Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sport nära riktigt magplask – vände jumbomötet mot TPS på tolv minuter

ISHOCKEY Sport låg under med fyra mål men vände jumbodrabbningen till ett nervkittlande drama som kom att avgöras på straffar.

Nyhetsbild

Inga följder för Sporttrion efter matchstraffen mot Jukurit

ISHOCKEY Jared Wilson, Aleksi Ainali och Roope Talaja åkte alla på matchstraff i gårdagens farsdrabbning mot Jukurit. Nu meddelar FM-ligan att ärendena inte förs vidare till disciplinutskottet.

Kraft nära seger mot Kronan – trots underläge med fyra mål i andra perioden

ISHOCKEY Kraft satte press på Kronan i sista perioden – men Kronobylaget höll ut och kunde ta hem segern från Närpes.

Nyhetsbild

Ligamästarnas målvakt storspelade – Sport åkte på förlust

ISHOCKEY Joona Voutilainen i HPK:s mål stod för en stark insats mot Sport. Med en räddningsprocent på 96,43 såg han till att alla tre poäng stannade hos de regerande ligamästarna.

Nyhetsbild

Vasa IFK blir fjärde – siktar på mer poäng än förra året

FOTBOLL Vasa IFK kontrollerade spelet helt mot TuWe, men målen började rulla in först i andra halvlek. Om laget också vinner den sista matchen har de fler poäng än förra året – och det är målet.

Nyhetsbild

Lövdal låg tvåa i hinderbane-VM några kilometer – blev slutligen utan placering

HINDERBANELOPP Victor Lövdal låg hack i häl på den flerfaldige världsmästaren Jonathan Albon i några kilometer – innan misstagen blev för många. Joakim Träskelin hade inte återhämtat sig från fredagen och blev också av med armbandet.

Nyhetsbild

Degradering för FC Sport eller GBK – allt avgörs i sista matchen

FOTBOLL Det blev en ordentlig förlust för FC Sport i säsongens nästsista match. Men eftersom GBK förlorade med lika stora siffror lever drömmen om fortsatt division 1-spel fortfarande.

Nyhetsbild

FC Sport vill ha revansch i futsalligan – siktar på medalj

FUTSAL Med större trupp, mer erfarenhet och tuffare konkurrens siktar FC Sport på revansch från förra säsongen och på medalj i futsalligan.

Nyhetsbild

Erholtz var överallt när Sport A vann på staffar

ISHOCKEY Att representationslagets Eemil Erholtz och Santeri Haarala hittar tillbaka till matchform med A-juniorerna är något laget drar stor nytta av. Mot Ilves kom Erholtz att vara matchavgörande.

Nyhetsbild

Träskelin fick ge bort armbandet i hinderbane-VM: "Dödade armarna totalt"

HINDERBANELOPP Joakim Träskelins huvuddistans i VM var dagens trekilometerslopp med 24 hinder. Halva vägen gick det bra, men sedan kom ett obekant hinder som förstörde hans tävling.

Nyhetsbild

Österbottningar med i hinderbane-VM: "Räknar med att vara högt upp"

HINDERBANELÖPNING Säsongens viktigaste hinderbanelopp väntar i helgen – VM. För Victor Lövdal är deltagandet ett frågetecken, medan Joakim Träskelins form är ett utropstecken – han är redo för alla tre distanser.

Nyhetsbild

Nya ansikten i båda målen när Sport tar sig an KalPa

ISHOCKEY Sports nyförvärv får testa vingarna direkt mot KalPa i kväll. Gästerna har en målvakt som lånats ut till KalPa efter flera säsonger på annat håll.

Nyhetsbild

Sällström hade tänkt vänta med rekord till 100 – "Fick för bra passningar"

FOTBOLL Linda Sällström skrev fotbollshistoria på Elisastadion och Ria Öling gjorde mål inför hemmapubliken när Albanien fick storstryk i EM-kvalet.

Nyhetsbild

Finland möter Albanien på Elisastadion – se laguppställningen

FOTBOLL Anna Signeul gör några förändringar i startelvan från förra mötet mot Albanien för en månad sedan. Största förändringen är, som tidigare känt, att Adelina Engman saknas på grund av skada.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Rensa kalendern, EM-kval på Elisastadion kallar – i kväll

Finlands bästa fotbollsspelare, fyra österbottningar i truppen, 15 år sedan senaste EM-kval i Vasa ... Finns det någon orsak att inte vara på plats på Elisastadion då Finland möter Albanien i kväll klockan 19?

Nyhetsbild

EM-kvaltåget stannar i Vasa – förbundskaptenen: Vi ska tvinga dem att göra misstag

FOTBOLL Albanien ligger 78:e på världsrankningen, Finland 30:e. Det säger lite om hur slutresultatet borde se ut efter kvällens EM-kvalmatch i Vasa.

Nyhetsbild

GBK-fostrade Nyman hoppas på fler landslagsminuter: "Konkurrensen är jättehög"

FOTBOLL Karlebybördiga Linda Nyman har inte spelat någon match i hemknutarna på många år. Hon hoppas på att få matchminuter med landslaget då Finland möter Albanien på Elisastadion i Vasa i kväll.

Nyhetsbild

Vöråbördige Peder Ohlis cyklade 1200 kilometer på 88 timmar: "Sov i ett dygn efteråt"

CYKLING Peder Ohlis gillar att cykla – ju längre desto bättre. I augusti deltog han i cykelloppet Paris – Brest – Paris. Nu är målsättningen ännu längre lopp som Ruska och Sverigetempot som mäter över 2000 kilometer.

Nyhetsbild

Ny målvakt klar för Sport – Järvinen lämnar klubben

ISHOCKEY Efter fyra säsonger meddelar Sport att Mika Järvinen får tacka för sig. I stället är det en reslig kille med lång erfarenhet av spel i Finland och utomlands som ansluter till klubben.

Nyhetsbild

Ria Öling från Vasa glad att få spela på hemmaplan – drömmer om att ta Finland till EM

FOTBOLL Det är fyra år sedan Ria Öling senast spelade en match i Vasa. Nu är hon tillbaka i hemstaden då damlandslaget spelar EM-kval på Elisastadion på tisdag.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet