Patrick Sjöholm

patrick.sjoholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Säljes: Nedlagd husfabrik i Oravais

VÖRÅ Fabriken har stått helt tom sedan mars. Nu söker ägaren Kannustalo köpare eller hyresgäst till den nästan 12 000 kvadratmeter stora hallen.

Nyhetsbild

Riksväg 3 enar riksdagsledamöter från tre landskap – Joakim Strand med i ny arbetsgrupp

Riksdagsledamöter från Birkaland, Vasa och Satakunta valkrets bildar en enad front för riksvägs 3:s bästa. Målet är ett investeringspaket på 128 miljoner euro.

Nyhetsbild

Sommarevenemanget Vasa Picnic återvänder nästa vecka

Hur låter det med picknick och musik på lunchpausen? Nästa vecka börjar stadsevenemanget Vasa Picnic och pågår under hela sommaren.

Nyhetsbild

Polisen: Väldigt viktigt att hitta försvunna Vöråbons bil

Polisen i Österbotten har inte mycket att gå på i fallet med den försvunna Vöråbon Bengt Pada, som sågs senast i Vasa för över en vecka sedan. Polisen ber nu allmänheten om hjälp.

Nyhetsbild

Gammal påskbrasa brann två gånger i natt

VÖRÅ Brandkåren fick rycka ut två gånger till Slagfältsvägen i Oravais då en gammal påskbrasa fattade eld. Räddningsverket misstänker att någon avsiktligt tänt på brasan.

Nyhetsbild

Skarvgruppens ordförande om kritiken: "Jag är förvånad"

Satu Pääkkönen är förvånad över Stefan Thölix kritik mot skarvarbetsgruppen och kontrar tydligt: "Det blir en rapport och den blir klar i tid."

Nyhetsbild

Polisen efterlyser försvunnen Vöråbo

Den 70-åriga Vöråbon Bengt Pada är försvunnen sedan förra måndagen. Polisen ber allmänheten om hjälp.

Nyhetsbild

Företag inom cirkulär ekonomi ny delägare i Westenergy

Forssaföretaget Loimi Hämeen Jätehuolto går in som ny ägare i Westenergy. Samtidigt växer Westenergys verksamhetsområde till att omfatta 60 kommuner.

Nyhetsbild

Långt fängelsestraff för skottdrama i Lappfjärd

I RÄTTEN En fest i mitten av mars spårade ur och ledde till skottlossning. Den 41-åriga gevärmannen dömdes till ovillkorligt fängelse för dråpförsök.

Nyhetsbild

Rabbe Eklund om Korsholms ekonomi: "Extremt utmanande"

KORSHOLM För kommunens nämnder gäller strama tyglar för att budgeten för 2019 ska hålla. Samtidigt finns en osäkerhet kring skatteinkomsterna och statsandelarna.

Nyhetsbild

Satsning på infrastruktur ger nödvändiga miljoner till österbottniska vägar

Den kommande regeringens planer på att satsa på infrastruktur är glädjande nyheter för Österbotten. "Reparationsskulden måste minska", säger Mikko Ollikainen (SFP).

Nyhetsbild

Regeringsprogrammet ger VCS omfattande jour – "Vi har kämpat många år"

Vasa centralsjukhus får omfattande jour. Det är en efterlängtad skrivelse i det nya regeringsprogrammet som presenterades på måndag förmiddag.

Nyhetsbild

Så här agerar myndigheter vid larm till havs

Båtar, drönare, flygplan och helikoptrar kan användas för att hitta försvunna personer till havs. Sjöräddningscentralen i Åbo koordinerar alla räddningsuppdrag.

Nyhetsbild

Värmen som bortblåst – betydligt svalare väder att vänta

Väderprognosen för de kommande 10 dagarna utlovar kallt, mulet och regn. – Ganska normalt sommarväder i Finland, säger meteorologen Juha Jantunen.

Nyhetsbild

Mari fick ingen hjälp via veterinärjouren – "Jag har slutat försöka"

VASA Veterinärjouren i Vasaregionen väcker starka reaktioner. Ett nytt invånarinitiativ kräver förbättring. VBL har pratat med djurägare som är besvikna på veterinärjouren.

Nyhetsbild

Högsta domstolen förkortar Korsnäsbombarens dom

Korsnäsbombaren dömdes av hovrätten till elva års fängelse för försök till mord. Högsta domstolen har fattat beslut att förkorta domen.

Nyhetsbild

Vindkraftverket i Sundom för högljutt – Vasa stad vill införa begränsningar nattetid

VASA Två olika mätningar, två olika resultat. En förordning och två olika tolkningar. Vasa stad och vindkraftverkets ägare Mervento diskuterar åtgärder mot nattbullret.

Nyhetsbild

Bergöfiskaren Kim har tröttnat på sälskadorna – "Situationen är bedrövlig"

MALAX Kim Sundén är en av 219 yrkesfiskare kring Östersjön som deltar i en stor undersökning om säl- och skarvskador. – Något måste verkligen göras nu, säger Sundén.

Nyhetsbild

Unga är engagerade i valfrågor – men valdeltagandet bland det lägsta i hela EU

Trots att den europeiska ungdomen utgör 20 procent av befolkningen är det en grupp med lägst valdeltagande i valen till Europaparlamentet.

Nyhetsbild

Tegengrenskolan i Vörå satsar på elevcoach – "Många känner hopplöshet"

VÖRÅ En elevcoach är tillgänglig för eleverna under skoldagen. Behovet av att bemöta psykisk ohälsa är stort. – Jag är en extra vuxen, säger elevcoachen Sonja Bertlin.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet