Linda Forth

linda.forth@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Unga stortrivs på Kom in – "Krogen är inget för oss"

JAKOBSTAD Tanken var att ungdomsgården skulle vara en plats för de som ännu inte fyllt 18 år. Ändå är en stor del av besökarna på Kom in redan myndiga.

Nyhetsbild

ÖT lanserar nyhetsbrev – första exemplaret skickas på måndag

Från och med måndag morgon kommer ÖT:s prenumeranter att börja få ett nyhetsbrev i sin mejlbox. Nyhetsbrevet ger prenumeranter mer innehåll och färska nyheter på måndagmorgnar.

Nyhetsbild

Fuktskadade byggnader gör barn hesa – "Viktigt behandla hosta"

JAKOBSTAD Nästan vart tionde barn som vistas i en fuktskadad byggnad lider av heshet. Bland allergiska barn är andelen hesa ännu större. För att undvika röstproblem som vuxen är det viktigt att behandla barns hosta.

Nyhetsbild

Hjälper unga att förverkliga drömmar – "Kom ut ur garderoben"

JAKOBSTAD Christoffer Strandberg uppmanar ungdomar att modigt följa sina drömmar. Att många saknar storsinta drömmar är ett tecken på ungas osäkerhet.

Nyhetsbild

Nytt modersmålsprov i studentexamen – "Upplägget är spännande"

NYKARLEBY Modersmålsprovet i studentexamen förnyas. Förutom att provet för första gången skrivs i digital form, så ändrar även uppbyggnaden.

Nyhetsbild

Väktare hjälpte misshandlad man – beskylls för slaget

JAKOBSTAD På gågatan i Jakobstad hjälpte väktaren Benjamin Hakala en misshandlad man. Samtidigt blev Hakala beskylld av iakttagare för att inte göra tillräckligt. På sociala medier anklagas han dessutom för slaget.

Nyhetsbild

Fler sjuka barn vårdas i hemmet – höjer livskvaliteten för hela familjen

JAKOBSTAD På Malmskas barnavdelning har antalet vårdplatser minskat från åtta till fyra. Nu satsar sjukhuset på att vårda allt fler barn i hemmen.

Nyhetsbild

Barnskyddet avslöjar vem som gör barnskyddsanmälan – angivare rädda att straffas

JAKOBSTAD Hanna Kivikangas är bestört över att barnskyddet i Jakobstad talar om för föräldrar vem som gjort barnskyddsanmälan. Barnskyddet motiverar agerandet med strävan efter transparens.

Nyhetsbild

Här är det okej att vara berusad, men inte stökig

JAKOBSTAD På Permovägens missbrukarhem i Jakobstad är det tillåtet att vara berusad. Här bor de som är hemlösa, saknar pengar och har varit missbrukare i åratal. I en skild radhuslänga bor de som kämpar för att bli nyktra.

Nyhetsbild

Jakobstadsdam gör Vasaloppstrippel – nervös inför 90 kilometer löpning

LÄNGDSKIDOR Anne Ekström är den enda finländska dam som gör en Vasaloppstrippel i år. Vasaloppet skidade hon i vintras. På lördagen väntar 90 kilometer cykling mellan Sälen och Mora, följande lördag är det dags för 90 kilometer löpning i samma spår.

Nyhetsbild

Video: Utegym ska locka fler Nykarlebybor att komma i form

NYKARLEBY Nykarlebyborna ska lära sig att träna ute i naturen. Staden har byggt ett splitternytt utegym.

Nyhetsbild

Struntade i spikskor – Nathalie Blomqvist vann ändå

FRIIDROTT Att sträckan var längre än det som Nathalie Blomqvist vanligen tävlar på hindrade inte Falkenlöparen från att vinna junior-FM. På lördag är siktet inställt på SFI-rekord.

Nyhetsbild

Barnskyddet i Jakobstad: "Små barn växer upp där droger förekommer"

JAKOBSTAD I juli fick barnskyddet i Jakobstad in anmälningar som rör nio barn som far illa på grund av föräldrarnas drogmissbruk. På Beroendevårdskliniken kämpar socialterapeuter för att få missbrukare inskrivna på behandlingshem.

Nyhetsbild

Lövö run lockade få löpare

FRIIDROTT Totalt 58 löpare tävlade på tre olika sträckor när Lövö run och LKI halvmaraton avgjordes. Arrangören ifrågasätter hur länge det är vettigt att fortsätta ordna tävlingar.

Nyhetsbild

Natalia Nylund på språng mot eliten – utan tränare och träningsplan

FRIIDROTT Natalia Nylund skippade ledda friidrottsträningar och satsade på långa, ensamma löpturer. Målet är att springa maraton på under tre timmar.

Nyhetsbild

Mammor till missbrukare: "Droger florerar i Jakobstad"

JAKOBSTAD Tre Jakobstadsmammor känner en enorm oro och maktlöshet över att deras barn använder tunga droger. "Missbrukarna får göra vad de vill här i stan", säger mammorna.

Nyhetsbild

Före detta missbrukare i Jakobstad: "De dödar mig"

JAKOBSTAD En före detta missbrukare häpnas över hur rå och brutal narkotikahandeln blivit i Jakobstad. Polisen vittnar om hot, misshandlar och olaga vapen i samband med skuldindrivningar.

Nyhetsbild

Filifjonkan trafikerar till Mässkär – inspekteras av passagerare

JAKOBSTAD Filifjonkan ersätter M/S Mässkär under sommarens resterande turer. På fredagen klev sju personer ombord för att åka ut till skärgårdsön.

Nyhetsbild

M/S Mässkärs skeppare: "Varför öppnade jag inte kranen i tid?"

JAKOBSTAD M/S Mässkärs skeppare, Daniel Sjö, rannsakar sig själv efter olyckan. Alla passagerare som fanns ombord hade bokat biljett i förväg.

Nyhetsbild

Svårt för nya försäljare att få Juthbackaplats – gamla försäljare har förtur

NYKARLEBY Försäljare på Juthbackamarknaden har rätt till samma plats år efter år. Av årets 720 försäljningsplatser gick endast ett tiotal till nya försäljare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet