Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Josefin Häggdahl från Molpe är Finlands representant i VM för döva: "Hörseln ger ingen fördel"

ORIENTERING Molpebördiga Josefin Häggdahl deltar just nu i sitt andra landslagsuppdrag och sitt första VM. Hon är Finlands enda representant – men hoppas på fler blåvita deltagare nästa år då EM avgörs i Sverige.

Nyhetsbild

Truppen till Sverigekampen uttagen – Richardsson, Blomqvist och Nygård dubblerar

FRIIDROTT På damsidan är ÖID välrepresenterat i Sverigekampen som går av stapeln i Stockholm i helgen – på herrsidan är det desto skralare.

Nyhetsbild

Nyförvärvet Voskonian tar plats mellan stolparna när IFK Mariehamn gästar VPS

FOTBOLL En match med akademilaget var uppvärmningen för Valerii Voskonian. I sin första match med ligalaget går han direkt in i startelvan.

Nyhetsbild

Richardsson om Diamond League: "Kul att hålla för pressen"

FRIIDROTT Startfältet i 3000 meter hinder i Diamond League kunde varit ett av försöksheaten i VM. En väldigt bra erfarenhet och ett bra genrep för Camilla Richardsson, som för tredje gången den här säsongen löpte under 9.40.

Nyhetsbild

Richardsson tolfte i Diamond League – stannade fyra sekunder från personbästa

FRIIDROTT Världsrekordinnehavaren Beatrice Chepkoech tog en klar seger i hinderloppet i Diamond League. Vasalöparen Camilla Richardssons slutplacering blev tolfte, fyra sekunder från det personliga rekordet.

Nyhetsbild

Nathalie Blomqvist etta på 1500 meter: "Lätt och kontrollerat"

FRIIDROTT Nathalie Blomqvist var etta från start till mål på 1500 meter i Nordiska juniorkampen. Hon kunde till och med spara på krafterna inför söndagens lopp på 800 meter.

Nyhetsbild

Ordentlig förbättring av personbästat för Malva Nylund i första landslagsuppdraget

FRIIDROTT I Malva Nylunds första landslagsuppdrag passade hon på att dra till med nytt personligt rekord och en tredjeplats på 400 meter.

Nyhetsbild

Lövdal överlägsen etta i Toughest – stark löpinsats avgjorde

HINDERBANELOPP Det var egentligen ingen fråga om saken – Victor Lövdal ledde från start och tog en solklar seger i elitklassen av Toughest.  För Joakim Träskelin blev det en efterlängtad tredjeplats.

Nyhetsbild

Tuff matchvecka för Sport – se lördagens träningsmatch mot Björklöven live på vår sajt

ISHOCKEY Sport är inne i en tuff vecka med tre träningsmatcher på fyra dagar. På lördag står Björklöven för motståndet i Umeå – och vi sänder matchen live på webben.

Nyhetsbild

Nathalie Blomqvist och Minna Hollanti till Nordiska juniorkampen

FRIIDROTT Nordiska juniorkampen för 19-åringar arrangeras i norska Kristiansand i helgen. Falkens Nathalie Blomqvist och Minna Hollanti, GIF, är båda uttagna.

Nyhetsbild

Nylund, Nukala, Blomqvist och Nyman till Nordiska juniorkampen

FRIIDROTT Nordiska juniorkampen för 19-åringar arrangeras i norska Kristiansand i helgen. Falkens Nathalie Blomqvist och Malva Nylund, Vasa IS, är båda uttagna till två distanser. Emma Nyman, IF Kraft, är uttagen till höjdtävlingen medan Jimi Nukala, Vasa IS deltar i längd.

Nyhetsbild

Tre österbottningar till Sverigekampen för 17-åringar

FRIIDROTT Framgångarna i 16 och 17-åringarnas FM-tävlingar i Kankaanpää i helgen gjorde att Leonard Markén, Alexander Björkgren och Essi Melender är uttagna till Sverigekampen för 17-åringar om två veckor.

Nyhetsbild

Tre österbottningar till Sverigekampen för 17-åringar

FRIIDROTT Framgångarna i 16 och 17-åringarnas FM-tävlingar i Kankaanpää i helgen gjorde att Leonard Markén, Alexander Björkgren och Essi Melender är uttagna till Sverigekampen för 17-åringar om två veckor.

Nyhetsbild

Johansson sprang säsongens bästa lopp i Helsingfors: "Det finns mer att ta av"

FRIIDROTT Filiph Johansson löpte hem segern på 400 meter under Stjärntävlingarna i Helsingfors. För Sofie Lövdahl blev det ett silver på 1500 meter.

Nyhetsbild

Christoffer Envall trappar ner sin elitsatsning: "Tanken var att sluta på topp"

FRIIDROTT Falkens Christoffer Envall trappar ner sin elitsatsning. I söndags sprang han sitt sista 400 meterslopp. I fortsättningen kommer han springa 100 och 200 meter – men för att det är roligt snarare än för att prestera.

Nyhetsbild

Envall och Nygård löpte 4x400 meter under den sista dagen av lag-EM

FRIIDROTT Stafetterna på 4x400 meter avslutade lag-EM. För Finlands del slutade superligan i besvikelse – det blev en elfteplats och därmed degradering till division 1.

Nyhetsbild

Sund efter förlusten mot RoPS: "Vi måste tro på att belöningen kommer"

FOTBOLL VPS-tränaren Christian Sund pratar om att laget måste kunna hålla ihop spelet i 90 minuter för att det ska ge resultat. "Vi ska ladda batterierna nu och fundera på vad vi ska göra för att kunna hålla ihop det", säger han efter förlustmatchen mot RoPS.

Nyhetsbild

Blytung förlust för VPS mot RoPS – säker mark i tabellen allt mer avlägsen

FOTBOLL VPS behöver tre poäng i alla matcher, men i dagens drabbning mot RoPS skulle seger ha varit extra viktig. I och att Rovaniemilaget vann drog de ifrån i tabellen, medan VPS får allt svårare att ta sig bort från jumboplatsen.

Nyhetsbild

Dubbla FM-guld till Oravaiskillen Markén i helgen: "Det gick hårt i dag"

FRIIDROTT Leonard Markén, IF Vom, och Anni-Linnea Alanen, Vaasan Vasama, tog båda sina första FM-guld i helgen när FM för 16/17-åringar avgjordes i Kankaanpää.

Nyhetsbild

Pargas IF och OK Trian dominerade FSOM-stafetten

ORIENTERING Speciellt Pargas IF:s stafettlag sprang hem många medaljer i huvudklasserna på söndagen. I damklassen blev det dubbelseger medan herrarna fick nöja sig med silver.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet