Kerstin Nordman

kerstin.nordman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

En stor majoritet av barnfamiljerna i Malax väljer lättmjölk

Ungefär tre fjärdedelar av föräldrarna till skolelever och barn inom småbarnspedagogiken i Malax vill att deras barn ska dricka lättmjölk. Det visar en enkät som bildningssektorn gjort.

Nyhetsbild

Barnen inom småbarnspedagogiken i Malax börjar logga in

MALAX Senast den 1 augusti inför också Malax ett timbaserat avgiftssystem inom småbarnspedagogiken, beslöt bildningsnämnden på sitt senaste möte.

Nyhetsbild

Molpe skola får planeringspengar 2020 – Korsnäsbudgeten godkändes utan ändringar

Korsnäsfullmäktige lyfte in ett planeringsanslag på 30 000 euro för Molpe skola i kommunens ekonomiplan 2020. Styrelsens budgetförslag klubbades av helt utan ändringar.

Nyhetsbild

Korsnäs satsar på företagsamhet och husprojekt men måste hålla hårt i pengarna

Korsnäs har utlyst 2019 till "Företagsamhetens år". I budgeten märks det bland annat i  satsningen på ett företagsprojekt, på KKC-byggnaderna – och på Strandvägen.

Nyhetsbild

Aanacko 2019 beskriver det gamla Malax i bilder och ord

Arbetslag, gamla gårdar, skolklasser och kvinnor med pillerburkar på huvudet – detta och mycket annat ryms i Aanacko 2019.

Nyhetsbild

Jonas och Markus föll för Camillas fiskinläggningar – fortsätter företagets verksamhet

Camillas Fiskdelikatess lever vidare. Nykarlebyborna Jonas Haglund och Markus Sandvik har köpt företaget och ägnar nu, vid sidan av sina vanliga jobb, mycket tid åt att lägga in strömming.

Nyhetsbild

Café Eternell söker ny ägare – blev så populärt att det slukat allt av Lailas och Annes tid

MALAX Anne Manner och Laila Setälä på Café Eternell har bråda dagar just nu. Ändå kommer kaféet i deras regi att upphöra. Den 21 december stänger de.

Nyhetsbild

För sjätte året samlar Martina in mat till mindre bemedlade – "En liten gest som betyder så mycket"

Även i år ordnar Martina Uthardt en matinsamling inför julen. Maten tas emot i Smedsby, Singsby och Övermalax och delas sedan ut till mindre bemedlade i Vasa och i Korsholm.

Nyhetsbild

Marcus Beijar: "Jag vill utveckla Malax till kommunen med högst livskvalitet i Österbotten"

Marcus Beijar, en av dem som sökt kommundirektörstjänsten i Malax, är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Så här svarar han på några frågor.

Nyhetsbild

Jenny Malmsten: "Jag ser att Malax har väldigt många styrkor och stor potential"

Jenny Malmsten, en av dem som sökt kommundirektörstjänsten i Malax, tycker om att nå lösningar genom samarbete.  Så här svarar hon på några frågor.

Nyhetsbild

Martin Norrgård: "Malax kan utvecklas ytterligare genom att locka nya företag till kommunen"

Martin Norrgård, en av dem som sökt kommundirektörstjänsten i Malax, är en lagspelare som tar initiativ. Så här svarar han på några frågor.

Nyhetsbild

Ökad inflyttning och fler arbetsplatser högt på Malax KD-kandidaters önskelista

Ökad inflyttning, fler arbetsplatser  – och en plats i hockeyligan för Malax IF. Det skulle Malax kommundirektörskandidater ge kommunen om de fick svinga trollspöet.

Nyhetsbild

Malax Blomstercenter har tagits över av nya gröna fingrar

MALAX Malax Blomstercenter har bytt ägare. Fanny Hedström, nyutbildad florist, har tagit över affären efter Jan-Ole Österroos och Maret Hedenheim.

Nyhetsbild

Multiprofessionell friskvårdarfamilj är Årets företagare i Malax

MALAX Två generationer friskvårdare är Årets företagare i Malax. Det handar om kvartetten Arne Huhtaoja, Gun Huhtaoja, Jonna Nordström och Sara-Lotta Huhtaoja.

Ungdomsfullmäktige håller möte i skolan?

MALAX

Malaxfullmäktige utsåg sina unga kolleger, det vill säga ungdomsfullmäktige, på torsdag kväll. Nu ska ungdomarnas förutsättningar att hålla möten förbättras.

Prisregn i Malax

MALAX

Som brukligt är premierades framgångsrika  Malaxbor på årets sista fullmäktigemöte. Företagande, idrott och kultur  uppmärksammades.

Nyhetsbild

Stor enighet om Malax budget – kommunen investerar drygt sex miljoner nästa år

MALAX Med ett fåtal  ändringar godkände Malaxfullmäktige kommunens  budget för 2019. Investeringstakten är hög, med ökad skuldsättning som följd.

Nyhetsbild

Korsnäs höjer inkomstskatten, beslöt ett enhälligt fullmäktige

Korsnäs höjer inkomstskattesatsen till 21,5 procent inför 2019 men bibehåller fastighetsskatten på nuvarande nivå. Det här beslöt kommunfullmäktige enhälligt på måndag kväll.

Nyhetsbild

Malax bygger annorlunda serviceboende – har valt träväggar i stället för betongelement

De första konturerna av Malax nya serviceboende börjar skönjas. Väggarna och en del takstolar i en av hussektionerna är redan på plats. Till jul ska hela bygget ha väggar och tak. Det kommer att sysselsätta 20–25 personer i vinter.

Nyhetsbild

Tre band showar i Åminne till förmån för Pet for Botnia-insamlingen

MALAX Tre band – Johnnys Chinchillas, Viktor Hurmio & Fetknopparna och Nordwall Udd Big Band – bjuder på höjdpunkter ur sina karriärer i Åminne folkpark på lördag. Överskottet från kvällen går oavkortat till Österbottens Cancerförenings Pet for Botnia-insamling.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet