Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kronoby behöver fräscha hyresbostäder – nytt radhus i planen för nästa år

KRONOBY Kronoby behöver fräscha hyresbostäder för att kunna locka inflyttare. Det här lyftes fram på måndagens fullmäktigemöte.

Motion om hållbar amorteringsplan

KRONOBY Pro Kronoby lämnade i måndags in en motion om att kommunen borde se över sin amorteringsplan tillsammans med revisorn.

Nya val till räddningsnämnd

KRONOBY Stadsstyrelsen i Karleby har inte godkänt att Kronoby valt Adam Näse och Mats Lindh till medlem respektive ersättare i räddningsnämnden.

Pro Kronoby vill se aktivare tomtpolitik

KRONOBY Pro Kronobys fullmäktigegrupp vill att kommunen aktivare bjuder ut industritomterna vid riksåttan.

Nyhetsbild

Studerande förtroendevalda får extra ersättning

KRONOBY Förtroendevalda i Kronoby som studerar på heltid på annan ort får en extra ersättning när de deltar i möten på hemorten.

Nyhetsbild

Pro Kronoby vill att kommuninvånarna informeras om gruvprojekt

KRONOBY Den kommande gruvdriften i Kaustby påverkar miljön, men erbjuder också arbetstillfällen åt kommuninvånare och företagare i Kronoby. Därför borde kommunen ordna ett informationsmöte för allmänheten, anser Pro Kronobys Tapani Myllymäki.

Nyhetsbild

Konstgräs i Kronoby fick budgetanslag – skuldsättningen väcker oro

KRONOBY Kronobyfullmäktige ökade investeringsbudgeten med 125 000 euro på måndag kväll. Pengarna går till den konstgräsplan som ska byggas nästa år.

Nyhetsbild

Tre pensioneras, två blir uppsagda på Ekorosk

Ekorosk ingår pensionsarrangemang med tre personer och två anställda mister jobbet. Det är resultatet av de samarbetsförhandlingar som förts.

Nyhetsbild

Nya Pedersöre församling bildas av tre eller fyra församlingar? Utredning klar under vårvintern

Både församlingarna i Pedersöre och Jakobstads svenska församling har tagit initiativ till en församlingsfusion, men den föreslagna tidtabellen är lite olika. Borgå domkapitel tar troligen ställning till initiativen på sitt möte den 11 december.

Nyhetsbild

Tre generationer Hummel jagar älg – Ralf, 90 år, fortfarande träffsäker

KRONOBY Intresset för jakt har en tendens att gå i arv. Så är det också i familjen Hummel i Kronoby där tre generationer deltar i älgjakten.

Nyhetsbild

Stora ladugårdar nära bosättning knepiga för tillståndssektion

KRONOBY Tillståndssektionen i Kronoby förde i tisdags en lång diskussion om möjligheterna för en mjölkgård att få utvidga verksamheten. Stora djurgårdar nära bebyggelsen har blivit en knepig fråga.

Nyhetsbild

Nu kan man tanka i Kronoby igen – ABC öppnade nya macken på onsdagen

KRONOBY Efter ett och ett halvt år utan bensinmack kan Kronobyborna åter tanka på egen ort. Det här är efterlängtat, vet butikschef Nina Mäkelä på S-Market.

Nyhetsbild

Förintelsen görs levande på utställning i Kronoby

KRONOBY Förintelsen kan hända igen. Frågan är om samma saker inte har hänt igen efter Förintelsen – Rwanda, Bosnien, Kambodja – säger doktor Susanna Kokkonen till dem som samlats i kommungården i Kronoby.

Nyhetsbild

Pälsfarm måste mäta fosforhalten i lakvatten

KRONOBY Erling & Sixten Grankull Pälsfarm Ab i Kronoby har fått miljötillstånd. Ett nytt tillståndsvillkor är att fosforhalten i det utgående vattnet från farmen ska mätas två gånger per år.

Nyhetsbild

Folktinget premierar Project Liv och Tomas "Tomppi" Bäck

Två av pristagarna på Folktingets Svenska dagen-fest i Åbo är från Österbotten – föreningen Project Liv och Tomas "Tomppi" Bäck.

Nyhetsbild

"Folkhälsan Välfärd tryggar framtiden vid Herberts hus"

KRONOBY Att Folkhälsan tar över verksamheten är det enda rätta för att trygga fortsättningen. Det är ledningen för Pensionärshemsföreningen i Kronoby övertygad om.

Nyhetsbild

Ville Kavilo gillar nya utmaningar, vill hjälpa församlingar att utvecklas

KRONOBY På kort tid har två stora förändringar skett i Ville Kavilos liv. I september blev han pappa och den 7 oktober prästvigdes han. Nu jobbar han som församlingspastor i de tre församlingarna i Kronoby.

Nyhetsbild

Regleringen av Perho å kräver fortfarande förbättringar

KRONOBY Mycket har gjorts för att kompensera det stora ingrepp i naturen som Kaitfors kraftverk innebär. Dygnsregleringen har justerats, sik, öring och nejonögon planteras ut och en fiskväg har byggts. Men det finns ännu saker att förbättra.

Nyhetsbild

Rävlyan är Kronobys nyaste dagis – här leker, äter och sover barnen utomhus

KRONOBY De tio barnen i Kronobys nyaste dagis, Rävlyan, är spontana och glada. Matfriska lär de också vara, men så tillbringar de också hela dagarna utomhus.

Kyrkliga samfälligheten håller extra möte

KRONOBY Den länge planerade markaffären mellan Kronoby kommun och kyrkliga samfälligheten blir nu av.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet