Karin Sundström

karin.sundstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Flera österbottniska kommuner får pengar för idrottsprojekt

Staten delar ut totalt 866 300 euro i stöd till integrering av invandrare genom idrott. Flera österbottniska kommuner finns med bland dem som får pengar.

Nyhetsbild

Ingen kvinnlig biskop: Åstrand fick 198 röster, Ekstrand tvåa med 188 röster

Enligt den preliminära rösträkningen i första omgången i biskopsvalet i Borgå stift går kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand vidare till valets andra omgång 10 april.

Nyhetsbild

Österbottens förbund gav 26.000 euro till föreningar

Österbottens förbund har understött föreningar som är verksamma i landskapet genom att dela ut sammanlagt 26 000 euro i bidrag för insatser som främjar den finskspråkiga kulturen.

Nyhetsbild

Direktsändning från svinstian på Honkala gård

Atria gör reklam för sitt antibiotikafria griskött på ett något oväntat sätt – från klockan 8 till 20 på tisdagen blir det direktsändning från en svinstia.

Nyhetsbild

Räddningsövning utanför Påttska reningsverket

Brandkåren fick ett larm om att någon eventuellt hade kört genom isen utanför Påttska reningsverket i Vasa. Det här gjorde att dykarna fick öva.

Nyhetsbild

Landskapen kräver 128 miljoner till riksväg 3

Landskapen Österbotten, Södra Österbotten och Birkaland har listat vad som omedelbart bör göras på riksväg 3 mellan Vasa och Tammerfors. Åtgärderna skulle kosta 128 miljoner.

Nyhetsbild

Ronja Sandbacka ny informatör vid ÅAS

Styrelsen för Åbo Akademis Studentkår har anställt Ronja Sandbacka som vikarie för informatören. Sandbacka börjar vikariera ordinarie informatör Matias Dahlbäck den 11 mars.

Nyhetsbild

Finlands Skeppsbefälsförbund hotar med strejk om två veckor

Om inget avtal nås, stannar både passagerar- och fraktfartygen den 16 mars klockan 6. Wasalines vd Peter Ståhlberg är förbannad.

Nyhetsbild

Kongolesiska flyktingar kommer till Korsholm

KORSHOLM I morgon, fredag, börjar ett nytt liv för 15 kongoleser. De är kvotflyktingar och kommer till Smedsby sent i kväll.

Nyhetsbild

Henriksson kritisk till utskottskuppen: "Strider mot riksdagens värdighet"

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson kritiserar beslutet i riksdagens social- och hälsovårdsutskott om att inte höra några fler experter om vårdreformen.

Nyhetsbild

Nio vill vakta skyddspolisen

Den nya tjänsten som underrättelsetillsynsombudsman söktes inom den utsatta tiden av nio personer. Tjänsten tillsätts för en tid på fem år.

Nyhetsbild

Ålands socialdemokraters Camilla Gunell ställer upp i EU-valet

Ålands socialdemokraters ordförande, närings- miljö- och energiminister Camilla Gunell (48) ställer upp på SDP:s lista i Europaparlamentsvalet i maj.

Nyhetsbild

Viljami Kaskiluoto kandiderar i riksdagsvalet i Birkaland

Viljami Kaskiluoto ställer upp i riksdagsvalet i Birkaland för Svenska folkpartiet. Han är ursprungligen från Loimaa.

Nyhetsbild

Sundby vann – Niskanen trea

SKID-VM Det blev en finländsk medalj i herrarnas 15 kilometer klassiskt. Iivo Niskanen tog bronset. Guldet gick till Norges Martin Johnsrud Sundby, medan Rysslands Aleksandr Bessmertnych tog silver.

Nyhetsbild

President Niinistö har opererats – följer skidåkningen

President Sauli Niinistö tvittrar från sin sjukbädd. Han har opererats för höftproblem och ägnar tiden i uppvakningsrummet åt att följa skidåkningen i Seefeld.

Nyhetsbild

Sju bilar förstördes i brand i garage i Gerby

UPPDATERAD På söndagskvällen larmades brandkåren till Skärmstigen i Gerby i Vasa. Räddningsverket ryckte ut med sex enheter.

Nyhetsbild

Lundby vann i Oberstdorf – Julia Kykkänen långt efter

BACKHOPPNING Norskan Maren Lundby vann söndagens världscupbackhoppning, före Tysklands Juliane Seyfarth och Japans Sara Takanashi.

Nyhetsbild

Alla hundar ska registreras – oklart hur det blir med katter

Ett obligatoriskt hundregister ska införas, men det tas i bruk tidigast 2022. Arbetet med att ta fram de lagbestämmelser som registret kräver inleds i år.

Nyhetsbild

Oenighet inom Gubbrockarna – styrelsen beviljades inte ansvarsfrihet

Styrelsen föreslår att föreningen Gubbrockarna upplöses. På torsdagens möte beviljades inte styrelsen ansvarsfrihet. På måndag möts medlemmarna igen.

Nyhetsbild

Saana Staaf gick vidare i The Voice of Finland

Pörtomfödda Vasabon Saana Staaf gick vidare i The Voice of Finland i fredagens deltävling. Olli Lindholm var den coach som ville ha med Saana i sitt team.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet