Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Biblioteken i Kronoby kan hålla öppet alla veckor i sommar

KRONOBY I somras höll biblioteken i Terjärv och Nedervetil helt stängt i juli. Det väckte stark kritik då huvudbiblioteket i Kronoby samtidigt höll öppet fyra dagar i veckan.

Nyhetsbild

Samarbete krävs för bättre vattenskydd - flera projekt på gång i Österbotten

PEDERSÖRE Ett ökat samarbete med invånarna är viktigt för att man ska kunna förbättra vattenskyddet. Flera vattenvårdsprojekt pågår som bäst i Österbotten

Nyhetsbild

Skolorna i Påras och Norrby bjuds ut till försäljning

KRONOBY Skolorna i Norrby och Påras är nu till salu hos en fastighetsförmedling.

Nyhetsbild

Kan stiftelse vara rätt modell för Samlingshuset?

KRONOBY Samlingshuset är i för dåligt skick för att ungdomsföreningen i Kronoby ensam ska kunna ta över huset. Det säger ordförande Mikael Fröjdö.

Nyhetsbild

Kronoby församlings kyrkoherde arbetar huvudsakligen i Nedervetil

KRONOBY Kyrkoskatten är två procent också nästa år och kyrkoherden jobbar i Nedervetil. Det är två av de beslut som organisationskommissionen för den nya församlingen i Kronoby fattat.

Nyhetsbild

Föreningar i Kronoby drar igång ungdomslokal

KRONOBY En ungdomslokal med ledda aktiviteter planeras i Kronoby centrum. Ungdomsföreningen och Folkhälsan avlönar tillsammans ledare.

Nyhetsbild

De nappade på jubileumserbjudande, blir Kronobybor inom kort

KRONOBY Lotten gynnade Samuel Snellman. Nu är han, frun Linda och de två barnen på väg att bli Kronobybor och inom ett par år ska ett nytt hus förhoppningsvis stå klart i Påras.

Nyhetsbild

Larsmo växer om Kronoby – Stenman efterlyser brett samarbete i regionen

Larsmo växer, Kronoby krymper, och inom en inte alltför avlägsen framtid kommer Larsmo att ha fler invånare än grannkommunen.

Nyhetsbild

Ledsna över Samlingshusets förfall – "kommunen borde ta sitt ansvar som ägare"

KRONOBY Kronoby kommun borde ta sitt ansvar som fastighetsägare och inte låta Samlingshuset förfalla. Det anser några Kronobybor i en skrivelse till tekniska nämnden.

Nyhetsbild

Vad blev det av folkomröstningen i Kronoby?

KRONOBY Hur ligger det till med medborgarinitiativet om en folkomröstning i Kronoby? Frågan dök upp på måndagens fullmäktigemöte.

Nyhetsbild

Sju söker Optimatjänst

Följande sju personer söker tjänsten som förvaltnings- och personalchef vid samkommunen Optima.

Nyhetsbild

Sällsynt enigt fullmäktige vill ha kvar alla hvc-mottagningar i Kronoby

KRONOBY Två dagar i veckan i Terjärv, två dagar i Kronoby centrum och en dag i Nedervetil. Det är Kronobyfullmäktiges rekommendation om läkarmottagningarna i kommunen.

Nyhetsbild

Optimastyrelsen räknar med litet minus nästa år

Samkommunen Optima räknar med ett litet minusresultat i nästa års budget. Det här året blir det troligen ett nollresultat.

Nyhetsbild

Cykla mera och återanvänd kläder – Kronobyelever har recept på hållbar utveckling

KRONOBY Visste ni att det tar 600 år innan en fiskelina bryts ner i naturen? Det här och mycket annat vet eleverna i Centralskolan i Kronoby efter veckans projektarbete.

Nyhetsbild

Bybutiker hoppas på nya statliga stödet – flera av regionens butiker har ansökt

K-Willman i Purmo och Monäs Boden i Monäs är två av de bybutiker som sökt det nya, statliga butiksstödet. Bidraget på maximalt 22 500 euro skulle betyda mycket för verksamheten.

Nyhetsbild

Underhållande Svenska dagen-fest i Kronoby

KRONOBY De som hade sökt sig till Kronoby folkhögskola på onsdag kväll fick träna skrattmusklerna tillsammans med Närpesbon Lasse Eriksson. Emina Arnautovic stod för det tankeväckande festtalet.

Nyhetsbild

Ny apotekare vald bland åtta sökande till Kronoby

KRONOBY Den 10 december blir det apotekarbyte i Kronoby centrum. Åtta personer hade ansökt om apotekstillståndet hos Fimea.

Nyhetsbild

Snickeritomten i Terjärv blir bostadsområde – kommunen med i projektet

KRONOBY Den gamla snickeritomten i Terjärv centrum ska bli ett bostadsområde med fem radhus. Inom några veckor börjar man lägga grunden till det första.

Nyhetsbild

Varför dra in läkarservicen i Terjärv som ligger längst bort?

KRONOBY Varför ska man dra in läkarservicen i Terjärv? Kronoby och Nedervetil ligger ju så nära Karleby, så där har det ingen betydelse fast läkarna finns i stan.

Nyhetsbild

Äldrerådets ordförande: "Soite prioriterar sjukhuset på bekostnad av hälsovården"

KRONOBY Äldrerådet i Kronoby anser att det ska finnas läkarmottagningar i både Kronoby och Terjärv. I Nedervetil borde man få vända sig till privatläkare med servicesedel.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet