Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Optima vill erbjuda yrkesexamen inom processindustrin

Optima anhåller om tillstånd att ge yrkesexamen inom processindustrin, både på svenska och finska. Det här är ett svar på arbetskraftsbristen i regionen.

Nyhetsbild

Jan-Peter har accepterat sin synskada, men saknar friheten med körkort och bil

KRONOBY Jan-Peter Backman i Kronoby har börjat acceptera sin tillvaro som synskadad. Det svåraste att komma över är att han inte kan köra bil längre.

Nyhetsbild

Kostnaderna för Nedervetil skola stiger – bygget försenas

NEDERVETIL Det blir dyrare än väntat att bygga Nedervetil skola på den plats som kommunen bestämt. Marken kräver bland annat djupare pålning.

Nyhetsbild

Vård på hemorten är en hjärtesak för Terjärvborna

KRONOBY Terjärvborna vill ha kvar alla 50 vårdplatser på vårdcentret och demensboendet Backebo. Soites tjänstemän anser att det räcker med 32 platser.

Nyhetsbild

Lehto Tilat drar tillbaka sin tomtansökan, kommunen söker ny plats för rusvård

KRONOBY Lehto Tilat har dragit tillbaka sin ansökan om undantagslov för en rehabiliteringsenhet för missbrukare. Kommunen försöker nu hitta en annan tomt åt företaget.

Nyhetsbild

Anne-Mie Ranta: "Det finns redan människor med missbruksproblem i Kronoby centrum"

KRONOBY Anne-Mie Ranta, kommunpolitiker i Kronoby, reagerar skarpt på Kronobybornas attityder mot det som är annorlunda. Inget ska vara udda här.

Nyhetsbild

Lehto Tilat kan överväga andra placeringar av rusvårdsenheten

KRONOBY Projektchef Jyrki Määttä är inte förvånad över motståndet mot den planerade rusvårdsenheten i Kronoby. Han förstår rädslan, men säger att den är helt obefogad.

Esperi Care vill öppna rusvårdsenhet i Kronoby

KRONOBY Bolaget Lehto Tilat Oy vill bygga en enhet i Kronoby för rehabilitering av personer med olika beroendeproblem. Kommunen har anvisat en tomt i Kronoby centrum.

Nyhetsbild

Känner du igen fåglarna som Brita fotat?

Brita Byfält bor mitt i naturen och behöver bara stiga ut genom ytterdörren för att fånga vackra fåglar på bild. Men det händer också att hon åker till Karleby för en mandarinand eller till Replot för en svarthakedopping. Kolla in några av hennes fågelbilder!

Nyhetsbild

Brita, 62, njuter av att fotografera allt vackert

KRONOBY Brita Byfält i Kronoby vill sprida en positiv känsla på sociala medier. Det gör hon genom sina vackra naturbilder.

Nyhetsbild

Djurbönder trötta på återkommande veterinärgranskningar

KARLEBY Djurbönderna i Karleby-Kronobytrakten känner sig utsatta. En del är är helt slutkörda av återkommande djurskyddsgranskningar, säger Paulina Holmqvist i Karleby.

Nyhetsbild

ÖSP efterlyser nationell standard för djurskyddet

Det behövs en nationell standard för djurskyddet som gäller för alla veterinärer. Det säger Susanne West, tf verksamhetsledare för ÖSP.

Nyhetsbild

"Inställningen till djurskydd är mera positiv på finskspråkiga områden"

KARLEBY Andréas Smeds, direktör för hälsoövervakningen i Karleby, diskuterar gärna djurskyddsgranskningarna med ÖSP. Men han betackar sig för flummiga anklagelser.

Nyhetsbild

Kronoby säger upp skötselavtal för enskilda vägar

KRONOBY Kronoby kommun säger upp alla skötselavtal för enskilda vägar från årsskiftet. En del vägar blir utan kommunalt underhåll och det betyder att väglagen borde aktivera sig.

Nyhetsbild

Brännkärrs medverkan i regeringsförhandlingarna gillas inte av alla

Kronobys kommundirektör Malin Brännkärr är med och förhandlar fram ett nytt regeringsprogram i Helsingfors. Alla politiker på hemmaplan gillar inte det.

Mera vägbelysning till stamväg 63 i Kortjärvi

KRONOBY Korsningen mellan Kaustbyvägen och stamväg 63 i Kortjärvi upplevs som otrygg och farlig. Mera vägbelysning ska förbättra läget.

Nyhetsbild

Vattenrören frös – servicehus vid Seljes säljs till nedsatt pris

KRONOBY Nedervetil Jaktklubb och Nedervetil Fiskargille får köpa kommunens servicehus vid Seljes för ett lägre pris än man kommit överens om.

Nyhetsbild

Kronoby vill ha plats i Optimastyrelsen

KRONOBY Kronoby anser att alla medlemskommuner i Optima bör ha åtminstone en representant i samkommunstyrelsen.

Nyhetsbild

Kronobybor startade webbshop för glutenfri mat

KRONOBY Kronobybon Gauti þórðarson märkte att utbudet av glutenfria produkter är begränsat i dagligvaruhandeln. Nu har han startat en webbshop tillsammans med kompanjonen Marcus Snåre.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet