Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

LEDARE: Drömmen om att jobba i mjukisbyxor hemma

Finländarna ställde snabbt om till distansarbete i våras. Men hur många är egentligen så pigga på att fortsätta med hemmajobbet i höst om en andra coronavåg slår till?

Nyhetsbild

Flygfältsvägen blev utan pengar i tilläggsbudgeten

KRONOBY Flygfältsvägen i Kronoby får fortfarande vänta på sin tur. I statens fjärde tilläggsbudget körde andra projekt förbi cykelleden i Kronoby.

LEDARE: När landsbygdens dofter kommer för nära

Tiden har sprungit förbi det gamla bysamhället med kohagar, fähus och bostadshus i nära och idyllisk samvaro. Det här borde alla landsbygdskommuner ta på allvar.

Nyhetsbild

Tf bildningschef vald i Kronoby

KRONOBY Carina Ahlström, chef för småbarnspedagogik och förskola i Kronoby, har utsetts till tf bildningschef i kommunen från 1 augusti till årets slut.

Nyhetsbild

Mindre snack och mera verkstad för Årets Krombibo

Alexander Holmbäck har fullt upp med att bygga upp sitt lantbruksföretag. Att det här skulle ge honom titeln som Årets Krombibo 2020, hade han inte kunnat tro.

Nyhetsbild

Viltstråk över Kållbyvägen stoppas av ny mur – noterades inte i planeringen

Ett viltstråk över Kållbyvägen har stängts av genom den nya mur som byggts längs vägen. Det ökar risken för älgolyckor i området.

Nyhetsbild

Simskolan vid Hästöskatan ställs in i sommar – andra platser övervägs i framtiden

KRONOBY På fredagen noterades inga cyanobakterier i vattnet vid Hästöskatan i Kronoby. Men årets simskola ställs ändå in och till nästa år tvingas Folkhälsan överväga andra badplatser.

Nyhetsbild

Keliber vill bryta mera malm och i snabbare takt

Gruvbolaget Keliber vill öka den planerade brytningen av litiumhaltig malm och också flytta anrikningen av malmen närmare själva gruvdriften. Det här ska öka lönsamheten betydligt.

Nyhetsbild

Kommunen får köpa tomtmarken i Nedervetil

KRONOBY Det blir Kronoby kommun som får köpa Forskantsområdet i Nedervetil. Frågan avgörs slutligt av kyrkofullmäktige den 15 juli.

Nyhetsbild

Domstol får avgöra djurgårdars framtid i Kronoby

KRONOBY NTM-centralen överklagar tillstånden för två djurgårdar i Kronoby att få öka sin produktion. Lagen ger inga tolkningsmöjligheter, säger överinspektör Jenny Skuthälla.

Nyhetsbild

Kronoby får bidrag för ny släckningsbil

KRONOBY En ny släckningsbil till Kronoby är en av de anskaffningar som i år får stöd från Brandskyddsfonden. Målet är att den nya släckningsbilen levereras nästa sommar.

Nyhetsbild

Strama direktiv för nästa års budget i Kronoby

KRONOBY Kronobys budget för nästa år får öka med högst 2,5 procent jämfört med bokslutet 2019. Det här är ett tufft mål då lönerna beräknas stiga med 2,3 procent jämfört med i år.

Nyhetsbild

Brännkärrs budskap: Kronoby har möjlighet att påverka i vårdreformen

KRONOBY Kronobys åsikt i vårdfrågan kommer att ha betydelse. Regeringen kommer att lyssna på fältet, var Malin Brännkärrs budskap till Kronobystyrelsen i måndags.

Nyhetsbild

Förhandlingarna på Nautor fortsätter – personalen går inte med på lönesänkningar

Samarbetsförhandlingarna på Nautor pågår fortfarande. Bland det som ligger på bordet finns lönesänkningar, men det lär också finnas hot om uppsägning av alla anställda.

Nyhetsbild

Tummen ner för vägbelysning i Terjärv

KRONOBY Hästbacka byahemsförening och de som bor längs Svartasvägen i Terjärv har anhållit om att få vägbelysning längs vägen. Men kommunen säger nej.

Nyhetsbild

Meikertomten snyggas upp, tillbyggnader rivs

KRONOBY I sommar blir det en uppsnyggning av den så kallade Meikerfastigheten i Kronoby centrum. Tillbyggnaderna och ett gammalt uthus rivs.

Nyhetsbild

Kronoby kommun kritisk till postens brevservice

KRONOBY Politiker och tjänstemän i Kronoby är starkt kritiska till postens brevservice. Det tycks inte ens hjälpa att betala extra för att föredragningslistor ska komma fram i tid.

Nyhetsbild

Kärt återseende på sommarkolonin på Gåsön

KRONOBY Det är återseendets glädje när Gun-Lis Smeds och Lasse Holmbäck besöker sommarkolonin på Gåsön i Kronoby. Här tillbringade de några soliga sommarveckor i slutet av 1940-talet för att "äta upp sig" som det hette.

LEDARE: Finsk skola i Kronoby år 2025?

Frågan om en finsk skola i Kronoby har tuggats i tiotals år. Risken är stor att den fortfarande finns kvar om fem år.

Nyhetsbild

Optimas köksbygge blir en halv miljon dyrare – finansieras med egna medel

Ombyggnaden av köken vid Optima blir en halv miljon euro dyrare än budgeterat. Merkostnaden ska finansieras med egna medel.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet