Sören Bäck

soren.back@osterbottenstidning.fi

Första förlusten i FM-serien för Jaro B

FOTBOLL Jaros B-juniorer åkte på sin första förlust i FM-serien när Inter vann toppmatchen med 1–0 (1–0) efter mål av Alex Ålgars.

Nyhetsbild

Zittra och Isakas Falkens storsamlare

ÄREVARVET Allan Zittra var som vanligt IK Falkens storsamlare på Ärevarvet med 6730 euro. Han vandrade runt tillsammans med med Bo-Erik Isakas som var god tvåa med 4190 euro.

Nyhetsbild

JBK vann överlägset mot PK-37

FOTBOLL. JBK tog en tidig ledning mot PK-37 och de tre poängen var aldrig hotade i division 2-matchen som slutade 6-1 (3-1). Framför allt Severi Kähkönen var het.

Nyhetsbild

Haka fick Jaro på fall – svagt försvarsspel

FOTBOLL Det var igen en Jaromatch där prestationen borde ha räckt till poäng, men Haka tog samtliga. Börjar detta bli en farlig trend för Jaro?

Ny förlust för United B

FOTBOLL.

Det är fortsatt motigt för FC Uniteds B-flickor i division 1. Det blev förlust 5-0 (3-0) borta mot ONS 3.

Femte raka förlusten för Jaro B2

FOTBOLL.

Jaro B2 åkte på sin femte raka förlust i division 1 när man föll med 7-2 (4-0) i bottenmötet mot MP. 

 

Starkt JBK favorit mot PK-37

FOTBOLL. Fyra spelare från Jaros representationslag deltar när JBK spelar hemmamatch mot PK-37 på söndag klockan 18.30.

Nyhetsbild

Hirvonen åskådare när Jaro tappade ledningen mot Haka

FOTBOLL Jaro förlorade med 1-3 (1-1) inför 577 åskådare mot Haka. Washilly Tshibasu förde Jaro till ledningen, men sedan var Otto Hirvonen åskådare på paradplats vid två baklängesmål.

Nyhetsbild

Tränarkampen Jaro – Haka: Åvallen mot White Hart Lane

FOTBOLL Jaro står inför en avgörande vecka med hemmamatcher mot Haka och TPV ännu i maj. Det behövs två segrar för hänga med i toppstriden och de måste komma utan avstängda Johan Brunell.

Nyhetsbild

Klassrummen ur bruk vid Oxhamns i höst

JAKOBSTAD. Endast den nyrenoverade gymnastiksalen och huslig ekonomi kommer att hållas i Oxhamns skola till hösten. Samtidigt sväller räkningen för de utrymmen som måste hyras.

Nyhetsbild

Falken bäst i landet på ärevarvet

ÄREVARVET Det är ingen hemlighet att IK Falken är alla tiders ärevarvsförening. På söndag kan Pedersöreföreningen föra det österbottniska idrottsdistriktet över 5 miljoners gränsen.

Nyhetsbild

Lägre kostnader för barnskyddet i Jakobstad

Jakobstadsregionens social- och hälsovårdsverk ser ut att överskrida årets budget med cirka 2,2 miljoner euro (+ 2,1 %). Detta utgående från delårsresultatet för årets första tre månader.

Nyhetsbild

Malmska väntar på ny regering för jourbeslut

JAKOBSTAD. Malmskas undantagstillstånd för dygnet runt hvc-jour går ut vid årsskiftet. Något beslut är heller inte att vänta innan regeringsförhandlingarna är i hamn.

Spelare från Jaro och SJK till U18-landslaget

FOTBOLL Två spelare från trakten är uttagna till U18-landslaget som spelar Baltic cup 6–9 juni.

Nyhetsbild

Jutta Urpilainen ska ge sin syn på tvillingstäderna Karleby-Jakobstad

JAKOBSTAD. Jutta Urpilainen, Kaj Kunnas och Simo Vuorenlinna leder ordet när Jaro på måndagen ordnar sitt utvecklingsseminarium för 18:e gången.

Nyhetsbild

Henrik Ekstrand vann Bastucupen – minsta möjliga marginal på damsidan

FRIIDROTT Henrik Ekstrand vann herrarnas Bastucup för Robin Byggmästar och Jan Svenlin. I damklassen blev det jämnt värre.

Finallagen klara inom skolfotbollen

FOTBOLL. Av skolorna med högst 100 elever klarade sig Zachariasskolan/Metsäkulma till finalturneringen i Karleby den 29 maj.

Nyhetsbild

Jaro kvitterade två gånger mot KTP

FOTBOLL Jaro kvitterade två gånger borta mot KTP i en svängig match. Jaros mål nickades in av Luis Robles och Johan Brunell, som sedan blev utvisad på tilläggstid.

Nyhetsbild

KPV stängde av spelare i onödan – Mannström petad

FOTBOLL KPV vilade mittbacken El-Hadji Gana Kane i onödan i cupmatchen mot Ilves. Det har nämligen vista sig att avstängningen efter utvisningen mot FC Lahti avbetas först i följande ligamatch i kväll mot HIFK.

Nyhetsbild

Sören Bäck: Hur ska vi hantera barn- och ungdomsidrotten?

Barn- och ungdomsidrotten engagerar som aldrig förr. Men i jakten på placeringar och tiondelar glöms ofta det viktigaste bort – nämligen att det är roligt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet