Lotta Lappinen

lotta.lappinen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Staffan Rönnbacka gläds åt att rådjuren återvänder till hans skogsbryn

JAKOBSTAD Skadan som tjuvjägarna orsakat i Vestersundsbyskogarna kan inte mätas i pengar, säger jaktlagets ordförande Staffan Rönnbacka, och hoppas på stränga straff.

Nyhetsbild

Omfattande tjuvjakt nystas upp – "Vi fick kickar av att skjuta djuren"

JAKOBSTAD De tre unga männen körde omkring och sköt katter, fiskmåsar, harar, rådjur och vitsvanshjortar. Ibland hade de flickvänner med sig i bilen.

Nyhetsbild

Så fick polisen upp spåret på tjuvjägarna – läs direktrapporteringen från tingsrätten

JAKOBSTAD Rättegången mot de tre unga män som misstänks för tjuvjakt är avslutad. ÖT/VBL var på plats och rapporterade direkt från rättssalen.

Nyhetsbild

Tjuvjaktsrättegång inleds i dag i Jakobstad – ÖT/VBL rapporterar live

JAKOBSTAD En grupp unga män ägnade sig åt omfattande tjuvjakt i Jakobstadsregionen för några år sedan. De blev fast när ett jaktlag hittade ett olagligt skjutet rådjurskadaver.

Nyhetsbild

Retro testade gruppintervjuer för arbetssökande i Jakobstad

JAKOBSTAD Två grupper med arbetssökande, en finskspråkig och en svenskspråkig, fick på måndagen testa att bli anställningsintervjuade i grupp på Retro.

Nyhetsbild

Veikkaus minskar antalet spelautomater – inkomstbortfallet drabbar företagare

JAKOBSTAD När Veikkaus drar in på antalet spelautomater flyttar storspelarna ut på nätet, utom synhåll. Det befarar företagare som riskerar att drabbas.

Nyhetsbild

Dråpmisstänkte Jakobstadsbon misstänks också för narkotikabrott

JAKOBSTAD Den 34-åriga man som sitter häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl en ung kvinna på Storgatan i Jakobstad utreds också för grovt narkotikabrott.

Nyhetsbild

Pojke försökte köra på polis – döms till villkorligt fängelse

I RÄTTEN En femtonåring på motorcykel körde nästan på två poliser i Vetil för snart ett år sedan. Tingsrätten dömde ynglingen till villkorligt fängelse.

Nyhetsbild

Snart ljuder orgelklanger från mäktiga europeiska kyrksalar i Johanneskapellet

JAKOBSTAD Orgeln i Johanneskapellet i Jakobstad har sjungit på sista versen länge. Nu installeras en ny virtuell orgel med fantastiska möjligheter att variera klangfärgen.

Glad i dag

...är en inflyttad

Nyhetsbild

Skabb i Oxhamns och flera andra skolor i Jakobstad

JAKOBSTAD Skabbsmitta har upptäckts hos ett antal elever i flera skolor i Jakobstad. Föräldrarna uppmanas titta efter eksem och vattenfyllda blåsor.

Nyhetsbild

Sårigt och självutlämnande om att vara ensammast i hela världen om sina barn

I sin andra diktsamling "När jag var elva visste jag allt" gör Jakobstadsförfattaren Emma Ahlgren upp med kränkningen moderskap.

Nyhetsbild

Leija var lite hängig på dagliga cykelturen – nästa dag var Åkes hund död i norska sjukan

LARSMO Åke Palmunens finska spets Leija dog på vägen till veterinären i slutet av augusti. Obduktionen visar att hunden hade drabbats av den så kallade norska hundsjukan.

Nyhetsbild

Rektor: Jag hoppas på bättre drogsiffror för Oxhamns i dag

JAKOBSTAD Det har inte gjorts fler drogtester på Oxhamns efter att man slog larm för två år sedan. Då hade fyra Oxhamnselever fastnat i polisens drograzzia.

Nyhetsbild

Regionens högstadierektorer hoppas drogförebyggandet syns i statistik

Rektorerna på gymnasierna i Jakobstadsregionen hoppas att THL-statistiken inte ska visa på någon ökning i elevernas droganvändning. De skolvisa siffrorna kommer snart.

Nyhetsbild

Polishunden Pomo räddade en kvinnas liv efter flera timmars eftersökningar

KRONOBY En äldre kvinna försvann i skogen i Kaustby en fredag i augusti. Hade inte polishunden Pomo hittat kvinnan hade hennes liv troligen inte gått att rädda.

Nyhetsbild

Här lär sig polishunden Kaos hitta knark – och strunta i godbitar

KRONOBY Träningsburkarna innehåller allt från bark och smörpaket till tuggben och knark. Här finslipar regionens polishundar sina nosar.

Nyhetsbild

Nykarlebybo dömd – Stal snus på jobbet på Eckerölinjen

I RÄTTEN En drygt 30-årig man från Nykarleby dömdes till tre månader villkorligt fängelse för att ha stulit snus på Eckerölinjen där han jobbade.

Nyhetsbild

Optima: Det behövs inga väktare just nu

JAKOBSTAD På Optima i Jakobstad hade man väktare som patrullerade efter en incident för 1,5 år sedan. Men just nu har man relativt välfungerande ungdomar, enligt rektorn.

Nyhetsbild

15-årig pojke våldtog sovande 16-åring – får inget straff

I RÄTTEN En 15-årig pojke och en 16-årig flicka låg och sov tillsammans i en bostad i Jakobstad för fyra år sedan. Pojken våldtog flickan medan hon sov.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet