Patrick Sjöholm

patrick.sjoholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Vasakrögare positiva till nytt köttkrav – "Hoppas fler satsar på närproducerat"

VASA Från och med maj måste restaurangbesökare få information om köttets ursprungsland. VBL har pratat med några lokala krögare i Vasa.

Nyhetsbild

Skeppar tillagar både skräpfisk och inälvsmat – "Den godaste maten är närproducerad"

KORSHOLM Hos Annika och Peter Skeppar i Smedsby är självhushållning en stark tradition som förts vidare till nästa generation. Allt fler kvinnor tar jägarexamen i Österbotten.

Nyhetsbild

Stormen fällde nio träd över sommarstuga i Sundom

VIDEO Sammanlagt föll tjugotalet träd på tomten och flera av dem landade på byggnader. "Det värsta vi har sett hittills", säger Magnus Rådström som röjde på tomten på tisdagen.

Nyhetsbild

Strömförande kabel låg på 90-åriga Elsies gård i tre dygn

VASA I tre dygn låg en strömförande kabel på Elsie Söderbacks gård i Sundom. Vasa Elnät förstår frustrationen med långa åtgärdstider och avråder starkt från att röra skadade elkablar.

Nyhetsbild

Gamla julgranar blir Metvikens egna korallrev

VASA På trettondagen sänktes hundra granar under Metvikens is i Vasa. I vår blir de begagnade julgranarna perfekta lek- och gömställen för abborre och mört.

Nyhetsbild

Dåligt väder avbryter efterspaningar i Tamokdalen

Polisen i Troms meddelar på Twitter att man avbryter dagens försök att ta sig upp till Blåbärsfjället. Dåligt väder stoppar helikoptern från att nå rasområdet.

Nyhetsbild

Utredning: Solf en av de bästa boplatserna i landet

KORSHOLM Solf är landets nionde bästa ort att bo på, det visar en stor undersökning som tidningen Ilta-Sanomat har gjort.

Nyhetsbild

Hennes uppdrag: leda EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik

Sofie From-Emmesberger med rötter i Österbotten leder EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik. Motvikten till uppdraget finns på sommarstugan i Maxmo.

Nyhetsbild

Min mat: Det här är maten som österbottningarna hatar och älskar

Kötträtter är den absoluta favoriten både hemma och på restaurang. Men vilka maträtter är de mest avskydda i olika åldrar? Klicka på grafiken.

Nyhetsbild

Katastrofen på Kvarken: Över 30 personer omkom då Vestkusten förliste utanför Vasa

I oktober 1913 förliste Vestkusten på sin resa från Vasa till Sundsvall. Över 30 personer omkom i en av de största katastroferna till havs i Finland.

Nyhetsbild

I dag ställer sig över 100 personer i kö till matutdelning i Vasa

VASA Det är julafton. Släkt och vänner sätter sig vid middagsbordet för att njuta av julmat. På mathjälpen i Vasa är julafton som vilken annan dag som helst.

Nyhetsbild

Naturresursinstitutet: Sämre lönsamhet för kustfiske

Naturresursinstitutet har sammanställt data som visar att omsättningen och de totala intäkterna inom kustfisket ökade 2017. Däremot sjönk lönsamheten.

Nyhetsbild

Gott betyg för Vasas nya jultradition – närmare 6000 besökte Julfiilis

VASA Positiv respons från besökare och försäljare ger arrangörerna bra grund att bygga vidare på en ny jultradition i Vasa. Inför nästa satsar Julfiilis på mera synlighet.

Nyhetsbild

Undersökningen Min mat: Jämställdheten ökar i de österbottniska köken

Forfarande är det kvinnorna som tillreder maten i de österbottniska hemmen. Men förändringar lurar i de yngre åldersgrupperna. Det visar HSS Medias och Yle Österbottens enkät Min mat.

Nyhetsbild

Så undviker du stress med vardagsmaten – kostvetaren Silvia tipsar

För många är vardagsmaten ett nödvändigt ont, det visar undersökningen Min mat. Kostvetare Silvia Englund tipsar om knep som underlättar matlagningen.

Nyhetsbild

Efter stormen: Wasaline surrar lasten hårdare

VASA Förra veckans storm gav många lärdomar. Efter ett långt möte på måndagen beslöt Wasaline att uppdatera reglerna för surrning av last ombord.

Nyhetsbild

Dekanusbeslut visar: utredning om Övisflytt inte ännu påbörjad

VASA Både studerande och lärare har riktat hård kritik mot planerna på att flytta Vasa övningsskolas gymnasium från nuvarande lokaler till Academill.

Nyhetsbild

SFV ger mera till teaterrenoveringen

SFV ger ytterligare bidrag på 20.000 euro för renoveringen av Wasa Teater. SFV:s totala bidrag för projektet är 220.000 euro.

Nyhetsbild

Vasa elektriska: Elpriset stiger fortfarande

Marknadspriset på elenergi har fortsatt stiga under slutet av året. I början av november hade landets medelpris nått toppen från fem och ett halvt år tillbaka.

Nyhetsbild

Sjöräddare avslutar ovanligt livlig säsong

I dag sätter Vasa sjöräddningssällskap punkt för en säsong som slog rekord i antalet utryckningar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet