Josefin Torrkulla

josefin.torrkulla@osterbottenstidning.fi

Arvi Savolainen skrev historia – Finlands första juniorvärldsmästare i brottning

BROTTNING Fyra silver och tretton brons var Finlands saldo. Arvi Savolainen är den första finländaren att ta guld i junior-VM för 20-åringar.

Nyhetsbild

Kyllönen drabbad av diskbråck

LÄNGDSKIDOR Anne Kyllönen opererades för diskbråck på onsdagen. Det tar minst åtta veckor innan hon kan börja träna.

Nyhetsbild

Josefin Torrkulla: Idrottarnas bloggar fyllda av analys och inspiration – här är tre exempel

Du får inte läsa allt, inte riktigt allt, om en idrottare på vbl.fi. Men det finns ställen där idrottarna själva väljer orden. Vi guidar er till tre lokala idrottsbloggar.

Nyhetsbild

Vasa Simsällskap har flyt – Rekordstort intresse för simskolan

SIMNING Fler barn än tidigare ville börja i Vasa Simsällskaps simskola den här hösten. Föreningen har fler simskollärare och tränare än tidigare. Det är bara väggarna som kommer emot.

Eleverna i Onkilahden yhtenäiskoulu rör på sig – Skolan nominerad till europeiskt pris

MOTION Rastmotion, pausgymnastik, samarbete med föreningar och funktionella undervisningsmetoder har satt Onkilahden yhtenäiskoulu på den europeiska kartan.

Nyhetsbild

Hemligheten bakom Strömsös raketavancemang: Ett kollektiv som har kul

FOTBOLL I fjol var ABC/Strömsö sexa i division 6. "Kabinettlag" kallades de när de inledde säsongen i division 5. Nu har laget säkrat seriesegern.

Nyhetsbild

Sparv i spelskick: Nu är jag redo att gå in i startelvan

FOTBOLL Landslagets kapten, mittfältaren Tim Sparv, kommer med goda nyheter. Vaden kändes bra efter inhoppet i lördagens match mot Ungern och efter söndagens träning.

Stygga siffror för Sport B

ISHOCKEY Sports B-juniorer har haft en tuff inledning av FM-serien. På fyra matcher har det blivit tre förluster. Den största kom på söndagen.

Nyhetsbild

Royals tränare: Steelers var bättre

AMERIKANSK FOTBOLL Seppo Evwaraye beskriver ligasemifinalen som Royals säsong i miniatyr. "Där fanns mycket som var bra, något som var dåligt och en hel del otur. Och allt det här påverkade slutresultatet."

Nyhetsbild

Royals förlorade semifinalen, men tog FM-brons

AMERIKANSK FOTBOLL Det blir ingen FM-final för Royals. Vasalaget förlorade semifinalen mot liganykomlingen Steelers på söndagen.

Nyhetsbild

Sports damer tog första ligasegern

ISHOCKEY På lördagen inledde Sports damer ligasäsongen. På söndagen vann Vasalaget sin första match för säsongen, mot Lukko.

Nyhetsbild

VIFK vann och tog in på tätlagen i damettan

FOTBOLL Vasa IFK tog en klar bortaseger över FC Hertta på söndagen. "Vi har jobbat hårt, men njutit av det", säger tränaren Kris Huckstepp om lyftet efter två raka förluster.

Nyhetsbild

Kronberg satsade på koncentrationen – vann klart

ORIENTERING Christian Kronberg var ohotad distriktsmästare på medeldistansen. "Det var svårt, men då måste man gå in med rätt inställning", säger Femmanorienteraren.

Nyhetsbild

FC Sport tog sin första bortaseger

FOTBOLL Lördagens bortaseger över TPV ger hopp. På väg hem från Tammerfors studerade FC Sport tabelläget. "Allt är möjligt ännu", säger tränaren Sanna Keromaa.

Nyhetsbild

VIFK A åkte på stygg förlust – "Ilves var bättre på allt"

FOTBOLL Vasa IFK fick besök av Ilves i A-juniorernas FM-serie. Tammerforslaget åkte hem med hela poängpotten.

Nyhetsbild

VIFK:s B-flickor slagna av serieledarna

FOTBOLL Vasa IFK mötte på hårt motstånd i Tammerfors på lördagen. Ilves YJ visade varför de toppar tabellen i B-flickornas FM-serie.

Nyhetsbild

Jämn duell om DM-guldet på natten

ORIENTERING Efter en timmes orientering i nattmörkret i Parra skiljde det bara 22 sekunder mellan Femmanorienterarna Christian Kronberg och Anders Bäckström.

Motigt i EM-kvalet – Danmark slog Finlands U21-landslag

FOTBOLL Finland förlorade fredagskvällens match i U21-EM-kvalet borta mot Danmark. Laget är trea i sin grupp.

Nyhetsbild

Sport A inledde helgen med fräscht spel och seger

ISHOCKEY Sport besegrade Jukurit på bortais på fredagen. På lördag väntar en ny match i A-juniorernas FM-liga. Då har Sport chans att ta revansch på Pelicans – det enda lag som besegrat Sport hittills den här säsongen.

Idrottsgalan tar en paus

Den finlandssvenska idrottsgalan ordnas inte 2019. Men pausen blir inte lång. 2020 är galan tillbaka enligt ett nytt koncept då förbundet Finlands SVenska Idrott fyller 75 år.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet