Lokalt 10.5.2021

Bilist körde över 120 km/h längs Nya Bennäsvägen – flydde undan polisen

JAKOBSTAD När polisen ville kontrollera en bilist i samband med trafikövervakning valde föraren att fly undan i hög hastighet i stället för att stanna natten till måndag.

Lokalt 7.5.2021

Snusmannen: "Är inte nöjd med domen, men vi får i alla fall behålla tak över huvudet"

I RÄTTEN Mannen som dömdes för att ha sålt snus i sitt garage i Nykarleby säger via sitt juridiska ombud att han är lättad att processen är över. Domen har vunnit laga kraft.

Lokalt 7.5.2021

Ännu en cannabisodling i Kivilös – 30-åring dömd till villkorligt fängelse

JAKOBSTAD Polisen slog i somras till mot ytterligare en cannabisodling i stadsdelen Kivilös i Jakobstad. Cannabis motsvarande ett gatuvärde på över 40 000 euro hittades.

Lokalt 7.5.2021

Flygspaning gjordes i Jakobstadsregionen efter den försvunna Nykarlebymannen

NYKARLEBY Gränsbevakningens flygflottilj genomförde i måndags flygspaning efter den 85-årige Sven-Erik Österlund som försvann spårlöst för snart fem månader sedan.

Lokalt 6.5.2021

Polisen har nystat upp Kronobyfallet – så gick det till när mannen lämnades att dö i skogen

KRONOBY Männen stal narkotikaklassade mediciner på apoteket och satt sedan i skogen och delade på bytet. Det uppstod troligen bråk, varpå den ena mannen misshandlade den andra och lämnade honom i skogen.

Lokalt 4.5.2021

En person häktad misstänkt för dödsvållande i Kronoby

KRONOBY Fallet med den döda mannen i Kronoby har samband med apoteksinbrottet i mitten på april. En man har häktats misstänkt för att ha misshandlat och lämnat mannen liggande i snön.

Lokalt 4.5.2021

Kvinna dömd till villkorligt fängelse – knivhögg sin man i ryggen

I RÄTTEN En 55-årig kvinna i Karleby slog först sin man med en inglasad tavla, och anföll honom sedan med en kniv i vardera handen och skadade honom i armen och ryggen.

Lokalt 3.5.2021

Hotfull incident på Jakobstadsdagis: Man försökte gömma sig undan förföljare

JAKOBSTAD En hotfull situation uppstod inne på ett daghem i Jakobstad i början på förra veckan. En man på flykt undan aggressiva förföljare gömde sig i daghemmets kansli.

Lokalt 3.5.2021

Polisen stoppade valborgsfirande i Jakobstad – 60 personer festade loss i hyrd lokal

JAKOBSTAD Ett gäng bestående av ett 60-tal personer hade samlats i en hyrd stuga i Jakobstad för att fira Valborgsmässoafton. Polisen ingrep och stoppade festen som nu utreds.

Lokalt 2.5.2021

80 år sedan Riksmarschen – Jakobstadsregionen med och ordnar jubileumsmarsch

JAKOBSTAD – Även om vi lever i högst andra förhållanden än för 80 år sedan, kan evenemanget ändå ses som ett sätt att se framåt, mot en ljusare tid bortom rådande pandemi, säger Kari Rönnqvist.

Lokalt 29.4.2021

Villkorligt fängelse för mannen som sålde snus i sitt garage i Nykarleby

I RÄTTEN Den 78-årige Nykarlebymannen som ertappades med 75 kg snus i sitt garage döms till 1 år och 2 månader villkorligt fängelse för grovt skattebedrägeri och smuggling.

Lokalt 29.4.2021

Åtal väcks mot de mordmisstänkta kvinnorna på Åland – en har rötterna i Jakobstad

ECKERÖ

Åtal för mord begånget i samråd har nu väckts mot två kvinnor  i det så kallade Eckeröfallet, på Åland. Det meddelar landskapsåklagaren i ett pressmeddelande i dag torsdag.

Lokalt 24.4.2021

Lotta Lappinen: Kasta första stenen den som aldrig köpt snus åt en kompis

INBLICK Kommer tingsrätten i det senaste snussmugglingsfallet att basera sin dom på antaganden och beräkningar eller på det faktiska beslaget på 75 kilo snus som gjordes i Nykarlebyparets hem?

Lokalt 22.4.2021

Sjukskötare på Soite smygläste patientjournaler – dömdes till böter

I RÄTTEN En sjukskötare vid Soite dömdes för personregisterbrott till dagsböter efter att upprepade gånger ha gått in och läst en kvinnas patientjournal.

Lokalt 20.4.2021

Knivdrama i Nykarleby centrum – en person skadades

NYKARLEBY Polisen larmades till ett bråk som urartat till knivmisshandel i en privatbostad i Nykarleby centrum strax efter midnatt natten till söndag.

Lokalt 20.4.2021

Den döda mannen i Kronoby var bosatt i Karleby

KARLEBY Den döda mannen som hittades på torsdag förra veckan i Kronoby var bosatt i Karleby.

Lokalt 19.4.2021

Stulna registreringsskyltar ett vanligt fenomen – hittades av en slump vid Sandåsen under hundpromenad

NYKARLEBY Mats Wickman i Socklot vet inte hur länge han körde omkring utan registreringsskylt fram på bilen. Den hittades tillsammans med andra stulna registreringsskyltar vid Sandåsen.

Lokalt 19.4.2021

Stöldvåg i Jakobstadsregionen: Vinterdäck, gräsklippare och hemelektronik stulna

Under slutet av förra veckan begicks ett flertal stölder och stöldförsök i Jakobstadsregionen. Det är oklart om det är samma personer som står bakom alla stölderna.

Lokalt 16.4.2021

Relationsdrama motivet bakom Eckerömordet – misstänkta kan dömas till livstids fängelse

ECKERÖMORDET De två kvinnor som fortsättningsvis sitter häktade misstänkta för mordet på en man i Eckerö i julas riskerar att dömas till livstids fängelse. Ena kvinnan och offret har koppling till Österbotten.

Lokalt 16.4.2021

Polisen har utrett identiteten på den döda mannen som hittades i Kronoby

KRONOBY Polisen vet nu vem mannen är, som hittades död i Söderpåras i Kronoby i går torsdag. Fallet, och mannens identitet är hemligstämplat åtminstone tills dödsorsaken är utredd.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet