Sonja Finholm

sonja.finholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Tobias Andersson lever sin farmdröm: “De snabba konjunkturerna är en del av branschen”

 
 Pälsnäringen är en tuff bransch, men Tobias Andersson i Oravais väljer att satsa. Ledorden på farmen Joelsbacken är kvalitet, öppenhet och en stor dos framtidstro.

Nyhetsbild

Så hittar du pärlorna i Umeå

VÅRVINTER Umeå är så mycket mera än Ikea och stora shoppingcenter. Ta färjan över och unna dig en dag på stan. Hanna Sondell på Visit Umeå hjälper oss att hitta guldkornen.

Nyhetsbild

Upplev Umeå på en dag

VÅRVINTER Här ger Hanna Sondell på Visit Umeå sina bästa tips för barnfamiljen.

Nyhetsbild

Gamla riter färgar våra bröllop

VÅRVINTER Visste du att den vita brudklänningen symboliserar brudens oskuld eller att brudbuketten är ett ganska modernt påhitt? Dagens bröllop är precis som versen säger – en blandning av gammalt och nytt.

Nyhetsbild

Sommarens drömträdgård skapas nu

VÅRVINTER Drömmer du om att fylla trädgården med egna växter i sommar? Nu är det dags att väcka liv i fröna.

Nyhetsbild

Gallup: Tränarna ger sina bästa tips för att komma i gång med träningen

Så kommer du igång med träningen – och orka hålla ut:

Nyhetsbild

Gemenskapen ger motivation – lättare att komma igång med träningen i grupp

JAKOBSTAD Att ta sig upp ur soffan och hitta nya vanor är inte alltid så enkelt. Ett bra sätt kan vara att hitta en träningsgrupp.

Nyhetsbild

Helene Forsman-Lindqvist har klätt många österbottningar: "En bra basgarderob håller länge”

Kunderna ställer nya krav på hållbarhet och material. Men det passar Helene Forsman-Lindqvist bra. Hennes egen filosofi handlar om att hitta bra basplagg med lång livstid.

Nyhetsbild

Historien om Västerby samlas mellan två pärmar

LARSMO Som barn var Leif Grankulla ofta hos sin farmor och farfar i Västerby. Nils Nyman är född och uppvuxen där. De har en sak gemensamt: Ett brinnande intresse för att bevara gamla historier om byn.

Baltic uppmuntrar till utlandsjobb

Sedan kontoret i Palma öppnade 2014 har Baltic haft en lång rad anställda som provat på livet på den spanska medelhavsön. De flesta stannar i ett eller två år, andra jobbar där på projektbasis i kortare perioder.

Nyhetsbild

Familjen Svenlin lever sin dröm: "Ett äventyr vi kommer att minnas resten av livet"

Att bo utomlands kan vara ett äventyr. Men också ett sätt att ta en paus från en stressig småbarnsvardag och få kvalitetstid med familjen. Och att lära sig uppskatta sitt eget hemland. Efter ett år på Mallorca har familjen Svenlin tagit till sig den spanska livsstilen. – Vi har fått en annan syn på livet, lärt oss att ta det lugnare.

Nyhetsbild

Så hittar du rätt i bildjungeln – bra begagnat kan vara sant

Jakten på en begagnad bil handlar ofta om att ha koll på årsmodell och kilometrar. Men det finns fler faktorer som är minst lika viktiga. Som att kolla serviceboken.

Nyhetsbild

Träningsgrupp för seniorer ger styrka och gemenskap – "Det här är det bästa vi har gjort"

LARSMO Att ta sig upp från golvet, gå i trappor och orka lyfta en kastrull. Enkla saker som kan vara svårt när musklerna försvagas. Men det går att träna upp styrkan – även när man är äldre.

Nyhetsbild

I Mats och Johannas hus sitter historien i väggarna

KORSHOLM Ett genuint intresse för historia och en vilja att bevara gammal, österbottnisk byggnadstradition. Men också en tanke på att ta avstånd från dagens slit- och slängkultur driver paret Granfors och Hermans i Mälsor.

Nyhetsbild

De flyttade till stugan – för gott

LARSMO Inte en dag har familjen Käld ångrat att de flyttade ut till villan. – Här upplever man årstiderna på ett helt annat sätt, säger Mats Käld och tittar ut över Hälsingöfjärden.

Nyhetsbild

Mannen bakom det prisvinnande stockhuset

LARSMO På en villatomt i Maxmo föds en idé som kommer att göra succé. Ett hus som inte liknar något annat och som i dag är fabrikens storsäljare. Huskonstruktören Christer Östman kan det här med att förverkliga drömmar.

Nyhetsbild

Över 12 000 euro för Larsmo IF

FRIIDROTT Larsmo IF skrapade ihop drygt tolvtusen euro, 12 399 för att vara exakt, i årets Ärevarv.

Nyhetsbild

Bybor med kärlek till vattnet

ÖT 10 ÅR Välkommen till Bosund, står det på seglet på den båt som pryder infarten vid landsvägen. Till höger syns simstranden och Larsmosjön och till vänster ett av de tre sunden som ringlar sig genom byn, ut mot havet.

Nyhetsbild

Mer än nyckel i hand

LARSMO. Larsmoföretaget Bohouse har specialiserat sig på skräddarsydda lösningar – en möjlighet som passar perfekt för Taneli och Fredrika Vestvik.

Nyhetsbild

Medalj för Larsmo IF

FRIIDROTT Larsmo IF knep brons i kilo-serien i den nationella föreningscupen på lördag.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet