Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Isabella och Smilla i Smedsby siktar på 130 centimeter i sommar – relationen mellan ryttare och häst viktig

RIDSPORT Smedsbytjejen Isabella Sjöblom, 17 år, har ridit hela sitt liv. Banhoppning är den gren hon fastnat speciellt för och med stoet Smilla är det junior-FM som är huvudtävlingen i sommar.

Nyhetsbild

Kristian Bäck, Vasa IS, är en av flera friidrottare utomlands – Förbundet: De är där på eget ansvar

FRIIDROTT Enligt Aamulehti är man inom Friidrottsförbundet orolig för de idrottare som befinner sig på träningsläger utomlands. En av dem är VIS-hopparen Kristian Bäck som tränar i Florida.

Nyhetsbild

Johanna och Tor-Leif Häggman viktiga för Vörå IF:s skidjuniorer: "Man behöver inte bli världsmästare"

ELDSJÄLAR "Så många som möjligt, så länge som möjligt" är Vörå IF:s slogan och något Johanna och Tor-Leif Häggman jobbar för som aktiva tränare i föreningen – där intresset för skidåkning är stort trots den milda vintern.

Nyhetsbild

VIFK och FC Sport satsar på lagandan och säljer wc-papper – oklart när säsongen börjar

FOTBOLL Hur gör man inom lagsporter när spelarna inte får träna tillsammans? Tränarna för Vasalagen i division 1, Vasa IFK och FC Sport, säger att man måste tänka utanför boxen och vara fiffig för att få det att fungera.

Nyhetsbild

Styrkan är styrkan för Vasabon Therese Hatt – deltar i elitklassen av Toughest i år

HINDERBANELOPP Självdisciplin, organisering och planering är nyckelord för Therese Hatt. Utan de tre egenskaperna skulle hon inte kvalificerat sig till elitklassen av Toughest – som heltidsarbetande tvåbarnsmamma.

Nyhetsbild

Vasa Gymnastikförening flyttar firandet av sina 120 år till hösten: "Ett lätt beslut"

GYMNASTIK Tanken var att Vasa Gymnastikförening skulle ha firat sina 120 år på Wasa Teater den 6 juni. Nu flyttas jubileumsshowen framåt, till ett ännu obestämt datum.

Nyhetsbild

Förra säsongen med VPS blev hans sista – Hampus Holmgren avslutar karriären

FOTBOLL Vasabördiga Hampus Holmgren väljer att avsluta karriären som 24-åring. "Fotboll har övergått från att vara världens roligaste grej till att vara ett jobb".

Nyhetsbild

Vissa begränsningar för Vörå idrottsgymnasiums elever – inställda tävlingar grämer

LÄNGDSKIDOR Flera förbund och kommuner har gått ut med rekommendationer om att gemensamma träningar ska ställas in åtminstone fram till slutet av mars. Hur är det vid Vörå idrottsgymnasium, där gemensamma träningar är en stor del av skolans verksamhet?

Nyhetsbild

FM-ligan i ishockey avslutas – det blir inget slutspel i vår

ISHOCKEY Den sista omgången grundseriematcher ställs in. Och det blir inget slutspel. Därmed delas inga ligatitlar ut den här säsongen.

Nyhetsbild

FSG-festivalen i Närpes flyttas till nästa sommar: "Vi tar en liten paus nu bara"

GYMNASTIK FSG-festivalen ordnas vart fjärde år och i sommar stod Närpes på tur som värdort för den stora gymnastikfesten. Men nu flyttas evenemanget fram.

Nyhetsbild

Träningsstopp för Vasas fotbollsföreningar – WFA skickar ut träningsprogram

FOTBOLL Att gå emot Bollförbundets direktiv är inte ett alternativ. Det säger ordförandena för flera fotbollsföreningar i Vasatrakten som VBL pratat med.

Nyhetsbild

EM-kvalmatchen i Vasa får förmodligen nytt datum – VIFK:s ordförande: "Vi hoppas det"

FOTBOLL Bollförbundet har stoppat biljettförsäljningen till matchen mellan Finland och Portugal. Ännu har det inte offentliggjorts hur det blir med fortsättningen av damernas EM-kval – men allt talar för ett nytt matchdatum.

Nyhetsbild

Stafettkarnevalen ställs in – lokala arrangören Vasa IS: "Beslutet var väntat"

STAFETTKARNEVALEN Årets Stafettkarneval skulle ha ordnats i Vasa och Vasa Idrottssällskap såg mycket framemot evenemanget. "Visst är det ledsamt, framförallt för skolorna där eleverna redan hunnit börja träna", säger Inger Nabb från VIS.

Nyhetsbild

Tvillingarna Rebecca och Fanny tävlar mest mot varandra – Head Cup i Vörå lockade åttio juniorer

ALPINT Drygt åttio juniorer tävlade i Vörå i lördags och söndags. Vissa satsade stenhårt på att vinna och andra tävlade bara för skojs skull. Rebecca och Fanny Ehnroth tävlade hårt mot varandra.

Nyhetsbild

Ria Ölings mål räckte inte – Finland åkte på förlust i Cyprus Cup

FOTBOLL Två spelare debuterade i A-landslaget i Cyprus Cup i dag. Finland gjorde två mål, men det räckte inte för att ta segern mot Kroatien. GBK-fostrade Linda Nyman var lagkapten.

Nyhetsbild

Niskanen kroknade på femmilen i Holmenkollen: "Det gick ingenstans"

LÄNGDSKIDOR Iivo Niskanen var med i täten länge, men efter drygt 40 kilometer började problemen och han kunde inte svara när fartökningen kom. Alexander Bolsjunov vann 50-kilometersloppet andra året i rad.

Nyhetsbild

FC Sport avgjorde ödesmatch efter tolv straffar: "Vi fick inte maskinen att gå"

FUTSAL FC Sport borde ha avgjort mot FTK-Tornio på ordinarie matchtid. Istället gick matchen till förlängning och massvis med straffar – innan Pipsa Lahtinen överlistade målvakten och tog två viktiga poäng.

Nyhetsbild

Finland knep inga medaljer i junior-VM: "Vi måste grovjobba för bättre resultat"

LÄNGDSKIDOR U23-åkarna avslutade junior-VM i tyska Oberwiesenthal med mixedstafett. Minkens Remi Lindholm hade hand om den tredje etappen.

Nyhetsbild

Ruusa Portaankorva föll ur ligan med ONS förra säsongen – hoppas på nystart i Vasa IFK

FOTBOLL Trots att Ruusa Portaankorva spelat hela sin karriär i Uleåborg och Rovaniemi är hon välbekant med Vasa IFK. Hon har nämligen mött föreningens lag i division 1 och i B-flickornas FM-serie.

Nyhetsbild

VIDEO: Sport dominerade mot slutspelsklara KooKoo – se matchens höjdpunkter

ISHOCKEY Erik Riska, Antti Erkinjuntti, Turo Asplund och två gånger Santeri Haarala stod för målen i hemmamatchen mot KooKoo.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet