Sofia Grankull

sofia.grankull@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Bron över Perho å asfalteras på torsdag – blir tvåfilig igen

KARLEBY Brolocket på Riksåttans bro över Perho å i Vittsar får ny beläggning på torsdag. Efter det blir bron tvåfilig igen.

Nyhetsbild

Synskadade ger räfflor i ny gata toppbetyg – "Det här är utmärkt!"

KARLEBY Många gator i stadskärnor är inte anpassade för synskadade. Men nybyggda Strandgatan i Karleby är ett lysande undantag.

Nyhetsbild

Keskipohjanmaa och Pietarsaaren Sanomat samarbetsförhandlar

KARLEBY KPK-Yhtiöt, som ger ut bland annat tidningarna Keskipohjanmaa, Pietarsaaren Sanomat och Kokkola-lehti ska spara 1,7 miljoner och inleder samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild

Tvåspråkig loppis öppnade i Kaustby – "Det hörs mycket svenska här"

KAUSTBY Tvåspråkigheten var viktig när Maria Brännkärr beslöt sig för att satsa på en loppmarknad i Kaustby. På måndagen var det öppning.

Nyhetsbild

Utomhuspedagogik vinner terräng – "Allt man kan göra inne kan man göra ute"

KARLEBY Utomhuspedagogiken är på frammarsch. Utomhus lär sig eleverna utan att de ens tänker på att de gör det.

Nyhetsbild

Nyman leder finskspråkiga jordbrukare – "Roligt att de vågade välja mig"

KARLEBY Jan-Ove Nyman är ny verksamhetsledare för Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK i Mellersta Österbotten.

Nyhetsbild

Chydenius lokaler blir daghem efter nyår

KARLEBY När Chydenius skola lämnar Vingesgatan och flyttar in i den nybyggda skolan blir lokalen på Vingesgatan ombyggd till daghem.

Nyhetsbild

Idrottsparken föreslås få två miljoner – "Något ska hända redan nästa år"

KARLEBY Jätteprojektet kring Idrottsparken i Karleby tar ett steg framåt. Stadsdirektören föreslår två miljoner euro för planering och byggstart i sitt budgetförslag.

Nyhetsbild

Stadsdirektören föreslår skattesänkning – "En födelsedagspresent till stadsborna"

UPPDATERAD När alla kommuner i Finland kämpar med ekonomin kommer Karleby med ett drag som kan te sig märkligt. Stadsdirektören vill sänka skattesatsen nästa år.

Nyhetsbild

Skola tar hjälp av väktare – ska öka tryggheten

KARLEBY Sedan i höst patrullerar en väktare regelbundet i yrkesinstitutet i Karleby. Man hoppas att det här bland annat ska minska drogerna i skolan.

Nyhetsbild

Järnvägsparkering stängs i Karleby – bilar kan bogseras bort

KARLEBY Nu ska parkeringskaoset fixas på den norra delen av järnvägsparkeringen i Karleby. På torsdag stängs parkeringen och före det ska alla bilar bort.

Nyhetsbild

Cancerföreningen växer – "Det är både otrevligt och bra"

KARLEBY/KRONOBY Varje vardag får två personer i Mellersta Österbotten beskedet att de fått cancer. Därför är det välkommet att Österbottens cancerförening nu utvidgar i Karleby.

Nyhetsbild

Nu kör älgjakten i gång – "Smyg inte undan oss jägare"

Till helgen inleds älgjakten i hela regionen. Allmänheten behöver ändå inte vara rädd att röra sig i skogen, men det är bra att ge sig till känna.

Nyhetsbild

Peter från Öja flyger helikopter på Grönland – "Bara tokstollar håller på med det här"

KARLEBY I tretton år har Peter Wiis flugit helikopter till avlägsna platser över magnifika isberg och glaciärer på världens största ö, där infrastruktur saknas och vädret är oförutsägbart. Han har förälskat sig i Grönland.

Nyhetsbild

Företagarpris till sophämtare och advokat

KARLEBY Karlebys företagarpris går i år till Ekokuljetus JNH, som verkar inom avfallsbranschen. Årets ensamföretagare är advokat Kati Kynnäs.

Nyhetsbild

Fokus på de äldre nästa vecka – "Gemenskapen är viktigast"

KARLEBY Att få umgås med andra är viktigast för boende på Pettersborg seniorboende i Karleby. Under de gamlas vecka kan vem som helst komma och delta i gemenskapen.

Nyhetsbild

Polarn o. Pyret stänger i Karleby – Chydenia mister ännu en butik

KARLEBY Vid årsskiftet stänger Polarn o. Pyret sin barnklädesbutik i Karleby. Det här innebär att köpcentret Chydenia igen mister en butik.

Nyhetsbild

Maria från Karleby blev historisk – prästvigdes som första kvinna i Jerusalem

KARLEBY Söndagen var en historisk dag i Frälsarens kyrka i Jerusalem. Maria Leppäkari, född och uppvuxen i Karleby, hade huvudrollen då hon prästvigdes som första kvinna någonsin i den heliga staden.

Nyhetsbild

Strulet med Soites färdtjänst fortsätter – nu måste upphandlingen göras om

KARLEBY Turerna kring Soites färdtjänstcentral fortsätter. Marknadsdomstolen har upphävt valet av ny leverantör och upphandlingen måste göras om.

Nyhetsbild

Soites vd om planerade samarbetsförhandlingar: Vi var förberedda

KARLEBY/KRONOBY Hela personalen var förberedd på att samarbetsförhandlingar kommer att komma, säger vd Minna Korkiakoski-Västi.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet