Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Rani Plast vill putsa plastens rykte – "Det är inte plastens fel att den hamnar i naturen"

TERJÄRV Terjärvföretaget Rani Plast har som mål att uppnå en klimatneutral produktion år 2035. Det gör man bland annat genom att öka användningen av återvunnen plast.

Nyhetsbild

Borgå domkapitel får kritik: "Allt har inte lagts på bordet"

KRONOBY Den planerade markaffären mellan Kronoby församling och Kronoby kommun börjar bli en långdans av sällan skådat slag. Och planläggare Dan Stenlund är inte glad.

Nyhetsbild

Gamla mejeriets övre våning kan bli internat för Kvarnen

KRONOBY Våningen ovanför brandstationen i Kronoby kan bli internat för samkommunen Kvarnens studerande. Anslag för en renovering ingår i tekniska nämndens budgetförslag.

Nyhetsbild

Kaplanstjänster i Kronoby fortfarande olöst fråga

KRONOBY Vem som blir kaplan i Terjärv efter Timo Saitajoki är fortfarande öppet. Och den första november går också kyrkoherde Anders Store i pension – då behövs en präst till i församlingen.

Nyhetsbild

Tretton personer har sökt direktörstjänst i Kronoby

KRONOBY Tretton personer är intresserade av att bli verkställande direktör vid Kronoby Elverk. Styrelseordförande Johan Byggmästar är positivt överraskad över antalet.

Nyhetsbild

Bibban i Nedervetil flyttar till nya skolan i oktober

KRONOBY Biblioteksfilialen i Nedervetil är stängd nästan hela oktober. Om allt går enligt planerna öppnar man på nytt i nya Nedervetil skola den 2 november.

Nyhetsbild

Värmeisolering och nya omklädningsrum planeras till Terjärv ishall

KRONOBY TUS och Terjärv Ishall Ab planerar att förnya omklädningsrummen vid ishallen. De nya rum som byggs inuti ishallen ska också kunna betjäna konstgräsplanen.

Nyhetsbild

Kronobypolitiker vill bygga skatepark och miniamfiteater

KRONOBY En utomhusplats för både idrotts- och kulturupplevelser skulle sitta bra i Kronoby. Det tycker en rad politiker från Pro Kronoby som lämnat in en motion.

Nyhetsbild

Den blyge pojken blev herde i Terjärv i trettio år

Kronoby Accenten avslöjar fortfarande att Timo Saitajoki har sina rötter i Tornedalen. Till barndomshemmet i Muonio återvänder han också gärna för att plocka bär och fiska.

Nyhetsbild

Flaskpost nådde fram efter 20 år – upphittaren okänd

KRONOBY Postgången mellan Terjärv och Kronoby fungerar till belåtenhet, konstaterar Hans och Kristine Pajunen. Nyligen fick de flaskpost som varit på väg i tjugo år.

Nyhetsbild

Farligt staket höll på att kosta deras son livet – nu vill de varna andra

KRONOBY Det är två samlade, unga föräldrar som vi träffar i Terjärv. För drygt två veckor sedan var deras ena son med om en olycka som kunde ha kostat honom livet. Nu vill de varna andra för det farliga staket som är i allmänt bruk i kommunerna.

Nyhetsbild

Slut med kassatjänsterna på banken i Terjärv

KRONOBY Den första november upphör kassatjänsterna på bankkontoret i Terjärv. Också andra kontor inom OP Mellersta Österbotten berörs och samarbetsförhandlingar med personalen pågår.

Nyhetsbild

Pilotprojekt i Kronoby: Ishallen får kyllager i marken

KRONOBY Ännu vet ingen hur bra det kommer att funka. Men i teorin ska det gå att lagra vinterns köld i marken och använda den för att kyla isen inne i ishallen.

Nyhetsbild

SFP:are i Kronoby tvingades till eftergift i vårdfrågan

KRONOBY Att Kronoby kommun kan tänka sig att bli en del av Mellersta Österbottens vårdlandskap är en eftergift från en del SFP:ares sida för att få ett enigt beslut i vårdfrågan.

Nyhetsbild

Kronobyfullmäktige sällsynt enigt om vården

KRONOBY Fullmäktige i Kronoby är enigt om att kommunen ska kunna fortsätta vara en del av Soite och vårdlandskapet Mellersta Österbotten, men också höra till landskapet Österbotten.

Nyhetsbild

Utländsk operatör ett alternativ för Kronobyflyget

KRONOBY Den 14 september ska Finnair ge besked om hur det blir med trafiken på Karleby-Jakobstad flygplats. Sigge Forsman hoppas att flygtrafiken återupptas från den första november.

Nyhetsbild

Nu vill scouterna ha fler vuxna med i verksamheten

KRONOBY Amelie Berg, 8 år, får gå med i scoutkåren i Nedervetil nästa år. För pappa Kenneth är det fritt fram när som helst, och just nu välkomnas vuxna extra mycket med i landets scoutkårer.

Nyhetsbild

Mäenpääs nya bolag sanerar Terjärv vårdcenter

KRONOBY Företaget MKM Solutions Ab har valts att sanera Terjärv vårdcenter. Bolaget hade den klart lägsta offerten bland fem företag.

Nyhetsbild

Enhälligt i Kronoby om vårdreformen

KRONOBY Lagen ska säkerställa att Kronoby kan fortsätta ordna vård och räddningsväsende som i dag, men samtidigt höra till landskapet Österbotten. Det här är Kronobystyrelsen helt enig om i ett förslag till utlåtande.

Kronoby får söka ny teknisk chef

KRONOBY Bernt Storbacka, teknisk chef vid Kronoby kommun, har anhållit om befrielse från tjänsten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet