Pia Andtbacka

pia.andtbacka@osterbottenstidning.fi

Pedersöre och Kronoby står fast vid flyktingmottagning

KRONOBY/PEDERSÖRE Kommunerna Pedersöre och Kronoby är beredda att fortsätta ta emot flyktingar.

Nyhetsbild

Femtio euro för en bostadstomt i Kronoby

KRONOBY Femtioårsjubileet till ära bjuder Kronoby kommun ut tre egnahemstomter i kommunen för ett pris om femtio euro per tomt.

Kronoby antar deklaration om jämställdhet

KRONOBY Kronoby sällar sig till de kommuner som godkänner den europeiska deklarationen om jämställdhet.

Nyhetsbild

Pedersöre vill inte stå för bommar i Storsandsund

PEDERSÖRE Järnvägsöverfarten i Storsandsund bör förses med bommar, anser Pedersöre kommun. Men kommunen vill inte stå för kostnaderna.

Nyhetsbild

Styvt jobb att odla och plocka ekologiska nypon

KRONOBY Nyponen på Eivor Duvnäs buskar lyser vackert röda. Odlingen i Terjärv omfattar hela 11 000 buskar och att plocka nyponen för hand är ett styvt jobb.

Nyhetsbild

Esse Elektro-Kraft flyttade in i moderna lokaler

PEDERSÖRE Nästa år fyller elbolaget Esse Elektro-Kraft hundra år. I god tid före jubileet kan man inviga en ny kontors- och lagerbyggnad.

Nyhetsbild

Nu kan konstgräset i Kronoby bokas, invigning 11 oktober

KRONOBY Konstgräsplanen i Kronoby används redan rätt flitigt. Bland dem som tränar här hittas två ligalag, KPV och IK Myran, men det finns lediga tider att boka också för andra lag.

Nyhetsbild

Terjärvbor vill bevara kyrkliga traditioner

KRONOBY/PEDERSÖRE Motståndet mot kvinnliga präster är åtminstone en delorsak till att Terjärv önskat bli en kapellförsamling nästa år. I Pedersöre bildas inga kapellförsamlingar.

Nyhetsbild

Kyrkoherde Saitajoki: "Kvinnoprästfrågan har inte diskuterats"

KRONOBY Kyrkoherde Timo Saitajoki och övriga församlingsanställda i Terjärv är bestörta över att kvinnoprästmotståndet lyfts fram som en delorsak till att man vill ha en kapellförsamling.

Nyhetsbild

Kronoby vill ha dialog med invånarna – om skolmaten till exempel

KRONOBY Kronoby kommun uppdaterar sin informationsstrategi. Målet är en öppen och aktiv tvåvägskommunikation, säger tf kommundirektör Ulf Stenman.

Nyhetsbild

Kronoby gymnasium satsar på friskvården med nytt projekt

KRONOBY På tisdagen sköts startskottet för ett friskvårdsprojekt i Kronoby gymnasium. Korta pauser med enkla rörelser, cyklar, specialstolar, ledd gymträning och mätare som analyserar sömn och stressnivåer ingår.

Nyhetsbild

Finsk skola i Kronoby utreds med sikte på framtiden

KRONOBY En finsk skola i Kronoby ska utredas förutsättningslöst, med sikte på framtiden. Det är uppdraget från kommunstyrelsen till den arbetsgrupp som ska börja jobba.

Nyhetsbild

Ingen ny brandbil i Kronoby i nuläget – "Ett tungt beslut"

KRONOBY Kommunstyrelsen i Kronoby vill vänta med att köpa en ny släckningsbil till Kronoby kommundel tills man vet hur det blir med landskapsreformen.

Nyhetsbild

Motion om cykelled i Purmo – statliga pengar kan finnas att hämta

PEDERSÖRE Pedersöre bör ta vara på möjligheten till statliga pengar och ta in medel för en cykelväg mellan Lillby och Sisbacka i budgeten för nästa år.

Nyhetsbild

SDP i Pedersöre vill höja skatten - osäkerheten stor inför nästa år

PEDERSÖRE SDP i Pedersöre vill höja kommunalskatten, kristdemokraterna vill banta utgifterna. SFP väntar tills man vet hur årets skatteinkomster utvecklas och hur regeringsprogrammet tillämpas.

Nyhetsbild

Kommissioner förbereder de nya församlingarna

Borgå domkapitel har utsett medlemmar till organisationskommissionerna för de nya församlingarna i Kronoby och Pedersöre.

Nyhetsbild

Dyrare än väntat att bygga om köken vid Optima

Det kostar drygt 2,7 miljoner euro att bygga om de tre köken och bageriet på Optima. Det är drygt en miljon mera än man hade räknat med.

Nyhetsbild

Finsk skola tas upp till diskussion i Kronoby

KRONOBY Bildandet av en finskspråkig skola i Kronoby tas till diskussion i kommunstyrelsen. Förslaget är att en arbetsgrupp tillsätts.

Nyhetsbild

Ny kyrkoherde söks till Jakobstad

JAKOBSTAD Kyrkoherdetjänsten i Jakobstads svenska församling har förklarats ledig att söka.

Nyhetsbild

Konstgräsplanen i Kronoby spelklar nästa vecka

KRONOBY Den nya konstgräsplanen i Kronoby ska vara spelklar nästa vecka. Vad det kommer att kosta att använda planen är inte ännu klart.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet