Sanna Rönn

sanna.ronn@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Lisa Lindell, ny barnpsykolog på Soite – jobbar främst på svenska

KARLEBY Nu kan Soite erbjuda fler barnpsykologtjänster på svenska. Två dagar i veckan är psykologen Lisa Lindell stationerad på Möcs och tar i huvudsak hand om svenskspråkiga patienter.

Nyhetsbild

Rödsö skolas lärare: "Vi ska ha en bra sista termin och skapa fina minnen"

KARLEBY Nu går sista visan för Rödsö och Vittsar skola. Det betyder att den sista terminen någonsin inleddes på tisdagen. Efter årsskiftet börjar barnen i Chydenius skola.

Nyhetsbild

Isa Lindgren-Backman om ny musikalkurs: "Vi har så roligt så vi gråter"

KARLEBY Kanske det är dags att förverkliga dina musikaldrömmar, lära dig ryska eller kanske du vill ta del av smugglarhistorien i Karlebynejden? Då är Karlebynejdens institut rätt adress.

Nyhetsbild

Kronoby flygplats utan café

KRONOBY Cafeterian vid flygplatsen i Kronoby har stängt sedan månadsskiftet juli-augusti. Det är oklart när verksamheten kommer igång igen.

Nyhetsbild

Polisen: Misshandeln på Stadshotellet snart till åtalsprövning

JAKOBSTAD Två personer har suttit frihetsberövade misstänkta för den grova misshandeln på Stadshotellet i Jakobstad för en dryg månad sedan. Nästa steg är åtalsprövning.

Nyhetsbild

Snart pensionär - många ville fira Henrik "Otis" Othman

Under fredageseftermiddagen var det många som tittade in till ÖT:s redaktion för att gratulera Henrik Othman till den nya titeln som pensionär.

Nyhetsbild

Kommundirektören: Lagmansgården ska stanna på nuvarande plats

PEDERSÖRE Östensö skola är inte längre aktuell som placering för Lagmansgården. Kommundirektör Stefan Svenfors föreslår för kommunstyrelsen att man går in för en lösning där Lagmansgården stannar kvar på området där skolhemmet är verksamt i dag.

Nyhetsbild

Purmoelever uppför egen pjäs på teaterfestival

JAKOBSTAD På söndag får sju teatergrupper spela teater på riktigt i blackboxen på Campus Allegro. Skådespelarna är i olika åldrar, den yngsta är 7 år, den äldsta 15.

Nyhetsbild

Fullsatt på droginfo i Oxhamns

JAKOBSTAD Hur får ungdomarna tag i droger? Pengar? Hur länge sitter effekten av cannabisrökning i kroppen? Det var några av frågorna som sökte svar under onsdagskvällen i Oxhamns skola i Jakobstad.

Nyhetsbild

Hon driver kristen bokhandel

KARLEBY Från och med den 7 augusti är det Kronobybon Annica Smeds som betjänar kunderna i Allkristen bokhandel i Karleby.

Nyhetsbild

De flesta är nöjda med biblioteket

KARLEBY. Smidighet, bra kund­betjäning och aktuellt ­utbud – det är viktiga ­saker för Karlebybor som ­besöker stadsbiblioteket

Nyhetsbild

Karleby kyrka renoveras

KARLEBY I början på nästa år stängs Karleby kyrka på Kyrkbacken. Kyrkan ska bland annat målas både på in- och utsidan.

Nyhetsbild

Rövarna invaderar Jungsborg

KARLEBY Den 19 augusti kommer ett vårskrik att ljuda över Karleby. Då är det nämligen premiär för Karleby ungdomsförenings sommarpjäs Ronja Rövardotter.

Nyhetsbild

All hjälp i samma hamn

KARLEBY Sjöbevakningen, räddningsverket och sjöräddningssällskapet har numera blivit sambo i Pottens myndighetshamn vilket gör räddningsuppdrag och -övningar enklare att koordinera.

Nyhetsbild

"Tillsammans når man målen"

KARLEBY Karlebybon Ronnie Djupsund, 37, är Kokktyöstiftelsens nya vd. Han inleder sitt arbete till hösten när nuvarande vd:n Margita Lukkarinen går i pension.

Nyhetsbild

Blombutik med känsla

KARLEBY En blomsterupplevelse i två våningar, det är vad Lindell Flowers vill bjuda på i sin nya centrumbutik.

Nyhetsbild

Transportörer slår sina soppåsar ihop

KARLEY I juni går tre avfallstransportörer i Karleby samman och bildar ett nytt bolag: Ekokuljetus.

Nyhetsbild

Framtidens gran i jorden

KARLEBY Granen symboliserar tillväxt och utveckling, både på hemmaplan och i hela Finland. Den planterades i Centralparken på fredagen.

Nyhetsbild

Rock´n Roll och femtiotal i nytt hak

KARLEBY Raggarrutor på golvet. Turkosa väggar. En inredning som för tankarna till en jänkare från 1950-talet. Det möter besökaren i Karlebys nyaste restaurang.

Nyhetsbild

Stadium eller XXL Sport till Karleby?

KARLEBY Inom kort borde det klarna vem det blir som flyttar in i Anttilafastigheten. Stadium, XXL Sport och New Yorker Mode är heta namn.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet