Karin Sundström

karin.sundstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Fjärde lavinoffret har inte hittats ännu – nytt försök på lördag

Fredagens sökoperation på Blåbärsfjället gav inget resultat. – Vi fortsätter i morgon och om det behövs söker vi också på söndag, säger länsman Andreas Nilsen.

Nyhetsbild

Jakobstadskaplan slutar – Solf söker ny kyrkoherde

Domkapitlet har lottat biskopskandidaternas valnummer. Harry S Backström fick nummer 2, Lisa Enckell 3, Bo-Göran Åstrand 4 och Sixten Ekstrand 5.

Nyhetsbild

98,59 procent av Kotipizzas aktier säljs till norska Orkla

I november lade norska Orkla ett bud på alla aktier i Kotipizza. När anbudstiden gick ut den 15 januari, hade ägare till 98,59 procent av aktierna tackat ja.

Nyhetsbild

Theresa May får sitta kvar – rösterna föll 306-325

Storbritanniens parlament har nu röstat om förtroende för den sittande regeringen. Och Theresa May får sitta kvar, precis som väntat.

Nyhetsbild

FPA: Brexit påverkar den sociala tryggheten – men hur?

När Storbritannien lämnar EU den 30 mars, kommer den sociala tryggheten för dem som rör sig mellan EU och Storbritannien att påverkas. Men FPA vet inte hur.

Nyhetsbild

Torsdag mest troliga dagen för grävarbete på Blåbärsfjället

Arbetet med att säkra lavinområdet gick bra på tisdagen. Men det blev inte helt färdigt. Därför är det ännu osäkert när grävarbetet kan börja.

Nyhetsbild

Brandkåren ryckte ut för att hjälpa fastklämd hund

KORSNÄS Klockan 13.30 kom larmet om att en hund blivit fastklämd i Korsnäs kyrkby. Räddningsverkets personal ryckte ut för att hjälpa djuret. Uppdaterad 15.30.

Nyhetsbild

Långtradare i diket i Jokipii– trafiken måste dirigeras runt olycksplatsen

JALASJÄRVI Chaufförerna skadades lindrigt när en lastbil och en långtradare krockade och körde i diket i korsningen av riksväg 3 och Tokerotie i Jokipii vid 13-tiden på måndagen.

Nyhetsbild

Labrador, finsk lapphund och jämthund var vanligast i fjol

Den finska lapphundens registreringssiffror ökade kraftigt i fjol, medan jämthunden backade. Mest populär var ändå labradoren.

Nyhetsbild

Lavinoffren kan bärgas tidigast på måndag

Vädret i Tamokdalen är fortsättningsvis dåligt, med stor risk för nya snöskred. Därför kan de fyra lavinoffren inte bärgas förrän tidigast på måndag.

Professor Jukka Kola blir rektor för Åbo universitet

Styrelsen för Åbo universitet har valt professor Jukka Kola till rektor för den femårsperiod som börjar den 1 augusti i år. 15 personer hade sökt tjänsten.

Nyhetsbild

Norsk polis vill ha kontakt med två finländare

Polisen i Tromsdistriktet hoppas få kontakt med två finländska medborgare som ska ha åkt skidor på Blåbärsfjället i Tamokdalen samma dag som lavinen gick.

Nyhetsbild

Förslag: Malax väljer ny kommundirektör den sista januari

På måndag tar kommunstyrelsen i Malax upp valet av ny kommundirektör. Förslaget är att antingen Marcus Beijar, Martin Norrgård och Jenny Malmsten väljs.

Nyhetsbild

Entreprenadavtal för ishallen har skrivits under

Vasaregionens Arenor Samkommun undertecknade på torsdagen ett entreprenadavtal med aktiebolaget Rakennuskultti om ishallen i Vasa.

Nyhetsbild

Veteranerna firade julfest i Vasa på trettondagen

VASA Vasa svenska församling ordnade en julfest för Front- och krigsveteraner i Sundom prästgård på trettondagen. Julfesten ordnades nu för sjunde gången.

Nyhetsbild

Kabel avgrävd – Oravais hvc utan telefon och dataförbindelse

ORAVAIS På grund av att en kabel grävts av, stod hälsovårdscentralen i Oravais på onsdagseftermiddagen utan både telefon- och datakontakt med omvärlden. Uppdaterad 18.42.

Nyhetsbild

Stor utryckning till Infjärdsvägen – ingen eld

Uppdaterad Larmet gick om röklukt i ett parhus på Infjärdsvägen i Vasa klockan 18.35 på tisdagen. Men när brandmännen kom fram, hittades ingen eld.

Nyhetsbild

Forskare får pengar för att studera agilityhundar och chihuahuahuvuden

Två forskningsprojekt vid Helsingfors universitet finns bland de 15 nordiska projekt som försäkringsbolaget Agria och Svenska kennelklubben stödjer i år.

Nyhetsbild

Allt färre nya föreningar grundas – kultur- och idrottssektorn drar flest

I fjol registrerade Patent- och registerstyrelsen 2179 nya föreningar. Antalet registrerade nya föreningar har sjunkit fem år i rad.

Nyhetsbild

Bättre väder väntas på onsdag – eftersök kan vara möjligt då

Polisen planerar nästa försök att hitta de omkomna på onsdag, förutsatt att vädret gör en sökoperation möjlig.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet