Mikael Nybacka

mikael.nybacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

VIDEO: Vem är bäst på käpphäst, reporter-Heidi eller proffsen?

Ingen kan väl motstå att testa en käpphäst när man får chansen. Inte vi heller. Avgör själv vem som hoppar högst och längst. Reportern Heidi, eller proffsen Linette och Alma?

Nyhetsbild

VIDEO: Biträdande rektor Pia Finne berättar om knivhuggningen på Vamia

Det andra knivdådet på en kort tid har drabbat yrkesskolan Vamia i Vasa. Skolans personal diskuterar nu vilka åtgärder de kan ta för att förhindra liknande dåd, berättar biträdande rektor Pia Finne.

Nyhetsbild

VIDEO: Johan Wester berättar om sin sågolycka

Johan Wester har inte låtit olyckan där han förlorade ena armen hindra honom. På nätterna kör han runt och delar ut dagstidningar i skärgården.

Nyhetsbild

VIDEO: Lars-Erik berättar om den perfekta tiltan

Lars-Erik Staffans både tävlar i och dömer plöjning. Om det är nån som vet hur den perfekta plöjningen ska se ut är det han. Vi kollade in hur han gör när han laddar upp inför FM om några veckor.

Nyhetsbild

VIDEO: Så tar man musten ur sina äpplen

VÖRÅ I 32 år har Olav Björk spenderat en tid av hösten till att göra äppelmust. Själva processen är lika enkel som snabb. En sats på 40 kilogram äpplen blir till buteljerad must på mindre än en halvtimme.

Nyhetsbild

VIDEO: Se hur Mimmi lär sig hitta svamp

Tanja Eriksson lär hundar hitta kantareller. I videon är det hennes egen jack russellterrier Mimmi som tränas till att hitta den eftertraktade svampen.

Nyhetsbild

VIDEO: Häng med på fårvallning med Sune och Börje

Bordercollien Borderliz Sune och hans matte Michaela Wikberg tog nyligen en sjätte plats i finalen i EM i vallning i Tjeckien. Vi besökte dem hemma i Taklax där vi fick ett smakprov på hur det går till när man vallar får.

Nyhetsbild

VIDEO: Se Erkkis egen by på myren i Nummijärvi

Ingen vinkel är rak och byggnadsmaterialet består av krokiga stockar och ljung i Erkki Kalliomäkis by. Vi besökte Erkki ute på myren och lät honom berätta om sina tankar med sitt verk.

Nyhetsbild

VIDEO: Se brandområdet i Vörå från luften

VIDEO På torsdagen brann det i skogen mellan Kalapää träsk och Keskis träsk. Branden sträckte sig över ett 260 gånger 150 meter stort område. Så här såg det ut på platsen på fredagen.

Nyhetsbild

Video: Tio hektar skog brann upp i Molpe – Så här ser det brandhärjade området ut

Cirka tio hektar skogsmark fattade eld i Molpe i lördags. Se Vasabladets drönarvideo från den utbrunna skogen.

Nyhetsbild

Bockska hörnet får rondell

4

WEBB-TV. Nu är det åter full fart vid Bockska hörnet. Kolla vår video!

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet