Katja Nyman

katja.nyman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Beroendeklinikens vård duger inte åt Soite – Klienter tvingas betala ur egen ficka

KARLEBY I år har inte en enda av beroendevårdskliniken Avominnes klienter i Karleby fått en betalningsförbindelse från Soite. Virpi Karhu på Avominne är besviken på Soites agerande.

Nyhetsbild

Alkoholism en sjukdom – men läkaren behövs sällan för att botas

KARLEBY Att alkoholism klassas som en sjukdom har hjälpt många drabbade ut ur skammen. Men alkoholismen döljer sig allt oftare bakom mentala problem och kan vara svår att upptäcka för vårdpersonal.

Nyhetsbild

Pojkar tog själva kontakt - nu hoppas man på Kyrkbackens daghem att ofoget ska sluta

KARLEBY Under hela hösten har ett ungdomsgäng på 30–40 personer härjat på Kyrkbackens daghems gårdsplan på kvällarna. Men så dök en ung man upp vid porten och hade något att säga.

Nyhetsbild

16:e byggmässan i Karleby i helgen

KARLEBY På lördag och söndag blir det för sextonde gången Bygg-Inred-Bo-mässa och fiskmarknad i Karleby. Utställarna blir fler för varje år och nu börjar väggarna komma emot, säger Reijo Alakoski från Suomen Messupromoottorit.

Nyhetsbild

Utgrävningarna på Niemis tomt har inletts - arkeologer hoppas på 1600-tals fynd

KARLEBY Den här veckan har de arkeologiska utgrävningarna på Niemis tomt i Karleby kört i gång. På plats finns forskare och arkeolog från Museiverket samt grävmaskinsförare. Från och med nästa vecka fördubblas manskapet.

Nyhetsbild

Bränder och hotfulla situationer - Personal på Campusområdet i Karleby fick lära sig om säkerhet

KARLEBY Det är inte alls så enkelt att släcka en brand när det ska gå snabbt. Men ännu svårare visade det sig vara att snabbt stiga upp från liggande ställning.

Nyhetsbild

Havsörn klövs itu i krock med vindkraftverk

KARLEBY Den döda havsörnen hittades för över en vecka sedan i Yxpila-området och hörde troligen till tiotalet havsörnspar som häckar i Karlebytrakten. Den har nu skickats till Evira för vidare undersökningar.

Nyhetsbild

Hur vill du öka delaktigheten i vårdfrågor?

KARLEBY Med hjälp av en enkät ska samkommunen Soite och Yhteisöklubi Silta ge en ny synvinkel på befintlig praxis inom vården och vilka vårdbehov som finns i Mellersta Österbotten.

Nyhetsbild

Hur mår ett samhälle där sanningen är relativ? – debatt inledde kyrkhelgen

KARLEBY Allt fler ifrågasätter sanningen i dag. Men kan verkligheten vara relativ? Bland annat detta diskuterades när Kyrkhelg Nord inleddes i Stadsbiblioteket i Karleby på fredagen.

Nyhetsbild

Barn i skuggan av kriget

RECENSION Katja Nyman har läst en bok som kryper under skinnet och berör, på många nivåer – Mia Francks roman "Bombträdgården".

Nyhetsbild

Soite önskar diskutera med Kronoby - vill att missförstånd reds upp

KARLEBY Kronoby har kritiserat Soite för brister i socialvården. Men även om det finns problem så har alla påtalade brister inte verklighetsbakgrund, konstaterar Soites svenska sektion.

Nyhetsbild

Yle: Den högre tjänstemannen är inte tagen ur tjänst

KARLEBY Den högre tjänsteman som misstänks för grov förskingring och missbruk av tjänsteställning i Karleby har inte tagits ur tjänst i det här skedet. Orsaken är att stadens ledning fått för lite information från polisen om fallet, skriver Yle.

Nyhetsbild

Tomtförsäljning blir dyr affär för förening - räkning på 64000 euro

KARLEBY Det är lite motvilligt som föreningen De gamlas hem betalar värdeökningen på tiotalstusen euro för tomten man står i beråd att sälja. Det handlar nämligen om pengar som egentligen skulle användas för att utveckla äldrevården.

Nyhetsbild

En buss kommer lastad med hängivna lärare och studerande från Åbo Akademi

KARLEBY Den turkosa ÅA-bussen har ett digert program. Under sex veckor kör den via så gott som alla svenskspråkiga gymnasier. På tisdagen var det elever vid Karleby svenska gymnasium som fick information om både Åbo Akademi och studiestaden Åbo.

Gallup: Hur trivs du nu när Karleby svenska gymnasium flyttat till nya adress?

Karleby svenska gymnasium (KSG) verkar sedan augusti på Hälsovägen 1 i samband med många andra utbildningar.

Nyhetsbild

Erva-området utreder ökat samarbete - "Målet är att alla operationer ska behållas"

KARLEBY Andan är positiv, säger överläkare Pirjo Dabnell efter att de fem sjukvårdsdistrikten som hör till Erva-området träffades i Karleby i veckan. Nu utreds nya samarbetsmöjligheter för att behålla jour och operationer på de fem centralsjukhusen.

Nyhetsbild

Livligt året om på Villa Elba – språkbadsklasser från hela landet kommer på lägerskola

KARLEBY Cirka 70 procent av verksamheten på ungdomscentret Villa Elba är just ungdomsverksamhet. Men servicen till företag och organisationer är också viktig. På fredagen höll Villa Elba öppet hus.

Nyhetsbild

Besvärlig växt ska bort - Karleby har fått pengar för notdragning

KARLEBY En stor specialbyggd not ska ta bort det värsta av den slingrande axslingan som länge stört båtägarna i Yxpila båthamn. Fungerar inte det så kan Potten komma att tömmas på vatten.

Nyhetsbild

Konstdonationer skulle ge Karleby internationell prägel – "Konstsamlarna vet att verken inte hamnar i ett lager"

KARLEBY Karleby står i beråd att ta emot närmare tusen konstverk från utländska konstsamlare. Det handlar främst om så kallad outsider-konst och naiv konst som doneras till K.H.Renlunds museum.

Nyhetsbild

Hupi Sport har flyttat till mindre lokal

KARLEBY Kostymen har krympt ordentligt från 3400 till 150 kvadrat. Men det viktigaste togs med när aktivitetsparken Hupi Sport flyttade till en annan lokal i samma fastighet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet