Lokalt Igår 7:00

Jani från Jakobstad jobbar med Nordens hårdaste narkomaner

JAKOBSTAD Jani Keto från Jakobstad ville uppleva något annat efter studierna till akutvårdare i Arcada. Sedan 2015 jobbar han med Nordens hårdaste narkomaner i Köpenhamn.

Sport 26.1.2021

Rebecca Sandnäs från Jakobstad siktar på junior-VM

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs från Jakobstad blev tredje i den första granskningstävlingen i damernas D19-klass i skidskytte i St Michel i helgen. Junior-VM börjar den 28 februari.

Sport 25.1.2021

Sex matcher väntar för Muik: "Ekonomiskt ansträngt för alla"

ISHOCKEY Det står nu klart hur Muik och de övriga i Finlandsserien i ishockey ska avsluta säsongen. Muiks ordförande Johan Vestlin ger sin syn på upplägget.

Sport 25.1.2021

Två nya spelare klara för KPV – stärker offensiven

FOTBOLL KPV har skrivit kontrakt med två utländska spelare.

Sport 25.1.2021

KPV-spelare till Israel

FOTBOLL Aboubacar Junior Doumbia kommer inte att dryga ut sina 17 matcher för KPV.

Sport 24.1.2021

Wargh började bra med Jaro – men vill se en förbättring

FOTBOLL Jimmy Wargh såg mycket som var positivt med söndagens seger mot SJK Akatemia. Men i ett avseende vill Jarotränaren se en förbättring.

Sport 24.1.2021

Mäenpää utan chans i Toblach-Cortina

LÄNGDSKIDOR Viktor Mäenpää startade betydligt bättre än Hannes Mäenpää i Toblach-Cortina i Visma Ski Classics, men båda var genast långt efter täten. En åkare från Team Nordic Athlete var dock bara en tiondel från pallen.

Sport 24.1.2021

Bara en Eremenko kvar i Spartaks Jurmala

FOTBOLL År 2020 fanns det tre Eremenko i Spartaks Jurmala. I år är bara en kvar.

Sport 23.1.2021

Två versioner av Jaro i elden mot SJK A

FOTBOLL Jarotränaren Jimmy Wargh kommer att byta samtliga 10 utespelare i halvtid i söndagens direktsända träningsmatch mot SJK Akatemia klockan 15.30. Wargh förklarar varför:

Ekonomi 22.1.2021

Irjala-kvarteret fick ny ägare: "Jag trodde det skulle bli dyrare"

JAKOBSTAD Irjala-kvarteret i centrala Jakobstad har fått ny ägare. Det såldes som en del av det konkursbo som My Capital lämnade efter sig. Den nya ägaren är nöjd med priset.

Lokalt 21.1.2021

Ingen ren konkurrensutsättning av vårdens städtjänster i Jakobstadsregionen

Det är "ändamålsenlighetsprincipen" snarare än ren konkurrensutsättning som gäller när Jakobstadsregionens social- och hälsovårdsverk köper upp sina städtjänster i Jakobstad, Larsmo, Pedersöre och Nykarleby. Men detta kommer troligen snart att ändra.

Lokalt 21.1.2021

Suojoki får efterträdare som ordförande för "supernämnd"

Mandatperioden för Jakobstadsregionens regionala social- och hälsovårdsnämnd tar slut efter kommunalvalet. Vad händer tills nya Österbottens välfärdsområde tar över vid årsskiftet?

Lokalt 21.1.2021

Holmäng vill ha tidigare screening för bröstcancer

Johanna Holmäng (SFP) vill utvidga den avgiftsfria screeningen av bröstcancer till åldersgruppen 40-74 år i Jakobstadsregionen. Tf social- och hälsovårdsdirektör Pia-Maria Sjöström grunnar på saken.

Lokalt 21.1.2021

Fyrsiffrigt medelpris på Malmskas barnavdelning: "Allt kortare vårdperioder"

Medelpriset per dygn på Malmskas barn- och ungdomsavdelning är över 1000 euro. Men enligt tf social- och hälsovårdsdirektör Pia-Maria Sjöström är det normalt.

Lokalt 20.1.2021

Nästan all hemvård får bra betyg i Jakobstadsregionen

Hemvården i Jakobstadsregionen får bra betyg, enligt en färsk enkät. Åtminstone inom de flesta områden.

Ekonomi 20.1.2021

Baltic i viktigt säljskede – hoppas snart vara uppbokade två år

JAKOBSTAD/LARSMO Även om det hänger permitteringsvarsel över "en handfull" personer på Baltic Yachts lamineringsavdelning är det inte verkställt än. Och vd Anders Kurtén ser positivt på framtiden.

Ekonomi 19.1.2021

Jako Invest planerar hallbygge i Jakobstad

JAKOBSTAD Jako Invest planerar att bygga en hall på 780 kvadratmeter på Industrivägen i Jakobstad. Bakom Jako Invest döljer sig tre privata investerare.

Lokalt 18.1.2021

Jakobstads gymnasium söker ny rektor

JAKOBSTAD Gunnevi Kiiskinen går i pension från och med den från 1 juli. Därför söker Jakobstads gymnasium nu en ny rektor.

Lokalt 15.1.2021

Ny chef för äldreomsorgen i Jakobstadsregionen

JAKOBSTAD Chef för äldreomsorgen i Jakobstadsregionen, Pirjo Knif, går i pension och säger upp sig från sin tjänst per 31 juli 2021. Hon återkommer inte i arbete innan pensionen och en ersättare har utsetts för 2021

Lokalt 15.1.2021

Jakobstad väljer stadsdirektör – hur gick intervjuerna?

JAKOBSTAD Stadsdirektörskandidaterna Anne Ekstrand, Katarina Donning, Kenneth Holmgård och Åsa Wallendahl har denna vecka intervjuats av stadsstyrelsen och gruppordförandena. Hur har det gått?

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet