Sören Bäck

soren.back@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Muik-fostrad målvakt framgångsrik i Kanada

ISHOCKEY Den Muik-fostrade målvakten Joel Blomqvist får beröm för sin insats med U17-landslaget i Kanada. Själv beskriver han turneringen som säsongens höjdpunkt.

IK Kronan II vaknade för sent

ISHOCKEY IK Kronans andralag förlorade med 8-3 (6-0, 1-1, 1-2) borta mot Kiekko-Veljet i division 3.

Nyhetsbild

Sören Bäck: Små marginaler har stora konsekvenser för Karlebyfotbollen

FOTBOLL KPV:s ligakvalförlust mot Jaro 1990 satte djupa avtryck i Karlebyklubbens framtid. Men frågan är om inte kvalsegern mot TPS denna höst var ännu viktigare?

Nyhetsbild

Jarolöfte debuterade i skotska ligan

FOTBOLL Serge Atakayi fick göra sin ligadebut när hans Glasgow Rangers i söndags besegrade Motherwell med 7-1 inför 49.802 åskådare på Ibrox.

Nyhetsbild

Muik vann jumbomötet - Biskop höll nollan

ISHOCKEY Det är inte vanligt att ishockeylag håller nollan och ännu mera ovanligt är det att Muik gör det i Finlandsserien. Men det lyckades Nykarlebylaget med i jumbomötet borta mot Titaanit som Muik vann med 0-4 (0-2, 0-1, 0-1).

Nyhetsbild

Jeppis Hockey vände och vann

ISHOCKEY Vasaspelaren Jani Kiviniemi avgjorde för Jeppis Hockey mot Korsholm när Jeppis vände och vann med 4-8 (3-2, 1-0, 0-6).

Nyhetsbild

Lagsilver för Fitness i Helsingfors

GYMNASTIK

Fitness idrottsförening deltog med framgång i lagtävlingarna i redskapsgymnastik i Helsingfors.

Nyhetsbild

Bottennapp för Muik: "Det sämsta hittills denna säsong"

ISHOCKEY Det brukar vara den andra perioden som strular för Muik, men borta mot Hunters tappade Nykarlebylaget fotfästet redan från början och förlorade med 9-3 (4-0, 4-2, 1-1) i Borgå.

Nyhetsbild

Klang- och jubelfest för Blue Fox

INNEBANDY Blue Fox herrar visade genast var skåpet skulle stå mot det svaga jumbolaget Kauhajoki. Hemmalaget vann med 14-4 (3-1, 5-1, 6-2) i en match som fick den prisbelönade tremålsskytten Mikael Nyvall att se ut som en lirare.

Nyhetsbild

Efterfrågad tjänst: Aktia ska leverera kontanter hem till kunden

JAKOBSTAD I början av 2019 börjar Aktia leverera kontanter till hemdörrar i Jakobstadsregionen i samarbete med Posten. På kontoren kan man avtala om kontantleveranser till den egna adressen redan under slutet av året.

Nyhetsbild

Krisen i JBK: Stig Johansson säger att styrelsen måste ta ansvar

FOTBOLL JBK:s understödsförening kommer inte att ta operativt ansvar för fotbollsklubben. Ordföranden Stig Johansson säger att JBK:s avgående styrelsemedlemmar måste ta ansvar för det de har gjort. "Annars hamnar de i historien som de som avslutar JBK som skulle fylla 75 nästa år", säger Johansson.

Nyhetsbild

Timo Kuusisto hoppas få fram ny JBK-styrelse

FOTBOLL Den avgående JBK-ordföranden Timo Kuusisto säger att han kommer att jobba för att få fram en ny lösning till styrelse när höstmötet fortsätter den 28 november.

Nyhetsbild

GBK:s skyttekung lägger troligen av: "Det känns som det är dags"

FOTBOLL GBK:s David Carlsson valdes till bästa spelare i division 2, zon C på den finländska fotbollsgalan. Men nu lutar mycket åt att den 35-åriga målskytten har gjort sitt på fotbollsplan.

Nyhetsbild

Jaro gjorde klart med juniortränare – spännande ny damtränare

FOTBOLL Jaros juniorer har nu klart med många av tränarna i sina lag. En nyhet är en damtränare som ansvarar för de 2005-födda juniorerna.

Nyhetsbild

JBK:s styrelse avgår – ingen ny kunde väljas

FOTBOLL Alla i JBK-styrelsen avgår. Däremot kunde tisdagens höstmöte inte välja någon ny styrelse, utan mötet fortsätter om tre veckor.

Nyhetsbild

JKG visade upp bredd och mångfald med sin danssaga

JAKOBSTAD Det är bara att konstatera att JKG gjorde det igen. Med dansföreställningen "Skönheten och odjuret" visar JKG upp både bredd och mångfald. Inte minst är man generationsöverskridande med cirka 200 deltagande gymnaster från 3 till 70 år.

Nyhetsbild

Ida Kronholm slutar som rektor

JAKOBSTAD Jakobstads svenska bildningssektion har gjort en rad utnämningar vid Kyrkostrands skola. Flera är att vänta inom kort.

Nyhetsbild

Sören Bäck: Emil Öhberg är årets ÖT-spelare

FOTBOLL ÖT-POÄNGEN. Toni Takamäki var vårens utropstecken. Darvin Chavez och Jim Myrevik hade en stigande trend. Emil Öhberg och Johan Brunell höll en genomgående hög nivå.

Nyhetsbild

Herrmans nästintill dubblerade vinsten – Mäenpää störtdök

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE Pedersöreföretagen Herrmans och LKI Käldman hade en positiv resultatutveckling från 2016 till 2017.

Nyhetsbild

Viita-aho sålde JS Oy Pietarsaari: "Plötsligt fem som ville köpa"

JAKOBSTAD Jakobstadsbon Pekka Viita-aho hade över en halv miljon euro i kapitalinkomster 2017. De bottnar i sin tur i en vältajmad försäljning av det egna livsverket JS Oy Pietarsaari där han ägde 20 procent.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet