Malin Henricson

malin.henricson@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sextioåriga Pörkenäs mår bra – men vintrarna är en utmaning

JAKOBSTAD Altartavlan i kapellet vid Pörkenäs lägergård är enklast möjlig – bara glas. Men bakom korset i burspråket ser man den natursköna miljö som varit och är den 60-åriga lägergårdens trumfkort. Utmaningen ligger i att locka kunder året runt.

Nyhetsbild

Kroppslig kultur präglar medeltida dagar

KARLEBY Människokroppen är den röda tråden i årets upplaga av de medeltida dagarna i Karleby. Förutom att se andra använda kroppen kan publiken också öva sin egen kroppskontroll.

Nyhetsbild

Egna händers verk håller familjen Strandén-Backa mätt: "Det här är vårt sätt att leva"

PEDERSÖRE Sofie Strandén-Backa och Andreas Backa bygger en livsstil som gör dem mer oberoende. På deras gård flyter jobb och fritid samman. Maten de äter kommer till stor del från växter och djur som de sett växa och utvecklas.

Nyhetsbild

Sixten Snellman gillar mötet med unga: Alla vill bli sedda

JAKOBSTAD Sixten Snellman drivs av en vilja att göra världen till en bättre plats för andra. Som rektor och pedagog har han utgått från varje individs behov av att bli sedd, bli omtyckt och få förtroende. Och han har stortrivts.

Nyhetsbild

Purmo hembygdssällskap saknar lots – svårt att hitta nya ansvarspersoner

PURMO Purmo hembygdssällskap känner av baksidan av att verka i en föreningsrik bygd – ansvarspersonerna räcker inte till. Ordförandefrågan är olöst sedan Linda Finnberg tackat för sig.

Nyhetsbild

Project Liv lanserar Liv-socka – mönstret uppstod i misstag

JAKOBSTAD Benita Stenlund skulle sticka sockor till Project Livs välgörenhetsprojekt. Plötsligt insåg hon att hon hade restgarn i föreningens färger – och så uppstod mönstret till ett par Liv-sockor.

Nyhetsbild

Råd till företag: Gör hemläxan för att klara dig i Tyskland

JAKOBSTAD Se till att allt fungerar på hemmaplan, ta hänsyn till lokal kultur och behärska tyska. Det är några tips till företag som vill etablera sig i Tyskland. Friends & Brgrs visar att också galenskap och mod kan hjälpa till på vägen.

Nyhetsbild

Glöm egna platser och eget rum för chefen – det moderna kontoret är varierat

NYKARLEBY Släpp tanken på att alla har en egen plats på kontoret. Skapa i stället varierande miljöer där folk kan jobba – det ökar både trivseln och samarbetet. Den slutsatsen drar Nykarlebyfödda Mari Skogland (född Ekstrand) i sin doktorsavhandling.

Larsmo köper dataskyddstjänst av grannen

LARSMO Larsmo har inget eget dataskyddsombud utan köper tjänsten av grannstaden Jakobstad.

Nyhetsbild

Redo för gräsklipp och städjobb – Nordpolen för ut unga i arbetslivet

PEDERSÖRE Ett gäng energiska ungdomar är redo att snusa på arbetslivet via Pedersöre 4H:s arbetsförmedling. Nordpolen är ett sätt att hjälpa unga att få arbetserfarenhet.

Nyhetsbild

Skithusparty sätter färg på skolavslutningen – Krista Siegfrieds står på scen

PEDERSÖRE Efter många års paus är det liv i danspaviljongen i Forsby på skolavslutningen. Ett rosamålat utedass har fått ge namn åt Forsby bollklubbs party.

Nyhetsbild

Kattdrama i Katternö – Merlin och Happy försvunna en vecka

PEDERSÖRE Kattungarna Merlin och Happy rymde hemifrån när de var åtta veckor gamla. Efter en veckas idogt sökande är de återfunna – men familjen Laakoli-Fors i Katternö vågar inte pusta ut.

Nyhetsbild

Församlingarnas minus mindre än väntat

JAKOBSTAD Underskott – men mindre än väntat. Det visar fjolårets bokslut för Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Skattesatsen förblir oförändrad 2019.

Nyhetsbild

Babylycka och hvc-kamp – torsdagsgemenskap kring kaffebord i Lappfors

ÖT 10 ÅR Torsdagsgruppen i Signegården är lite av veckans höjdpunkt för daglediga kvinnor i Lappfors. Runt kaffebordet ventilerar de bekymmer och sorger, och delar glädjeämnen. Ett exempel är nyheten att det föds sex barn i Lappfors i år.

Nyhetsbild

Blir miljöinspektör i två kommuner: "Stor spännvidd i arbetsuppgifterna"

LARSMO/PEDERSÖRE Jennie Wikström räknar med att Pedersöre och Larsmo kommer att erbjuda henne ett brett och omväxlande register av arbetsuppgifter när hon inom några veckor tillträder som ny miljöinspektör – i båda kommunerna.

Nyhetsbild

Två systrars söta värnar om hantverket – Kalajoki nästa för tioåringen

PEDERSÖRE Lagom till tioårsjubileet spänner Två systrars söta bågen. Mitt under den hektiska examenssäsongen börjar beställningsbageriet leverera produkter till en ny restaurang i Kalajoki. Men småskaligheten och hantverket består.

Nyhetsbild

Bara barnröster har fått henne att pausa sången

PEDERSÖRE Att höra barnröster fylla Pedersöre kyrka med sommarpsalmen "Den blomstertid nu kommer" är en konkret sak som Marguerithe Sandstedt-Granvik kommer att sakna när hon efter 41 år i kantorsyrket går i pension.

Nyhetsbild

Garanterad vårdplats en trygghet inom palliativ vård

JAKOBSTAD När det inte längre går att bota en patients sjukdom träder den palliativa vården in. En generös donation har gjort det möjligt för Social- och hälsovårdsverket att öka vårdpersonalens kunskap om god vård i livets slutskede.

Nyhetsbild

Mission i livets utkanter är festtema i Nykarleby

NYKARLEBY Det drar ihop sig till missionsfest i Nykarleby i helgen. Temat för lördagens seminarium är Mission i livets utkanter.

Nyhetsbild

Huggorm lurade i konstgräset – bet 15-årige Fred i stortån

LARSMO Det nya konstgräset i Holm ruvade på en otrevlig överraskning för LBK-spelaren Fred Svenlin. En huggorm bet honom i stortån efter lördagens träning.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet