Mayvor Stagnäs

mayvor.stagnas@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Patienter kan nå läkare på centralsjukhuset från sin hälsocentral – behöver inte köra till Vasa

De som behöver träffa en läkare på Vasa centralsjukhus kan snart göra det på hälsovårdscentralen i hemkommunen i stället för att köra till Vasa. Kontakten kan skötas med videosamtal.

Nyhetsbild

Inbrottstjuvarna som slår till mot egnahem fortfarande på fri fot – polisen ber om tips

Brottslingarna som bryter sig in i egnahem är fortfarande på fri fot. Hittills kopplas inbrott i Seinäjoki, i Kauhajoki och i Uleåborg till den landsomfattande inbrottshärvan.

Nyhetsbild

Vörå söker skolpsykolog igen – brist på svenskspråkiga psykologer i Österbotten

Skolorna i Vörå behöver en skolpsykolog. Bildningsdirektören Helena Emaus hoppas någon söker trots bristen på psykologer.

Nyhetsbild

Risk för snöras från nybygge på Skolhusgatan i Vasa

Snön ligger tät på de stora fasadfönstren i det nya bostadshuset Solsidan i hörnet av Sandögatan och Skolhusgatan. Disponenten säger sig vara medveten om risken för snöras och att man följer med läget.

Nyhetsbild

Barnen snuvas på traditionell julfest i Kvevlax lärcenter

KORSHOLM Det blir ingen traditionell julfest vid Kvevlax lärcenter. I stället blir det en invigningsfest men till den inbjuds endast en förälder per skolelev och förskolebarn och hela kommunens fullmäktige.

Nyhetsbild

Bernice har vårdat och tröstat när livet gått mot sitt slut

VÖRÅ Vöråbon Bernice Suikkanen har varit ett ytterst värdefullt stöd inför det oundvikliga slutet. Hon har lindrat smärta, tröstat och stöttat. Nu går hon i pension och ger glimtar ur vårdarbetet.

Nyhetsbild

Det tog bara en vecka: Över 2000 har skrivit på för Vasa – makaronifest på torget före julen

Fler än tvåtusen personer har skrivit på Vasa stads namninsamling för gator som bär Vasas namn. Staden ordnar fest på torget och bjuder på dillmakaroner före julen.

Nyhetsbild

Korsholm hemlighåller förslaget till ny kanslichef

Det finns ett förslag på vem som blir ny kanslichef i Korsholm, men namnet hålls hemligt fram till att kommunstyrelsen behandlar ärendet nästa vecka.

Nyhetsbild

Svårt för äldre bedöma när det är dags parkera bilen för gott

Körkort och bil betyder frihet för många. Att kunna köra vart som helst, när som helst, höjer livskvaliteten. Men, för de flesta kommer det en dag när körförmågan sätter stopp och körkortet tas ifrån en.

Nyhetsbild

Makaronifest på Vasa torg om imagekampanj lyckas bra

VASA Vasa ska göras mera känt bland finskspråkiga i landet. Arrangörerna vill ha hjälp av Vasabor och Vasasinnade. Fest på dillmakaroner utlovas på torget om kampanjen lyckas.

Nyhetsbild

Immunterapin på Vasa centralsjukhus blev Bror-Erics räddning när cancern slog till

Bror-Eric Sahlström är lycklig över immunterapin på Vasa centralsjukhus. Den bet på hans cancertumör och alla metastaserna. Han var en av de första som fick medicinen som i folkmun också kallas Nobelmedicinen.

Nyhetsbild

Centralsjukhuset bland de första att använda immunterapi – "Viktigt välja rätt patient för behandlingen"

Vasa centralsjukhus var bland de första i landet med att behandla lungcancer med immunterapi. Numera behandlas också flera andra cancersjukdomar med den.

Nyhetsbild

Specialister på jordbruk slipade strategier i Vasa

Rådgivare som är specialiserade på jordbruk och landsbygd vill hjälpa företagarna att bygga bättre strategier för framtiden. På onsdagen arbetade de med sina egna strategier i Vasa.

Nyhetsbild

Vasa centralsjukhus satsar på ett nationellt center som ska ge ännu bättre patientsäkerhet

Vasa centralsjukhus grundar ett forskningscenter som ska utveckla patientsäkerheten i hela landet. Nu söker sjukhuset en professor i samarbete med Åbo universitet.

Nyhetsbild

Teaterchefen Åsa Salvesen är nöjd med restaurerade teaterhuset – Restaurang Ernst öppnar på nytt

VASA Ljusare och öppnare foajé, restaurerade stolar, ny läktare och bättre ljudupplevelse i teatersalongen. Det är några av de förändringar som gjorts på Wasa Teater. Dessutom slår Restaurang Ernst åter upp sina dörrar.

Nyhetsbild

Målet: solpaneler på campustaket om några år

VASA Campus Kungsgården i Gamla Vasa kan få solpaneler på taket om några år. Beslutsfattarna får ta ställning till en investering i solpaneler när de behandlar ekonomiplanen i höst.

Nyhetsbild

Karita har stuckit sin sista nål på hälsostationen i Vörå – har sett 100 läkare komma och gå

Vöråbon Karita Ohlis har gjort sitt sista nålstick på hälsocentralen. Första september blir hon pensionär. Här blickar hon tillbaka på tiden när hon bland annat räknade ut blodvärdet för hand.

Nyhetsbild

Familjen Lundström har flyttat in i nya huset – det gamla brann ner i fjol

Familjen Christer och Henna Lundström och deras sju barn har flyttat in i sitt nya hus i Smedsby. Kaoset som slog ner med blixten i deras liv förra sommaren har övergått i glädje och lycka.

Nyhetsbild

Hjärninfarkten förändrade Kaj Kunnas värderingar

En hjärninfarkt förändrade sportjournalisten Kaj Kunnas liv för några år sedan. Det kunde ha gått väldigt illa, men nu är han på banan igen som programvärd, konferencier och guide.

Nyhetsbild

I Kvevlax lärcenter förbereds skolstarten med full styrka – 370 elever ska få undervisning i den nya skolan

KORSHOLM Lärarna Sonja Häggblom och Annica Svarvar plastar in skolböcker på löpande band. Personalen förbereder just nu skolstarten för 450 elever och anställda i Kvevlax lärcenter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet