Mayvor Stagnäs

mayvor.stagnas@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Socialhandledare: Mobbning ligger bakom många ungas ångest och depression

VASA Mobbningen bland barn och unga blir allt grymmare, särskilt den via sociala medier. Socialhandledare Cecilia Flygar får ibland kalla kårar av det ungdomarna berättar.

Nyhetsbild

Psykiater varnar för ny folksjukdom: popcornhjärna

VASA Bildskärmen är som kokain för hjärnan. Hjärnan blir nöjd utan större ansträngning och blir lätt beroende. Psykiatern Hassan Jaghoory varnar för det som ser ut att bli en ny folksjukdom: popcornhjärna.

Nyhetsbild

Vägglöss gav Vasa stad problem med husförsäljning

VASA Trevåningshuset på Gamla Vasagatan 38 kan inte säljas. Stadsstyrelsen hävde försäljningen i måndags. Orsaken är att bostadshuset länge haft problem med ohyra, främst vägglöss.

Nyhetsbild

Julmat, julkaffe och julklappar för ensamma och fattiga i Vasa

VASA Församlingarna delar med sig till fattiga och ensamma i julhelgen. Det bjuds på julbord, julkaffe med smörgåstårta, matkassar och julklappar. Här kan du läsa vem som ger vad.

Nyhetsbild

Första PET-bilden tas i januari på Vasa centralsjukhus

Den första PET-CT undersökningen görs den sista januari nästa år på Vasa centralsjukhus. Under en inkörstid undersöks sex patienter varje torsdag.

Nyhetsbild

Marias stamceller renades och återanvänds – "Jag har fått livet tillbaka"

Vasabon Maria Lindell har fått sitt liv tillbaka. Så känner hon det efter att ha genomgått stamcellsbehandling i Sheffield, England. Här kan du läsa om resultatet efter den tuffa behandlingen.

Nyhetsbild

Yrkeshögskolan Novia gav fel information till studerande

Lina Sjöskog får upprättelse. Yrkeshögskolan Novia gav fel information om rätten till studieledighet. Det visar skolans interna utredning.

Nyhetsbild

Lina tog en paus i studierna – förlorade nästan studieplatsen på kuppen

Vasa Lina Sjöskog var väldigt nära att förlora sin studieplats på Yrkeshögskolan Novia i Vasa. Orsaken är den information skolan har gett henne om frånvaro. Rektor har begärt en intern utredning i brådskande ordning.

Nyhetsbild

Ledande överläkare: Vaccinera dig mot mässling – risken att insjukna är inget skämt

Risken för att någon insjuknar i mässling också i Sydösterbotten är påtaglig. Ledande läkaren Peter Riddar uppmanar ovaccinerade att göra det nu. Rådgivningsbyråerna har vaccin.

Nyhetsbild

Marlene blev pensionär och öppnade egen mottagning

VASA Små droppar urin kan verka harmlöst men läckaget kan vara nog så besvärande för både män och kvinnor. Marlene Matikainen ger hjälp som gör musklerna starkare och dropparna färre.

Nyhetsbild

Lohmann: Elever behöver lärare som lär ut kunskap

Vasa Elever lär sig dåligt när de söker kunskap själva. Det stressar deras hjärnor och en stressad hjärna kan inte ta in ny kunskap. De behöver lärare.

Nyhetsbild

Kyrkoskatten är den hetaste frågan för församlingarna i Vasa och Korsholm

En eventuell kommunfusion får följder också för kyrkoskatten om församlingarna i Vasa och Korsholm bildar en gemensam kyrklig samfällighet. Ska Vasa höja eller Korsholm sänka? Eller blir det en kompromiss?

Nyhetsbild

19 personer vill bli förvaltningschef – här är alla namn

VASA Tjänsten som förvaltningschef i Vasa kyrkliga samfälligheter har fått 19 sökande. Här är alla namn.

Nyhetsbild

Audas-Willman vill bli förvaltningschef i Vasa

VASA Ann-Mari Audas-Willman, kyrkoherde i Solf församling, vill bli förvaltningschef i Vasa kyrkliga samfälligheter. Sammanlagt 19 personer konkurrerar om tjänsten.

Nyhetsbild

Nytt callcenter i Åbo ska ge svar på svenska vårdfrågor

Ett svenskt callcenter som är öppet dygnet runt i Åbo. Med det vill Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt bli bättre på att bemöta svenskspråkiga i vården. Fler verktyg plockas fram.

Nyhetsbild

Blixten slog familjen Lundströms vardag i spillror

KORSHOLM Christer och Henna Lundström samt deras sex söner i Smedsby har åter ganska bra struktur på vardagen. Det är tre månader sedan deras hem förstördes i en brand. Nu väntar föräldrarna sitt sjunde barn och på ett nytt hus som ska stå klart i augusti nästa år.

Nyhetsbild

Kim Eriksson fortsätter i Korsholms kommunstyrelse

KORSHOLM Kim Eriksson fortsätter som Socialdemokraternas representant i kommunstyrelsen i Korsholm. Det känns bra att ha fortsatt förtroende, säger Eriksson.

Nyhetsbild

Stökigt när ungdomar samlas vid församlingshemmet

MALAX Malax församling behöver hjälp av föräldrar när ungdomar samlas vid församlingshemmet i Yttermalax på fredagskvällar. Det blir lätt stökigt när hundratalet ungdomar samlas.

Nyhetsbild

Pellfolk ny utvecklingschef på Vasa centralsjukhus

VASA Medicine doktor Tony Pellfolk tillträder tjänsten som utvecklingschef på Vasa centralsjukhus i början av december. Han lämnar då tjänsten som enhetschef för Novia i Vasa.

Nyhetsbild

Salon Peter o Jina blir Mimo

VASA Ekologiska produkter lyfts fram när frisörsalongen i Wasaborg byter namn till Mimo vid nyår.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet