Sonja Finholm

sonja.finholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Historien om Västerby samlas mellan två pärmar

LARSMO Som barn var Leif Grankulla ofta hos sin farmor och farfar i Västerby. Nils Nyman är född och uppvuxen där. De har en sak gemensamt: Ett brinnande intresse för att bevara gamla historier om byn.

Baltic uppmuntrar till utlandsjobb

Sedan kontoret i Palma öppnade 2014 har Baltic haft en lång rad anställda som provat på livet på den spanska medelhavsön. De flesta stannar i ett eller två år, andra jobbar där på projektbasis i kortare perioder.

Nyhetsbild

Familjen Svenlin lever sin dröm: "Ett äventyr vi kommer att minnas resten av livet"

Att bo utomlands kan vara ett äventyr. Men också ett sätt att ta en paus från en stressig småbarnsvardag och få kvalitetstid med familjen. Och att lära sig uppskatta sitt eget hemland. Efter ett år på Mallorca har familjen Svenlin tagit till sig den spanska livsstilen. – Vi har fått en annan syn på livet, lärt oss att ta det lugnare.

Nyhetsbild

Så hittar du rätt i bildjungeln – bra begagnat kan vara sant

Jakten på en begagnad bil handlar ofta om att ha koll på årsmodell och kilometrar. Men det finns fler faktorer som är minst lika viktiga. Som att kolla serviceboken.

Nyhetsbild

Träningsgrupp för seniorer ger styrka och gemenskap – "Det här är det bästa vi har gjort"

LARSMO Att ta sig upp från golvet, gå i trappor och orka lyfta en kastrull. Enkla saker som kan vara svårt när musklerna försvagas. Men det går att träna upp styrkan – även när man är äldre.

Nyhetsbild

I Mats och Johannas hus sitter historien i väggarna

KORSHOLM Ett genuint intresse för historia och en vilja att bevara gammal, österbottnisk byggnadstradition. Men också en tanke på att ta avstånd från dagens slit- och slängkultur driver paret Granfors och Hermans i Mälsor.

Nyhetsbild

De flyttade till stugan – för gott

LARSMO Inte en dag har familjen Käld ångrat att de flyttade ut till villan. – Här upplever man årstiderna på ett helt annat sätt, säger Mats Käld och tittar ut över Hälsingöfjärden.

Nyhetsbild

Mannen bakom det prisvinnande stockhuset

LARSMO På en villatomt i Maxmo föds en idé som kommer att göra succé. Ett hus som inte liknar något annat och som i dag är fabrikens storsäljare. Huskonstruktören Christer Östman kan det här med att förverkliga drömmar.

Nyhetsbild

Över 12 000 euro för Larsmo IF

FRIIDROTT Larsmo IF skrapade ihop drygt tolvtusen euro, 12 399 för att vara exakt, i årets Ärevarv.

Nyhetsbild

Bybor med kärlek till vattnet

ÖT 10 ÅR Välkommen till Bosund, står det på seglet på den båt som pryder infarten vid landsvägen. Till höger syns simstranden och Larsmosjön och till vänster ett av de tre sunden som ringlar sig genom byn, ut mot havet.

Nyhetsbild

Mer än nyckel i hand

LARSMO. Larsmoföretaget Bohouse har specialiserat sig på skräddarsydda lösningar – en möjlighet som passar perfekt för Taneli och Fredrika Vestvik.

Nyhetsbild

Medalj för Larsmo IF

FRIIDROTT Larsmo IF knep brons i kilo-serien i den nationella föreningscupen på lördag.

Nyhetsbild

Hon premieras av presidenten på mors dag

Gerda Sandström i Lahnakoski säger att hon levt ett rikt liv. Hon har fyra döttrar, elva barnbarn och tolv barnbarnsbarn. I dag får hon Finlands vita ros för sin fostrargärning.

Nyhetsbild

Båthusen avslöjar sina hemligheter

KARLEBY Mordförsök, hembränt och gamla mahognybåtar. De gamla båthusen vid Sundstranden har sett mycket under sina dagar.

Nyhetsbild

Kirsi Mäntysaari årets cyklist

KARLEBY Kirsi Mäntysaari är en riktig tävlingsmänniska. Rekordantalet kilometrar på cykel per säsong ligger för tillfället på 2737. Hennes snabbaste tid till jobbet är 1 timme och 18 minuter.

Nyhetsbild

Han hoppas se 50 arter på 8 timmar

KARLEBY På lördag ordnas den nationella fågeltävlingen Tornens kamp. Karlebylaget hoppas slå rekord.

Nyhetsbild

”Kvinnliga nätverk viktigare än någonsin”

KARLEBY Mansdominerat fullmäktige, hög medelålder och tufft språkklimat. Svenska kvinnoklubben i Karleby har många utmaningar.

Nyhetsbild

Chydeniuselever inleder hösten på Vingesgatan

KARLEBY Chydenius skola evakueras under byggtiden. De tillfälliga utrymmena på Vingesgatan färdigställs som bäst.

Nyhetsbild

Erkin Halli stänger i Karleby

KARLEBY För tillfället pågår slutförsäljning i Erkin Hallis affär i Karleby.

Nya torget heter Järnvägstorget

KARLEBY. Det nya torget vid busstationsområdet ska heta Järnvägstorget. Dessutom föreslår namnkommittén att hela kvarteret och även den nya gallerian får samma namn.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet