. Nu samlar Kovjoki-Markby och Hirvlax Hem och skola-föreningar argument för att påverka fullmäktigeledamöterna.

Nyhetsbild

Nämnden: Stäng Kovjoki-Markby och Hirvlax skola

NYKARLEBY Nämnden beslöt i enlighet med bildningsdirektörens förslag om skolstängningar i Nykarleby. Skolorna i Kovjoki och Hirvlax stängs enligt förslaget.

Nyhetsbild

Ny skolpsykolog vald i Larsmo – erfarenheten vägde tyngst

LARSMO Nu är det klart vem av de fyra sökande som är ny skolpsykolog i Larsmo. Beslutet togs av bildningschef Carola Holm-Palonen.

Nyhetsbild

Badstranden i Lappfors får kommunpeng – färdigställs i sommar

PEDERSÖRE Inom kort påbörjas arbetet med att göra simplatsen vid Heimstrand i Lappfors mer barnvänlig. Kommunstyrelsen beviljar projektet 2500 euro.

Nyhetsbild

Pedersöre investerar i Edsevö och Esse – avslår Edsevö Citys anhållan

PEDERSÖRE Kommunen köper Edsevögården, men i nuläget för egna behov. Samtidigt förordar kommunstyrelsen markköp intill Esselunden.

Nyhetsbild

Anmärkning mot planer på stödboende – risk för skogsbrand

KRONOBY Byggbolaget Lehto tilat kör vidare med planerna att bygga ett stödboende invid Sandbacka vårdcenter i Kronoby. En anmärkning har inkommit mot planerna.

Nyhetsbild

Efter namnbyte på skola – bibliotek kan byta namn

PEDERSÖRE Efter att ett namnbyte för Kyrkoby skola klubbades igenom förra veckan föreslås nu även Kyrkoby bibliotek byta namn.

Nyhetsbild

Skolnätet granskas i Pedersöre – skolstängning kan bli aktuell

PEDERSÖRE Elevantalet minskar i flera skolor, medan daghemmen har platsbrist. I höst görs en skolnätsutredning i Pedersöre för att se var det går att spara in.

Nyhetsbild

Båthamnsförening förnyade rampen – får kommunpeng

KRONOBY Hopsala båthamnsförening har i vår förnyat sin sjösättningsramp vid Hästöskatan i Kronoby. Kommunen bidrar med en fjärdedel av summan.

Nyhetsbild

Förslag: Stäng två skolor i Nykarleby

NYKARLEBY Stäng både Kovjoki-Markby och Hirvlax skola men inte skolan i Socklot, föreslår bildningsdirektör Teresia Tötterman-Engström.

Nyhetsbild

Kommundirektören: Byggnaden behövs för kommunens behov

PEDERSÖRE Byaföreningen Edsevö Citys anhållan om verksamhetslokal på Holmvägen avslås enligt kommundirektör Stefan Svenfors förslag till kommunstyrelsens möte på måndag.

Nyhetsbild

Skolpsykolog vald i Pedersöre – erfarenhet avgjorde

PEDERSÖRE På gårdagens möte valde nämnden för utbildning och småbarnspedagogik i Pedersöre vem som får den återinrättade tjänsten som skolpsykolog.

Nyhetsbild

Klart: Kyrkoby skola blir Sandsund skola

PEDERSÖRE Beslutet är taget, i samband med att Kyrkoby skolas ombyggnad och renovering är färdig så byter skolan också namn. Det nya namnet är Sandsund skola.

Nyhetsbild

Edsevöbor önskar lokal åt unga: "Vi fick behålla vårt dagis men unga hamnar ännu i kläm"

PEDERSÖRE Många av Pedersöres byar har sina uf-lokaler och samlingspunkter för unga, men i Edsevö saknas lämplig lokal. I en skrivelse önskar byaföreningen att kommunen kunde hjälpa till.

Nyhetsbild

Sundbyelever kan få eftis i egen by – sparar skolskjutspengar

PEDERSÖRE Skolåret som gått har Sundby skolas ettor och tvåor varit tvungna att åka till Bennäs för eftis. Nu ser de ut att kunna få eftis i egen by.

Nyhetsbild

Bennäsbarn till Sandsund – paviljong ska lösa platsbrist

PEDERSÖRE Nu börjar det klarna hur platsbristen på daghemmen i den västra delen av Pedersöre ska lösas. En paviljong invid Hoppetossan daghem kunde rymma ett tjugotal barn.

Nyhetsbild

Fann politiken via feminismen – Elin Härmälä ny i fullmäktige

PEDERSÖRE Familjepolitik och jämställdhet engagerar socialdemokraten Elin Härmälä. Efter två år som suppleant blir hon ordinarie fullmäktigeledamot i Pedersöre.

Nyhetsbild

Forsblom: "Vi kan bli tvungna både till skattehöjningar och att se över strukturerna"

PEDERSÖRE Kommunpolitikerna är beredda på en period med tuffa beslut för att får Pedersöres ekonomi på rätt köl. Det stod klart efter måndagens fullmäktigemöte.

Nyhetsbild

Motion: Utred området invid travbanan som skoltomt

PEDERSÖRE Bennäs-Östensö skola kunde byggas på västra sidan om riksväg 8, tycker Roger Häggman (SFP). Han lämnade in en motion på måndagens fullmäktige.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet