Lotta Lappinen

lotta.lappinen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Hovrätten sänkte straff – misshandel efter våldtäkter var inte grov

I RÄTTEN En man i Karleby våldtog en kvinna brutalt flera gånger. När han sedan slog henne över hela kroppen menar hovrätten att det inte var grov misshandel.

Nyhetsbild

En problemlösare med mycket ogjort kvar – Maria Lunabba fyller 60

JAKOBSTAD Somrarna med farmor och farfar allmänbildade henne, vardagen i hemmet gjorde henne till ansvarstagare. Maria Lunabba firar sin 60-årsdag i dag.

Nyhetsbild

Far och son i rätten i Karleby – handlade snus i Haparanda

I RÄTTEN Polisen gjorde husrannsakan i pappans bil efter att familjen varit på Ikearesa till Haparanda i november 2016. I bakluckan fanns 60 stockar portionssnus.

Nyhetsbild

Pasi har en skattkista av designföremål - öppnade butik i garaget

JAKOBSTAD Det var morfar som väckte Pasi Kupilas samlarintresse när han var liten. Nu har han öppnat egen köp- och säljbutik i Kivilös i Jakobstad.

Nyhetsbild

Pedersöreföretagare dömda för bokföringsbrott – både vd:n och styrelseordföranden döms

I RÄTTEN En vd och en styrelseordförande för ett företag i nöjesbranschen i Pedersöre dömdes i tingsrätten till villkorligt fängelse för bokföringsbrott.

Nyhetsbild

Slarvade med färdskrivare – åtal förkastades

NYKARLEBY En yrkesförare i Nykarleby missade att fylla i rätt land i färdskrivaren i sin lastbil på väg hem från Sverige till Finland.

Nyhetsbild

Man groomade tonåring – fick sänkt straff i hovrätten

I RÄTTEN En 30-årig man i Karleby dömdes i tingsrätten efter att ha förmått en tonåring att skicka sexuellt färgade foton på sig. Hovrätten sänkte straffet.

Nyhetsbild

Hannes från Jakobstad årets första bebis på Möcs

JAKOBSTAD Lite drygt tre timmar in på det nya året föddes Hannes Fagerudd, årets första bebis på Möcs i Karleby. Familjen är bosatt i Jakobstad.

Nyhetsbild

Lotta Lappinen: Hur mycket mat slängde du i julas?

Vi kan lika gärna slänga var fjärde matkasse direkt i soporna, för det är där den hamnar för de flesta ändå. Under julhelgen är matsvinnet ännu större.

Nyhetsbild

Emilia Jansson utvecklade modern isdubb i plast – farfar designade den ursprungliga

PEDERSÖRE Isdubbar räddar liv. När farfars design började kännas utdaterad utvecklade Emilia Jansson en ny modell som sitt slutarbete för ingenjörsstudierna.

Nyhetsbild

Från dörr till dörr – Taxi från Jakobstad skjutsar till flyget också från Karleby

KARLEBY Numera får flygresenärer från Karleby skjuts från dörr till dörr till och från flyget i Kronoby. City Taxi från Jakobstad tog över verksamheten från hösten.

Nyhetsbild

Gäldenärsbedrägeriet: Tre förkastade åtal, huvudmisstänkte mannen dömd

I RÄTTEN En man i Karleby döms till villkorligt fängelse för två fall av grovt gäldenärsbedrägeri. Åtalen förkastades för de tre övriga misstänktas del.

Nyhetsbild

Förundersökning i apoteksfall nedlagd – preskriptionstid kom emot

KRONOBY I fallet med den dömda farmaceuten i Kronoby har polisen och åklagaren lagt ner förundersökningen gällande misstankar om liknande brott i Karleby.

Nyhetsbild

Elektrikerförbundet gjorde stickprov – elfirma i Jakobstad i kläm

JAKOBSTAD Björn Walberg betalar samma lön åt sina elmontörer som de flesta andra elföretag i regionen. Ändå försattes hans företag i ansökningsblockad av facket.

Nyhetsbild

Farmaceut dömd för förfalskning – misstänks också i Karleby

I RÄTTEN Kolleger reagerade när de misstänkte att farmaceuten missbrukade narkotikaklassad medicin. På onsdagen dömdes hon till villkorligt fängelse.

Nyhetsbild

Larsmo: Ovanligt att man tackar nej till religiösa inslag i skolan

LARSMO Det är mycket ovanligt att föräldrar till barn i skolorna i Larsmo meddelar att deras barn inte får vara med på olika slags religiösa aktiviteter.

Nyhetsbild

Larsmo öppnar för drogtester i Cronhjelmskolan - med föräldrarnas tillstånd

LARSMO Om det finns misstanke om droganvändning, kan skolhälsovården i Cronhjelmskolan numera drogtesta elever. Drogtesterna görs i samråd med föräldrarna.

Nyhetsbild

Tingsrätten: Pedersöreföretagare misstänks för grovt bokföringsbrott

I RÄTTEN En företagare och företagets styrelseordförande i Pedersöre misstänks för grovt bokföringsbrott. Fallet prövades i tingsrätten i Jakobstad på torsdagen.

Nyhetsbild

Bokförare dömd i tingsrätten – gjorde inte egen bokföring

I RÄTTEN En bokförare i Jakobstad har dömts till villkorligt fängelse för bokföringsbrott. Fallet prövades i tingsrätten på torsdagen.

Nyhetsbild

Använde sonens firmanamn – mörkade pengar från utsökning

I RÄTTEN En härva av skulder, utsökning och bedrägeri nystades upp i tingsrätten i Karleby på onsdagen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet