Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Lilian Hellström: Om vi tänker på annat än ishockey och fotboll

Fotboll är världens populäraste sport. I Finland är det ishockey och friidrott som toppar listorna. Men om vi nu i stället skulle titta på de idrotter i Vasatrakten som är små men naggande goda.

Nyhetsbild

Österbottningar satsar på frihet och regnbågstema – världens största gympafest lockar tiotusentals

GYMNASTIK I början av juli reser 90 österbottningar till Dornbirn i Österrike. Styrka, frihet och självständighet är ett genomgående tema i programmen de kommer uppträda med på världens största gymnastikfest.

Nyhetsbild

Richardsson om hinderdebuten: Inget kanonresultat

GP I JYVÄSKYLÄ Camilla Richardsson säger att sluttiden var medelmåttig, men att hon ändå inte är missnöjd över sin prestation i den första hindertävlingen på elva månader.

Nyhetsbild

"Bara ett lyckat hopp" – Emma Pullola osäker om resultatet räcker till

GP I JYVÄSKYLÄ Trestegstävlingen var sista chansen för Vaasan Vasamas Emma Pullola att visa formbesked och ta en säker plats i truppen till Universiaden. Nu vet hon inte vad som händer.

Nyhetsbild

Hinderdebut för Richardsson: Ingen bra tid, men inte dålig början heller

GP I JYVÄSKYLÄ Efter den första kilometern fick Camilla Richardsson sololöpa resten av hinderloppet. Sluttiden var inget att vara nöjd med, men det var ändå en okej början, säger hon.

Nyhetsbild

Kristian Bäck tävlade igen efter nio månaders paus: "Tar en stund innan hoppandet börjar fungera"

GP I JYVÄSKYLÄ En ganska jämn hoppserie med 7,48 som längst blev resultatet i säsongsöppningen för Kristian Bäck. "Man hoppas alltid på att prestera, men man måste vara realistisk", säger längdhopparen från Vasa IS.

Nyhetsbild

Säsongsdebut på 400 meter häck – rekord direkt för Mathilda Kvist

GP I JYVÄSKYLÄ Vasa IS-löparen Mathilda Kvist överraskade sig själv med att genast klå sitt personliga rekord – och det med bred marginal.

Nyhetsbild

Camilla Richardsson gör hinderdebut – på arenan där fjolåret fick ett dramatiskt slut

FRIIDROTT Hon har sprungit 10 000 meter, 1 500 meter och 3 000 meter utan hinder på bana hittills. Nu är det dags för hinderpremiär för Camilla Richardsson – tillbaka på den arena där hon skadade foten för snart ett år sedan.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Om det fanns ett tak skulle det lyfta

Att glädjas åt ett stort publikstöd är inget som bara barn på Stafettkarnevalen upplever som häftigt och stort. Lokala lag och idrottare behöver också känna trycket från publiken – det kan orsaka blixtar och dunder ute på arenan.

Nyhetsbild

Sports nya målvakt Stefan Stéen: Det var läge att testa något nytt

ISHOCKEY Mika Järvinen får kämpa om positionen som förstamålvakt med Stefan Stéen kommande säsong. 26-åringen från Sverige laddar för sin första säsong utomlands.

Nyhetsbild

VIFK:s Ida Antus debuterar i landslagströjan – möter Österrike i kväll

FOTBOLL Ida Antus är uttagen till U18-truppen som spelar landskamp mot Österrike i kväll. Det blir hennes första match i landslagströjan.

Nyhetsbild

Taktikmiss av Rauhala på 800 meter: "Behöver fler tävlingar i benen"

PAAVO NURMI GAMES Vasa IS-löparen Alex Rauhala hittade ingen bra position under de två banvarven i B-heatet, utan fick i stället satsa hårt på spurten. Fler tävlingar är lösningen.

Nyhetsbild

Raitanen underskred VM-gränsen med sju sekunder

PAAVO NURMI GAMES Topi Raitanen stod för en otrolig prestation på 3000 meter hinder i Paavo Nurmi Games.

Nyhetsbild

Blomqvist putsade sitt rekord igen: "Borde kanske ha försökt sticka tidigare"

PAAVO NURMI GAMES Nathalie Blomqvist har slagit nya personbästan i alla tävlingsstarter hittills under säsongen. Hon gjorde det igen i Paavo Nurmi Games – men kände att det skulle ha funnits mer att ge.

Nyhetsbild

Junnila gjorde som sin mamma – slog finländskt rekord

PAAVO NURMI GAMES Nytt finländskt rekord och en VM-biljett till Doha. Ella Junnilas Paavo Nurmi Games blev något alldeles extra. Efter rekordhoppet sprang hon genast till läktaren och kramade om sin mamma.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Hur "You'll never walk alone" kan betyda så mycket för en Kronobyflicka

"För mig kom pojkvän och Liverpool som ett paketerbjudande. Och när jag accepterade budet öppnade sig en ny värld, en rödvit sådan", skriver sportens Lilian Hellström.

Nyhetsbild

Tidsstraff avgjorde Kanadas GP – Vettel förbannad tvåa

FORMEL 1 Lewis Hamilton fick kliva högst upp på prispallen, till Sebastian Vettels stora besvikelse och missnöje. Allt efter det som hände på 48:e varvet.

Nyhetsbild

VPS-j Akatemia har mycket att jobba på – hade inte en chans mot RoPS II

FOTBOLL I början av maj åkte Vasa IFK på en femmålsförlust mot RoPS II. I kväll gick VPS-j Akatemia samma öde till mötes.

Nyhetsbild

Skador har orsakat osäkerhet för Kristan Bäck: "Vet inte hur jag ligger till"

FRIIDROTT Osäker. Så beskriver Kristian Bäck formen just nu. Flera skador spolierade hans inomhussäsong och gör att längdhopparen från Vasa nu får skjuta upp sin säsongsstart.

Nyhetsbild

400 med i Energy Run: "Att göra det tillsammans är halva nöjet"

HINDERBANELOPP Öjbergets terräng är tuff i sig. Lägg till ett trettiotal hinder och gassande solsken så har du en ordentlig utmaning. Det var vad som väntade deltagarna i årets Energy Run.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet