Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Niklas Enlund är eftertraktad på idrottsevenemang: "Jag är lite här som där"

ELDSJÄLAR Karperöbon Niklas Enlund har jobbat i kulisserna på många stora idrottsevenemang både regionalt och nationellt. Att arrangemangen lyckas är belöningen för allt jobb som krävs.

Nyhetsbild

Nytt gäng B-flickor i Vasa IFK står inför tufft FM-kval: "Spelet är mer fysiskt och tempot högre"

FOTBOLL Förra året blev Vasa IFK:s B-flickor fjärde i FM-serien. Sex av spelarna är kvar i laget som till stora delar ersatts med tre år yngre spelare. Målsättningen är klar: Laget ska kvala in till FM-serien i år också.

Nyhetsbild

61 idrottare premierades i Korsholm – Jens Heinonen årets eldsjäl

IDROTT Sju VM-medaljer, fyra EM-medaljer, tre NM-medaljer, sjuttioåtta FM-medaljer och femton landslagsuppdrag. Totalt premierades 61 korsholmare för sina idrottsprestationer under 2019.

Nyhetsbild

Mäki ledde stafettlaget till brons i Finlands Cup: "Vi tar nog en ädlare valör ännu"

LÄNGDSKIDOR Pohti Ski Team var en av förhandsfavoriterna i herrstafetten i Finlands Cup. Till slut blev det en tredjeplats för Juuso Haarala, Joni Mäki och Juuso Mäkelä. IF Åsarna tog en fin åttonde plats.

Nyhetsbild

VPS-fostrade Gatambiye fortsätter i VPS – hoppas på sitt stora genombrott i år

FOTBOLL Fabrice Gatambiye har spelat tiotalet ligamatcher de två senaste säsongerna. Det har ändå inte riktigt lossnat för den 19-åriga mittfältaren, men tränaren tror "Fabu" kan få sitt stora genombrott i år.

Nyhetsbild

Nina Lindahl har svårt att tacka nej till gymnastik och dans – hon har det i generna

ELDSJÄLAR Nina Lindahl är ett bekant namn för de som haft att göra med Vasa Gymnastikförening de senaste åren. Att sluta ta sig an uppdrag passar henne inte – att bara vara aktiv gymnast skulle hon inte ha ro med.

Nyhetsbild

Santeri Haarala glänste för Sport A i våldsam match

ISHOCKEY Det gick våldsamt till när Sports A-juniorer tog sin första seger i nedre slutserien. Två matchstraff blev det i matchen mot TUTO Hockey.

Nyhetsbild

Tung dag, dåligt spelöga – Mäki hoppas på bättre feelis i lagsprinten

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki hade en tung stadssprint i Dresden. Att bli utslagen i kvartsfinal och få 23:e som slutplacering gläder inte det minsta. I morgon hoppas han på en bättre dag – oberoende av vem han har med sig i lagsprinten.

Nyhetsbild

Suhonens fina sprintinsats väcker frågan: Vem tävlar med Joni Mäki i morgon?

LÄNGDSKIDOR Varken Joni Mäki eller Verneri Suhonen tog sig vidare från kvartsfinal under världscupsprinten i Dresden. Ännu sämre gick det för Ristomatti Hakola.

Nyhetsbild

Lylynperä starkaste finländska i sprinten – Sverige etta och trea

LÄNGDSKIDOR Krista Pärmäkoski föll i sitt kvartsfinalheat och därmed var det upp till Katri Lylynperä att försvara Finlands färger i tyska Dresden. Och det gjorde 26-åringen med stil.

Nyhetsbild

Erholtz tillbaka i Sports trupp – Seigo och Stéen spelar årets första match

ISHOCKEY Tränaren Risto Dufva gör en hel del ändringar inför veckans andra av tre matcher. I kväll är det Ilves som står för motståndet på bortais.

Nyhetsbild

46-åriga Lundell fick en ligaminut – hyllades högt av hemmapubliken

ISHOCKEY HIFK:s målvaktstränare Jan Lundell hoppade in i rollen som andremålvakt när Atte Engren blev sjuk. Och han fick också spela en minut, framför en euforisk hemmapublik.

Nyhetsbild

VPS har skrivit kontrakt med en löpstark anfallare från England

FOTBOLL VPS har plitat på ett kontrakt på 1+1 med en 23-årig anfallare. Han är hemma från London och har såväl brittiskt som nigerianskt pass.

46-åriga Jan Lundell i HIFK:s laguppställning – som historiens äldsta ligaspelare

ISHOCKEY Jan Lundell skriver historia i kväll. Han finns med som andremålvakt i ligamatchen mellan HIFK och SaiPa – som den äldsta spelaren någonsin.

Nyhetsbild

Världscupen i skidskytte fortsatte – Mäkäräinen och Eder utanför topp tio

SKIDSKYTTE Före jul stod Kaisa Mäkäräinen för säsongens bästa världscupplacering då hon blev fjärde i masstarten. Nu var hon tillbaka utanför topp-tio efter för många bommar i sprint.

Nyhetsbild

Svag andra period sänkte Sport – Dufva ändå nöjd med helheten: "Inställningen är rätt"

ISHOCKEY En hyfsad första period, en svag andra och en otrolig tredje – där det trots 17 avslut inte blev mål. "Vi kastade allt vi hade på dem", säger guldhjälmen Chris DeSousa.

Nyhetsbild

Eero-Matti Auvinen är klubblös – stannar inte i VPS

FOTBOLL Eero-Matti Auvinen är på jakt efter en ny klubb. Mittbacken är för tillfället utan klubb, men tränar med ett nyblivet division 2-lag i Tavastehus, skriver Hämeen Sanomat.

Nyhetsbild

Westermarck trivs i Sport och Vasa: "Har visat att jag kan spela bra i ligan"

ISHOCKEY Victor Westermarck har under en och en halv säsong i Sport etablerat sig som ligaback, vilket var målet när han anslöt till klubben. Nu vill han ta steget vidare och jobbar för en ledande roll i försvaret.

Nyhetsbild

FC Sport besegrade serieledarna i tajt drabbning

FUTSAL Netta Hannula var motståndarnas stjärna i dagens match mot FC Sport i futsalligan. Men trots hennes hattrick var det Sport som vann.

Nyhetsbild

Sport hittade ingen plats för Markkula i laget – kontraktet är brutet

ISHOCKEY Samu Markkula och Sport har brutit kontraktet i samförstånd, meddelar klubben.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet