Patrik Back

patrik.back@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Dråpligt destruktiv duo i dentalt drama

RECENSION Underhållande då Karius och Baktus grottar ner sig och hamnar i närkamp med en energisk tandborste. Wasa Teaters nya barnpjäs är värd att sätta tänderna i.

Nyhetsbild

Ösig trio med starkt band till Finland spelar i Vasa i helgen

Baskery kallar sig "Queens of banjo punk". Den svenska trion – som varit förband till Robbie Williams – spelar i Vasa och Karleby på veckoslutet.

Nyhetsbild

Studion i Academill ännu utan hyresgäst

VASA Studion i Academill fortsätter att stå tom – och inga konkreta förhandlingar pågår med potentiella hyresgäster. Den tidigare Mediacity-studion var i tillfällig användning då kongressen Musik & talang arrangerades i lokalen.

Nyhetsbild

Patrik Back: En dunk i rätt riktning för att slippa slöseriet?

KOMMENTAR Studion i Academill fylldes med musik och talang för några dagar. Kongressen Musik & talang belyste studions potential, som tyvärr inte uppfylls till vardags.

Nyhetsbild

Teatraliskt då musik­profiler hyllar Genesis

Musikerna i Rock Theatre har profilerat sig i olika genrer – men känslorna för Genesis förenar dem. Gruppen bjuder på en ambitiös show i Vasa.

Nyhetsbild

Grabben från Malax blev trummis i Donnez

Populära Donnez öppnar dansbandssäsongen på Waskia i Vasa. Numera håller Kenneth Marins, från Malax, takten i det svenska dansbandet.

Nyhetsbild

Sveriges jazzdrottning sjunger i Vasa

Få svenska jazz­artister kan mäta sig med Rigmor Gustafsson. Tre av hennes album har sålt guld, vilket hon är ensam om på den svenska jazz­scenen.

Nyhetsbild

RECENSION: Lars Sund dikterar tempot på alla sätt i nya romanen

Lars Sund har gjort det igen – skrivit en roman som innehåller många lager och förgreningar. "Där musiken började" är andra delen i hans Jakobstads-trilogi.

Nyhetsbild

50 år sedan Elvis Presley gjorde tidernas återkomst

Då Elvis Presley gick in i tv-studion i Burbank hade han sju år av allt annat än rock'n'roll bakom sig. Även Elvis Presley skapade historia det spektakulära året 1968

Nyhetsbild

Det blir samtidskonst på Kyrkoesplanaden där det tidigare fanns en sexshop

Platform och Filmverkstaden hade ett behov att komma närmare publiken. Föreningarna gör en nystart genom att hyra en lokal på Kyrkoesplanaden i Vasa.

Nyhetsbild

KAJ plockar musikalbär på ny mark

RECENSION I byn Gambämark tycker invånarna att allt var bättre förr – men KAJ är av barn av sin tid och hittar fler guldbär efter 2007 än före 1967 i sin Wasa teater-musikal.

Nyhetsbild

Världen är stor då teater och skola förenas

"Världen är så stor" är en interaktiv föreställning – och skolelever gör att varje föreställning blir unik. Urpremiären sker i Zachariasskolan i Nykarleby den 14 september.

Nyhetsbild

Mark Levengood kommer till Österbotten med nyskriven föreläsning

– Det viktiga för oss finlandssvenskar är att värna om vårt lagskydd, att inget ruckas när det kommer till våra rättigheter, säger Mark Levengood som föreläser i Österbotten i november. Premiär blir det i Dagsmark, efter det ställer Levengood sig på scenen i Jakobstad och Vasa. Levengood poängterar att hans föreläsning präglas av humor men att det inte handlar om ståuppkomik.

Nyhetsbild

Halloween blues fixar gospelsväng i kyrkan

Bluesgenren är inte snäv. Det vill Halloween blues-arrangörerna Mikko Peltola och Anssi Marttinen belysa med festivalen i Vasa.

Nyhetsbild

Jan-Olof Svarvar dokumenterar kamp på liv och död – skildrar 46-åriga Marias kamp mot anorexi

Den är som en demon – anorexin som Maria kämpar mot. Jan-Olof Svarvars nya dokumentärfilm "Maria och demonen" har premiär i december.

Nyhetsbild

Förlaget med friska vindar

Förlaget grundades i oktober 2015. Det har gett författarna alternativ igen – och skapat syre i den finlandssvenska bokutgivningen. Två nya böcker bekräftar det.

Nyhetsbild

Pigg teater då Herr Hakkarainen går i sömnen

RECENSION Jorma Tommila – med stans finaste bockskägg – gör en lagom trött gestaltning av Herr Hakkarainen.

Nyhetsbild

Kulturhuvudstadstävling är toppen på isberget

Diskussionen om att Vasa ska försöka bli Europas kulturhuvudstad pågår. Men det krävs mer än landhöjningen för att kulturnivån ska stiga.

Nyhetsbild

Musikalen som är en våt dröm – premiär om drygt en vecka

VASA Det stänker vatten om Jakob Höglunds uppsättning av folkkära "Myrskyluodon Maija". Musikalen har premiär på Vasa stadsteater den 8 september.

Nyhetsbild

Sara Ehnholm Hielms debut en hjärtesak med stark puls

RECENSION. Sara Ehnholm Hielms skrivkamp – essäsamlingen "Och hjärtat, det var mitt" – går verkligen att stå ut med.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet