Lotta Lappinen

lotta.lappinen@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Nya EU-regler ställer till det för dagis – oklart om man får fotografera barnen

JAKOBSTAD Hundratals barn har fått egna fotoalbum från Barnabo daghem genom åren. Men GDPR, eller EU:s nya dataskyddsregler gör det besvärligt att hålla reda på exakt vad och vem man får fotografera på dagis.

Nyhetsbild

Peter Hauptmann flyttar hem till farfars fabrik i Luleå

JAKOBSTAD/LARSMO Han är en uppstartare och projektledare vars cv innehåller många, men få långa anställningar. Nu tar Peter Hauptmann familjen och flyttar hem till Luleå, där han renoverat farfars gamla fabrik till bostadshus.

Nyhetsbild

Elfel i garage orsakade brandutryckning i Larsmo

LARSMO Räddningsverket ryckte ut till ett egnahemshus på Risöhällvägen i Larsmo vid lunchtid på måndagen.

Nyhetsbild

Torgterrassen förlänger säsongen med konstnärer i glashusen

JAKOBSTAD Hösten går i konstens tecken i glashusen på torgterrassen. Både bildkonststuderande och Jakarte-medlemmar flyttar in och visar upp sig under september.

Nyhetsbild

Gravar vandaliserades på begravningsplatser i Jakobstad

JAKOBSTAD Ett tjugotal gravar på det utvidgade området på Jakobstads gravgård, och på Jakobstads nya gravgård har vandaliserats. Blommor har trampats ner och rivits sönder.

Nyhetsbild

Man spelade klädpoker med 13-åring - fick inget straff

I RÄTTEN En 25-årig man i Karleby dömdes i Mellersta Österbottens tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn, men rätten beviljade mannen straffeftergift.

Nyhetsbild

Concordia försöker locka återflyttare i Stockholm

JAKOBSTAD Brist på arbetskraft är det största hindret för tillväxt för företagen i Jakobstadsregionen. Därför fortsätter Concordia att försöka locka arbetskraft och hoppas hitta återflyttare till regionen i Stockholm.

Nyhetsbild

Staden vill låta bygga radhuskvarter i park

JAKOBSTAD Parken Hemstrand och närliggande områden i Korsgrundet planeras om så att det går att bygga ett nytt radhuskvarter och öka byggrätten för flervåningshus i området. En detaljplaneändring med den effekten behandlas i tekniska nämnden nästa vecka.

Nyhetsbild

Två fingrar kapades i köttfärsmaskin på Snellmans - fallet i tingsrätten i fredags

I RÄTTEN En man i 20-årsåldern fick vänstra handens ring- och lillfinger kapade vid första och andra fingerleden i en arbetsolycka på Snellmans Köttförädling Ab en tisdag förmiddag våren 2016.

Nyhetsbild

Torgparkeringen fick bakläxa på trapphusen - igen

JAKOBSTAD Torgparkeringens trapphus ser inte ut som bygglovet förutsätter, påpekade tekniska nämnden förra hösten. Det ändringsförslag som huvudplaneraren lämnat in gjorde inte saken bättre. Ärendet är så att säga tillbaka på ritbordet.

Nyhetsbild

Minigolfplanen kan tvingas flytta om nya seniorbostäder byggs

JAKOBSTAD Det behövs minst 30 nya seniorbostäder inom den närmaste framtiden i Jakobstad. I väntan på Irjala-projektet skissar stadens fastighetsbolag på plan B, Segelsundsområdet. Men då måste minigolfbanan flytta på sig.

Arbetsolycka på Snellmans behandlas i rätten nästa vecka

JAKOBSTAD Snellmans Köttförädling Ab står åtalade misstänkta för arbetarskyddsbrott. Fallet behandlas i tingsrätten i Jakobstad nästa vecka.

Nyhetsbild

I Resursskolan finns det tid att se alla skolbarnen varje dag

JAKOBSTAD En skola som är tillåtande och ser varje elev, som fokuserar på det positiva och ger alla en möjlighet att hitta tillbaka till sig själv. Det är Resursskolan i Jakobstad, som till höstterminen har fått elevplatser också för högstadie-elever.

Nyhetsbild

Järnvägsbommar sköts manuellt medan VR justerar vågen på bangården

JAKOBSTAD Det blir fler stopp i trafiken vid järnvägsövergången vid Pedersvägen under torsdagen, och mera oljud från tågen. VR justerar järnvägsvågen under ett knappt dygn.

Nyhetsbild

Civiltjänstgörare hjälper barn i besvärlig korsning

JAKOBSTAD Trafikljusen är i gång lagom till skolstart i korsningen Pedersvägen-Österleden. Men för säkerhets skull placerar staden ut civiltjänstgörare i korsningen för att hjälpa barnen de första dagarna.

Nyhetsbild

Veteranbilisterna hoppas på folkfest under Bothniarundan

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE Den traditionella Bothniarundan med veteranbilar från hela regionen är speciell i år. Det är Veteranbilsföreningens 50-årsjubileum och man satsar speciellt på att få ut riktigt gamla bilar på vägarna. Och ser fram emot folkfest.

Nyhetsbild

Fyra unika byggnader till salu - tillfälle för den händige

JAKOBSTAD Den som vill skapa sig ett originellt och personligt hem, kanske tillsammans andra familjer, har flera intressanta fastigheter att välja emellan i Jakobstad just nu. Sammanlagt fyra daghem och skolor är till salu.

Nyhetsbild

Annika Bergvik-Forsander är på ständig resa –"Det finns alltid saker att upptäcka"

JAKOBSTAD Med en färsk kandidatexamen i bagaget fortsätter Annika Bergvik-Forsander att studera i vuxen ålder. Studieledigheten har gett henne blodad tand och hon har beslutat lämna Nordiska konstskolan.

Nyhetsbild

Ny företagare tar över Casa Catering

NYKARLEBY Fastighetsägaren och hyresvärden NKL-Partners vid Casa Campen har köpt Casa Caterings verksamhet och inventarier. Lunchserveringen fortsätter i Campen i Nykarleby på måndag.

Nyhetsbild

Casa Catering i konkurs - ny företagare vill ta över

NYKARLEBY Företagaren som drivit Casa Catering i Nykarleby har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren Björn Båsk förhandlar som bäst med en ny intressent som vill fortsätta verksamheten i lunchrestaurangen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet