Sanna Rönn

sanna.ronn@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Kronobykaffet Krombi Rost gör entré – litet lokalt rosteri bakom kaffet

KRONOBY Nu har Kronobyborna ett eget kaffe, Krombi Rost, som det heter. Det är företaget Windy Hill Coffee Roast med företagarna Jouni och Minna Salo, som står bakom kaffet.

Nyhetsbild

Uppsökande ungdomsarbetare: – "Det är lätt att få tag i droger i Jakobstadsregionen"

JAKOBSTAD Ungdomsarbetarna upplever att det är lätt att få tag i droger i Jakobstadsregionen och användningen kryper ner i åldrarna. Droger finns i alla samhällsklasser, alla språkgrupper – och i skolor.

Nyhetsbild

VR förnyar tidtabellen – tidiga morgontåget söderut återinförs på fredagar

JAKOBSTAD Två stopp i Bennäs försvinner. I stället erbjuds flera turer på vardagarna till Helsingfors där de flesta är direkttåg. Morgontåget klockan 05.45 på fredagar från Bennäs till Helsingfors återinförs.

Nyhetsbild

Beroendevårdare: "Vi måste få bukt med grundproblemen och attityderna mot droger"

JAKOBSTAD Har drogerna ökat i Jakobstad? Det kanske många undrar efter den senaste tidens händelser. Ireeni Finnholm på Beroendevårdskliniken säger ja, det har de. Och det ser likadant ut i hela landet.

Nyhetsbild

Barnläkare: – "Vi vill erbjuda god vård åt barnen i Jakobstad"

JAKOBSTAD Sedan den 1 oktober finns en skild barnjour i ett rum vid jouren på Malmska sjukhuset i Jakobstad. Tanken är att trycket på den vanliga jouren ska lätta.

Nyhetsbild

Irjas gäng hjälper när nöden är som störst: – "Hjälpbehovet är enormt och ökar stadigt"

KARLEBY I cirka tio års tid har Irja Manninen hjälpt nödställda människor på sitt "Hyvän mielen tori" i Björkhagen. Bara i år har hjälpbehovet i hennes välgörenhetsverksamhet ökat med 45 procent.

Nyhetsbild

Hudläkare undersökte födelsemärken – "Ju förr man hittar cancerfall, desto bättre"

KARLEBY Ett födelsemärke som plötsligt dyker upp, ser avvikande ut i färg och form, som kliar eller irriterar ska man kolla upp. Likaså plötsliga knottror på huden som inte försvinner. Och sist men inte minst ska man skydda sig mot solen.

Nyhetsbild

Djupsund fortsätter till årets slut – under tiden lediganslås omarbetad skoldirektörstjänst

KARLEBY Försöket med kombinerad svensk skoldirektör och ungdomsdirektör i Karleby fortsätter till årets slut med Ronnie Djupsund vid rodret.

Nyhetsbild

Mångårigt antikvariat och loppis stänger i Karleby

KARLEBY Antikvariatet Agatha som startade i mitten av 1980-talet stänger nu sina dörrar för gott i Karleby.

Nyhetsbild

Jämställdhetsexpert om att må bra på jobbet – "Våga tala om det som gnager"

KARLEBY Lyft katten på bordet och kolla om spöket tål dagsljus. Genom att tala om också de svåra sakerna på arbetsplatsen motverkas dålig stämning och osakligt bemötande. Det säger Malin Gustavsson, expert i jämställdhet och likabehandling.

Nyhetsbild

Nu kommer medicinrobotar också på svenska – "Klienterna gillar dem mycket"

KARLEBY En apparat, eller robot, som säger till när och hur du ska ta din medicin, vore det något? Inom Soite har man positiva erfarenheter av dessa robotar i hemvården.

Nyhetsbild

Drygt 1000 skrev på om Trullövägen – vill att staden tar över skötseln

KARLEBY Förslaget från väglag och invånarförening är att staden tar över vägunderhållet av Trullövägen helt och hållet från och med 2020.

Nyhetsbild

Kammarorkester på besök i skolan – Musiklärare: "Ett oerhört viktigt arbete"

KARLEBY Mozart, Bach, Brahms, Tjajkovskij - och Elton John. Det var ett gäng förnäma herrar som besökte Öja skola via sina musikstycken som Mellersta Österbottens Kammarorkester framförde under en halvtimmes minikonsert på onsdagen.

Nyhetsbild

Försäljning av livsmedel på torg och basarer – här är reglerna

KARLEBY Då och då får hälsoinspektörerna frågor gällande vilka krav det finns när man vill sälja livsmedel vid basarer eller torg.

Nyhetsbild

Första, andra, tredje gången gillt – Gamlakarleby Auktionskammare är här

KARLEBY Det är tredje försöket att starta en auktionskammare i Karleby som nu blir verklighet. Antikhandlare Raul Pohjonen är ivrig inför premiärauktionen.

Nyhetsbild

Bygg, inred och bomässan blev till "Hemma 2019" – förnyad mässa med allt för hemmet

KARLEBY Inredning, byggande, renovering och Fortniteturnering är några av ingredienserna i årets byggmässa i Karleby som i år heter "Hemma 2019".

Nyhetsbild

Julmässan i Tullpackhuset lever vidare – ny arrangör i år

KARLEBY Det blir traditionell julmässa i Tullpackhuset också i år och kommande år. KPK Events tar över arrangemanget från och med i år.

Nyhetsbild

Designer blev förtjust i Neristan – trähusen pryder nu gardin från Vallila

KARLEBY Neristan och båthusen längs med Sundet pryder ett gardintyg från Vallila i höstens och vinterns kollektion. Det råkade sammanfalla med att Karleby firar 400 år.

Nyhetsbild

Det fina vädret lockade ut Karlebyborna – Veneziaden har börjat

KARLEBY Driftingbilar, livemusik, mycket folk och vackert väder. Så kunde man kanske kort sammanfatta inledningen på årets veneziadfirande i Karleby.

Nyhetsbild

Lisa Lindell, ny barnpsykolog på Soite – jobbar främst på svenska

KARLEBY Nu kan Soite erbjuda fler barnpsykologtjänster på svenska. Två dagar i veckan är psykologen Lisa Lindell stationerad på Möcs och tar i huvudsak hand om svenskspråkiga patienter.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet