Lilian Hellström

lilian.hellstrom@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Löjtnant Lukkari elitsatsar på cheerleading – ska till VM en sista gång

CHEERLEADING Hon jobbar som löjtnant på Nylands brigad. Hon är också med i Finlands landslag i cheerleading och om en vecka ska hon delta i sitt sjätte VM. Kontrasterna kan verka stora, men det finns fler likheter än man tror, säger korsholmaren Anna-Kaisa "Anni" Lukkari.

Nyhetsbild

Tre poäng för VIFK i tuff premiär: "GBK gjorde det svårt för oss"

FOTBOLL Den alltid så utmanande säsongspremiären är över för Vasa IFK som kunde kassera in tre poäng mot GBK. – Nu är vi igång, nu har vi 90 minuter i benen och kan bygga vidare från det, säger tränaren Kris Huckstepp.

Nyhetsbild

Målrik premiärmatch för Vasa IFK – fick tre poäng och kramp

FOTBOLL Vasa IFK:s B-flickor kämpade hårt – så hårt att fem spelare drabbades av kramp. Det blev ändå seger mot ONS i FM-seriepremiären där VIFK speciellt dominerade första halvlek.

Nyhetsbild

Riska med och fajtas om ligaguld: "Vi har inget att förlora"

ISHOCKEY Filip Riska har två ligaguld från tidigare och skulle gärna ta ett tredje med HPK. Men vägen dit är lång. Finalserien avgörs som bäst av sju och guldtippade Kärpät står för motståndet.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Det händer inom fotboll, orientering och traillöpning

Har du funderat på vad som händer i sportväg den här veckan? Nu behöver du inte grubbla längre, kolla vår lista!

Nyhetsbild

VPS kryssade i säsongens första bortamatch: "En kämpainsats"

FOTBOLL VPS fick inte till ett enda skott på mål mot Ilves. Trots det blev det en poäng i den mållösa matchen, som Vasalagets tränare Petri Vuorinen kallar "en kämpainsats".

Katarina Skräddar tvåa i landsvägs-FM

LÖPNING Katarina Skräddar tog silver med klar marginal i dagens FM i landsvägslöpning i Vanda, medan Natalia Nylund löpte i mål som femte. Björn Sandler och Kevin Sandell blev nionde respektive trettonde.

Nyhetsbild

Resan mot VM fortsätter – Sund och Kiviranta med mot Norge

Både Tony Sund och Joel Kiviranta får fortsatt förtroende när Finland möter Norge i Karleby och Rovaniemi nästa vecka.

Nyhetsbild

Finland tog dubbelseger mot Danmark – Kiviranta med i uppställningen

ISHOCKEY Finland avgjorde mot Danmark i den andra perioden av Nordic cup. Tony Sund och Joel Kiviranta fanns med i laguppställningen.

Nyhetsbild

Samma segrare som förra året i Ylläs-Levi

LÄNGDSKIDOR Anne Kyllönen var bäst i Ski Team Mäenpää i sjuttiokilometersloppet Ylläs-Levi med sin femte plats. På herrsidan var det ingen som tog sig in bland de tjugo främsta.

Nyhetsbild

FC Sport-j föll i bronsmatchen: "Hade varit värda medalj"

FUTSAL Två gånger gick FC Sport-j upp i ledningen, men det hjälpte inte. Misstag och oskärpa gjorde att Ilves for iväg med bronsmedaljerna, säger tränaren Tomislav Krstevski.

Nyhetsbild

Torsti vann FM-guld – i morgon avslutas en tuff säsong

ALPINT Ingen hade något att säga till om mot Samu Torsti i dagens FM-tävling i storslalom. Vasaåkaren säger att han är "jättetrött mentalt" och ser framemot att avsluta säsongen med en FIS-tävling i storslalom i morgon.

Nyhetsbild

Sparv stöder VPS – är en av åtta fotbollsspelare i välgörenhetsjippo

FOTBOLL När Tim Sparv fick möjligheten att stöda ett gott ändamål tvekande han inte. När någon köper en tröja med hans ansikte på så går intäkterna till två delar av VPS verksamhet.

Nyhetsbild

Iron ska ge järnet i EM i cheerleading: "Vi hoppas på ett perfekt framträdande"

CHEERLEADING West Coast Vikings grupp Iron tog FM-silver i december. I sommar kommer de åka till S:t Petersburg för att representera Finland i Europamästerskapen.

Nyhetsbild

Hampus Holmgren tillbaka i Vasa: "Känns extremt bra"

FOTBOLL Efter sex år utomlands är Hampus Holmgren tillbaka i hemstaden Vasa. Han har ingen erfarenhet FM-ligan sedan tidigare, men ser ivrigt fram emot säsongen och att få spela för VPS.

Nyhetsbild

En tävling återstår – Joni Mäki har haft en otrolig säsong

LÄNGDSKIDOR Fyra semifinaler i världscupen. Till kvartsfinal i VM. Vasabördige Joni Mäki har haft en fin första säsong i seniorlandslaget och han har redan målsättningen för nästa säsong klar – han vill till sprintfinal.

Nyhetsbild

Fler vågar prova på hinderbanelopp – säsongen inleds på lördag

HINDERBANELOPP Hinderbanesäsongen i Österbotten kör i gång på lördag med Valhalla Obstacle Race. Evenemanget har lockat många förhandsanmälda trots det tidiga datumet.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Hejaramsornas makt

Hejaramsor, sånger och danser är fascinerande. Ju större hejarklacken är, desto bättre. Lilian Hellström listar några framträdanden som har gjort succé världen över.

Nyhetsbild

Medaljtrion klar i ett tidigt skede – Niskanen utökade ledningen med en minut

Det var tidigt klart att Iivo Niskanen inte skulle släppa någon nära guldmedaljen. Men det var först på slutet som kampen om silvermedaljen avgjordes. Ari Luusua blev åttonde och Juuso Haarala tolfte.

Nyhetsbild

Häger och Henriksson nöjda med jaktstarten

SKID-FM Minkens Julia Häger och Femmans Linnea Henriksson stod båda för individuella topprestationer i jaktstarten. Minkens Andrea Julin avbröt tiokilometersloppet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet